banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Avg 2025, 04:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8890 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 445  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: TRANSFERI
PostPoslato: 23 Maj 2013, 15:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Prvo da kazem da su ovo nebitne sitnice, pojedinace neke stvari koje nemaju veze sa sirom slikom. Ali dobro, evo.

Prvo, Barsa nikad ne igra sa 3 spica. Nikad. Takticki im i ne treba vise od jednog spica jer igraju ofanzivno i krila i bekovi se ubacuju konstantno naprijed, pogotovo nakon dubokih paseva iza odbrane od strane Inijeste i Cavija.
Drugo, Pedro, Buskec, Alkantara? Kad su oni donijeli razliku na terenu majke ti?
Trece, Cavi je oduvijek bio kreator, On i Inijesta igraju zajedno jos davno prije Gvardiole tako da ih nije Gvardiola "otkrio".

Dalje, svi ti igraci koje je jedan trener imao a drugi nije apsolutno nisu bitni u citavoj prici. Igrac je igrac ali taktika je taktika, nebitno koji je igraci igraju. Jedini igraci koji su bitni su oni koji nose igru i kod jednog i kod drugog trenera a to su isti igraci i igraju na isti nacin.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 15:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Sam Del Boske je rekao da mu je drago da ima jedan mlad i dobar trener iz Španije kao Gvardiola. Da Barselona više nikad neće imati trenera kao što je on bio. Da je Pep stvorio ovu "novu" igru Barselone. Da je zaslužan za sve trofeje. Da uz formu i dobru igru igrača iz kluba i sama reprezentacija je bolja i time njemu posao manji. Da u skorije vrijeme neće niko osvojiti i napraviti to sa Barselonom što je Pep radio.
No dobro, Elvis zna. To su sve nebitne činjenice.

Elvis Presley je napisao:
Drugo, Pedro, Buskec, Alkantara? Kad su oni donijeli razliku na terenu majke ti?

Alkantara ako se smiri postaće jedan od najboljih veznih igrača. Pedro je toliko utakmica sam odlučio da mu više ništa ne treba. Buskets.. Mnogi ga mrze i osporavaju, ali ima mjesto u prvom timu Barselone i Španije, što dovoljno govori o njegovom kvalitetu.

Dalje, svi ti igraci koje je jedan trener imao a drugi nije apsolutno nisu bitni u citavoj prici.

Mesi nije bitan igrač. Alveš nije bitan igrač, koji je u tom periodu igrao u životnoj formi.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 16:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Alkantara nije pravio razliku, zato sto ne igra.
Buskec je prvi zadnji vezni i Barse i Spanije, pored sepet igraca.
A Pedro je dao jako dosta golova, sto bitnih, sto nebitnih. I protiv jakih, i protiv slabih. Pedro je jako dobar igrac.

A Gvardiola da osvoji i sa Bajernom LS i ligu, opet ce neki reci da je dosao na gotovo i imao jake igrace. Sto ne uvede Vicencu u Ligu Sampiona?! I tako te price. Mislim, besmisleno je na ovom pdf. skoro sve, osim postova od par objektivnijih forumasa.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 16:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sada bih rekao da te volim, ali neću. :D

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 16:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Kad je mislio na obvjektivne forumase, definitivno nije mislio ni na Elvisa a ni na tebe :evil3: :D O meni necu ni da pricam, mene je davno prestao shvatati obiljno 8) :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 17:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Moj post se ne odnosi na taj dio, već na prethodne rečenice.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 17:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Spansku dominaciju je uspostavio Del Boske na osnovu generacije koja je sa Aragonesom osvojila prvenstvo 2008me. A od 2008me pocinje i dominacija Barselone.

Pocela je tri godine ranije. Nije to ova generacija naravno.
To je kad su igrali Guily, Eto, Deco, Edmilson, Silvinjo, Oleger, Markez, Larson, Ronaldinjo, Bomel i kompanija.
Kasnije Zambrota, Anri, Jaja, Gudjonsen...
Ali i tada je Xavi igrao skoro sve utakmice, sem 2005/06, zbog povrede. Naravno, nije njega "otkrio" ni Pep, ali nije ni Del Boske. Iniesta takodje. Jesu se redovno rotirali sa Dekom i Van Bomelom, ali to su i tada bili igraci koji su redovno igrali.

.

Dalje, svi ti igraci koje je jedan trener imao a drugi nije apsolutno nisu bitni u citavoj prici..

Ako je prica o Barselona-Spanija; Mesi i Alves. Pogotovo sto je tad Mesi igrao po desnoj strani. To je bio najvazniji par Barselone, mozda vazniji i od Xavi-Iniesta. Tada.
Pa ne svodi se Barselonina igra na dva igraca, Xavi i Iniesta. Dva i po tj, posto se pola Mesijevih uspjeha njima pripisuje. Gdje su ostali, ako je ovo najtelentovanija ekipa ikad, kao sto su neki pominjali.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 17:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vjerovatno u tom periodu, najjača desna strana. Mesi - Alveš. Ne vjerujem da će i približno vratiti tu formu Alveš, kao što je imao tih nekoliko sezona.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 18:14 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Kru vas jebo.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 18:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

- Budući trener Real Madrida Karlo Anćeloti, koji će zvanično stupiti na funkciju 3. juna, zatražio je od generalnog direktora "Galaktikosa" Hose Anhela Sančeza da učini sve kako bi doveo urugvajskog internacionalca u dresu Napolija, Edinsona Kavanija.

Ono što može da bude prepreka u tom transferu je izjava predsednika Napolija De Laurentisa koji je izjavio da klub već pregovara sa "Građanima", koji su dali konkretnu ponudu u iznosu od 50 miliona evra.

- Golman "Galaktikosa" Dijego Lopez veruje da su mu dani u prvoj postavi, nakon odlaska Murinja, odbrojani. Kao moguće destinacije pominju se Milan, ali i londonski Čelsi, budući klub Žoze Murinja.

- Odlazak Nejmara iz Santosa je sve izvesniji, a čini se da u klubu ne sede skrštenih ruku, i da užurbano traže njegovu zamenu. Jedna od glavnih meta u Santosu je i njihov nekadašnji igrač, Robinjo.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 19:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Alkantara nije pravio razliku, zato sto ne igra.
Buskec je prvi zadnji vezni i Barse i Spanije, pored sepet igraca.
A Pedro je dao jako dosta golova, sto bitnih, sto nebitnih. I protiv jakih, i protiv slabih. Pedro je jako dobar igrac.

Mogu i ja reci da je Mikel bitan igrac jer je jak k'o zemlja i zna defanzivni posao odraditi perfektno ali realnost je nesto drugo. Defanzivni vezni ti ne donosi golove i asistencije. A Buskec je rodjak nekog lika, sad sam zaboravio kako ide ta prica. Uglavnom, prosjecan igrac ali odlican glumac tako da vas razumijem.
Alkantara moze biti novi Maradona, ne zanima me, u ovoj prici on nije bitan jer nije bitan u Barsi. Pedro je nesto kao Di Maria u Realu. Ako je Pedro vrhunski igrac onda je i Di Maria. Njih dvojica bi u prosjecnoj ekipi bili prosjecni igraci, sto i jesu.

A sto se tice Del Boskea, sta, hoce on reci da je Gvardiola niko i nista? Naravno da ce ga nahvaliti, pa nije seljak. Hocemo mi uzimati sad zdravo za gotovo sta ljudi pricaju jedni o drugima?

I da, Kakav crni Alves, pa to je taraba zesca. Nesto kao Maicon. I kad je to bek osnovna karika u timu molim vas? Lako mu je jer ima Mesija ispred sebe a pored sebe uvijek otvorenog Cavija ili Inijestu. Pa on unazad nekoliko godina ne zna centarsut uputiti!

Shvatite jednom, Cavi i Inijesta su najvazniji igraci Barse (i Spanije)!

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 19:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U mom srezu je izglasano da je Mesi vazniji od Inieste i Cavija.
Jer kad Mesi ne igra (od povrede Vilje onomad) bukvalno ne mogu dati go.
A bez Cavija i Inieste je i islo nekako.

A ako nisu vazni bekovi, nije vazan Buskec, nije vazan Pedro, pa ni Aleksis... Ostaju nam Mesi i stoperi.
Aj za Mesija cemo reci da ponekad i utice na igru, ali ova dva bas i ne.
Opet dolazimo do onoga da su Spanija i Barsa samo dva i po igraca.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 19:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Nije ovo dobro, gomila "šbbkbb", "lako je njemu" i "shvatite već jednom" floskula. Nijedne jedine tvrdnje za koju bi se moglo reći, "elementarno, postoje čvrsti dokazi za ovo".

edit: ovo se odnosi na Elvisov post.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 19:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sto se tice Alvesa, samo ovo:
http://www.transfermarkt.com/en/daniel- ... _2008.html
68 utakmica u sezoni, 7 golova i 19 asistencija. Za beka, fenomenalno.
Alves i Mesi su po desnoj strani igrali na smrt. Isto ko i Marselo i Kristijano po lijevoj u Realu.
Ove sezone Alvesa uslovno receno i nema nigdje. Ali prije 3-4 godine je i vise nego bitan igrac za napad Barse.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 19:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I da, Kakav crni Alves, pa to je taraba zesca.

:lol: :lol:

Ovo sada prelazi u kategoriju pdf Humor. Ovako nešto reći za Alveša i njegovu igru tada.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 19:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zato sam ga i uporedio sa Maiconom. Jedno vrijeme hvaljeni na sve strane i onda u zemlju propadnu.
To nije definicija dobrog igraca.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pričamo o Barseloni tada i o Alvešu i Mesiju tada. Najjači duo u tom periodu, Alveš - Mesi.

To što ti voliš svemu da kontriraš i što na sve veće uspjehe Barselone pljuješ, nije naš problem i ne možemo mi da ti pomognemo.

Poslednji put menjao Barsa dana 23 Maj 2013, 19:41, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 19:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Čavi i Inijesta jesu uz Mesija najbitniji igrači Barselone ali i Buskets je veoma bitan. On toliko posla odradi u razbijanju protivničkih napada da se to često i ne primijeti, ali pažljivijim gledanjem se skonta da Barselona maltene čim izgubi loptu vrati je u svoj posjed. Ne bi on džaba bio nezamjenjiv i u Barseloni i reprezentaciji.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 19:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Citiraj:
Opet dolazimo do onoga da su Spanija i Barsa samo dva i po igraca.
Naravno...a to ce se dokazat kad ta dva igraca padnu ili se penzionisu...pa Xavi vec sad ne moze da trci kao prije godinu-dvije i to se jako puno primjeti u igri barse...nemojmo bit smijesni pa mislit da je u tom timu neko bitan kao Xavi i Iniesta...sto kaze Elvis (a rijetko se slazem sa njim) taj Pedro je kao Di Maria...prosjecan igrac u dobrom timu...o Alcantari necu da pricam...mogao je i Babel da bude najbolje krilo koje je svijet vidio al dzaba kad je idiot...mogao je i Riquelme da bude novi Maradona al njemu se nije dalo trcat....o tom Alcantari slusam vec 4 godina al jako malo vidim (isto kao sto slusam o nekim igracima liverpoola koji nikako da zasluze da nosaju crveni dres)....Alves...dajte ljudi sta pricate, pa on nema koga cuvat od kad je dosao u barselonu...normalno da moze da visi u napadu...sta ce ti bek ako nema sta radit u odbrani, onda je bolje da glumi krilo...i nemojte mi rec da je Pep otkrio pojam ofanzivnog beka...Buskets...hm...iz prve nabrojim jedno 10 boljih zadnjih veznih od njega (cak dvojicu imaju u klubu)...problem je sto on savrseno odgovara Xaviu i Iniesti jer zna kako ova dvojica razmisljaju, igraju zajedno vec 10 godina kroz kojekakve kategorije...normalno je da je on savrsen za tu poziciju....

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 19:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da li bi Barsa bolje igrala bez Mesija, ili bez jednog iz para Xavi i Iniesta?

Da su Xavi i Iniesta bitniji od Mesija, oni bi bili najbolji na svijetu, a ne Mesi, vec nepar godina.

A to da se tim moze napraviti od 2-3 igraca, da hara Evropom, u to ne bih povjerovao i da nisam gledao hiljade utakmica.

Drugacije mi gledamo na fudbal i to je to.
11 igraca je bitno. Svih 11. Jedna budala i balafucna se i moze trpiti, ali 7-8 budala i tri igraca da dominiraju fudbalom u Spaniji i Evropi... Pa to na soniju ne moze.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8890 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 445  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]