banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 21:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 524 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 27  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Jun 2013, 10:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
shoole je napisao:
Тај Дроњак лупа, има тих бисера типа смјенити ресорног министра (зашто, човјек министар тек два мјесеца, није ни могао да почне да гради нови павиљон?) или избацивање Васића из чланства СНСД-а. И види се да трипује да је вођа, на крају је од новог павиљона дошао до промјена у друштву.

Simbioza sa Kasipovicem, preko Nezavisnih.
Pa sad valja uzdrmati novog ministra.

Problem oko ovih protesta, i ono zbog cega skoro niko od mojih prijatelja i kolega nije izasao su ciljevi.
Ovo su bili protesti ko ispred Doma Mitar Miric u Cajnicu.
Masa vice CILJEVI, CILJEVI, CILJEVI, zato sto ne zna sta bi drugo.
Korjenite promjene u drustvu. Eke babo zahtjeva. Cetvrti paviljon, ok.

Ako su studentski protesti, onda postavis konkretne zahtjeve koji imaju veze sa studentima.
A ne iskljucenje Rajka Vasica iz SNSDa?!?! To studentski zahtjev? Ma zaboli me za njega, neka ostane tamo, neka propadnu svi zajedno.

Smjestaj ne mogu dobiti svi, ali isto tako bio bi puno kvalitetnije rasporedjen, da studenti u tim domovima krenu od sebe.
-Da prijave svakog jebenog studenta koji je prodao krevet. Kolega moj sa faksa je prodao krevet prije par godina i uhvatili su ga i sad vise nema pravo na konkurs. Tj, ima, ali je -12 bodova u startu, tako nesto.
-Da jednako tako prijave studente koji se vode kao studenti i iskorstivaju necije mjesto, a u stvarnosti su zavrsili faks prije dvije godine i sad rade ili gluvare. Jes' tesko u drustvo, skupo itd, ali mene kao studenta boli kurac sto je tesko, to jest ne bih mogao gledati da neko iskoristava taj krevet, a nije student; jer ima neko kome jednako treba krevet, a student je.
-I onda kad se srede izmedj' sebe, onda udariti na vlast, sa pravim zahtjevima, a ne ovim politicki podmazanim Macanovica i Dronjka. I svite ine.

Kad bude STUDENTSKI protesti, sa pravim studentskim zahtjevima, ja cu izaci.
Kad budu gradjanski protesti protiv vlasti, korupcije, lopova, bagre, izaci cu.
A na ovo zamazivanje ociju, "Studentski" protesti, sa politickim zahtjevima i bagrom koja takve proteste vodi, popljuvacu ih. Ne sve naravno, nego samo gamad iz "vladajuceg" studentskog miljea.
Juce je bilo svega na protesti, ratnih veterana, politicara, taksista, studenata itd. I neka je. Ali neka se to nazovu gradjanski, opsti, ili kako vec protesti, a ne da Dronjak & co. skupljaju poene i zaradjuju na tome; na prdjenju obicnome.

P.S. Predsjednik Unije studenata trideset i kusur godina, treca godina medicine tek, i on mi je "predstavnik"?!

Studentski parlament, Unija i ostali polni organi nisu nista napravili za studente, nego iskoristavali pare za razne "projekte" koji nisu ni ostvarivani. A na to sve, gdje god dobijas pare od Ministarstva ili Vlade, MORAS "saradjivati"
sa Unijom, Parlamentom i slicno. A onda te te derikoze i mali politicari iskoristavaju; putuju besplatno, imaju razne benificije, uzimaju kajmak od organizovanja putovanja, Jada i slicno, lafo zaposljavaju ove jadne studente bez marke na nekim zurkama da stoje na ulaz...
A ovamo se gozbe studentskim parama i sve im je besplatno.

"Edit" (japanska ruza stajl):
Da ne bude da pljujem samo Dronjka, popljuvacu i Macanovica.
Kad su bili izbori za Studentski parlament skoro, on je dolazio na moj faks (Sa svoje Poljoprivrede!) i prijetio ovim "kandidovanim" da ce morati njega slusati i njega podrzati u Parlamentu, inace ce ih on citav zivot proganjati. Pa kad je izbila frka, psovao je majku jednom kolegi i jednom asistentu. Taj ga je asistent tuzio kasnije.
I on je moj vodja?
Hostapler i gnjida koja se uhljebila u studentskim organizacijama.

Sledece godine ja idem u parlamet da im jebem majku.

Moj prvi studentski zahtjev bi bio da se ukinu svi studentski organi koji nisu nista ucinili za nas studente. A skoro svi su takvi.

Neka masa studenata izadje na ulice, polupa sve ako treba.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 10:38 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Imao sam podatke koliko je koja organizacija studenata, parlament - unija dobili para i za koji projekat. Nisu male pare uopšte. Tale, saglasan sam u potpunosti.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 10:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Ташко je napisao:

Moj prvi studentski zahtjev bi bio da se ukinu svi studentski organi koji nisu nista ucinili za nas studente. A skoro svi su takvi.

Neka masa studenata izadje na ulice, polupa sve ako treba.

Умјесто студентски органи, може комотно и државни органи који нису ништа урадили за своје грађане.

Ја подржавам било који протест, без обзира ко је вођа и какви су им захтјеви. Па да се бар нешто помјери са мртве тачке. Да људи крену да се буде из сна, ова летагија ће им доћи главе, ако већ и није дошла.
Мени се чини да су ови протести због општег безнађа и да су људи протествовали зато што су незадовољни у глобалу, зато је поред студената било и доста пензонера, незапослених, понижених... и да ово врло лако може прерасти у масовне нереде, јер је стање у држави очајно.
Ал то смо ми, сви калкулишу и рачунају шта је најбоље за лични интерес. Зато смо и осуђени на пропаст, ко год има било какву корист од власти, тешко да ће бити против ње и нормално да ће пљувати по студентима, а то што нам је образовање у кур*у, и што је мала шанса да након факса нађу нормалан посао, нема везе. Не ваља Дроњак. Добар је Миле, шта ми заслужујемо.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 10:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Na kraju, zadovoljniji sam sto su protesti odrzani, nego da npr. nisu bili odrzani.
Ali opet...

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 10:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
@Ташко

Odlican post. U potpunosti se slazem s tobom. :thumbright:

A u vezi Dronjka, ja koliko znam njemu je odavno istekao mandat predsjednika Unije, ali eto on je i dalje tu i nema nikoga da ga 'skine sa vlasti'.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 12:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
neizreverbiliziran je napisao:
Pa evo ko bi od forumaša se upustio u organizaciju protesta zbog nezaposlenosti, malverzacija sa isplatama plata radnicima, loših penzija...?

Iskreno.

Pa o tome ti i pricam, da ne samo sa foruma, nego uopste, niko nece da protestuje za prave stvari, nego samo za gluposti od kojih, i da ih ispune nista nece biti bolje.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 13:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2012, 12:53
dajte mi dodikovo mjesto i sve ce da bude kao med i mlijeko , vjerujte ljudi! 8)

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 13:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
E vidi se da si pošten čovjek...kandiduj se i imaš moj glas....

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 14:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
taska za komandanta!

ima (po meni) mnogo vecih problema od te smjestajne jedinice i kolicine porcije mesa...
npr kad udjes na masinski fakultet, ne znas jesi li na masinskom ili na tehnoloskom :/
a onda na trecem spratu ti je sumarski... prostori granice sa neuslovnim, biblioteka oskudna...
iako je 2007. receno da ce se sumarski preseliti na kampus 2008., da ce biti gotova zgrada i sve sto treba, to ni dan danas nije ucinjeno...

pitanje nastavnog kadra... ako za ovih 15-20 godina nismo mogli izbaciti po jednog cestitog profesora za svaki predmet, zasto jos uvijek postojimo? 90% studenata studira zbog "papira", nauka je u drugom planu i skoro nikog ne zanima...

bolonja?

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 14:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bolonja je puno veci problem.
To jest Bolonja koja je sve samo ne Bolonja.
Od predmeta do predmeta se pravila razlikuju, a da ne pricamo o fakultetima.
O prostorima da ne pricamo. Tehnicki fakultet kao sto je Gradjevinski nema cestite laboratorije. Nismo kocku betona ispitali za cetiri godine. Maltretiranja fakulteta od stranih pojedinih profesora (ima toga i u kontra pravcu ako cemo iskreno) traju godinama, samo zato sto nema ko da ih zamjeni...

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 14:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ta Bolonja je ko Dejtonski sporazum....tumači je kako ko hoće i poziva se na nju za svaku glupost. Zato nam je školstvo sprdnja koju niko kršten ne priznaje 50 kilometara odavde....

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Kopilad revolucije

Zvao me jednom prilikom u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic.
Elem, pitao sin oca, "babo", veli, "koja je razlika između 'besplatno' i 'džabe'?". "To ti je lako, evo, na primjer", pogledao ga otac, "ti se školuješ besplatno, al' džabe."

Pao mi je taj na pamet prateći događaje u Banjoj Luci, gdje su se - kao što je vazda bio red i kao što je najzad bilo vrijeme - na ustanak za promjene digli i studenti. Čitali ste sve o tome, kako je Centar javne bezbednosti studentima zabranio marš na zgradu Dodikove Vlade, jer biva demonstracije ometaju gradski saobraćaj i javnu bezbednost kao takvu. Naravno da ometaju, suština demonstracija je ometanje saobraćaja i života, one po definiciji i nisu ništa drugo nego ometanje javne bezbednosti. Studenti su valjda trebali demonstrirati u studentskim hodnicima, "u svoja četiri zida". S urednom dozvolom Centra za privatnu bezbednost.

Čitali ste onda i kako su se banjolučki studenti za svaki slučaj ogradili od jmbgske revolucije u Sarajevu, jer oni sa Sarajevom nemaju ništa zajedničko, nemaju zajedničku ni posljednju brojku u JMBG-u: oni, najzad, podržavaju predstavnike Republike Srpske u zajedničkim institucijama, i ometali bi, ako može, samo predstavnike Republike Srpske u institucijama Republike Srpske. Pošteno.

Pa ste tako pročitali i kakav je mali, mahalski skandal ispao kad se otkrilo da su dvojica samih lidera ustanka protiv korumpiranog režima Dodikovog SNSD-a i sami - članovi Dodikovog SNSD-a. Igor Macanović, predsjednik Skupštine studenata Studentskog centra Nikola Tesla, i Radomir Jerkić, predsjednik Upravnog odbora Unije studenata – objavio tako SNSD – još od 2006. godine uredni su članovi njihove stranke, iz koje se nikad nisu ispisali.

Nije to meni bilo toliko zanimljivo samo zbog toga što su upravo kolovođe bune na Dodika javno govorili kako politika nije dobrodošla u njihovom maršu - "u Uniji studenata nema mjesta dječacima sa crvenim knjižicama", govorio je predsjednik Unije studenata Nikola Dronjak - već zbog potpuno nevjerojatnog objašnjenja kojega su ponudili onako usput, na samom kraju konferencije za štampu povodom policijske zabrane skupa. Niti ne trepnuvši, Igor Macanović je tako priznao da je član SNSD-a postao 2006., "vjerujući da će mu to omogućiti stipendiju, smještaj i bolje školovanje".

Mislio sam, majke mi, da se zajebava, da to mladenački drsko ironizira nepotizam, klijentelizam i korupciju u Dodikovoj partiji, protiv čega, uostalom, i sam onako mlad i gnjevan protestira. Ali ne: mladi je socijaldodikrat, najavljujući demonstracije za bolji studentski standard, a protiv SNSD-ove političke korupcije, stvarno priznao da se 2006. u taj isti SNSD upisao "vjerujući", kako ono, "da će mu to omogućiti stipendiju i bolje školovanje".

Sve je tako prošlo u najboljem redu i javnoj bezbednosti, dečko je objasnio svoje mladenačke zablude, nije se, istina, nešto ubio od kajanja, ali nitko to, koliko vidim, od njega nije ni tražio. Sve stoga misleći da sam nešto krivo skontao, tražio sam je li se itko ogradio od dvojice "mangupa u vlastitim redovima", je li ih tkogod pozvao, štajaznam, na ostavku, da li u činjenici što su dvojica kolovođa studentske pobune protiv političke korupcije i sami onomad radosno pristali na političku korupciju, netko uopće vidi išta loše?

"Oni su se možda učlanili u SNSD nadajući se stipendijama, u vrijeme kada su vjerovali u tu stranku", oglasio se konačno sam vođa revolucije, predsjednik Unije studenata Nikola Dronjak. "Ja ne vidim u tome ništa loše."

O, jebem te, revolucijo! Trocki joj ispao aktivni član buržujskog KDP-a, što se u ustavne monarhiste onomad upisao zbog akademske karijere, a Lenjin u tome "ne vidi ništa loše"!

"Možda je njima nekada SNSD ulijevao nadu, da bi danas shvatili da su to ljudi kojima je samo stalo kako će ukrasti", objasnio je Volođa Dronjak, ostavljajući otvorenim nekoliko zanimljivih pitanja: recimo, kako je to točno Igor Macanović, upisujući se 2006. godine u SNSD zbog lakšeg napredovanja u karijeri, sedam godina kasnije shvatio da su u toj partiji ljudi koji su se u nju upisali samo zbog lakšeg napredovanja u karijeri? Recimo, koju mu je onda točno "nadu" tada "ulijevao" Dodikov SNSD? Recimo, tko mu danas "ulijeva nadu"? Nitko?! Kakav surov način da mlad čovjek to spozna!

To je dakle profil mladih, gnjevnih ljudi koji vode studente na Dodikov Zimski dvorac - mladi, gnjevni Igor Macanović, koji je te 2006. godine upravo završio srednju školu, pa dok njegovi vršnjaci ljeto provode ganjajući cure i novi Playstation "trojku", on u rodnom Srpcu ganja mjesni ogranak SNSD-a da ga upiše u Stranku. Ima samo devetnaest, ali zna što hoće: Milorad Dodik je pred to ljeto postao premijer i postavio se na državotovorni bedem Republike Srpske, njegova je stranka po svim istraživanjima apsolutni pobjednik izbora u oktobru - baš kad počinje fakultet. Pravo je, dakle, vrijeme da se mladac upiše u SNSD, stranku koja "ulijeva nadu", sve vjerujući da će mu partijska knjižica omogućiti akademsku karijeru. Kao što će, jebiga, u rušenje istog Dodika krenuti kad koju godinu kasnije SNSD na lokalnim izborima izgubi dvije trećine načelničkih mjesta, a istraživanja mu predvide skori kraj. Kakav nebrušeni talent za politiku!

Nije, međutim, ta topla, ljudska priča meni strašna zbog samog studentskog bunta - zbog one dakle gnjevne mladosti što je ispala "kopilad revolucije" - niti zbog Dodika i njegove histerične babe Rajka Vasića, što su dobili lijep šlagvort za tezu o manipuliranom protestu, a ni zbog toga što su isti šlagvort dobili skeptici koji ne vjeruju nijednoj revoluciji.
Jebe me se sad za to. Meni su zanimljiva samo ta dva klinca, golobradi srednjoškolac koji ispunjava pristupnicu Partiji zbog jebene stipendije, i lider studentske pobune koji u tome do dana današnjeg ne vidi ništa loše.

Jebemti sve, u što smo pretvorili svoju djecu!

Dobro, ne kažem, lude su to godine, pijani i drogirani radili smo u toj dobi mnogo veće pizdarije od upisivanja u Partiju, pa ne bih ja ni Macanoviću, ni njegovim kolegama prestrogo sudio, samo da im je sedam godina kasnije barem malo neugodno, da danas, uoči demonstracija protiv iste te političke korupcije i društva kojemu jedinu „nadu ulijeva" partijska podobnost, u tome vide išta loše, makar evo ovolicno.

Nakon čega njihov protest zbog lošeg studentskog standarda i famoznog Četvrtog paviljona ispada sasvim logičan, jer im Partija nije omogućila "smještaj i bolje školovanje", ono dakle zbog čega su se u nju i upisali. Okopnila sva ona vjera u SNSD i nada koju im je Dodik ulijevao.

Studirali - shvatili ste - besplatno, al' džabe.

http://www.oslobodjenje.ba/kolumne/kopilad-revolucije

Boris Dežulović

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 16:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
apokalipto je napisao:
Kopilad revolucije

Zvao me jednom prilikom u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic.
Elem, pitao sin oca, "babo", veli, "koja je razlika između 'besplatno' i 'džabe'?". "To ti je lako, evo, na primjer", pogledao ga otac, "ti se školuješ besplatno, al' džabe."

Pao mi je taj na pamet prateći događaje u Banjoj Luci, gdje su se - kao što je vazda bio red i kao što je najzad bilo vrijeme - na ustanak za promjene digli i studenti. Čitali ste sve o tome, kako je Centar javne bezbednosti studentima zabranio marš na zgradu Dodikove Vlade, jer biva demonstracije ometaju gradski saobraćaj i javnu bezbednost kao takvu. Naravno da ometaju, suština demonstracija je ometanje saobraćaja i života, one po definiciji i nisu ništa drugo nego ometanje javne bezbednosti. Studenti su valjda trebali demonstrirati u studentskim hodnicima, "u svoja četiri zida". S urednom dozvolom Centra za privatnu bezbednost.

Čitali ste onda i kako su se banjolučki studenti za svaki slučaj ogradili od jmbgske revolucije u Sarajevu, jer oni sa Sarajevom nemaju ništa zajedničko, nemaju zajedničku ni posljednju brojku u JMBG-u: oni, najzad, podržavaju predstavnike Republike Srpske u zajedničkim institucijama, i ometali bi, ako može, samo predstavnike Republike Srpske u institucijama Republike Srpske. Pošteno.

Pa ste tako pročitali i kakav je mali, mahalski skandal ispao kad se otkrilo da su dvojica samih lidera ustanka protiv korumpiranog režima Dodikovog SNSD-a i sami - članovi Dodikovog SNSD-a. Igor Macanović, predsjednik Skupštine studenata Studentskog centra Nikola Tesla, i Radomir Jerkić, predsjednik Upravnog odbora Unije studenata – objavio tako SNSD – još od 2006. godine uredni su članovi njihove stranke, iz koje se nikad nisu ispisali.

Nije to meni bilo toliko zanimljivo samo zbog toga što su upravo kolovođe bune na Dodika javno govorili kako politika nije dobrodošla u njihovom maršu - "u Uniji studenata nema mjesta dječacima sa crvenim knjižicama", govorio je predsjednik Unije studenata Nikola Dronjak - već zbog potpuno nevjerojatnog objašnjenja kojega su ponudili onako usput, na samom kraju konferencije za štampu povodom policijske zabrane skupa. Niti ne trepnuvši, Igor Macanović je tako priznao da je član SNSD-a postao 2006., "vjerujući da će mu to omogućiti stipendiju, smještaj i bolje školovanje".

Mislio sam, majke mi, da se zajebava, da to mladenački drsko ironizira nepotizam, klijentelizam i korupciju u Dodikovoj partiji, protiv čega, uostalom, i sam onako mlad i gnjevan protestira. Ali ne: mladi je socijaldodikrat, najavljujući demonstracije za bolji studentski standard, a protiv SNSD-ove političke korupcije, stvarno priznao da se 2006. u taj isti SNSD upisao "vjerujući", kako ono, "da će mu to omogućiti stipendiju i bolje školovanje".

Sve je tako prošlo u najboljem redu i javnoj bezbednosti, dečko je objasnio svoje mladenačke zablude, nije se, istina, nešto ubio od kajanja, ali nitko to, koliko vidim, od njega nije ni tražio. Sve stoga misleći da sam nešto krivo skontao, tražio sam je li se itko ogradio od dvojice "mangupa u vlastitim redovima", je li ih tkogod pozvao, štajaznam, na ostavku, da li u činjenici što su dvojica kolovođa studentske pobune protiv političke korupcije i sami onomad radosno pristali na političku korupciju, netko uopće vidi išta loše?

"Oni su se možda učlanili u SNSD nadajući se stipendijama, u vrijeme kada su vjerovali u tu stranku", oglasio se konačno sam vođa revolucije, predsjednik Unije studenata Nikola Dronjak. "Ja ne vidim u tome ništa loše."

O, jebem te, revolucijo! Trocki joj ispao aktivni član buržujskog KDP-a, što se u ustavne monarhiste onomad upisao zbog akademske karijere, a Lenjin u tome "ne vidi ništa loše"!

"Možda je njima nekada SNSD ulijevao nadu, da bi danas shvatili da su to ljudi kojima je samo stalo kako će ukrasti", objasnio je Volođa Dronjak, ostavljajući otvorenim nekoliko zanimljivih pitanja: recimo, kako je to točno Igor Macanović, upisujući se 2006. godine u SNSD zbog lakšeg napredovanja u karijeri, sedam godina kasnije shvatio da su u toj partiji ljudi koji su se u nju upisali samo zbog lakšeg napredovanja u karijeri? Recimo, koju mu je onda točno "nadu" tada "ulijevao" Dodikov SNSD? Recimo, tko mu danas "ulijeva nadu"? Nitko?! Kakav surov način da mlad čovjek to spozna!

To je dakle profil mladih, gnjevnih ljudi koji vode studente na Dodikov Zimski dvorac - mladi, gnjevni Igor Macanović, koji je te 2006. godine upravo završio srednju školu, pa dok njegovi vršnjaci ljeto provode ganjajući cure i novi Playstation "trojku", on u rodnom Srpcu ganja mjesni ogranak SNSD-a da ga upiše u Stranku. Ima samo devetnaest, ali zna što hoće: Milorad Dodik je pred to ljeto postao premijer i postavio se na državotovorni bedem Republike Srpske, njegova je stranka po svim istraživanjima apsolutni pobjednik izbora u oktobru - baš kad počinje fakultet. Pravo je, dakle, vrijeme da se mladac upiše u SNSD, stranku koja "ulijeva nadu", sve vjerujući da će mu partijska knjižica omogućiti akademsku karijeru. Kao što će, jebiga, u rušenje istog Dodika krenuti kad koju godinu kasnije SNSD na lokalnim izborima izgubi dvije trećine načelničkih mjesta, a istraživanja mu predvide skori kraj. Kakav nebrušeni talent za politiku!

Nije, međutim, ta topla, ljudska priča meni strašna zbog samog studentskog bunta - zbog one dakle gnjevne mladosti što je ispala "kopilad revolucije" - niti zbog Dodika i njegove histerične babe Rajka Vasića, što su dobili lijep šlagvort za tezu o manipuliranom protestu, a ni zbog toga što su isti šlagvort dobili skeptici koji ne vjeruju nijednoj revoluciji.
Jebe me se sad za to. Meni su zanimljiva samo ta dva klinca, golobradi srednjoškolac koji ispunjava pristupnicu Partiji zbog jebene stipendije, i lider studentske pobune koji u tome do dana današnjeg ne vidi ništa loše.

Jebemti sve, u što smo pretvorili svoju djecu!

Dobro, ne kažem, lude su to godine, pijani i drogirani radili smo u toj dobi mnogo veće pizdarije od upisivanja u Partiju, pa ne bih ja ni Macanoviću, ni njegovim kolegama prestrogo sudio, samo da im je sedam godina kasnije barem malo neugodno, da danas, uoči demonstracija protiv iste te političke korupcije i društva kojemu jedinu „nadu ulijeva" partijska podobnost, u tome vide išta loše, makar evo ovolicno.

Nakon čega njihov protest zbog lošeg studentskog standarda i famoznog Četvrtog paviljona ispada sasvim logičan, jer im Partija nije omogućila "smještaj i bolje školovanje", ono dakle zbog čega su se u nju i upisali. Okopnila sva ona vjera u SNSD i nada koju im je Dodik ulijevao.

Studirali - shvatili ste - besplatno, al' džabe.

http://www.oslobodjenje.ba/kolumne/kopilad-revolucije

Boris Dežulović

Nikad nisam volio one sto ismijavaju i sprdaju se sa studentima. Nazivat i etiketirat ljude koji izadju na demostracije sa kopilad je u najmanju ruku primitivizam... :roll:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 19:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Na kraju, kao i ko zna koji put kod nas, stvar se pretvori u seciranje onoga koji digne glas a ne onoga zbog cega je glas podignut.

Vozd likes this 8)

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 19:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Какво клепање по медијима! :lol:

Citiraj:
"Prema našim informacijama, juče u Banjaluci, na toliko najavljivanim protestima, bilo je oko 500 studenata, a ostalih, oko 500 demonstranata ne pripada studentskoj populaciji, već su to članovi političkih partija iz Sarajeva, bivši ministri i bivši političari, te novinari iz Federacije BiH.

http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 96210.html

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 19:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Jebote, kakva smo mi goveda kad nam ovo mogu servirati :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 19:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ima da dobiju po kratkom postupku dva nova studentska doma :D

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 19:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Mogu oni sa svojim poltronima da plasiraju sta zele, ali poruka je poslana. Prazan zeludac vise vjeruje covjeku koji kaze da protestuje zato sto nema perspektive nego Nezavisnim novinama. Moram priznati da ovaj mali kakav god bio ima muda da se upusti protiv ove masinerije.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 19:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Ma zajb..ciju na stranu. Stavrno.
Treba imat usta ko tranvajsku stalu i jaja ko granate s Kolubare te nazvat,djecu, studentariju kopiladima.Takav je on ostar, hrabar i sa politicarima i radnicima. :roll: :roll: :roll:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 22:12 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Iskreno, Vasić ima petlju kada to smije reći ljudima javno, ..i to dva puta... Neki to ne bi prećutali a on izgleda ima sreće pa jesu (za sada)

Nego što se tiče ovih protesta... Da su ostali na zahtjevima:
- novi paviljon
- ograđivanje Dodika od Vasića

Imali bi punu podršku. Ovako su pretjerali sa zahtjevima i studentski protest napravili političkim (a nije smio biti)... Kvazi opozicija ih iskoristila da dobije još jedan isječak iz novina sa svojim facama i to je to...

Dodik je na kraju odigrao najpametnije. Prećutao dosta toga, presložio u glavi i spakovao u ladicu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 524 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 27  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]