Evo jedan savijet sto se tice primanja novca na paypal,
nakon jedno stotinjak mailova koje sam im poslao i telefonskih poziva, dosli smo na to da mi ne daju da primam novac odmah u "available balance" umijesto u "pending balance" iako sam imao jako puno transakcija, iz razloga sto mi je account iz Bosne, i rekli su da nikada nikome iz BiH nece dati da primaju automatski pare...mamu im jebem...
Mada, postoji solucija da pare ipak primite odmah !
Kada vam neko posalje novac na paypal i vi njemu date ono sto je platio, zatrazite da klikne na "Confirm Receipt" tipku na paypal transakciji, kada to klikne pare ce vam u roku od 10 tak minuta biti u Available Balance i mocicete withdrawal na karticu ! Ako ste bili korektni prema kupcu vase robe / usluge, drage volje ce potrositi taj minut - dva da klikne i odradi to.
Evo kako izgleda ta opcija :
http://www.theraffon.net/~spookcentral/ ... hold02.gifInace sto se tice primanja novca na karticu a i online bankarsta uopsteno, preporucujem UniCredit Bank, online bankarstvo je ekstra, kosta 4 KM mjesecno i mozete da vidite sve transakcije na vasim racunima ( cak i ako nisu jos proknjizene, pise vam stanje racuna bez proknjizenih transakcija ), mozete slati do 400 KM sa deviznog bez verifikacije u banci, i valjda koliko hocete sa tekuceg racuna, mogu se podesiti automatska placanja racuna ( elektro, toplana, mtel itd ) i sta je najbitnije, servis je 99% vremena dostupan, mozda u ovih godinu dana sto ih koristim se desilo 2-3 puta da mi je pisalo nesto kao "radimo na unapredjenju usluge bla bla pregled stanja trenutno nije moguc bla bla dodjite kasnije". A najbolja stvar je ta sto pare sa paypala legnu za 1 - 2 radna dana, npr. ako posaljete u Ponedeljak pare mozete dici u Srijedi ili najkasnije Cetvrtak, iako mi se jednom desilo da su pare poslate sa paypala u Petak ujutro i legle u Subotu, sto me je zaista iznenadilo da proknjizavaju transakcije Subotom a i da je uopste tako brzo leglo, dok mi je na Raiffeisen banku sa paypala novac isao minimum 5-7 dana. Tako da moja preporuka ide, definitivno, za UniCredit !
I jos jedna stvar, kada zatrazite withdrawal sa paypala, prvo ce vam pisati Pending pa tek kasnije Completed, Pending nekada zna trajati do 72 sata, ako paypal markira isplatu kao rizicnu, nema potrebe da se brinete ili bilo sta radite to je normalno, njihov taj citav sistem je automatizovan i u roku od 24-72 h transakcija ce proci, ako se ipak sta desi vratice pare u Balance i vjerovatno vas kontaktirati, mene je prvi par puta zivciralo sto treba cekati po 2-3 da pare prodju sa paypala a i sikiralo me sto pare ne prolaze

ali sam se s vremenom navikao, a i ne ide bas svaka isplata pod taj pregled.