banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 16:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 252 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Mar 2013, 08:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
shoole je napisao:
chils je napisao:
Znam da si pitao krola ali sta se do sada presudjivalo

Немам појма.

Прије није постојао овако експлицитан закон који је штитио потрошаче. Ако га прочиташ, видиш да ти као купац можеш да не платиш ако не добијеш рачун, да можеш вратити робу ако нешто није као на декларацији и маса других ствари. Тога свега прије није било.

mozda nije bio tako eksplicitan, ali takve firme nisu nikad gubile eventualni spor, pa sigurno nece ni sad
uostalom, stvar je vrlo jednostavna - trosio si struju, sad plati, imao ti ugovor ili ne, jer to je produkt koji se ne moze vratiti
zamisli samo da sad svi krenemo praviti segu sa ElektroKrajinom i Vodovodom i kanalizacijom, siguran sam da bi drzava stala u zastitu tih firmi i izasao bi zakon koji bi nas sve pokopao + sto bi nam na kucnu adresu stigla utuzenja sa svim troskovima sudjenja

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2013, 10:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Nije direkt vezano za temu, ali je intersantno - u Njemackoj se desava da dodje racun za struju koji je i do 10 puta veci od normalnog - i ako ne reagujes - iskljuce ti struju, kamate.... A na kraju se ispostavi da je brojac bio pokvaren ( radi se o ciframa od 5000€).

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2013, 11:13 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Ma 'ta će Nijemci, to lud narod skroz, treba nama dati da im preuredimo elektroprivredu pa da vidiš kako će nuklearke brzo ući u finansijski minus...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2013, 11:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Hoće li u ugovoru biti išta o kvalitetu "robe"?

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2013, 23:32 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
shoole je napisao:
@mangia
Само пријава! Жалиш се овдје: http://www.reers.ba/, жалиш се локалној дистрибуцији.
...

Ma divno... Nisam ni znao da i ova agencija postoji...

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2013, 10:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
BSE je napisao:
da ne otvaram novu temu - vidim na poledjini racuna za struju da ovi papani traze da se sa njima potpise neki ugovor o isporuci el. energije, pa ako ima neko upucen da mi objasni o cemu je rijec, jer sama ideja je poprilicno blesava (em su jedini isporucilac el. energije, em je samo po sebi logicno da ako je neko spojen na njihove vodove da ce kupovati struju od njih)?

Spoiler:
Slika
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2013, 11:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Prema ovom ugovoru duznik je onaj koji zakljucen ugovor i koji je dug napravio, ne vlasnik objekta?

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 23:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
To i jeste poenta....

Ja ilegalno izdam nekome stan ko troši struju nemilice.... Oni me tuže a ja donesem dokaze da nisam živio na adresi 10 godina... Ko je bio, ne zna se, ko je trošio, još manje se zna...

Šta misliš što imaju najveći procenat nenaplaćenih potraživanja... Studentski grad... Pola kuća zaključano 70% vremena u toku godine...

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013, 03:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
a pazi sto im je simpatican ovaj ugovor
nigdje stavka o njihovim obavezama i penalima ako ih oni ne ispune

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013, 08:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pise tamo negdje da ce isporuka biti u skladu sa nekom politikom i mogucnostima :D

Kakvi penali, pa tog ni u fudbalu nema stalno...

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013, 10:00 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
nema sanse da neko drugi zakljuci ugovor osim vlasnik objekta.....cak ne dozvoljavaju ni zakupcima na 20 godina da imaju sat na sebi....ako imate podstanare u bilo kom obliku kontrolisite jer ima vi na kraju da platite

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013, 10:08 
Stara kuka
Stara kuka

Pa I sad je isto nema podstanara koji ima struju na sebi

Nego mene interesuje kakve su sanse da se trazi or njih da daju tacne specifikacije njihovih obaveza u protivnom ja bi trazio da u ugovoru pise da cu platiti u skladu sa porodicnom politikom I mogucnostima

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013, 10:11 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
monopol je zajebana stvar.....ne moras ti nista.....nabavis dobar fenjer i ko jebe elektricno :D

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013, 11:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
chils je napisao:
Nego mene interesuje kakve su sanse da se trazi or njih da daju tacne specifikacije njihovih obaveza u protivnom ja bi trazio da u ugovoru pise da cu platiti u skladu sa porodicnom politikom I mogucnostima

Мали ментални напор и све се може наћи: http://www.ers.ba/images/stories/legisl ... _avg08.pdf

Све фино дефинисано, а поготово обавезе дистрибуције.

То да они то лоше раде, то стоји. Па онда фино на суд и тужите их.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013, 11:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
л) накнадити штету крајњем купцу проузроковану неоснованом обуставом испоруке електричне енергије и испоруком електричне енергије смањеног квалитета

Fino to na papiru, ali kako će ovo u praksi da izgleda?

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013, 11:55 
Stara kuka
Stara kuka

meni recimo u hodniku dolazi jaci napon nego sto bi trebalo i sijalice ili eksplodiraju ili crkavaju u roku od 10 dana ( a one male stedne koje kostaju 14km po sijalici x 4 znaci mjesecno najmanje 2 zamjenim (srecom nisam cesto u bl)

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013, 11:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Veći napon je povećani kvalitet, pa tako da ništa od žalbe :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 19:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Swell je uvjek bio poboljsanje kvaliteta...

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2013, 13:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
8)
Citiraj:
Kako se kalio Dragan Jerinić: Nezavisno strujno kolo

Piše: Slobodan Vasković

...

Na svom tviter profilu Dragan Jerinić je 20.11.2012. godine objavio poruku sljedeće sadržine:”Sutra puštanje u probni rad MH Žiraja”. Zainteresovan njegovom zainteresovanošću za male hidrocentrale, pronađem tekst u “Nezavisnim novinama”, objavljen 11.09.2011, pod naslovom “Počela izgradnja MHE Žiraja”.

TESLIĆ - Izgradnja male hidroelektrane "Žiraja" na području Bijelog Bučja u opštini Teslić počela je u subotu pripremnim radovima, a izgradnja će trajati idućih 12 mjeseci.
Investitor je banjalučko preduzeće "Mega elektrik" a.d, a MHE na rijeci Žiraji ima instalisanu snagu od 500 kNj, godišnju proizvodnju od 2.041,2 MW električne energije, a ukupna investicija za izgradnju iznosi 1,2 miliona KM.

- Ovo je prva od tri male hidroelektrane koje će biti izgrađene na području opštine Teslić. U idućih šest mjeseci počeće izgradnja i malih hidroelektrana na rijekama Velika Jasenica i Žeželja. Ukupna snaga sve tri MHE iznosiće 1,5 MW, a investicija je oko 3,5 miliona KM. U projektnu dokumentaciju, ispitivanja hidrologije, rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, te neophodne saglasnosti kao što su građevinske, ekološke i ostale dozvole uloženo je oko 450.000 KM vlastitih sredstava, kažu u preduzeću "Mega elektrik".
Izgradnju MHE "Žiraja" pozdravio je i načelnik opštine Savo Kasapović rekavši da je ovo veoma dobra investicija.
- Prepoznali smo dobru ideju i podržali njenu realizaciju, jer ovakve investicije doprinose razvoju Teslića i novom zapošljavaju. Uspostavljena je dobra komunikacija između investitora i opštinskih vlasti tako da je ovo pozitivan primjer i naše efikasnosti prilikom odobravanja urbanističke i građevinske dozvole - rekao je Kasapović. (kraj vijesti)

Poznato mi je da je Jerinić od Teslića, te mi je jasna njegova zainteresovanost za rodni kraj, ali mi je bilo potpuno nejasno zašto tako referentan medij, što “Nezavisne novine” jesu, nije objavila ime vlasnika/direktora firme “Mega elektrik”, koja je u “Žeraju” uložila 1,2 miliona konvertibilnih maraka, a RS za raznorazne dozvole navodno uplatila 450.000 maraka. Taj propust mi se učinio još većim zbog činjenice da će ta sjajna investitorska firma ukupno na području Teslića uložiti 3,5 miliona KM.

Kada sam to pomnožio sa Jerinićevom tviter-zainteresovanošću za rodni kraj, ništa drugo mi nije preostalo već da se raspitam ko su vlasnici i investitori koji ulažu 3,5 miliona KM u RS na ovoj krizi, a niko ih ne promoviše u ovdašnjim medijima.

Uvidom u Centralni registar hartija od vrijednosti utvrdio sam da su vlasnici Dragan Jerinić i Danilo Petrović. (Oduševljenju nije bilo kraja, jer je ovo dokaz da se od novinarske plate u RS može izgraditi hidrocentrala, istina mini, ali mini po mini, doći će i maksi.) Da ne bude zabune, riječ je o Draganu Jeriniću, predsjedniku Udruženja novinara RS i kolumnisti “Nezavisnih novina”, koji je suvlasnik “Mega elektrika” i posjeduje 70 posto firme i svega što toj firmi pripada.

Ni Danilo Petrović nije repa bez korijena. Narečeni je muž Borjane Radmanović Petrović, glavne i odgovorne urednice “Nezavisnih novina”, odnosno zet Nebojše Radmanovića, srpskog člana Predsjedništva BiH. Petrović je, u vrijeme dok se bavio planiranjem proizvodnje struje, bio Radmanovićev savjetnik za spoljnu politiku i član njegovog kabineta.

Slučajnostima ovdje nije kraj, jer Danilo Petrović je sin Seke Kuzmanović, direktorice “Elektrokrajine”, što će reći da je ona prija Nebojše Radmanovića. Ako nekome do sada nije bilo jasno zašto Radmanović u svom političkom djelovanju posljednjih godina ima samo jedan cilj – sačuvati Željka Kovačevića na mjestu ministra energetike u Vladi RS - valjda mu je nakon ovih informacija “svanulo”.

Pozabavimo se malo investitorskom firmom - “Megaelektrikom”. Njen akcijski kapital, prema Centralnom registru HOV, iznosi 25 hiljada KM (stanje na dan 04.04.2013.), a firma je osnovana 14.03.2007. godine kao akcionarsko društvo-preduzeće za proizvodnju i usluge.

Direktorica firme “Mega elektrik”, prema ovim dokumentima, je Brankica Tejić-Jerinić, supruga Dragana Jerinića. Interesantno je da je Brankica Tejić-Jerinić i direktorica firme “INFO 5” d.o.o. Banjaluka. Ova firma izdaje mjesečnik “Dom info”, čiji je glavni i odgovorni urednik, pogađate, Brankica Tejić-Jerinić.

Na veb stranici firme navedeno je da je “INFO 5” d.o.o. iz Banja Luke osnovano 2008. godine. Društvo je osnovano privatnim kapitalom. “INFO 5” osnivač je i izdavač časopisa “DOM INFO”. Prema saznanjima, privatni kapital je Jerinićevih.

Више детаља на: http://slobodanvaskovic.blogspot.com/20 ... visno.html

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2013, 13:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ko mu je uperio prstom? Vaskovicu :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 252 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]