banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 13:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2659 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 133  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Homoseksualci...
PostPoslato: 23 Jun 2013, 09:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Dje to mudro bolan :D

Ovo zaljenje se odnosilo na ove pacenike sto se povlace po medijima, i paradere
iz raznih Duga, Dzender centara, Kvir organizacija :puke:

Za ostale me zaboli

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 11:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
Fazon je sto oni dobro lobiraju, tj imaju jak lobi...i dalje smatram da je 'to' devijacija i da je navodna parada lijecenje kompleksa...buduce zanimanje [socijalni rad] mi ne dozvoljava da tako razmisljam - al' tako je.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 12:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2013, 03:10
eric_cartman je napisao:
Fazon je sto oni dobro lobiraju, tj imaju jak lobi...i dalje smatram da je 'to' devijacija i da je navodna parada lijecenje kompleksa...buduce zanimanje [socijalni rad] mi ne dozvoljava da tako razmisljam - al' tako je.

e vidis to je zalosno, sto da bi zivio u sistemu moras postovati njihova pravila i njihove dijagnoze, koje su lobirane od raznih mafija kako farmaceutskih tako i tih gej ... mozda ce uskoro dokazati da smo nastali od dva geja citava ljudska rasa, sto da ne, oni bili napredniji i kada su stvorili zensko degradirali su u heteroseksualce

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 12:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2013, 07:33
Smisao parade ponosa je borba protiv marginalizovanja, šikaniranja, obespravljivanja. Riječ ponos se koristi kao antonim stida, koji je kao osjećanje korišćen da bi kontrolisao i držao u represiji LGBT osobe tokom istorije.
Pričajući da LGBT osobe imaju sva prava, a da ih pri tome tuku na svakom koraku, ne pije vodu. Upravo je i cilj parade u konzervativnijim društvima da pokažu da parada i homoseksualci nikoga neće da “preobrate”. Da su to ljudi koje srećemo svakog dana, koji imaju potrebe kao i svi mi, ali koji moraju da kriju svoju ljubav, što nikako nije prijatno.
Niko neće imati problem ako vidi dva muškarca ili dve devojke kako se drže za ruke. Niti će djeca da budu poremećena ako vide tu sliku i ako im objasnite da postoje i takvi ljudi.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 13:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Loš izbor naziva parade.
Ponos ili gordost se uvijek smatralo jednim od smrtnih grijehova (po crkvi) a u narodu u slengu ponos ima sasvim drugo značenje - paradirajuće kite. :D
Ne znam u čemu je to omalovažavanje homoseksualaca? Jesi li ikad vidio kako osnovci tuku nekog šmokljana iz prostog razloga jer im na ide živce, zato što je pi*kica, a ne zato što je potencijalni homos?
Vidim ja mnogo hetero parova po gradu pa normalno hodaju ili sjede u lokalima, niti se drže za rukice, niti se balave javno. Vidim i masu djevojaka koje su konstantno zajedno, a takođe i momaka, pa niko ne postavlja pitanje zašto su oni zajedno jer se ponašaju po nekom normalnom obrascu (a pri tom mogu biti i homići, ko zna).

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 13:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Lijepo objasnjeno od strane starletame, al' slazem se sa Talijom...vise bi' postovao ljude koji su homoseksualno orjentisani da dostizu odredjene ciljeve koje ce koristiti drustvu ili civilazaciji uopste, nego da masu zastavama sa duginim bojama. Mozda je konzervativizam, al' svako ima pravo da bira svoju orjentaciju, kako vjersku, drustvenu, moralnu i svaku drugu, tako i homoseksualnu, te je to stvar koja se razlikuje od covjeka do covjeka i nema potrebe za paradiranjem, bez obzira na sta se ta parada odnosila.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 14:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
starletama je napisao:
Smisao parade ponosa je borba protiv marginalizovanja, šikaniranja, obespravljivanja.

Pa i ne baš. Smisao parade je poruka "paradiramo jer nam se, eto, može". Kao što Rusi 9. maja ne paradiraju da bi se borili za nešto, nego da pokažu "vidite, kako smo zajebani". A borili su se neki drugi Rusi, prije sedamdes godina. Tako je i sa LGBT, stvarnu borbu nose jedni, a paradiraju uglavnom neki drugi. Sa paradama je uglavnom tako, paradira se zato što ti je neko drugi, pravom borbom, omogućio da paradiraš. Zato je parada predstava, cirkus, ne borba.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 14:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
starletama je napisao:
Smisao parade ponosa je borba protiv marginalizovanja, šikaniranja, obespravljivanja.

Pa i ne baš. Smisao parade je poruka "paradiramo jer nam se, eto, može". Kao što Rusi 9. maja ne paradiraju da bi se borili za nešto, nego da pokažu "vidite, kako smo zajebani". A borili su se neki drugi Rusi, prije sedamdes godina. Tako je i sa LGBT, stvarnu borbu nose jedni, a paradiraju uglavnom neki drugi. Sa paradama je uglavnom tako, paradira se zato što ti je neko drugi, pravom borbom, omogućio da paradiraš. Zato je parada predstava, cirkus, ne borba.

Najmudrije i najjednostavnije objasnjeno...imaju jaka ledja i moze im se...ne razumijem samo sto ne napravimo strejt paradu...

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 14:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja nesto ne znam da pedere tuku vise ili manje nego ostale.
Ljudi dobijaju batine svako malo, nebitno bio peder ili ne. Ako se na vrijeme ne sklonis, izbije cirkus.
To da pedere vise tuku mi ne pije vode.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 14:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Da ih tuku i maltretiraju koliko prde o tome, ovaj mali sto je Branin komso bi do sad davno bio odvaljen od zivota.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 14:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I to je tacno...navijaci bi' ih najvise zlostavljali, al' ne smiju upravo zbog njihovog predobrog lobija.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 14:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma bolan ljude zaboli jesi li peder ili nisi.
U svakom naselju imas 3-4-20-.... nasilnika koji vrse nasilje nad onima nad kojim mogu, zato sto su kompleksasi ili ih je ujak trpao dok su bili klinci. Ali takvima nije bitno da li imas plavu kosu, nove patike, studiras astrologiju ili si peder.
Ostalu raju zaboli.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 14:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Upravo...al' parada kao parada je motiv za plesku, nama, 'normalnim' ljudima.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 18:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

eric_cartman je napisao:
...ne razumijem samo sto ne napravimo strejt paradu...

Kad prihvatiš da se homoseksualac rađa, a ne postaje pod uticajem sredine shvatićeš da nema potrebe da se organizuje nekakav kontramiting. Homoseksualna orijentacija nije nešto što se nameće društvu odnosno pojedincu paradama ponosa. To je izgleda teško shvatiti nama na ovim prostorima. Ako si straight nema sanse da ces postati Gay.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 18:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
U svakom naselju imas 3-4-20-.... nasilnika koji vrse nasilje nad onima nad kojim mogu

Ako su Gay osobe nisu prihvacene od strane drustva postaju prava meta upravo za takav tip ljudi. Imaju opravdanje i nece dobiti sankciju.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 18:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije i nikad mi nece biti jasno da se gej rodis...pod pritiskom roditelja i drustva - 'normalno' ti je da trebas biti sa djevojkom...jednom mora doci do fizickog kontakta sa muskarcem...ne znam kako normalna glava moze uopste uzeti u obzir da pridje muskarcu, a kamoli da ima odnos sa njim.
Ne znam da li razumijes sta pokusavam reci: mora jednom doci do tog sa se ima odnos sa muskarcem...tako se spoznaje da si, jelte, gej...taj prvi cin mi nece biti objasnjen...

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 18:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
A u čemu nisu prihvaćeni? Normalna osoba nikome ne nabija na nos svoje seksualne fantazije ili sklonosti, ako nađe partnera za to, šta koga briga, pa bilo to strejt ili gej.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 18:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
starletama je napisao:
Ako su Gay osobe nisu prihvacene od strane drustva postaju prava meta upravo za takav tip ljudi. Imaju opravdanje i nece dobiti sankciju.

Joj jesi više naporan s tom paradom. Boli ljude ku*ac za pederima. Popiste mozak sa tim ispravljanjem krivih Drina. Što mora da bude prihvaćen homoseksualizam? Ne mora i kraj priče! Nećeš ti Srbinu nametnuti da voli homoseksualce ni sa hiljadu parada, samo ćeš izazvati revolt kod građanina koji ne želi da plaća za paradu. A to da su homoseksualci ugroženi nešto previše je šuplja priča. Šanse da gay par naleti na budalu koja će ih istući ako se eksponiraju javno su iste i u Beogradu i u BL i u Zagrebu i u Zapadnoj Evropi samo što će u Beogradu i u BL dobiti malo teže komentare na to svoje eksponiranje. Uzmimo za primjer događaj od nekidan kad je ubijen neki transvestit u Beogradu. Jedna moja drugarica je našla za shodno da objavi članak na FB i da u komentaru napiše "bravo" Srbijo aludirajući na to da je to zločin iz mržnje i da su Srbi stoka. Prva stvar ne znam kakve bi veze Srbija imala sa ubistvom jednog čovjeka pa makar on bio i transeksualac što u Srbiji i nije baš prihvaćeno. Država od 10 miliona ljudi nema ništa sa ubistvom jednog čovjeka. S druge strane odmah sam pomislio da nije zločin iz mržnje i sačekao dan da bih naletio na članak kako se ispostavilo da je ubica vjerovatno jedan od klijenata ubijenog, dakle isto homoseksualac što će reći da obični straight građanin nije ništa imao sa tim. Očigledno je da priča o nekoj velikoj ugroženosti homoseksualaca i potreba za paradom da se ljudima otvore vidici nije potrebna. Prvo naučite svoje homoseksualce da ne napadaju druge pa onda pokušajte običnom građaninu da usadite neke ideje u glavu. A ograničenost svoje drugarice, a samim tim i velike većine sličnih koji podržavaju LGBT populaciju nema prevelike potrebe ni komentarisati. U najmanju ruku su sasvim slični onoj drugoj ekstremnoj strani. Misle ako podržavaju nešto što nije standardno da su Boga za muda uhvatili i svima mogu pamet da sole... :roll:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 18:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
A u čemu nisu prihvaćeni? Normalna osoba nikome ne nabija na nos svoje seksualne fantazije ili sklonosti, ako nađe partnera za to, šta koga briga, pa bilo to strejt ili gej.

To i ja sve vrijeme govorim...nema potrebe za promovisanjem, jer je to individualna stvar...

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 19:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

eric_cartman je napisao:
Nije i nikad mi nece biti jasno da se gej rodis...
ne znam kako normalna glava moze uopste uzeti u obzir da pridje muskarcu, a kamoli da ima odnos sa njim.

Isto kao sto se rodis straight. Gayu nije normalno da pridje zeni, a kamoli da ima odnos sa njom.
Priroda je to uredila tako.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2659 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 133  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]