banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 20:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2657 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 133  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: vrli svijet
PostPoslato: 05 Maj 2013, 09:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
To je taj njihov famozni zakon zbog cega ih celi svet proziva i smatra zaostalim... To im je navodno ostalo kao "navika" (prepisana u zakon), jos iz gradjanskog rata... Navodno, da su obicni gradjani imali oruzje u kucama, ne bi ih vojska tako lako tamanila, pa su nakon toga doneli zakon o mogucnosti posedovanja oruzja...

2. Amandman, ja mislim

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 09:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Mogu da razumijem taj zakon da se posjedovanje oružja odnosi isključivo na odrasle punoljetne osobe (mada i to ne garantuje da je odrasla osoba koja ima oružje psihički uravnotežena), ali djeci kupovati pravo oružje to ne mogu da shvatim.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 09:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
U poslednje vreme je bas veliki pritisak na njih da izmene taj zakon, narucito nakon silnih ubistava sto su se desavala u poslednje vreme

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 09:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da su pametni ukinuli bi to pod hitno. Ko će ih napasti (osim sami sebe) pa da im treba oružje.
Svako malo pojavi se neka prolupala budala i izrešeta grupu ljudi.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 09:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Nista cudno u zemlji koju vodi nepar velikih korporacija, medj kojima su i one koje se bave oruzjem.
Desetine emisija o proizvodnji oruzja, kupovini, restauraciji, na "velikim" televizijama. O pripremanju na smak svijeta i pravljenju zaliha oruzja i municije, itd. Njima se narod filuje i filuje, i onda su ovakve stvari postale normalne.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 10:11 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Guns don't kill people, people kill people....
Kao da će zabrana posjedovanja oružja napraviti neku bitnu razliku. Ko hoće da ubija može se poslužiti i pretis loncem. Stvar je u glavama ljudi. Ljudski život je toliko obezvrijeđen da se na ubistva gleda kao na statistiku i "breaking news"...

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 10:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Zoka, ovaj klinac od pet godina sigurno nije htio ubiti. Tj, 99% da nije.
Ako ti na TVu govore da je normalno da pucas od sedme godine, da ucis djecu tome, da ubijes onog ko ti udje na posjed i "ugrozi" porodicu, itd, itd, logicno je da ces mnogo lakse opaliti metak.
Naravno da ljudi ubijaju a ne oruzje, ali se stvara "pogresno ozracje", ne.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 10:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tačno, ne ubija oružje nego onaj ko ga drži, ali mnogi da nemaju oružje ne bi nikad šakama udarili na drugoga iz prostog osjećaja kukavičluka. Oružje u rukama kukavice pretvara kukavicu u "junaka".

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 10:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Imao sam priliku upoznati zamjenika serifa u Teksasu inace momak je iz ovih krajeva koliko sam shvatio iz njegove price tako potegnut oruzije na nekoga ko reci dobar dan. I on sam je za 2 godine rada upucao 3 covjeka od tog su dva meksikanca i jedan crnac nije niko ubijen uglavnom ranjavanja u nogu.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 11:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Meni se čini da je to oružje jedan od posljednjih garanta kakvih-takvih sloboda za američke građane, pa makar ga i imali iz pogrešnih razloga. Slažem se sa zokom, oružje kao takvo nije problem. To je, uostalom, zaključio i Majkl Mur u onom dokumentarcu, jer Kanađani imaju i više pucaljki po glavi stanovnika, pa nisu "ludi za oružjem". Kao da se odgovor krije u svojevrsnoj virtuelizaciji stvarnosti prosječnog Amera, gdje je teško povući jasnu granicu, gdje se završava rijeliti šou, film ili koji već tv sadržaj, a počinje stvarni život, i od čega se sastoji jedan a od čega drugi, već se te dvije pojave stapaju u jednu čudnu mješavinu, koja očigledno nije dobra za mnoge ljudske glave.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 11:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Popokatepetl je napisao:
Meni se čini da je to oružje jedan od posljednjih garanta kakvih-takvih sloboda za američke građane, pa makar ga i imali iz pogrešnih razloga. Slažem se sa zokom, oružje kao takvo nije problem. To je, uostalom, zaključio i Majkl Mur u onom dokumentarcu, jer Kanađani imaju i više pucaljki po glavi stanovnika, pa nisu "ludi za oružjem". Kao da se odgovor krije u svojevrsnoj virtuelizaciji stvarnosti prosječnog Amera, gdje je teško povući jasnu granicu, gdje se završava rijeliti šou, film ili koji već tv sadržaj, a počinje stvarni život, i od čega se sastoji jedan a od čega drugi, već se te dvije pojave stapaju u jednu čudnu mješavinu, koja očigledno nije dobra za mnoge ljudske glave.

Ne znam sta prica Majkl Mur, ali Kanadjani nemaju vise oruzja. Srbi(janci) su najblize Amerikancima po broju oruzja:

Slika

Oruzje je zabranjeno prodavati djeci i u Americi. Pravo na posjedovanje i nosenje oruzja nema veze sa tim sto su neki roditelji idioti.

Umjesto zabrane oruzja mozda bi trebalo zabraniti svakoj budali da pravi djecu.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 12:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Popokatepetl je napisao:
Kao da se odgovor krije u svojevrsnoj virtuelizaciji stvarnosti prosječnog Amera, gdje je teško povući jasnu granicu, gdje se završava rijeliti šou, film ili koji već tv sadržaj, a počinje stvarni život, .

Ovo je ono što sam ja htio reći.....Izgleda da prosječan Amer nema osjećaj da nije isto ubiti čovjeka na ulici i u CS-u....Tome mnogo doprinosi sama američka vlada kroz svoju vojsku....gledao sam neki dokumentarac, mislim da je Mur takođe u pitanju, u kom prikazuje američke vojnike u Iraku, tenkiste. Ljudi nabiju one šljemofone, dere im neka hardkor muzika u tenku i idu u patrolu pucajući na sve što se kreće. Kažu da im je isto kao u igricama...dok ne nastrada neko njima blizak. Onda valjda dođu sebi...

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2013, 20:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Jedan od najjaci lobija u sentu US je NRA(National Rifle Association).
Cak ni poslje masakra u Newtown,poslije zgrazanja, soka javanosti nista….svi su mislili sad ce nesto da se promjeni, mora pa ovo su djeca, pa ovo je ludilo.

Da je negdje u Zimbabveu ili Nigeriji masakrirano 28 djece SAD, NATO bi bombardovao i vladu i vojsku i policiju, i postare ako su bili u blizini.
Obama ne moze da promjeni zakon ni za jotu, ne moze cak ni nesto simbolicno da progura kroz senat. I to u svojoj zemlji u svojoj avliji ,veliki govornik, extra vijest manipulator, lutak na koncu.

Potpresjednik NRA asocijacije Wayn LaPierre poziva javno na naoruzavanje svakog gradjana u Americi.
Cak koristi Bostonski marathon da kaze nesto u stilu : Zamislite koliko bi Americkih gradjana zeljelo da su imali oruzje dok su bili zatvoreni u svojim kucama u Bostonu i cekali da policija uhvati mladjeg brata.

Veci strah,veca nesigurnost bolja prodaja oruzja. :wink: :wink:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2013, 22:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kod nas se, i pored velikog broja oruzja, uglavnom kolju sjekirama. Trebalo bi malo regulisati to pravo na posjedovanje sjekire.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2013, 22:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Da, ali sa druge strane, kad bi se zbog nasilnih i terorističkih aktova donosile drastične mjere i zakoni (u ovom slučaju neke zabrane nabavke oružja), to bi poslalo sasvim suprotnu poruku - nasiljem se može ostvariti cilj (pa makar on u krajnjoj liniji bio i dobar).

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2013, 03:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Timotic je napisao:
Kod nas se, i pored velikog broja oruzja, uglavnom kolju sjekirama. Trebalo bi malo regulisati to pravo na posjedovanje sjekire.

Ne. Nisi upucen. Kod nas noz.
Noz je na prvom mjest. Noz u ledja. :wink:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2013, 08:03 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Timotic je napisao:
Popokatepetl je napisao:

Ne znam sta prica Majkl Mur, ali Kanadjani nemaju vise oruzja. Srbi(janci) su najblize Amerikancima po broju oruzja:

Slika

Oruzje je zabranjeno prodavati djeci i u Americi. Pravo na posjedovanje i nosenje oruzja nema veze sa tim sto su neki roditelji idioti.

Umjesto zabrane oruzja mozda bi trebalo zabraniti svakoj budali da pravi djecu.

Podatak se vjerovatno odnosi na Srbiju sa Kosovom u sastavu.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2013, 10:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ukratko, radi se o nekoliko djevojki iz Hrvatske koje su iz "sigurnog" blagostanja napustile svoje poslove i otišle na Brač da tamo žive od poljoprivrede i van civilizacije. I, naravno, kao što već biva očekuju da im se pridruži "koje muško". :D

http://slobodnadalmacija.hr/Mozaik/tabi ... fault.aspx

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2013, 12:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne znam koliko će izdurati, što bi Dalmati rekli.
Čuj treba im sjeme netretirano, izvorno čisto. Baš me interesuje šta će im roditi iz takvog sjemena.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2013, 13:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Ne znam koliko će izdurati, što bi Dalmati rekli.
Čuj treba im sjeme netretirano, izvorno čisto. Baš me interesuje šta će im roditi iz takvog sjemena.

Vjerovatno imaju bogate roditelje, koji finansiraju to njihovo sjedinjenje s prirodom.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2657 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 133  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]