banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 19:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1484 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 75  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Maj 2013, 17:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2013, 01:23
<Enter_name> je napisao:
Kod tekućeg računa ne dobiješ automatski SMS uslugu, moraš je naknadno tražiti.
Aha, ti si je tražio uz otvaranje tekućeg računa? E onda mislim (a dosad nisam bio siguran) da je SMS usluga uz Internet karticu ipak besplatna

Znam da sam baš provjeravao tel. račun poslije prvih par transakcija i nisu mi skinuli tih 15 feninga ali sam kontao da to možda poslije urade... a sad kad Sehxor kaže da je besplatna i kad ti kažeš da je imaš nezavisno od Internet kartice, onda sam siguran da je meni besplatna. :D Opet kažem, nije to neka para i nemam puno transakcija ali je ipak bolje ovako A da bismo bili sigurni da je besplatna reci mi je li ti odmah po transakciji skine sa tel. računa? (napominjem da meni nije, provjeravao sam)

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2013, 17:18 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ne skidaju ti sa telefonskog računa, već sa prepaid računa od Internet kartice.

Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2013, 17:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2013, 01:23
E to već ima logike jer znam da jednu stvar nisam mogao kupiti iako bih po proračunima trebao imati dovoljno :D Misunderstanding, u pravu si 100%

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2013, 01:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
<Enter_name> je napisao:
Ne skidaju ti sa telefonskog računa, već sa prepaid računa od Internet kartice.

Slika

SMS usluga koja kosta 15F po poruci je prava pljacka, koliko se dnevno obavi transakcija... To ne bi trebalo kostati vise od 5F, ja nijedan API za sms nisam vidio jos da skida toliko.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2013, 08:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
DA li ovaj WebInfo Razvojne banke ima cesto periode nedostupnosti ili je to bio samo slucaj sada u subotu?

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2013, 08:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Nisam bio tu u subotu, ali otkako ga koristim nije bilo nekih većih nedostupnosti...

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2013, 08:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nije radio dobar dio dana, tek negdje oko 22 je proradio, uostalom kao i SMS obavjestenja, koja su mi sva za taj dan dosla oko 22, a ne onda kada se transakcija obavila.

Uzgred, uzeo sam Internet prepaid karticu, povezao sa Paypal-om. Ustvari, sada cekam kod da verifikujem racun. Djeluje mi cjenovno najrazumnije.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2013, 08:39 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ako imaš Webinfo, možeš odmah vidjeti koji je kod ;)

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2013, 08:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Cekaj, da li je to broj koji se nalazi u spisku "Aktivni holdovi:" unutar polja "Opis"? Odnosno ovo: "POS PAYPAL 1234567890 LU"?

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2013, 08:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
PIN je od kartice; ovaj broj se pojavljuje u opisu (1.95USD Kartica:**************** Broj autorizacije:****** PP*1234CODE); to možeš vidjeti ili na izvodu iz banke, ili na online bankarstvu (ako ga imaš).

Ne pronadjoh nista oblika kojeg pominjes gore.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2013, 08:51 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Meni se pojavilo odmah čim sam zatražio verifikaciju na PayPalu...

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2013, 08:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Trebalo je samo kliknuti na link za verifikaciju. :D Odmah sve stize.
Ja sam mislio da ce automatski...

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2013, 08:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Taj kod je stigao i SMS-om, koliko vidim.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2013, 19:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
evo da napišem svoje iskustvo vezano za kartice...
nakon raspitivanja po bankama odlučio sam se za NLB Visa Internet karticu
znači naknada za izdavanje je 5 KM i svaka sledeća dopuna 1 KM. Karticu sam bez problema povezao na PayPal, sms sa transakcijom za verifikaciju (sa onim kodom) je stigao momentalno i verifikacija završena...uradih i aktiviranje primanja novca po ovom uputstvu, ko zna, možda zatreba...odmah obavio par kupovina na eBay-u, prvi paket već stigao nakon 13 dana (računajući i neradne dane). Stanje na kartici mogu provjeriti na bankomatu, keš nije moguće dići na bankomatu. Sa karticom se može plaćati gdje god primaju visa-u. I još nešto, onih 1,95 dolara koje je PayPal skinuo radi verifikacije (došao sms da je skinuto 3,03 KM) je vraćeno nakon dan dva ali na PayPal balance, da bi nakon 1. juna PayPal automatski proslijedio taj novac na račun kartice, pa je bio par dana u toj taranziciji i na kraju na računu sam onda ima plus od 2,77 KM. Razlika je nastala zbog obračuna provizije od strane banke, jer po srednjem kursu bi bilo 2,89 KM... iz ovog sam zaključio da bi eventualne uplate na PayPal-u nakon sledećeg prvog u mjesecu bile raspoložive na računu kartice...i da, pri svakoj kupovini dolazi sms o transakciji i iznosu koji je skinut sa računa i svaka ta poruka se naplaćuje 0,15 KM sa računa kartice...

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2013, 20:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Ако ти уплата са Пејпала "легне" у првој седмици мјесеца, онда и можеш очекивати да новац буде на рачуну сљедећег првог, ако "легне" касније тешко прије "оног тамо" првог. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2013, 21:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Dec 2012, 11:11
Evo jedan savijet sto se tice primanja novca na paypal,

nakon jedno stotinjak mailova koje sam im poslao i telefonskih poziva, dosli smo na to da mi ne daju da primam novac odmah u "available balance" umijesto u "pending balance" iako sam imao jako puno transakcija, iz razloga sto mi je account iz Bosne, i rekli su da nikada nikome iz BiH nece dati da primaju automatski pare...mamu im jebem...
Mada, postoji solucija da pare ipak primite odmah !
Kada vam neko posalje novac na paypal i vi njemu date ono sto je platio, zatrazite da klikne na "Confirm Receipt" tipku na paypal transakciji, kada to klikne pare ce vam u roku od 10 tak minuta biti u Available Balance i mocicete withdrawal na karticu ! Ako ste bili korektni prema kupcu vase robe / usluge, drage volje ce potrositi taj minut - dva da klikne i odradi to.

Evo kako izgleda ta opcija : http://www.theraffon.net/~spookcentral/ ... hold02.gif

Inace sto se tice primanja novca na karticu a i online bankarsta uopsteno, preporucujem UniCredit Bank, online bankarstvo je ekstra, kosta 4 KM mjesecno i mozete da vidite sve transakcije na vasim racunima ( cak i ako nisu jos proknjizene, pise vam stanje racuna bez proknjizenih transakcija ), mozete slati do 400 KM sa deviznog bez verifikacije u banci, i valjda koliko hocete sa tekuceg racuna, mogu se podesiti automatska placanja racuna ( elektro, toplana, mtel itd ) i sta je najbitnije, servis je 99% vremena dostupan, mozda u ovih godinu dana sto ih koristim se desilo 2-3 puta da mi je pisalo nesto kao "radimo na unapredjenju usluge bla bla pregled stanja trenutno nije moguc bla bla dodjite kasnije". A najbolja stvar je ta sto pare sa paypala legnu za 1 - 2 radna dana, npr. ako posaljete u Ponedeljak pare mozete dici u Srijedi ili najkasnije Cetvrtak, iako mi se jednom desilo da su pare poslate sa paypala u Petak ujutro i legle u Subotu, sto me je zaista iznenadilo da proknjizavaju transakcije Subotom a i da je uopste tako brzo leglo, dok mi je na Raiffeisen banku sa paypala novac isao minimum 5-7 dana. Tako da moja preporuka ide, definitivno, za UniCredit !
I jos jedna stvar, kada zatrazite withdrawal sa paypala, prvo ce vam pisati Pending pa tek kasnije Completed, Pending nekada zna trajati do 72 sata, ako paypal markira isplatu kao rizicnu, nema potrebe da se brinete ili bilo sta radite to je normalno, njihov taj citav sistem je automatizovan i u roku od 24-72 h transakcija ce proci, ako se ipak sta desi vratice pare u Balance i vjerovatno vas kontaktirati, mene je prvi par puta zivciralo sto treba cekati po 2-3 da pare prodju sa paypala a i sikiralo me sto pare ne prolaze :D ali sam se s vremenom navikao, a i ne ide bas svaka isplata pod taj pregled.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 02:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Joj, hvala puno, imas pi`u za ovo "Confirm receipt" ako uspije!

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 03:09 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Dec 2012, 11:11
blaf77 je napisao:
Joj, hvala puno, imas pi`u za ovo "Confirm receipt" ako uspije!

Uspijeva uvijek :)

Samo je stvarno bezobrazluk sto nas tretiraju sa pending balance kao standardom, jos na njihovom site-u lijepu pise nesto u fazonu kada ostvarite uspjesan istorijat prodavanja sa nama, vas novac ce ici u available balance momentalno, mada to ne vazi za nas sa Balkana.

Ali najjaci ispad sa Paypala mi je bio kada su mi poslali mail da mi kazu kako su skoro otvorili svoja "vrata" korisnicima iz Srbije, pa posto je moja adresa locirana u Srbiji da mi predlazu da zatvorim trenutni account i otvorim novi, sa adresom u Srbiji.
Ja im fino uzmem link od Google maps za Banja Luku i pitam kako ih nije sramota raditi u jednoj od najvecih firmi u svijetu a da pritom ne znaju ni geografiju, aj' jos bi i shvatio da su ludi Amerikanci podrska, ali podrska za Evropske account-e je iz Luxembourga, a do skora sam imao misljenje da su ljudi iz zemalja Beneluxa visoko obrazovani :lol:.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 07:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
nisam nikada cuo za "confirm receipt" opciju ali nadam se da radi, bilo bi odlicno. Sto se tice pending statusa kada se pare povuku na karticu s paypala da zna biti do 72 sata to prvi put cujem. Kod mene pending stoji do sat vremena a u roku od 48h(radna) imam pare vec na raspolaganju na kartici. NLB kartica je u pitanju

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2013, 18:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Da li je i na koji nacin moguce spojiti karticu Diners Kluba sa paypalom?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1484 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 75  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]