banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 12:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 07 Jun 2013, 19:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
tensSa je napisao:
Gledaj ovo, mozda je bas teretana dovoljno stresna bila, jer pored toliko treninga ti pada testosteron, a posto testosteron pada kortizol raste, kortizol visok = stres!

Vise nije i bolje, zapamti to...organizam se treba oporaviti, a ti ga umjesto toga jos vise unistavas...

Ok, smanjiću na 4 treninga sedmično. Krajem jula mislim da je pauza u MMA klubu tako da ću biti samo u teretani. Meni je mnogo veći problem nedostatak sna. Tu fazu najprije trebam dovesti u red. Moje neko mišljenje je da je na stres najviše uticao manjak sna, više nego treninzi.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2013, 19:31 
Utice i jedno i drugo...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2013, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
MMA treninzi kombinuju aerobne i anaerobne elemente, jer oba elementa su neophodna u borbi, kako sirova snaga, tako i enormna izdržljivost. Oni dosta koriste onaj tip treninga koji je zoka_ radio, to je ko neki krosfiti ili kako već, kad se serija vježbi izvodi bez prestanka nekoliko minuta. Time se pokušavaju simulirati situacije koje se dešavaju unutar rundi. To je prilično opak trening kad se izvodi kako valja, uz njega neke velike potrebe za treningom u teretani ni nema.

Šest sati sna bi trebalo da je dovoljno za normalno funkcionisanje tijela (makar bio i od onih kojima treba više), možda je taj osjećaj umora više posljedica "sjedećeg" posla nego stvarnog umora. Probaj ubaciti neke kompleksnije vježbe istezanja u rutinu ako ih inače ne radiš. Uz to, ako ti je ishrana bazirana na mnogo proteina, a malo hidrata, to takođe dovodi do osjećaja umora i nemoći.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2013, 20:18 
Stara kuka
Stara kuka

Popokatepetl je napisao:
MMA treninzi kombinuju aerobne i anaerobne elemente, jer oba elementa su neophodna u borbi, kako sirova snaga, tako i enormna izdržljivost. Oni dosta koriste onaj tip treninga koji je zoka_ radio, to je ko neki krosfiti ili kako već, kad se serija vježbi izvodi bez prestanka nekoliko minuta. Time se pokušavaju simulirati situacije koje se dešavaju unutar rundi. To je prilično opak trening kad se izvodi kako valja, uz njega neke velike potrebe za treningom u teretani ni nema.

Šest sati sna bi trebalo da je dovoljno za normalno funkcionisanje tijela (makar bio i od onih kojima treba više), možda je taj osjećaj umora više posljedica "sjedećeg" posla nego stvarnog umora. Probaj ubaciti neke kompleksnije vježbe istezanja u rutinu ako ih inače ne radiš. Uz to, ako ti je ishrana bazirana na mnogo proteina, a malo hidrata, to takođe dovodi do osjećaja umora i nemoći.

U tom slučaju je moguće! Šest sati sna je meni nedovoljno. Sat i po više mi je dosta.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 19:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
"Bolje se sramotiti 7 dana na moru nego patiti se citave godine u teretani"

:lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 19:58 
V@nja je napisao:
"Bolje se sramotiti 7 dana na moru nego patiti se citave godine u teretani"

:lol:

Dobar... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 20:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Odeš u M-Power i kažeš to Mlađi...javi kako si prošao :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 23:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Neko je ovdje pominjao neke magnezijume i ostale dzidza-midze, za zglobove.
Ja osjecam "hronicni" umor u zglobovima, od silnih sportova.
Igram jedno dva puta sedmicno tenis, i jednom basket i fudbal; te dva dana radim vjezbe (jednom za ledja neke lagane i jedared za ruke i ramena), i jos tarem onu gumu u obliku americke krofne, za tetive podlaktice :)
Zadnjih 15ak dana me zglobovi uslovno receno bole... Nije bol, nego umor bukvalno; a i skljocaju previse :D
U pitanju su obe ruke i uglavnom zglob na desnoj nozi.

Kako djeluju ti medikamenti za "zastitu"?

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2013, 00:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Magnezijum se, koliko znam, uzima za brži oporavak mišića. Za samo "škljocanje" u zglobovima ne mogu ništa reći, ali što se hroničnog umora tiče, uzmi si jednu sedmicu izležavanja bez ikakvog sporta. Bolje da je uzmeš dobrovoljno, nego da te neka boleština izazvana padom imuniteta natjera :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2013, 07:31 
Stara kuka
Stara kuka

Za zglobove, tetive i hrskavicu dobar je glukozamin. Ja sam koristio Elasti Joint od Labrade. Sadrži glukozamin i hondroitin. Zadovoljan sam. Vukao sam dugo vremena bolove u desnoj podlaktici nakon jednog nezgodnog spuštanja bućice. Nisam onda mogao raditi neke vježbe za triceps. Kombinacija glukozamina i hondroitina mi je pomogla.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2013, 20:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Mar 2011, 12:32
Jel zna ko gde ima da se uzmu strapsi (gurtne) u BL, osim da se naruci sa amino.ba jer onda moram uzeti jos nesto da namirim 20km...

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2013, 08:18 
Stara kuka
Stara kuka

AEnima je napisao:
Jel zna ko gde ima da se uzmu strapsi (gurtne) u BL, osim da se naruci sa amino.ba jer onda moram uzeti jos nesto da namirim 20km...

Ako nađeš negdje i za koljena javi.

Gurtne za vučenje provjeri imaju li u Pansportu. Pročitao sam da su otvorili filijalu i u Banjaluci.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2013, 09:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Nema u pansportu nista od opreme kod nas, ima samo bermude za mrsavljenje i pojas za mrsavljenje :D Kontao sam sa neke torbe skinuti onaj materija sto je isti na ko kod gurtni pa nekako napraviti rucno....

Ako mislis bandaze za koljena (wraps) to imas na amino.ba njih sam uzeo pre 2 mjeseca i dobro sluze za sad, dodaju 10kg na cucanj sigurno

http://www.amino.ba/index.php?dispatch= ... t_id=30035

32km sa dostavom

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2013, 09:52 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nemoj sa ruksaka, kupi negdje na pijaci onaj platneni kaiš pa napravi od njega...Tako sam ja uradio. Em je mekše i ne siječe zglobove em je jače....Al' prije toga pogledaj ima li u Intersportu.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2013, 13:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

E dobro je nasao sam stari pojas od karatea, samo jos da odem kod snajdera da mi presije ono na ivicama

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2013, 13:33 
Stara kuka
Stara kuka

AEnima je napisao:
Nema u pansportu nista od opreme kod nas, ima samo bermude za mrsavljenje i pojas za mrsavljenje :D Kontao sam sa neke torbe skinuti onaj materija sto je isti na ko kod gurtni pa nekako napraviti rucno....

Ako mislis bandaze za koljena (wraps) to imas na amino.ba njih sam uzeo pre 2 mjeseca i dobro sluze za sad, dodaju 10kg na cucanj sigurno

http://www.amino.ba/index.php?dispatch= ... t_id=30035

32km sa dostavom

Na to sam mislio upravo za čučanj. Hvala!

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2013, 13:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Samo pazi prvi put ih lakse namotaj jer neces moci podnjeti bol a i kad radis cucanj sa wrapsima to ti izgleda malo drugacije od cucnja bez wrapsa i imaces problema da cucnes duboko... Kad savladas prvih par treninga sa wrapsima onda ih jace namotavaj, cesta pojava ce ti biti utrnulost nogu, podlivi iza koljena i slicno :D

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 06:03 
Bem ti....ubrzajte na 1:10...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kHejBEp5Srg[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 09:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Fuj.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 09:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
http://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-p ... hrana.aspx

Ima li ista od ovoga kod nas?
Misljenje?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]