banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 00:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1021 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 52  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Apr 2013, 12:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Не знам шта овде није јасно и тачно? Чак и без математике, која ми иначе није никад ишла нешто посебно, нити ме занимала.

Citiraj:
80-90% Србије не гласа за издајничке странке јер је излазност на изборима негде око 50%

ja sam ti matematicki objasnio da, uz brojeve koje si ti naveo, nije tacno da 80-90% srbije ne glasa za "izdajnicke stranke". to sto tako jednostavno objasnjenje tebi nije jasno govori mnogo o tebi ;) a da ti matematika nije isla, to se vidi...

Citiraj:
Prvo ovo za lektiru:

pametnom dosta.

a oko tog istorijskog palamudjenja "cije je kosovo" i "ko se tu kad naselio". vo vjek i vjekova je ljudski rod funkcionisao po tom principu. jedni se nasele, pa se odsele ili ih pobiju, drugi se nasele itd itd itd. srbi su se sa kosova odselili (i albanci naselili) mnogo mirnije nego sto je to bio slucaj sa mnogim drugim predjelima...
ako cemo da zadiremo u istoriju, pa cemo da ignorisemo tenkove JNA na kosovu 80ih, ajmo onda da zadjemo malo dalje pa da vidimo otkud srbi u srbiji i hrvatskoj i jesu li oni nicali iz zemlje ili su se mozda tu naselili tako sto su pobili/protjerali one koji su tu bili prije.

mene sva ta istorija ne interesuje ni minimalno. kosovo bilo nekad srprsko, sad vise nije, nece nikad vise ni biti, kraj price. ako se moze nesto uraditi da se poboljsa polozaj srba na sjeveru, to treba pokusati, ako ne moze, reci im to jasno i glasno i u svakom slucaju priznati nezavisnost kosova. a dveri i ostale koji smatraju da je rjesenje lamentirati nad istorijskim knjigama i zivjeti u proslosti treba poslati u djubre, gdje im je i mjesto.

zbog toga ova vlada ima jedan veliki plus od mene :D

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 12:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Како рекох раније, да је 'рватска тако размишљала, сад би Миле Мартић славио четврти мандат предсједника РСК. Нема тога што се не може "помести" једном малом "војно-редарственом акцијом" да цитирам будућу нам чланицу ЕУ. Само терба радити на томе да се за такво нешто стекну услови.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 12:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
sinip je napisao:
Како рекох раније, да је 'рватска тако размишљала, сад би Миле Мартић славио четврти мандат предсједника РСК. Нема тога што се не може "помести" једном малом "војно-редарственом акцијом" да цитирам будућу нам чланицу ЕУ. Само терба радити на томе да се за такво нешто стекну услови.

S ozbirom da su sve okolne drzave clanice NATO-a, i sama Albanija je opasnost za Srbiju. Mozemo cektati raspad NATO-a, ali dok to docekamo bojim se da, s obzirom na ekonomsku situaciju u kojoj se Srbija nalazi, nece biti Srba ni u Srbiji.

Najbolje rjesenje za Kosovo je vjerovatno bila podjela, gdje je moguce izvrsiti podjelu, i eksteritorijalnost srpskih manastira i mozda enklava na jugu. Kazem bila, jer bojim se da je i za to kasno...

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 13:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Само терба радити на томе да се за такво нешто стекну услови.

dakle, pljuvati po zapadu, EU, NATO i americi, cekati da EU (ili makar njemacka i uk) propadnu, da amerika bankrotira i postane minorni politicki faktor u svijetu, da NATO sam sebe demobilise, da kina i rusija postanu glavne svjetske sile i onda da se nadamo da ce rusi, ako im poklonimo kompletnu privredu i proglasimo se njihovom gubernijom, podrzati nas cilj da se kosovo teoretski zove dijelom srbije, iako se srbi tamo nece vratiti i iako 95% srba nikad nece otici da obidje te "srpske svetinje" na kosovu za koje se tako zdusno zalazu? i onda opet cekati da se albanci (koji cine, da podsjetim, 92% stanovnistva kosova) opet pobune, pa da opet krenemo ispocetka?
sto kazu englezi, good luck with that :D ja bi radije da se to rijesi malo drugacije

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 13:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
ja sam ti matematicki objasnio da, uz brojeve koje si ti naveo, nije tacno da 80-90% srbije ne glasa za "izdajnicke stranke".

Тачно је јер не гласа. Чим неко свој глас не даје тим странкама значи не подржава их.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 14:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:
Само терба радити на томе да се за такво нешто стекну услови.

dakle, pljuvati po zapadu, EU, NATO i americi, cekati da EU (ili makar njemacka i uk) propadnu, da amerika bankrotira i postane minorni politicki faktor u svijetu, da NATO sam sebe demobilise, da kina i rusija postanu glavne svjetske sile i onda da se nadamo da ce rusi, ako im poklonimo kompletnu privredu i proglasimo se njihovom gubernijom, podrzati nas cilj da se kosovo teoretski zove dijelom srbije, iako se srbi tamo nece vratiti i iako 95% srba nikad nece otici da obidje te "srpske svetinje" na kosovu za koje se tako zdusno zalazu? i onda opet cekati da se albanci (koji cine, da podsjetim, 92% stanovnistva kosova) opet pobune, pa da opet krenemo ispocetka?
sto kazu englezi, good luck with that :D ja bi radije da se to rijesi malo drugacije

Ет' па питај Израелце како су то они рјешили...

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 14:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
sinip je napisao:

I da pitamo Svajcarce kako su razvili ekonomiju.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 14:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Слободно.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 14:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Тачно је јер не гласа. Чим неко свој глас не даје тим странкама значи не подржава их.

1. ja sam ti objasnio da ako 50% stanovnika drzave X izadje na izbore, i ako 80% od svih koji su izasli na izbore glasa za izdajnicke stranke (tj. podrzava izdajnicke stranke), to znaci da 40% ukupnog stanovnistva drzave X glasa za izdajnicke stranke. 100-40=60, sto znaci da 60% (a ne 80-90%) od ukupnog broja stanovnika drzave X ne podrzava izdajnicke stranke. zar je to toliko tesko shvatiti?

2. dakle, ako 60% stanovnistva ne glasa za stranku X, to znaci da 60% stanovnistva ne podrzava u potpunosti politiku te stranke. fair enoguh. no, s druge strane, ako je, od 50% izaslih na izbore, njih 5% glasalo za dveri, to znaci da ukupno 2.5% stanovnistva podrzava politiku dveri. ipak, nekom volsebnom logikom, zakljucujemo da dveri o cemu god govore, govore u ime VECINE stanovnistva. ocigledno je da dverjanima, osim matematike, ni logika nije jaca strana :D

da ne spominjem sad detalje tipa da se na brojnim anketama u srbiji preko 50% ispitanika izjasnilo za ulazak u EU...

Citiraj:

uz minornu razliku sto izrael ima podrsku SADa.
dok smo mi, s druge strane, krajem 80ih kada je trebalo birati kojem carstvu se privoliti, odlucili da se bolje politicki vezati za propalu rusiju, nego za ameriku. i jos uvijek kategoricki odbijamo pristup NATOu, mrzimo americku djubrad itd itd.
sad, ako vam se vole zivjeti u nekom imaginarnom i bajkovitom svijetu gdje uvijek na kraju pobijedi "dobro", gdje smo mi i rusija to "dobro", a citav ostatak svijeta "zlo" koje ce se neminovno urusiti i propasti a "dobro" isplivati, onda uzivajte :D

no, za jedan narod koji je odrastao na legendama o svojim nevjerovatnim pobjedama nad visestruko nadmocnijim neprijateljem, tome se nije cuditi...

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 14:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
A ko je to tokom 80'tih mogao i donosio odluke u nase ime ?
"Mi se priklonili" kakvo je to bulaznjenje, tada je na vlasti bila komunisticka diktatura, a odluke su donosene u CK-u.

...
Dveri su sasvim normalna pojava, iako se ne slazem sa vecinom stvari koje propagiraju, dajem im za pravo da postoje i iznose svoje misljenje. I oni su, kao i ekstremni liberali, jedan korektiv u drustvu koji sluzi odrzavanju ravnoteze.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 15:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
"Mi se priklonili" kakvo je to bulaznjenje, tada je na vlasti bila komunisticka diktatura, a odluke su donosene u CK-u.

ma zar?! i ono kad boro jovic ide 1991 u moskvu da od rusa trazi dozvolu da rijesi problem u SFRJ akcijom vojske, i to je komunisticka diktatura?! kako su se onda, dovraga, hrvati priklonili nijemcima uz tu komunisticku diktaturu?! ne laprdaj

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 15:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
ma zar?! i ono kad boro jovic ide 1991 u moskvu da od rusa trazi dozvolu da rijesi problem u SFRJ akcijom vojske, i to je komunisticka diktatura?! kako su se onda, dovraga, hrvati priklonili nijemcima uz tu komunisticku diktaturu?! ne laprdaj

A boro jovic je isao redom i pitao tebe i mene sta da radi ?

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 15:46 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Tako znači funkcioniše demokratija? Američki predsjednici idu od vrata do vrata i pitaju svoje birače da li se slažu sa agresijama na zemlje trećeg svijeta?

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 15:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Tako znači funkcioniše demokratija? Američki predsjednici idu od vrata do vrata i pitaju svoje birače da li se slažu sa agresijama na zemlje trećeg svijeta?

a ima li neke razlike izmedju americkog napada na zemlje treceg svijeta i srpskog lamentiranja nad tim sto siptari nisu pobijeni/protjerani/iseljeni sa kosova "dok se to moglo"? samo sto smo mi u jednom slucaju zrtve, a u drugom agresori, pa nam to izgleda mnogo drugacije...

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 17:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kontam da još niko nije osuđen zbog namjere da nekoga ubije nego samo zbog pokušaja ili izvršenja istog.....

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 17:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:

uz minornu razliku sto izrael ima podrsku SADa.
dok smo mi, s druge strane, krajem 80ih kada je trebalo birati kojem carstvu se privoliti, odlucili da se bolje politicki vezati za propalu rusiju, nego za ameriku. i jos uvijek kategoricki odbijamo pristup NATOu, mrzimo americku djubrad itd itd.
sad, ako vam se vole zivjeti u nekom imaginarnom i bajkovitom svijetu gdje uvijek na kraju pobijedi "dobro", gdje smo mi i rusija to "dobro", a citav ostatak svijeta "zlo" koje ce se neminovno urusiti i propasti a "dobro" isplivati, onda uzivajte :D

Срећом, Слоба је одапео, Русија није ни близу онога што је била касних осамдесетих и раних деведесетих, тако да ни нама нико не брани (осим наше већ пословичне неспособносзи) да доведемо Русе иза леђа да нас "бодре". А иначе, ако ниси примјетио, то зло са Запада се и урушава, питање је само стрпљења кад ће Шиптаре "појести мрак". Уосталом и Израелци су чекали 2000 година па су дочекали а сад се ствари ипак мало брже одвијају.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 17:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Zapad se urušava već dvije decenije....nešto mi to dugo traje :roll:

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 18:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Svi nesto kenjaju na zapad, a vecina bi na zapad isla raditi samo da moze (ja prvi).
Eto u Rusiju se moze ici, taman im treba radnika. Al ko ce ici baustelati za 4$ i zivjeti i spavati u kokosinjcu!?

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 18:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
richa je napisao:
Svi nesto kenjaju na zapad, a vecina bi na zapad isla raditi samo da moze (ja prvi).
Eto u Rusiju se moze ici, taman im treba radnika. Al ko ce ici baustelati za 4$ i zivjeti i spavati u kokosinjcu!?

све зависи гдје одеш. знам људе који су једнако добро и једнако лоше прошли и на западу а и у русији.
уосталом то нема везе, преглупе су ми те теореме о политици и економској сарадњи.
погледајте ви колико њемачка и русија сарађују а ето, негдје у нашим главама они су непријатељи.
политички можда да, али новац је новац а србима неће бити боље док не крену да гледају ствари кроз новац а не кроз неко имагинарно (не)пријатељство са овим или оним.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2013, 18:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Moj brat, dobar drug i jos par prijatelja isli u Soči raditi, na kompleksu za OI. Imali 4$ po satu, ubijali se od posla, svaki od njih smrsao po 20kg, svaki dan za rucak kupus i salata kupus.
Zivjeli u kokosinjicima, kupatila i pisoari od lima. Ne smijes otici sam u prodavnicu, ako te murija klepi otme ti sve pare pa se ti pusi.
Jermeni ubise strucu i svima i niko im nista ne moze. Tesko bezzakonje i sranjem. Rijetki su oni sto su nesto postigli.

Na zapad kad odes bar imas sigurnost da te policija nece maltretirati i slicno. A i zaradices sigurno vise i imaces bar bolje uslove za zivot.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1021 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 52  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]