Citiraj:
Тачно је јер не гласа. Чим неко свој глас не даје тим странкама значи не подржава их.
1. ja sam ti objasnio da ako 50% stanovnika drzave X izadje na izbore, i ako 80% od svih koji su izasli na izbore glasa za izdajnicke stranke (tj. podrzava izdajnicke stranke), to znaci da 40% ukupnog stanovnistva drzave X glasa za izdajnicke stranke. 100-40=60, sto znaci da 60% (a ne 80-90%) od ukupnog broja stanovnika drzave X ne podrzava izdajnicke stranke. zar je to toliko tesko shvatiti?
2. dakle, ako 60% stanovnistva ne glasa za stranku X, to znaci da 60% stanovnistva ne podrzava u potpunosti politiku te stranke. fair enoguh. no, s druge strane, ako je, od 50% izaslih na izbore, njih 5% glasalo za dveri, to znaci da ukupno 2.5% stanovnistva podrzava politiku dveri. ipak, nekom volsebnom logikom, zakljucujemo da dveri o cemu god govore, govore u ime VECINE stanovnistva. ocigledno je da dverjanima, osim matematike, ni logika nije jaca strana
da ne spominjem sad detalje tipa da se na brojnim anketama u srbiji preko 50% ispitanika izjasnilo za ulazak u EU...
Citiraj:
Ет' па питај Израелце како су то они рјешили...
uz minornu razliku sto izrael ima podrsku SADa.
dok smo mi, s druge strane, krajem 80ih kada je trebalo birati kojem carstvu se privoliti, odlucili da se bolje politicki vezati za propalu rusiju, nego za ameriku. i jos uvijek kategoricki odbijamo pristup NATOu, mrzimo americku djubrad itd itd.
sad, ako vam se vole zivjeti u nekom imaginarnom i bajkovitom svijetu gdje uvijek na kraju pobijedi "dobro", gdje smo mi i rusija to "dobro", a citav ostatak svijeta "zlo" koje ce se neminovno urusiti i propasti a "dobro" isplivati, onda uzivajte
no, za jedan narod koji je odrastao na legendama o svojim nevjerovatnim pobjedama nad visestruko nadmocnijim neprijateljem, tome se nije cuditi...