kolega,teško je bilo šta suvislo i pametno reći na ovu temu,jer,sa jedne strane,u demokratskim društvima su protesti protiv vlasti sami po sebi po defaultu,besmisleni.postoje izbori,olovka,glasčka kutija,i tu,samo tu, se mijenja vlast,a ne na ulici.
opet,s druge strane smeta mi i boli me što je naša omladina tako inertna,i što smo vjerovatno i jedino društvo na svijetu gdje su buntovniji i radikalniji penzioneri nego studenti
a svagdje na svijetu,pogotovo kroz istoriju,su studenti bili ta snaga i avangarda koja se borila za promjene na bolje...
to tumačim na način da su novi svjetski poredak i bankari uspjeli svojim medijima stvoriti generacije kojima se može sve nametnuti i kojima je sve ravno do mora,a biće sve gore.
mlad čovjek bi sam po sebi trebao biti buntovnik,mi smo u tim godinama dizali oružanu pobunu boreći se protiv nepravde i profitera,ne želeći da jedni ginu a drugi zgrću milione (pročitati pod AKCIJA SEPTEMBAR 93),i uopšte nismo razmišljali o posljedicama,iako smo znali da se u ratu zbog oružane pobune gubi glava samo tako...pohapsili smo kompletan banjalučki mup i poslali ih kućama,tajkune zatvorili da čiste WC,i nisu smjeli nos promoliti dok nam vlast nije lukavo slomila tu pobunu i rasformirala nam jedinice,dotad najbolje u VRS!...mislim na direktne učesnike te pobune,bataljon vojne policije,16 krajišku brigadu i 1 OKB,koje nikad više nisu bile iste nakon toga,sve su nas razbacali i rascjepkali ko zna kuda!
Zato kažem,teško je biti pametan u ovakvim situacijama i reć šta je pametno,drugačije se razmišlja sa 20 a drugačije sa 40...nemam pojma