S obzirom na to da ovdje ima dosta pametnih likova cije me misljenje zanima, a ovo me muci vec 2 dana, odlucila sam vas upitati za komentar ( i objasnjenje ukoliko je moguce ).
U cetvrtak mi je jedna poznanica ovdje ispricala svoju zivotnu pricu koja me je jako potresla. Ne izlazi mi iz glave njena sudbina i velika nesreca.
Ona je ovdje, ( Zapadna Evropa )dosla 2001 na odmor (uzgred, nije iz ex-Yu, ako je to uopste bitno). Upoznala je "covjeka svog zivota". Njihovi roditelji su se poznavali. On je tu bio od djetinjstva. Iz iste su zemlje. Zaljubila se, sve je bilo "idealno". Ubrzo se udala za njega. Nije imala papira.
I zivot je krenuo svojim tokom. On je od prvog dana insistirao da ona rodi dijete sto prije. Cak ju je slao ljekaru, da joj da neke tablete

koje ce joj pomoci da sto prije zatrudni. Ona je bila kod kuce, a on je sve cesce poceo ostajati vani po cijelu noc. Rekla mi je da kad bi ga pitala gdje je, on bi rekao da prespava kod prijatelja, ili u autu, da se ne bi dugo vozio nazad kuci, i sl.
Prema njoj je pokazivao sve vecu ljubomoru. To je islo dotle da ju je poceo zakljucavati u kuci dok je on bio na "nocnim izletima". Rekla mi je da sve ovo nije mogla ni sanjati kad ga je tek upoznala. Bio je "Savrsen" na pocetku. Jedan dan je cula da na telefon nekome govori da ne dolazi, jer je Ona u kuci. Izvukla se iz kuce i vratila nakon sat vremena (njemu je izmislila neku ispriku ).U kuci je cula veoma glasnu muziku. U dnevnoj sobi nije bilo nikoga. Popela se ne sprat i otvorila vrata spavace sobe...Imala je sta vidjeti ! Zatekla je svog muza u sexualnom aktu sa - drugim muskarcem ! Onesvijestila se. Kad je otvorila oci, vidjela ga je kako sjedi na krevetu sa glavom u rukama, a "partnerka" mu se derala po kuci lupajuci vratima.
Obratila se svojim roditeljima. Oni su je po njenim rijecima ismijali!?!...i rekli joj da ostane u braku ???? I ostala je u pocetku...na njenu veliku nesrecu. Ovdje ne znam sve detalje ali uglavnom on ju je u tom periodu 3 puta silovao (analno) i tada je napokon pobjegla ( u Prihvatiliste za Zlostavljane zene). Tu joj je neka sluzbenica mnogo pomogla i uz njenu pomoc ga je tuzila. I dobila je. On je osudjen na 5 godina zatvora. Kada se zalio na presudu, Policija je utvrdila da je uz sve ovo bio i pedofil, i kazna mu je preinacena u 12 godina.
Ona je potpuno unistena. I sad nakon 2-3 godine je preplakala skoro cijelo vrijeme dok mi je ovo pricala ( ja sam se morala jako suzdrzati da se i sama ne rasplacem ), u medjuvremenu je dobila stalne papire ( kakva joj je od toga fajda ), dobice i stan, prije ili kasnije. Prekinula je sav kontakt sa familijom koji je kroz sve ovo Nisu!?!?! podrzali, pokusala je izvrsiti samoubistvo vec 3 puta. Uzas. Ide od psihijatra do psihijatra, guta tablete koje joj ne pomazu, ostatak vremena sjedi sama u kuci, bez volje za bilo sta. Kaze da su i mediji propratili njenu tragediju, pa se plasi ici ulicom. Da je neko za nesto ne optuzi.

Ono sto mi je bilo najtuznije je kad mi je rekla da se najvise plasi da joj neki mladic ne pridje na ulici i pocne s njom razgovarati. Vec trecu godinu zivi u panicnom strahu da ju je zarazio AIDS-om, a ne smije da ode obaviti test. Kaze da bi se u tom slucaju ubila. On joj neda razvod.
Ono sto ne mogu shvatiti je kako joj je neko mogao ovo uciniti ?
Najvise me interesuje misljenje osoba koji su biseksualci ( ako ih ima ovdje ).
Da li su oni uopste svjesni sta cine zenama s kojima stupaju u vezu, na kakve ih more stavljaju i u kakvu zivotnu opasnost dovode ?
Sta ih to tjera na takve vrste odnosa ?
Ovaj monstrum je od nje izgleda samo htio dijete, a djecu je u proslosti zlostavljao. Barem to mu nije poslo za rukom.
p.s. Ova mlada zena je lijepa, izgleda prefinjeno, pristojno obucena i jos pristojnijeg ponasanja. Kad je dosla ovdje na odmor bila je na studijama ( nesto poput Vise Medicinske Skole ). Cime je ovo zasluzila, nije mi jasno. Sta mislite o svemu ovome.
p.s.s.O pedofiliji kao kriminalnom aktu uopste ne treba diskutovati u okviru ove teme. Nadam se da se barem tu sva misljenja podudaraju.
Forumske komicare molim da preskoce ovu temu. Hvala.