banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 02:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Jun 2013, 22:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Taško i na onaj tvoj prvi post odozgo sam se dvoumio da li da odgovorim jer mi se neda pisati o ovome. Ne znam jesi čuo za masakar u Katinju kada su Rusi pobili 20 000 Poljaka, veliki broj vojnika, intelektualaca i sl. E ta nesreća je ništa u usporedbi sa onim kako su Rusi uništavali Poljsku na druge načine.

I to je samo jedna zemlja, samo jedan narod, a Rusi su operisali na mnogo više teritorija, a vidim da se danas Srbi i dalje odlično primaju na priču o prijateljstvu i bratstvu. Zapamtite da prijateljstvo između zemalja ne postoji, postoje samo interesi.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2013, 22:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Ejs?

A gdje je Njemac prosao, sve samo skole i bolnice nikle.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2013, 22:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Poljska nikada nije "pratila" Rusiju nego je uvijek bila u ratu sa njima.....i dobar dio istorije ih je tukla...

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2013, 23:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Ejs?

A gdje je Njemac prosao, sve samo skole i bolnice nikle.

Sa Njemcima bar znaš na čemu si. Njemci baš i ne vole Srbe. Njemci nikada neće voljeti Srbe. O bratstvu da ne govorimo. I to je tako jednostavno. :)

A glupo je stvarati braću tamo gdje ih nema. Možeš ti biti pobratim sa nekim Rusom ili Ruskinjom (što se vi individualno slažete), ali kao nacije... ne ide nikako.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2013, 23:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U Varsavi ima spomenik i "Vjecna vatra"; tu su uklesani svi poljski ratovi unazad hiljadu godina.
Mila majko.
Svabo i Rus svako malo...

A to da su Poljaci pratili Ruse je vic dana.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2013, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nigdje nisam rekao da su Poljaci pratili Ruse. Pročitaj još jednom, ovo za Poljake je skroz drugi primjer. Tadašnji SSSR je na sve načine pokušavao da kontroliše Poljsku i to im je poprilično polazilo za rukom. 1956 godine značajno je oslabio ruski uticaj u Poljskoj, bilo mnogo protesta protiv ruskog režima.

Šta hoću da ti kažem, prije ili kasnije sve dođe na svoje.. Ne znam jesi bio u Varšavi da upitaš Poljake šta misle o Rusima i šta im oni donesoše..

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2013, 23:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ti, svjetski putniče, si pretpostavljam bio? I pitao ono što bi svaki petnaestogodišnjak pita :"Šta mislite o Rusima i kakvi su vaši stavovi po pitanju vanjske politike vaše zemlje?"?

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2013, 23:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nista bolje misljenje nemaju o Njemcima. Niti Rusi i Njemci o Poljacima.
Nije tu Poljska zrtva. Svi su to do ramena krvavi; samo sto je zadnje bilo poljsko stradanje...
Danas je situacija medj' Poljacima i Rusima djene-djene. Bar kako mi je pricalo par Rusa koji su bili tamo.
(Isli su na EP u Poljsku, nisu imali nikakvih problema. Jes' da je bilo frke medj navijacima. I plus jedan momak koji je bio u Poljskoj i kasnije na Kosovu i u BL. S njima se sporazumijevao na izvitoperenom srpskom jeziku, jer im je tako bilo najblize, na pola puta...)

I jesi rekao.

"Zna se gdje završe narodi koji slijepo prate Ruse."

Ja te pitam gdje. I ti odgovoris:
"Ne znam jesi čuo za masakar u Katinju kada su Rusi pobili 20 000 Poljaka, veliki broj vojnika, intelektualaca i sl. E ta nesreća je ništa u usporedbi sa onim kako su Rusi uništavali Poljsku na druge načine.

I to je samo jedna zemlja, samo jedan narod, a Rusi su operisali na mnogo više teritorija, a vidim da se danas Srbi i dalje odlično primaju na priču o prijateljstvu i bratstvu. Zapamtite da prijateljstvo između zemalja ne postoji, postoje samo interesi."

Tako da se nemoj provaljivati vise.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2013, 23:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Odoh sad da spavam, samo još jednu stvar da ti kažem.

Narod treba da se okane tih budalastih mitova i da se posveti sebi. Neće ti pomoći ni Rus, ni Amerikanac, ni Danac zato što te vole i zato što si ti njegov "brat" po nekom osnovu. Oni će ti pomoći i uložiti u tvoju zemlju ako im daš dobre uslove. Razumiješ? Ljubav i bratstvo NO NO! Pare, ekonomija, zarada, pozitivno ulaganje, DA DA!

Treba narod da se posveti sebi i skonta da samo sami sebi mogu pomoći, niko drugi. Inače pad može biti bolan. Inače..

Rusija naoružavala Hrvatsku tokom rata u SFRJ!
http://www.telegraf.rs/vesti/757741-rus ... ata-u-sfrj

_зока je napisao:
Ti, svjetski putniče, si pretpostavljam bio? I pitao ono što bi svaki petnaestogodišnjak pita :"Šta mislite o Rusima i kakvi su vaši stavovi po pitanju vanjske politike vaše zemlje?"?

Nisam bio, nemam 15 godina, ali sam pričao sa nekim Poljacima. I tužno je ono što oni kažu, ako je i jedna četvrtina istina, Rusi ih unakaziše, ne unazadiše već unakaziše..

EDIT: Vidim ovaj tvoj dugi post. Odgovoriću ti sutra, nije problem. :wink:

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2013, 23:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne moras odgovarati.
Najbolje da mi ti objasnjavas odnose medju naroda "iz daleke Svecke", na malom odmoru, iz ucionice srednjoskolskog centra Greta Garbo.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 14:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2013, 03:10
WrDa je napisao:
Videli od Rusa: Vrtić traži razdvajanje polova, dečaci da uče za majstore, devojčice za frizerke

Citiraj:
Posle povratka iz Rusije, direktor „Radosnog detinjstva“ Marko Grgurović želi da primeni neke tamošnje metode. Grugurović se zalaže za odvojeno vaspitanje dečaka i devojčica. Grgurović je najavio da će već ove godine u predškolski program, osim engleskog i nemačkog, uvesti i ruski jezik.

Psiholozi napominju da razdvajanje dečaka od devojčica u obdaništima ne bi dalo nikakve rezultate, čak bi moglo loše da utiče na njihov razvoj.
- To je bio dobar model pre 200 godina, kada su jasno bile razdvojene muške i ženske uloge u društvu. Danas bi razdvajanje moglo da utiče na veće udaljavanje od suprotnog pola, što nikako ne bi bilo korisno u veku krize braka - objasnio je psiholog Aleksandar Šibul, zaključivši da bi danas trebalo raditi upravo suprotno.
Reakcije roditelja na mogućnost odvanja dečaka od devojčica u vrtićima je ista i svi s kojima smo razgovarali protive se primeni takve ideje.
- Ne živimo u srednjem veku. Nema smisla da se to čini ni tokom dnevnih aktivnosti - kaže Nataša Latković, majka četvorogodišnjakinje.
Ivana Maksimović, majka trogodišnjeg dečaka, kaže da bi odvajanje učilo decu segregaciji umesto zajedništvu. Dragana Vučković dodaje da tako nešto nije postojalo ni pre 30 godina, pa nema smisla ni da postoji u 21. veku.
- Umesto da brinu o tome što nema mesta za svu decu u vrtićima, najavljuju mere koje su zastarele - kaže jedna majka.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/387381 ... a-frizerke

Na to se u blicu nadovezuje ova vijest:

Šokantne fotografije: Maloletni huligani šutiraju vršnjake na gej protestu u Moskvi
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/387422/So ... u-u-Moskvi

ima jedna prica, izmisljena valjda, da su neka djecica naletila na prostitutku i ona im se skidala oni onako pljeskali bilo im zanimljivo, bez gresnih misli, jer su djecica i tu naidje fratar i nju otjera njih izgrdi ... i tek su tada ta djeca se osjecala posramljeno i gresno ... to nikad nije dobar model ni prije 200 godina ni sada ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]