banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 16:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 580, 581, 582, 583, 584, 585, 586 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Mar 2013, 17:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Morao se Aflek baciti u te vode, jer ga niko ne angazuje za film, pa ih mora praviti sam da bi glumio.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2013, 17:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
ja sam odustao nakon 15 minuta

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2013, 13:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Spoiler:
Slika

Uh... Ne znam uopšte kako početi, ni šta napisati. Ovo je dokumentarni film koji je u jednom trenutku pomjerio granicu dokumentarnog filma. To je trenutak u kojem iz vizure Ayrtona Senne saučestvujete u zadnjim minutama njegovog života. Iz kamere koja je bila u bolidu, ima se osjećaj da ste s njim u kokpitu, ili ste sam on.
Spoiler:
Slika

To je scena u kojoj je nemoguće ne osjetiti nešto, nemoguće ne empatisati se, nemoguće ne zadrhtati...
Sve je autentično, zvuk, vožnja, on, stvarno je. To je bila stvarna smrt. To je bio stvarno on. I to ste bili vi, ovamo živi i zdravi, približivši se najbliže moguće jednom kraju jednog mladog života...

Dokumantarac prati njegovu karijeru, kako je iz Brazila došao u Evropu. Najveći rival mu je bio Prost, stariji, iskusniji i promućurniji vozač, koji je dobro znao šta znači politika&sport, i koji je to koristio. Prost je bio zaljubljen u sebe, u mladom Seni je vidio opasnost, nekoga ko bi mogao da poljulja njegovo mjesto broja jedan. Prost je imao nadimak, zvali su ga "Profesor". Sve je radio smišljeno, racionalno, ako bi mu rekli da bude peti, on bi bio peti, ne četvrti, ne treći.
Seni gotovo ništa nije išlo na ruku, dolazio je iz siromašne zemlje koja je prolazila kroz veoma težak period, bio je vjernik, ismijavan je radi toga, naročito je to koristio Prost koji ga je i u tv intervjuima prozivao i ismijavao njegovu vjeru u Boga. Zapravo je koristio svaki mogući način da ga ponizi.
To rivalstvo se osjetilo i na stazi, često su jedan drugog izbacivali iz trke, i na taj način osvajali šampionat.
Još nešto nije bilo na Seninoj strani, a to je činjenica da je direktor FIA bio Francuz, kao i sunarodnjak mu, Prost. I ova konekcija se osjetila.
U filmu je prikazano dosta toga, dosta nekih znakova koji su govorili da je vrijeme da, nakon što je postao i trostruki prvak svijeta, treba da stane.

Sukob Sene i prosta popularizovao je Formulu 1, na TV-u se pričalo o tome, svi su bili u euforiji, povećana je gledanost, a neke TV kuće su se obogatile na pravima prenosa.

1990. na Velikoj Nagradi Španije, bio je svjedok nesreće Donnelly-ja; odlazi na mjesto nesreće i iako je vidio to što je vidio, donosi odluku da nikad neće odustati.
"Nisam bio spreman odreći se svog cilja, svoje misije, svoje strasti, svog sna, svog života. To je moj život." (Senna)
1991. je bila njegova možda najjača godina, pobijedio je u 7 trka, i uvijek je bio u pol poziciji. (On je smatrao da bi pol pozicija trebala biti na lijevoj strani staze, ne na desnoj. Normalno, ako je unutrašnji dio čist, bolje je unutra. Trkaća linija je linija gdje vozači najviše voze. To je najbrža linija na stazi. Bitno je imati pol poziciju na trkaćoj liniji. Ako ste na drugoj strani, na strani koja se najmanje koristi, onda ima upola manje gripa. Direktor FIA je odlučio da glasaju vozači, i izglasali su Senin prijedlog. Pol pozicija je bila njegova, i onda je iznenada, misteriozno pomjerena na prljavu stranu staze.)

San mu je bio da pobijedi u svojoj zemlji, što se desilo na GP Brasil 91. kada se iz bolida čuje kako Sena nakon ulaska dernja, vrišti u kokpitu, govori: Pobijedio sam! Ne mogu da vjerujem! Aaaaaaaaaa! ... I onda se onesvijestio! :D :lol:

Davao je razne donacije, pomagao je najviše djeci u Brazilu, ali i bolnicama, ustanovama raznim i pojedincima. Pamte ga kao plemenitog, emotivnog i poniznog momka.

1993. došlo je do izmjena na bolidu, u smislu elektronizacije nekih stvarčica.To je dovelo do poremećenog nivoa konkurencije. Lovarnije kuće su pratile ovaj trend, naročito u tehnološkim naprecima Williamsa. Bolid je sam balansirao. Svaki ulaz u krivinu je kontrolisao kompjuter, a sve što je vozač trebao da radi, bilo je da stisne gas i vozi što brže, tako da su ostali bolidi koji su ostali bez takvih poboljšanja bili nekonkurentni. McLaren je daleko iza Williams-Renault-a i sa takvim rezultatima , Senna nije imao nikakvih šansi da osvoji titulu te sezone.
"Bez obzira koga stavili u bolid, elektronika će sve uraditi i mislim da to nije u redu ako hoćete da imate stvarno prvenstvo u takmičenju vozača." (Senna)
Ipak, iako je većinom gledao Williamsu u rep, osvajao je prvenstva. :)

1994. bolidi nisu smjeli imati elektronske dodatke koje su imali prethodne godine, ali Senna je bio uvjeren da je Benetton imao neke uređaje, posebno kontrolu trakcije (uređaj koji eliminiše vrtnju točka u prazno); jer nije imalo smisla zašto ga Benetton ostavlja u prašini. Htio je da protestvuje, ali nisu to učinili.

Prost je s druge strane, kritikovao sve, i za poraz nikad sebe nije krivio, uvijek su mu bili krivi drugi; mehaničari, ili bolid, ili vulkanizeri, ili gume, ili vrijeme, ili Sena :) .
Na poslijetku, Prost je otpušten iz Ferarija zato što je kritikovao auto. :D Uzeo je pauzu, i zadnji put su, ne znajući to, obojica bila na podijumu na Velikoj Nagradi Australije 1993. Prost odlazi u penziju, a Senna...

Nedelja, 1. maj 1994. Tog jutra Senna je otvorio Bibliju na dijelu gdje Bog kaže da će mu dati najveći dar od svih darova - odgovor na pitanje ko je on.
Senna je na trci bio prvi, Schumaher drugi, a onda je Senna najednom izletio, snažnan udarac na zavoju; skinuli su mu kacigu, stavili cijev za disanje, a prema neurološkim znacima, vidjelo se odmah da je povreda glave fatalna. Uzdahnuo je na trenutak, i tijelo mu se opustilo. Njegov ljekar kaže: "I to je bio momenat... Nisam religiozan... Ali to je bio momenat da mu je duh otišao..."
Nikad nije razjašnjeno šta se tačno desilo. Nešto na bolidu nije bilo kako treba, ili upravljač, ili temp. guma. Senna nije imao ni jednu modricu, ni jednu slomljenu kost; da je udarac bio samo 15 cm iznad ili ispod kacige, odšetao bi normalno do boksa.

Senna je poginuo u 34. godini života. Kao rezultat njegove smrti, FIA je poboljšala sigurnost u Formuli 1. Od tada nije bilo smrtnih slučajeva u F1.
Ayrton Senna Institut koji je 1995. osnovala njegova sestra, pomogao je da se edukuje 12 miliona djece u Brazilu.
Alain Prost je član ovog odbora. Prost je takođe nosio i Senin kovčeg na putu ka njegovoj vječnoj kući. Biće da su se ipak voljeli.

11/10

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2013, 23:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
awwwwwwwwwwwww jedva cekam...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KLAkxSjs8ZY[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2013, 00:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
The Searchers (1956)
http://www.imdb.com/title/tt0049730/

Prošle godine sam ovaj klasični kaubojac uhvatio na televiziji, ali i zaspao poslije prvih pola sata. Otad se kanim da ga pogledam (gledao sam ga još kao dječarac), i to mi sinoć pođe za rukom.

Pored klasičnih tema koje obrađuje, osvete, epske potrage "dok kod kuće Penelopa čeka", i sl, ono što me najviše zabavljalo, ali i ostavljalo začuđenog, jeste način na koji su drama i akcija karakteristične za ovaj tip vesterna pomiješane sa komedijom, i to ne bilo kakvom, već najčešće čistim slepstikom koji kao da je iskočio iz nekog filma Džerija Luisa. Nekad su mi ti rezovi bili toliko drastični da je djelovalo uvrnuto, mada mi je to ujedno i jedna od najdražih odlika ovog filma.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2013, 00:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
no_pasaran je napisao:

Očekivanja ravna nuli.

Prvi dio dobar, u drugom su se već ispucali ali s obzirom da je prvi odlična komedija, nekako drugi dio ostade blijed. Pravo pitanje šta će biti sa trećim.

Dajte vi meni drugi dio Project X! 8) :D

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2013, 00:12 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
bezveze film..

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2013, 01:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
no_pasaran je napisao:

Ne možeš ovo jedva čekati... :-?

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2013, 03:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Daljac je napisao:
ja sam odustao nakon 15 minuta

Slican scenario....

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2013, 10:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Neki dan kad sam namjeravao pogledati Cabin In The Woods, greskom skinem ovo sranje

Slika

Veoma glup i dosadan film

A onda kad sam vec poceo jesti govna, da pojedem do kraja, skinem i drugi dio

Slika

Izuzetno glup i malo manje dosadan film

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2013, 13:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

mrkvica je napisao:
no_pasaran je napisao:

Ne možeš ovo jedva čekati... :-?

Uf...a stOO?
Meni se svideo i prvi i drugi mozda zato sto sam prvo video drugi...jedna od retkih uspelih holivudskih komedija u zadnjih par decenija :)

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2013, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zato što je retardirano. Meni je retardirano, i opet ponavljam, meni! :D
Ništa meni tu nije smiješno. Ili sam ja luda ili imam totalno poremećen smisao za humor.
Ali Bože moj, svako ima svoje mišljenje.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2013, 13:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Odgovorio bih ti, ali cu se suzdrzati :lol:

Prvi deo je OKi, u drugom sam se mozda dva puta nasmejao, od treceg ne ocekujem nista

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2013, 13:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ti... svakom loncu poklopac. Nemoj se praviti fin kad svi znamo da nisi. :P

Ne znam, ja sam oba dijela gledala sa drugaricom, navalila ona da gledamo, reko' aj. O patnje! Umire ona od smijeha, ja gledam onako zblanuto, pa nabacim onaj usiljeni osmijeh. Završi prvi dio, kaže ajmo sad drugi gledati... :angry3:

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2013, 14:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zato je Holy Motors vr' :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2013, 15:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Hertzog je napisao:
Zato je Holy Motors vr' :lol:

:lol: :lol: :lol:

Meni je isto prvi bio odlican, malo filmova me je tako poderalo od smijeha. Modza jer sam i sam bio u slicnoj situaciji, samo bez tigra i Majka Tajsona :D
Drugi nista posebno, ali svakako da cu pogledati i treci.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2013, 17:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Aparajito (1956)- kako se o jednostavnim i obicnim stvarima moze reci tako mnogo i tako lijepo... Ocjena 7.5/10

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2013, 18:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

mrkvica je napisao:
Zato što je retardirano. Meni je retardirano, i opet ponavljam, meni! :D
Ništa meni tu nije smiješno. Ili sam ja luda ili imam totalno poremećen smisao za humor.
Ali Bože moj, svako ima svoje mišljenje.

Ocigledno se nisi identifikovala sa likovima :D :wink:

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2013, 19:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
malteras je napisao:
Aparajito (1956)- kako se o jednostavnim i obicnim stvarima moze reci tako mnogo i tako lijepo... Ocjena 7.5/10

strašno strašno lijep film

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2013, 20:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kako nešto može biti "strašno lijepo"?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 580, 581, 582, 583, 584, 585, 586 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]