mangia je napisao:
Obrati pažnju koji je prekršaj inspektor pronašao (po meni besmislen). U ovom slučaju druga strana priče je navedeni inspektor a ne radnici a inspektor se nije javljao na telefon (barem kako rekoše u reportaži).
Naravno da je moguća i malverzacija ovog ili onog tipa ali insp. ništa osim uputstava nije naveo kao problematično. Ako su navedena uputstva bila u radnji a zaposleni ih nije našao onda je on kriv što ih nije pokazao odmah na licu mjesta.
Drugi mogući problem je da sam vlasnik vodi i sebe kao zaposlenog / direktora ili šta već a onda se zna gdje mora biti i kada.
Da sam ja novinar i da hocu da napravim utisak malo suzavca za raju, pomognem vlasniku ove firme, ja bi postavio taj dokumenat na sajt, tu “kaznu” ,prijavu, izvrsni nalog za placanje od inspekcijske sluzbe.
Sta god da je, da svi vide.
Ja bi to skeniro pa nabacio uz tekst pa nek se ljudi smiju toj bizarnosti tom inspektoru toj sluzbi,toj zloupotrebi zakona i propisa.
Na tom papiru sigurno nesto pise i lijepo se vidi. Ali to nije uradjeno.
Cudno.
To sto ti navede: vlasnik vodi i sebe kao zaposlenog/direktora.
Ako smo na istom, jel hoces reci sta radnici imaju da nose u inspekciju nekom upustva i pokazuju.
Jos da tog radnika udari nesto na cesti, pa ce gazda rec da je pobjego sposla da obavlja private poslove i slicno a ovamo rob lezi zgazen, polomljen a iz dzepa mu viri upustvo.
Ti radnici, njihovo je da rade a administracijom, papirima, inspekcijom neko drugi nek se bavi.
U stvari ko je taj u ovoj firmi?