banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 21:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1021 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 52  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Maj 2013, 09:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
nepokoreni je napisao:
Kako je narod živio pod kraljem od silne sreće i blagostanja je digao revoluciju i potkresao pijevca za krestu....jedite kolače je8ala vas Marija Antoaneta!

Apsolutno kralj i plemstvo zivjeli ko lordovi a narod krepavao od gladi izbila revolucija ali sta su plodovi te revolucije...plod iste je i Napoleon koji ce iza sebe ostaviti stotine hiljada mrtvih a bit ce i zvijezda vodilja ideje na koju ce se poslije ugledati Hitler,Musolini,Staljin....

Poslednji put menjao apokalipto dana 19 Maj 2013, 09:35, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 09:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
_зока je napisao:
apokalipto je napisao:
14. Стварање Фонда дијаспоре за борбу против беле куге у Србији

Stvoriće timove dijasporaca koji će ići po Srbiji i ploditi žene? Gdje se prijavljuje?
Bijela kuga je u Srbiji ne zbog siromaštva nego zbog toga što oni neće da imaju više djece....

Srbi imaju dijasporu maltene vecu nego jevreji....ideja da se napravi ministarstvo dijaspore gde bi oni imali komandu je odlicna...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 09:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
apokalipto je napisao:
Apsolutno kralj i plemstvo zivjeli ko lordovi a narod krepavao od gladi izbila revolucija ali sta su plodovi te revolucije...plod iste je i Napoleon koji ce iza sebe ostaviti stotine hiljada mrtvih.

Plod svrgavanja jedne carevine je stvaranje druge...Jer napoleon je samog sebe proglasio carem...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 09:39 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
no_pasaran je napisao:
_зока je napisao:
apokalipto je napisao:

Stvoriće timove dijasporaca koji će ići po Srbiji i ploditi žene? Gdje se prijavljuje?
Bijela kuga je u Srbiji ne zbog siromaštva nego zbog toga što oni neće da imaju više djece....

Srbi imaju dijasporu maltene vecu nego jevreji....ideja da se napravi ministarstvo dijaspore gde bi oni imali komandu je odlicna...

Ko je spomenuo ministarstvo dijaspore? Uostalom i sada postoji nekakva kancelarija za dijasporu....

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 09:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nekakva....mora da se da moc odlucivanja diaspori da bi se ista privukla...a nasa dijaspora je em bogata em dobro pozicionirana...i taj novac treba da se udruzi i da se ponudi istima projekti u koje bi mogli da ulazu i da imaju profit...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 09:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
apokalipto je napisao:
Apsolutno kralj i plemstvo zivjeli ko lordovi a narod krepavao od gladi izbila revolucija ali sta su plodovi te revolucije...plod iste je i Napoleon koji ce iza sebe ostaviti stotine hiljada mrtvih.

Plod svrgavanja jedne carevine je stvaranje druge...Jer napoleon je samog sebe proglasio carem...

I krenuo da pokori Europu.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 10:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

no_pasaran je napisao:
_зока je napisao:
apokalipto je napisao:

Komandu nad cim ?

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 10:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Napoleon je bio član Francuske revolucije, proglasivši se za cara, on je ideale iste i sve za šta se borio tad ostavio iza sebe, a sebe postavio za ono protiv čega se borio..
A, ako ćemo uspjeh nečega gledati po posljedicama...Onda je Hitler bio najbolja stvar, jer nakon pada III Rajha, Njemačka se razvila u ekonomsko političu mega silu...Kojoj se danas čitava Evropa ulizuje...

pad monarhije, ukidanje crkvene dominacije i sloboda pojedinca, to su ideali Francuske revolucije...Francuska monarhija je pala, ali su ostale, evropske time uvidjele da ne mogu da se s narodom ponašaju kako im volja...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 10:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Evropu je krenuo da pokorava svako ko je smatrao da mu se moze. Nema to veze sa drzavnim ili drustvenim uredjenjem vec prije sa kompleksom vise vrijednosti, nepobjedivosti, nadmocnosti u svemu... Iracionalna ideja koja na kraju mora zavrsiti porazom i bijedom. Moguca u totalitarnim rezimima, koje je francuska revolucija htjela da okonca. U pocetku je bilo i tu malo terora i stramputice, ali svaka revolucija ima tendenciju da se u pocetku malo otme kontroli, prije nego sto stvari ne krenu na bolje.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 10:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nad samim ministarstvom koje bi pak bilo sastavni deo drzavnog aparata....naravno to ministarstvo bi bilo placano novcem dijasporaca...sto je u principu mizerna cifra...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 10:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

no_pasaran je napisao:
Nad samim ministarstvom koje bi pak bilo sastavni deo drzavnog aparata....naravno to ministarstvo bi bilo placano novcem dijasporaca...sto je u principu mizerna cifra...

Ne moze biti. Ni jedna drzava ne moze dozvoliti da je finansiraju strani drzavljani (dobar dio dijasporaca to jeste), jer time dozvoljava da se u unutrasnju poitiku mijesa strani faktor. Vrlo je malo izuzetaka od ovog pravila.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 10:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ne kaki...vecina dijaspore ima srpsko drzavljanstvo...cak sta vise mogu se kanalisati da isto uzmu....i da nije tako ovo ne bi bio nikakav problem kad bi se imala politicka volja....cudo kako vam ne smeta nekoliko milijardi koji se svake godine sliva u sr i rs bez kojih bi kolabirali a da se ima pameti da se taj novac usmeri na nesto pametnije da se ljudima da posao/buducnost, poveca efikasnost/drzavni budzet itd....

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 10:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
Napoleon je bio član Francuske revolucije, proglasivši se za cara, on je ideale iste i sve za šta se borio tad ostavio iza sebe, a sebe postavio za ono protiv čega se borio..
A, ako ćemo uspjeh nečega gledati po posljedicama...Onda je Hitler bio najbolja stvar, jer nakon pada III Rajha, Njemačka se razvila u ekonomsko političu mega silu...Kojoj se danas čitava Evropa ulizuje...

pad monarhije, ukidanje crkvene dominacije i sloboda pojedinca, to su ideali Francuske revolucije...Francuska monarhija je pala, ali su ostale, evropske time uvidjele da ne mogu da se s narodom ponašaju kako im volja...

Tačno.
Hitler je kanalisao nezadovoljstvo naroda kroz svoju ideologiju...posljedice tog vremena Njemci i danas osječaju skupa sa većinom Europe. Da se razvila u ekonomsko političku silu jeste mega sila nije. Da joj se čitava Europa ulizuje nije tačno veliki su danas nesporazumi između Engleske,Francuske i Njemačke pogotovo odkako je Oland predsjednik Francuske.
Uredu pala je monarhija pala je i crkva tlačili su narod visoki nameti,bahatost,glad,nije postojala sloboda govora slažem se njih sada nema Napoleon popunjava tu prazninu i šta radi uvodi još totalitarniji režim čiji temelji leže na ubijanjima,progonima,militarizmu itd.
O kakvim slobodama tačno pričamo?
Što me podsjeti na :D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8HE6xUdkorA[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 10:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zorane, banuj me

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 10:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

no_pasaran je napisao:
Ne kaki...vecina dijaspore ima srpsko drzavljanstvo...cak sta vise mogu se kanalisati da isto uzmu....i da nije tako ovo ne bi bio nikakav problem kad bi se imala politicka volja....cudo kako vam ne smeta nekoliko milijardi koji se svake godine sliva u sr i rs bez kojih bi kolabirali a da se ima pameti da se taj novac usmeri na nesto pametnije da se ljudima da posao/buducnost, poveca efikasnost/drzavni budzet itd....

Gledas stvari pojednostavljeno, idealisticki. U kojoj to dimenziji je nekom iz dijaspore vaznije da mu komsija (lokalac) zivi bolje, nego da sam izgradi jos jedan (sasvim nepotreban)sprat kuce?
To funkcionise jedino kod Jevreja i Izraela, ali oni u tome idu par hiljada godina prije ostatka covjecanstva.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 11:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Džontra je napisao:
apokalipto je napisao:

Pa isto ko što je Joža proglasio sebe ili Staljin sebe, ustvari oni su sebe proglasili mnogo većim od kralja, oni su sebe proglasili za apsolutno i nepogrešivo božanstvo, koje je puk obavezan obožavati, čak su i religiju zabranili kako bi se samo njih obožavalo :roll:

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 11:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

apokalipto je napisao:

O kakvim slobodama tačno pričamo?

Robespjer je jednom prilikom u parlamentu rekao jednom politickom protivniku, Zirondincu i monarhisti:" Gospodine, ja mrzim ono sto vi govorite, ali se punim srcem zalazem za vasu slobodu da to kazete."
To ti je demokratsko pravo na slobodu izrazavanja, jedno od temeljnih nacela francuske revolucije, isto ono nacelo koje tebi omogucuje da ovdje ostavljas postove i propagiras stvar koju vecina (bar na ovom forumu) smatra atavizmom 19. vijeka.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 11:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
STRATOKASTEL je napisao:
To ti je demokratsko pravo na slobodu izrazavanja, jedno od temeljnih nacela francuske revolucije

A vjerovatno je drugo temeljno pravo te iste revolucije, pravo na pogubljenje giljotinom bez suđenja i dokazane krivice?

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 11:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
А не, то се примјењивало свугдје и много прије Француза. Мислим на дио погубљење без суђења и доказане кривице. Гиљотина је факат француски изум. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 11:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Apokalipto, ja znam da ti sve shvataš bukvalno...Shvatam ja da ti nemaš svoje, kritičko mišljenje, i da svoje stavove zasnivaš na mišljenju drugih...Kad kažem čitava Evropa se ulizuje, ne mislim na to da idu svi za njemcima i govore im kako su fini i ljepi, kako ne izgledaju debelo...već mislim da čitava Evropa želi da bude u dobrim odnosima s Njemačkom...Misliš li da će Srbija ili Turska ikad ući u EU dok je Njemačka članica iste?
Naravno da se ni francuska ni VB ne slažu s politikom Njemačke, jer Njemačka politika, kao vodeća sila EU, se ne odnosi samo na njihovu unutrašnju politiku, već i na politiku čitave EU...Odnosno ono što Njemačka odluči, utiče i na te zemlje...

Druga stvar, ratovi Francuske su tu zemlju i doveli do siromaštva, zbog koje je revolucija i osnovana....Tako da militarizam druge monarhije nije argument protiv...Već dokazuje da je monarhija glupost
A o slobodama...Pa sve slobode koje su ti date...
Sloboda izbora vlasti...nema ništa gore za čovječanstvo nego da jedan čovjek odlučuje o budućnosti naroda i države...u stvari ima...da jedan čovjek samo na osnovu rođenja u jednoj porodici dobija to pravo...

Sa korita Ivanova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1021 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 52  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]