garry69 je napisao:
Fight Channel je samo u Telemachu koliko znam. I u Hrvatskoj su oni pod ekskluzivtetom Bneta i Bneta Total TVa.
Elta opasno zajebava ostale kablovske operatere, zbog nje ostali nemaju sportklubove jer su ovi zeljeli da potpisu kolektivni ugovor.
lijepo bi bilo kad bi ostali otisli iz AKOPa i na taj nacin dobili sportklubove, a da ga Eltasi ispuse.
svakoj zemaljskoj televiziji u okruzenju je potpuno neisplativo da prenosi tenis, B92 istice trogodisnji ugovor ove sezone, iako je sporklub produzio sav tenis sto ima, B92 to jos nije uradila i pitanje je hoce li.
jos bi najbolje bilo kad bi sportklub dosao do ekskluzivnih prava za teritoriju BiH i tako uveo malo reda u kaubojsku politiku Eltasa.
Bas vidim kako se elta mtel bh telekom, i svih 50 operatera vole a svi su konkurencija.
Reci tvojima na totalu neka prestanu zajebavati citavu BIH.
Opet pocinjes sa svojim komentarom, telemach je svetinja svi ostali su krivi. Ali bas zamalo. U ovom slucaju kada se nalazi na jednoj strani 50 opertaera i telekomi i na drugoj strani Telemach, sigurno necu vjerovati Telemach-u. To moze samo radnik Totala i Telemach-a
A to sto govoris, AKOP hteo da potpise kolektivni ugovor. I zar to nije odlicno za Sport Klub. Odjednom 50 operatera i pare od svih 50 operatera. Zar nije najnormalnije da mogu svi operateri u BIH imati Sport Klub pod jednakim uslovima?
Ti meni objasni svi se zale na to sto Total tv emituje RTS 1, Prvu TV i jos neke kanale ilegalno iako nema dozvole za to vec nekoliko godina? Pretpostavljam da neces odgovoriti na to pitanje
Bilo bi dobro vidjeti koliko ukupno uopste placa Sport Klub prava. Lako se moze poslije dogovoriti. Ako placa SK za sva prava i sve drzave za 2 godine ukupno 700.000 €, ili 350.000 € godisnje to bi znacilo da svi operateri ukupno moraju platiti da ima Sport KLub 30 % zarade, ukupno 1.000.000 € ili 500.000 € godisnje. U Srbiji, Sloveniji, Bih ima ukupno oko 1.200.000 korsnika ukupno iptv i kablovske. Znaci da ako uzme SK kanal pola svih operatra znaci da 600.000 korsnika mora platiti 0,75 € za citavu godinu, sto znaci po korisniku mjesecno 0,06 € za svih 5 kanala SK. A Sport Klub trazi 0,59 € za jedan ili dva kanala, a 1 € za sve kanale. Sad hoce Sport Klub da mi korsnici placamo 10 puta vise za nesto sto oni placaju 10 puta manje. Smijesno.