despot777 je napisao:
Шајин je napisao:
štо се зезате са тим картицама?

ја узео одавно у рајфајзену виза електрон дебитну картицу и све може. куповина преко нета, плаћање у продавницама, дизање готовине, једино ми нико није још уплатио са пејпала
ако има вољних да ми уплате неки неповратни износ да видим је л' ради, нека се јаве

Da li moraš imati tekući račun sa redovnim uplatama (na primer plata) u рајфајзену da bi dobio tu karticu? Jer ako je kartica vezana za takav račun to mi se ne sviđa. Više mi odgovara ova opcija sa povremenim polaganjem novca po potrebi na posebni račun za koji je vezana kartica za internet trgovinu (PayPal), ali bi bilo dobro da se ta sredstva mogu trošiti i mimo internet trgovine (PayPal), da mi se ne desi da položim lovu a u međuvremenu odustanem od trgovine ili se nešto izjalovi pa mi onda ta lova ostane "zarobljena"....a i da mogu da se primaju uplate sa interneta (PayPal)...
Po meni su ovo ključne informacije za takve kartice, nisu mi jasni ovi debili po bankama kako to ne skontaju i objave konkretno ove informacije na web stranicama... totalno mi je irelevantan podatak da je gornji limit 7000 KM ili 8000 KM ...neće taj račun nikad vidjeti više od par stotina KM...
уопште не мораш имати рачун на који редовно лијежу неке паре, него је ово баш то што си ти написао да ти треба. картица на коју ти уплатиш паре када хоћеш нешто да купиш преко нета и то је то, а у исто вријеме ју можеш користити и овако за неке куповине у продавници, дизање пара са банкомата и слично. једино што одржавање кошта 2 марке мјесечно. мени се знало десити да мјесецима ништа не уплатим па уђем и коју марку у минус за ово одржавање рачуна
_зока je napisao:
Super je to. Dok ide preko paypala koji daje neku sigurnosnu garanciju...a kada ti par mjeseci skida par desetina maraka sa računa neko jer si nekada platio karticom nešto? Desilo mi se, i to sa računa na koji mi liježe plata..
е зато ја ову картицу користим само за интернет куповину

кад хоћу да нешто купим одем и уплатим колико треба пара на рачун и то је то. а на другу картицу ми лијежу паре од плате. а и не купујем нигдје гдје нема пејпала