Los amantes del Círculo Polar (1998)
Ponovo pogledala jedan od meni jako dragih filmova. Nema se šta reći. Prosto savršeno. Ko god nije pogledao trebao bi. Drago mi je što se i tankoj niti baš svidio.
7 vírgenes (2005)
Od ovog filma nisam očekivala ništa. Baš ništa. Ispade da je uvijek najbolje tako, kad ne očekuješ ništa. Film je sasvim solidan. Teška tema i sam završetak filma. Riječ je o dječaku koji je pušten iz popravnog doma na 48h jer mu se brat ženi. Po dolasku kući on opet počinje da upada u nevolje i da radi sve što ne bi trebao da radi. Možda zvuči izlizano, ali je tema filma stvarno poteška. Moglo je ovo još bolje, ali može i ovako. Preporuka!
Yo soy la Juani (2006)
Predzadnji film Bigasa Lune. Očekihav puno... ali... Negdje do polovine filma se nadate da će biti nešto od filma, a tamo od polovine filma shvatate da ipak neće. Riječ je opet o mladalačkim problemima, Juani je tinejdžerka kojoj je san da postane glumica, a momak joj je totalni debil koji je vara, pa ona sazna, pa bla bla... porodica disfunkcionalna, naravno. Sve to jeste teška priča, ali nedovoljno dobro prikazana. Meni se film nije svidio, pa preporučujem preskok.
Piedras (2002)
E ovo svakako vrijedi pogledati! Priča o 5 žena (prva krade cipele, druga ima ravna stopala, treća je stalno u papučama, četvrta u patikama, a peta konstantno uzima premale cipele i usput je kleptomanka) i njihovim životima. Drama sa primjesama komedije. Preporuka!
La Comunidad (2000)
Uvrnuta priča o stanarima jedne zgrade i parama.

Igrom slučaja, žena koja radi u agenciji za prodaju stanova nađe ogromnu količinu novca kod čovjeka koji je umro (koga je usput i mačka jela dok ga nisu pronašli mrtvog) i naravno odluči da taj novac zadrži za sebe. Međutim, tu su komšije koje su taj isti novac pikirale odavno. Film pun crnog humora koji trebate pogledati!