banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Avg 2025, 16:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 463, 464, 465, 466, 467, 468, 469 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Maj 2013, 17:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
BSE je napisao:
osim Pink premiuma u analogiji, nista drugo novo nisam nasao
a slazem se sa komentarom od Mangie da Universal i Cinestar mogu aus iz ponude

ps. kada je planiram povratak Explorera i TvSlo1, u zamjenu za beskorisne kanale TLC i Eurochannel (kojoj li je samo budaletini palo nesto ovakvo na pamet?)

Šta vam je Cinestare ne treba dirati. I odlično dobili smo još jedan kanal.
Amadeuse kad ćemo dobiti Hit Brčko? Hoćemo jedan kanal iz Posavine.

Poslednji put menjao CopyLeft dana 17 Maj 2013, 17:56, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 17:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Mar 2012, 23:01
Moze li neko postaviti listu kanala elta-kabela? (Digitalna TV)

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 17:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2012, 14:47
Cek dok ne dodje Enter ima on :D

http://www.youtube.com/watch?v=zZ-pJJy71Rw

Све остало је историја!

ПРАВДА ЗА СОРY-A

ИСТИНА ЗА dzonija !!! :D

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 18:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zna li neko šta je ovo TNT što ide iza ponoći na TVIS. Ne izgleda mi loše programčić, ima dosta urbanih stvarčica ako se ne varam na prvi pogled. Isto tako se nadam da znate da činjenica što hvalim Hit Brčko nije bezveze i kod njih ima dosta dobrih emisija i jako puno domaće i strane muzike. Profesionalniji su do Slobomira. Svakako bih volio da Hit zamjeni Slobomir kojeg više nema nego što ima. Već sam ranije pisao za HRT 4 nije fer izbaciti kanal koji ste već izreklamirali i na kojem se moglo pogledati i dokumentaraca. Ovo do daljnjeg je krajnje nefer kad je osvanuo TVIS odjednom.

Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 18:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Nije problem biti na forumu, i gledati povratne info( ali ti onda u setovanju pomažu oni od kojih kupiš pare). Ali je to znak da nešto ne štima, ili opremu nesetuješ iz prve ( ili ne znaš), ili ti oprema nevalja.
Čuj " sada sam riješio problem skeniranja, pa ću na ubacivanje kanala " , to ti je ono, sada ćemo nizbrdo, pa ćemo malo odpustiti gvintu na zaprezi.

Usput: ovo kocka , poprilično.

Ја све што могу да кажем након ове "сапунице" је да се ми у Телекому "не би 'љеба најели" да смо овако пуштали у погон нову опрему и услуге. :) Џеботе који је то професионализам био у односу на ово. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 18:48 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Slika

avatar, to što čovjek traži feedback po forumu ne može biti nimalo loša stvar, a da može podesiti da sve radi iz prve na svim risiverima i TV-ovima -teško; svaki ima neku svoju mušicu i poenta je napraviti da radi na većini, pošto natjerati da radi na svim prijemnicima je nemoguće; a opet, da ih ima sve kod sebe, pa da proba - nema. A to što neki (kao ti) čekaju bilo šta samo da bi nekoga prozvali... :roll:
sinip, da je telekom nešto ažurniji - nije, njihova je sreća što imaju zatvoren sistem i jednu vrstu risivera (govorim o IPTV-u). Ko je pokušao uraditi nešto po pitanju Interneta ili mobilne telefonije s njima - zna o čemu pričam...

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 18:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Чекај мало , ја мислио да је ДВБ-Ц стандард и да је дигитални преност ТВ сигнала стандардизован кад оно међутим? То је као кад би рекао да на мобилној телефонији неће да раде БАШ СВИ телефони (оно факат м:тел је имао страшних проблема са Самсунгом једно вријеме). Како џебемлига сателитски пријемници раде сви ок са свим каналима, а не да је хардвер који то емитује разноразни него мало је рећ...

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 18:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kanali na 402Mhz trza slika

Све остало је историја!

ПРАВДА ЗА СОРY-A

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 18:57 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Da je stvar tako jednostavna - nije. DVB-C jeste standard, ali svaki proizvođač TV-ova ga implementira na svoj način; očigledan primjer je Aneks, kojem je dugo vremena trebalo da naprave da im digitala radi na većini TV-ova (u početku su radili samo LG i Philips, kao i većina risivera). Stvar postaje još komplikovanija kada se kodira program: nekim TV-ovima (npr. Sony-ju) ne pašu neki moduli... makar na Internetu možeš naći dosta podataka o toj problematici.
Što se tiče m:tela i mobilne telefonije, nazovi ih i traži da ti isključe poruke koje stižu kada odbiješ poziv; proklećeš dan kada ti je to uopšte palo na pamet (lično iskustvo)...

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 19:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Специјалне услуге су једно (како ономад рекох, да је м:тел ваљао ја неБиХ прелазио на Еронет) али да основна ствар не функционише како треба (некодирани ТВ програм, или ГСМ разговор, небитно) то ипак говори доста о (не)стручности онога ко уводи услугу... По мом скромном мишљењу.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 19:09 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Da postoje problemi prilikom uvođenja Pink kanala na Elti - to niko ne spori, da se radi na rješavanju - radi se. Kod mene je na Philipsu sve radilo iz prve, dok Panasonic nije pronalazio kanale. Sada sve radi kako treba i na Panasonicu, tako da nema šta da se žalim (a niti se pretjerano radujem Pink kalnalima, al ajd...).

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 20:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 31 Jan 2013, 18:13
u Trebinju konacno stigli pinkovi....slika odlicna...

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 20:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Sep 2009, 11:40
DVB standard? Svaki proizvodjac opreme odlucuje sam koliko ce implementirati taj standard u svojim prijemnicima. Neki prijemnici imaju staticku pid tabelu upisanu u flashu, neki imaju dinamicku. Neki prijemnici rade bez problema bez NIT tabele, neki nece. I tako kad je covjek u ovom poslu "s druge strane zice" tek onda sazna koliko je to kompleksna oblast. Neko bi pomislio da kad se uzme jedan proizvodjac opreme da onda nema problema, medjutim ni to nije rjesenje. Imao sam problem samo s jednom serijom Sony televizora koji nisu mogli skenirati kanale kako treba. Nakon duze analize problema dodjem do zakljucka da tv nece da radi bez male modifikacije NIT tabele. Jedna vrsta prijemnika zahtjeva odredjen "data lenght" uz deskriptor da bi radio korektno TTX, itd, itd, itd. Slicna situacija je i kod tv kanala. Najsvjeziji primjer je eurochannel i njihov problem sa prevodom. To nema nikakve veze sa kablovskim provajderom. Gdje god ima softver u igri tu ima i stimanja i krpljenja. Prilikom pustanja svake nove frekvencije ja primjenim sve poznate modifikacije ali kao sto rekoh tu je i faktor samih kanala i nacina prijema.
Ovdje se spominje i mobilna i njihov "standard". Kolega koji radi u mtelu ima primarni zadatak da svaku novu seriju sim kartica testira na mtelovoj mrezi. Brdo serija je vratio proizvodjacu... Malo ljudi zna probleme jedne kablovske mreze u Sloveniji i Sharp televizora, gdje je sam proizvodjac rekao da jeste to problem do televizora, odnosno softvera u njima, ali da ne misli to popravljati. Nista nije bolje ni sa "sertifikovanim" CAM modulima, koji se prilicno razlikuju cak i od softvera do softvera.

Sve se to iskustvo stice u svakodnevnom radu i covjek koliko god znao, nikad ne moze znati sta ga ocekuje u novoj verziji prijemnika, a imati sve moguce modele, sa svim mogucim verzijama softvera kod sebe je nemoguce, a i samo testiranje onda za svaki kanal bi trajalo godinu dana.

Poslednji put menjao amadeus dana 17 Maj 2013, 20:54, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 20:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

amadeuse sta je sa Pink Premiumom slika trza :(

Све остало је историја!

ПРАВДА ЗА СОРY-A

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 21:02 
Veteran
Veteran

Ne znam. Provjericu.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 21:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ok,hvala na info.

Све остало је историја!

ПРАВДА ЗА СОРY-A

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 22:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Mar 2012, 22:23
Obeca ti i meni Amadeuse da ces mi dati odgovor na pitanje zasto mi na Synaps 3100 ne rade kanali sa 402/6900/256 qam pa nista! Da bar znam da li je do risivera? Ili sta moze biti uzrok potencijalnog problema!

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 23:15 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Avg 2011, 20:18
amadeus je napisao:
DVB standard? Svaki proizvodjac opreme odlucuje sam koliko ce implementirati taj standard u svojim prijemnicima. Neki prijemnici imaju staticku pid tabelu upisanu u flashu, neki imaju dinamicku. Neki prijemnici rade bez problema bez NIT tabele, neki nece. I tako kad je covjek u ovom poslu "s druge strane zice" tek onda sazna koliko je to kompleksna oblast. Neko bi pomislio da kad se uzme jedan proizvodjac opreme da onda nema problema, medjutim ni to nije rjesenje. Imao sam problem samo s jednom serijom Sony televizora koji nisu mogli skenirati kanale kako treba. Nakon duze analize problema dodjem do zakljucka da tv nece da radi bez male modifikacije NIT tabele. Jedna vrsta prijemnika zahtjeva odredjen "data lenght" uz deskriptor da bi radio korektno TTX, itd, itd, itd. Slicna situacija je i kod tv kanala. Najsvjeziji primjer je eurochannel i njihov problem sa prevodom. To nema nikakve veze sa kablovskim provajderom. Gdje god ima softver u igri tu ima i stimanja i krpljenja. Prilikom pustanja svake nove frekvencije ja primjenim sve poznate modifikacije ali kao sto rekoh tu je i faktor samih kanala i nacina prijema.
Ovdje se spominje i mobilna i njihov "standard". Kolega koji radi u mtelu ima primarni zadatak da svaku novu seriju sim kartica testira na mtelovoj mrezi. Brdo serija je vratio proizvodjacu... Malo ljudi zna probleme jedne kablovske mreze u Sloveniji i Sharp televizora, gdje je sam proizvodjac rekao da jeste to problem do televizora, odnosno softvera u njima, ali da ne misli to popravljati. Nista nije bolje ni sa "sertifikovanim" CAM modulima, koji se prilicno razlikuju cak i od softvera do softvera.

Sve se to iskustvo stice u svakodnevnom radu i covjek koliko god znao, nikad ne moze znati sta ga ocekuje u novoj verziji prijemnika, a imati sve moguce modele, sa svim mogucim verzijama softvera kod sebe je nemoguce, a i samo testiranje onda za svaki kanal bi trajalo godinu dana.

Na osnovu tvog iskustva, koji televizor je najbolje imati, kada je u pitanju prijem Eltinih kanala?

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2013, 00:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sony Bravia HD Ready KDL :D

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2013, 06:15 
Veteran
Veteran

Danijels je napisao:
Obeca ti i meni Amadeuse da ces mi dati odgovor na pitanje zasto mi na Synaps 3100 ne rade kanali sa 402/6900/256 qam pa nista! Da bar znam da li je do risivera? Ili sta moze biti uzrok potencijalnog problema!

Kad mi stigne taj modem i kad ga testiram, znacu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 463, 464, 465, 466, 467, 468, 469 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]