banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 18:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: ludlo
PostPoslato: 07 Sep 2004, 11:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2004, 21:34
Bilo jednom na brdovitom Balkanu..

Elem, grom slucaja, izgubim ja novcanik zajedno sa licnom i vozackom (starom) koji su bili u njemu,prije jedno 20-ak dana, mozda vise.
Kako sam ionako trebala vaditi nova dokumenta, rekoh taman da se konacno natjeram da odem i da to uradim sad kad ih nemam nikako.
Ok, stajacu u redu 100 godina, ali Boze moj,moram.

Ali, prvo sam morala u Sluzbeni glasnik proglasiti i licnu i vozacku nevazecom (taxa 10 KM) , sto sam i uradila u posti u SUP-u. Poslje toga, sam morala otici u MUP, da mi izda cika policajac potvrdu da su mi ta dokumenta izgubljena.
Kako ja nisam imala stare, za podizanje novih (uplata 11 KM licne + 40 KM vozacke) u Med.elektr. mi je bilo potrebno i uvjerenje o drzavljanstvu. U famoznoj sobi 16 (koja je zbog restauracije stare lokacije, premjestena s druge strane Opstine) mi rekose da uvjerenje sam mogla dobiti tek sutradan.(taxa 2 KM).
Dan iza toga, poranim ja u 7 da zauzmem red u Medicinskoj elektronici. Konacno dosla u pola 12 na salter, i teta mi u datom momentu kaze da mi fali i rodni list i da mi fali potvrda iz S. glasnika, koju nisam ponijela tad, i da MUP potvrda , koju sam prilozila da se vidi sta mi je bilo s dokumentima , nije odgovarajuca. Dzabe cekala.

Rodni list ne smije biti star duze od 6 mjeseci , a ja sam rodjena u Sloveniji i trebalo bi mi milion godina da ga odatle izvadim.Rekose da se upisem u posebnu knjigu u Opstini i da izvadim novi r.list odatle. Za njega mi treba uvjerenje o prebivalistu koje mogu dobiti u SUP-u.

U SUP-u (taxa 10 km) podnesem zahtjev,i rekose da dodjem za 4 dana. Poslije 4 dana odem po njega, i onaj “fini ,duhoviti i veoma upucen u svoj posao”decko kaze da nemaju kertridza da istampa zahtjev i da dodjem iza 12. Kad sam ponovo tad dosla, 20 ljudi je stajalo ispred i ja zaista nisam mogla da cekam jer za jednog covjeka im treba 20 min.Sutradan ujutro odem da ga podignem , i teta na moje oci izvadi zahtjev ,koji sam ja prije 5 dana podnijela, i u roku od 15 min sam ga dobila. Za sta su im trebala ona 4 dana, ne znam.

Tu su mi trazili onu potvrdu od MUP-a, jer posto nemam broj licne, na uvjerenju mora pisati broj te potvrde.

Konacno, taj zahtjev i ostale papire (medju kojima je i zahtjev za r.list + 2 KM taxe) odem da predam, i rekose da za 2 dana dodjem po njega.
I danas, kad sam ga konacno dobila, morala sam ponovo otici po uvjerenje o drzavljanstvu koje mi treba za vadjenje licne, jer su mi ga uzeli za r.list. Soba 16 je u medjuvremenu dozivjela preporod, vracena je na staru lokaciju, i u vrlo modernom i automatizovanom stilu dobih uvjerenje gotovo isti cas,unbelieveable! (+ taxa 2 KM)
Ooo Elektornikoo, here I comeeee!

Sva sreca, teta mi je napisala na zahtjevu za licnu da sam vec dolazila, i prosisavsi stotine njih ispred vrata , dokopam se saltera!
Upita ona mene a gdje mi je potvrda iz MUP-a? Hmm..prvo mi rekla da je neodgovarajuca , a i uzeli mi je u SUP-u na kraju krajeva…Ne , ne moze bez te potvrde.
Za vadjenje vozacke imam i potvrdu iz S.glasnika i uplatnicu, to je u redu,ali moram donijeti i potvrdu da sam polozila vozacki, koju sam imala kod kuce.

Sutra idem po potvrdu iz MUP-a.
Danas sam trazila onu potvrdu o polozenom vozackom, pretresla sam kucu i nisam je nasla.

Ludlo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2004, 23:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
...heheheh....iskreno,nije mi se dalo citati sve...procitao sam dio...

U sustini ce se cijela tvoja prica,kako god da okrenes,vidjeti na slici od licne karte(i potpisu).
Meni su bila potrebna 4 dana da odjavim licnu(izgubijo) i izvadim novu(s'tim da sam u redu cekao pola sata).
Ne daj se! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2004, 07:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
birokratije...
treba sve takse platiti.
bilok kako bilo ja sam u petak predao zahtjev za zamjenu vozacke i licne i imao sam sve odmah (uplatnice, formular; nisam nikakva dokumenta izgubio :wink: ) i dodjemu 6.50 i sa predajom zahtjeva zavrsim u 11.00 (poslednji pred pauzu :) ) koliko bi mi vremena trebalo da sam imao tvoje probleme?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2004, 15:40 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2004, 21:34
ladno nova kletva

pa kad vam neko kaze " dabogda izgubio licnu i vozacku!" , budite govo sigurni da vam misli sve najcrnje

u petaak cu da ih dobijem nakonacnije 8) 8) 8)
ima da sad da ih probusim, vezem za spagu i objesim oko vrata
odatle valjda nece nikud

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2004, 19:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2001, 01:00
Ko jos ceka u redu.. udjes i kazes, trebam samo nesto do poste da uplatim, malo se tu zadrzis, usput platis telefon i sl. pa kad onaj drot zaboravi na tebe stanes u red i rijesis se belaja 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2004, 20:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
vuk je napisao:
Ko jos ceka u redu.. udjes i kazes, trebam samo nesto do poste da uplatim, malo se tu zadrzis, usput platis telefon i sl. pa kad onaj drot zaboravi na tebe stanes u red i rijesis se belaja 8)

tako nekako, ja posto uglavnom imam negdje nekog poznatog na vecini saltera , kazem idem do tetke, strine itd 8)
a ima i novi fazon, malo izbacis stomak (pod uslovom da si zensko), uspushes se, slozis smoren izraz lica i kazes izvinjavam se "trudna sam, mogu li proci " ... :lol:

parola "snadji se" kad su u pitanju ti bezobrazni redovi , a oni gdje postoji organizacija i cinjenica da ce se sve zavrsiti za kratko vrijeme (banke)naravno da treba sacekati :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2004, 07:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
zna li neko koliko ce kostati doticni dokumenti nakon isteka roka za zamjenu? LK i VD.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2004, 10:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
gipsy_girl je napisao:
a ima i novi fazon, malo izbacis stomak (pod uslovom da si zensko), uspushes se, slozis smoren izraz lica i kazes izvinjavam se "trudna sam, mogu li proci " ... :lol:

a ima vas nekih ne morate ga ni izbacivati da pomisli covjesk da ste trudne..... :lol: :lol: :lol: :lol:

p.s licno iskustvo.u cips-u.....cekao sam nije ni bila guzva za licnu 4-5 ljudi ispred mene...i dolazi trudnica.......naravno svi je pustimo da prodje....(ma da mislim da sve mlade buduce mame cekaju da udju u 8-9 mjesec da idu vaditi dokumenta :lol: :lol: ).....i ne lezi vraze..kad je gospodja trudnica pri kraju bila iza onog stuba promoli se i tata ponosni(mish mekinjar) kao da i on se uslepa........kad je Lola ispred mene koji je stajao ZGRmiooo.....ovaj je nagulio k'o zec..........
eto tako nase ponosne tate buduce 'varaju' redove u cips-u..........

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2004, 11:48 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Mar 2004, 21:48
vec 3 puta ulijecem kad ono cca 40-50 naguzvanih ljudi... i stanem i gledam i nema onih sto stoje u redu za 20 km.. ako ih neko zna neka mi javi, ne stajala ja citav dan

ili bar iz iskustva javite kad je najmanje ljudi, am, pm, dan ili tako nesto

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2004, 14:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
ja sam otisao petkom u podne......do duse vani je bilo 40 stepeni.predao sam i za LK i za vozacku za cca 35 min.(bilo bass malo raje) a prije toga sam isto tako 4-5 puta ljubio vrata i gulio iz guzve.........

p.s bio sam beskrajno sretan i zadovoljan taj dan kad sam to predao :angel: :angel: :lol: jer me to vec zivciralo a vozacka mi bila istekla pa sam morao to da vadim.

p.s.s kad sam sve to dizao nikog nije bilo na salteru jos veca radost :lol: :lol: :lol:

imao sam ludu srecu

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2004, 15:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Prije tri mjeseca sam mijenjala dokumente, i imala sam srecu da je prijateljica isla sa mnom pa je mogla da stane u red za slike, doduse cura je na par dana prije mene zavrsila isto, ali je bio petak i nije cekala sve zajedno ni sat vremena..zato je i pristala da mi "pravi drustvo" :lol: ali ni ja ni ona nismo ni slutile sta nas ceka, a 'izabrale' utorak (nismo mogle bolje, em guzva em osjecaj da smo na stocnoj pijaci :lol: ) stigle tamo u 10,30h zavrsile oko 15h... vidljivo na slici(sto neko rece) :lol: :lol:

Citiraj:
ili bar iz iskustva javite kad je najmanje ljudi, am, pm, dan ili tako nesto

definitivno ces najbolje proci ako odes krajem sedmice, cetvrtak ili petak.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2004, 17:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Mar 2004, 21:48
hvala na info... tad imam najvise posla i skoro pa nemoguce da idem :cry: izgleda da bas upadam pijacnim danima :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2004, 23:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2003, 19:00
Ја: "Е ђе си, ХХХ, рекао ми је ХХХ2 да те назовем због личне..."
Он: "Е добро, у ресторану сједи ХХХ3, реци му да сам те ја послао и он ће те увести."
---------------------------------------------------------------------------------
Ред, гужва, упекло сунце... тап тап, ушао, стао у ред, ХХХ попунио формуларе, дао мени. ХХХ, док сам предао формуларе, платио таксе.
Па сликање и мало касније лична у рукама.

Не знам шта вам је свима... :D

Босна, 1992.:
- Хоће л' бит' оно рата?
- ...ма јок!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]