Покушавам да напишем коментар још откад је први пут провучено да ће Спајић у Тулуз, никако не иде. Хоћу нешто да кажем а да се не понављам, или са друге стране напишем нешто конкретно и коректно, али просто не иде. Вратим филм годину или двије уназад и све што сам имао, рекао сам.
Елем, вратићу се на ситуацију око Уроша. Прва реакција је била у фазону, празна обећања о тиму сазданом од дјеце клуба, истинским звездашима и новој и модерној Звезди са играчима који су стандардни првотимци барем 3 године. Како да не, продај шта се продати може због Евро лиценце, такмичења у коме смо дужи низ година испод просјека развијених замаља источног блока итд. Питам се зашто онда продајемо јединог играча који личи на нешто, кад кажем јединог, мислим на подмладак који је добио шансу? Онда размишљам реално, морали су то урадити јер су казне драконске. Није што ћемо се ми обогатити од Уефа купа или што ћемо проћи до четвртог кола па напунити стадион и сл., него одустајање од Европе носи тешке посљедице у смислу вишегодишње забране такмичења, па и да кажем, драстично утиче на "углед" клуба. Шта с мора мора се, сезона још није ни почела, отишао је дечко који је требао да наговјести долазак макар мало мање тмурнијих дана. Ето да нас Бог погледа па да не буде стално киша. Не кажем да је Спајић нови Видић, али имао је нешто позитивно и јако ми је жао што тако млад напушта клуб.
Отишао Урош, стигла лиценца, Човић упозорава, Стојадиновић пред отказом, Кокеза и Тончев су раме уз раме са Дачићем и Вучићем, бриселски преговори и стање у ФКЦЗ некако се преплићу. Не може добра вијест стићи из Србије па да га јебеш. Полако почињем да вјерујем како између Звезде и стања у српском друштву постоји заиста нешто више од оних 60-ак посто навијача највећег клуба. У свему томе, Нађ по ко зна који пут долази у Партизан и пали острашћену српску јавност изјавом о томе како можда постоји шанса да ангажује неког играча Звезде?! Принудна управа или како се већ називају, муњевито стаје у заштиту интереса институције од виталног националног интереса и измирује све заостале обавезе проистекле из уговора према "ласт минит Дауди". Није да имам нешто против, ред је да човјек добије оно што га сљедује. Вијест о томе шири се муњевито, "звезда" је заштићена, капиталац остаје у клубу. Кад смо већ код појачања, у гајбу пива сам спреман да се окладим да ће онај дечко из Хондураса направити 3 пута већу каријеру од бивше перијанице Малмеа. Још једном да истакнем како је Гаридо за ово кратко вријеме показао више поштовања према клубу него било који првотимац у задње двије године. За 5 мјесеци примити само једну плату од 4000 евра а остати сурови професионалац-непроцјењиво. Желим ти сву срећу до краја каријере.
Елем, коментар дана. Није ми ни мало жао што је екипа са Мићком на челу затражила раскид уговора. Срђан је у тренутку када је давао највише склоњен из првог тима а то је искључиво Стојадиновићева заслуга. Поред тога, на очиглед свих, мјесто у тиму редовно заузима Миливојевић који још једино има мјесто у тиму код Михајловића. Пантић, још једна жртва криминалног миљеа на челу са Ранком Стојићем. Играч који има све предиспозиције да постане сасвим солидан штопер бива такође уклоњен из тима а у исти враћен играч (Максимовић) од кога Звезда има користи колико и српски фудбал од Караџића.
Ако ова реакција постане ланчана, можда ипак, има нада за нас.
|