banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 08:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5634 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 282  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Feb 2013, 12:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
PlavaMaca je napisao:
Vjevorice, ako kupuješ brašno od 5 kg ili više onda i nije čudo, rijetko ima oštro brašno pakovano u vreći, obično je na 1 kg.
Jufka od oštrog ne bi baš bila dobra, ono se najčešće koristi za tjesteninu, u biskvitima.

Imam vreću brašna tip 400, jel da od njega meljam tijesto za jufke ili jok? :D

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 12:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Najgora je napisao:
azdajica-ny je napisao:
Najgora je napisao:
Može, može, daj dok ne napravim sutra ovo http://www.coolinarika.com/recept/pure-pleasure-/ :D

e ovo djeluje bas dobro,al' sto Tale rece i ja bih ovo s visnjama,a korice malo nekom visnjevacom prelila :lol:

Evo roze na hlađenju, nego sam se izbila glupavim pudingom, čim pravim veću količinu naprave mi se grudvice, kazujte gdje griješim?! :cry:

Ja ovo napravila jos prosli vikend (sa visnjama) i eno cami pola kolaca u frizideru. Niti se meni previse dopao, niti ukucanima. Ovaj kolac bi se trebao zvati: pure puding :D. Jednostavnije bi mi bilo da sam samo vanilija puding skuvala :(.

Sto se kora tice, nisam ni tolika domacica ni toliko vrijedna. Ako pitu ne mogu napraviti za pola sata ni ne pravim je, jer mi je ona rjesenje kada trebam nesto na brzinu sastaviti za klopu. Kupim kore (zoka kore - ne znam imaju li veze sa nasim Zoranom :D), nafilujem i u rernu.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 12:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
bingolina je napisao:
Problem i jeste u tome sto sam ja vec nasla jednog koji samo jaja zna ispeci :D

Bleki, da ti sva ta 'rana ne propadne slobodno prebaci u moj friz i postedis me kuhanja :cat:

Tale, kod mene taj period traje i traje i traje...i nikad ne prolazi :oops:

Ti si kao moja mama :D Moja mama manekenka godinam nije znala ni da imamo kuhinju u stanu. Tada se preko sindikata nabavljalo, te zamrznuti pilići (dva paketa po 30 komada) te zamrznute pite, pitice, iz neke firme iz ex Yu, te suhomesnati proizvodi raznih vrsta od komšije koji je inače rodom iz Slavonije :) :lol: Moja sestra i ja smo do polaska u školu bili teška anoreksija, na granici preživljavanja.
Jednog ljeta dođe nam pokojni ujak sa sela i, kada je vidio šta se dešava u kući, nauči i mene i sestru da kuhamo :D

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 12:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 22:20
blackrose je napisao:
@meseceva...pa zavisi sta hoces...kuhas sok i jagode sa secerom i dodajes gustin dok ne dobijes zeljenu gustinu. Ja umjesto gustina dodajem puding od vanilije.

Slika

Evo nađoh nešto slično. Fora je ne kuhati jagode i ne dodavati gustin, već napraviti sirup od šećera i dodati u pasirane jagode. Tu sam ja pogriješila, zbombala sve skupa, pa je ispalo kao nejestiva kašica za bebe. :lol:

Da ne bi tvojih piroga, nikada ga ne bih našla. :D

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 12:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Ajvar, šteta da vam se nije svidio, ostatak slobodno pošalji, ionako nisam odavno pravila ništa osim ledoleta :D

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 12:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vjevoricinus je napisao:
Ti si kao moja mama :D Moja mama manekenka godinam nije znala ni da imamo kuhinju u stanu. Tada se preko sindikata nabavljalo, te zamrznuti pilići (dva paketa po 30 komada) te zamrznute pite, pitice, iz neke firme iz ex Yu, te suhomesnati proizvodi raznih vrsta od komšije koji je inače rodom iz Slavonije :) :lol: Moja sestra i ja smo do polaska u školu bili teška anoreksija, na granici preživljavanja.
Jednog ljeta dođe nam pokojni ujak sa sela i, kada je vidio šta se dešava u kući, nauči i mene i sestru da kuhamo :D

:D
Obično to tako biva, ili ako je majka bila zaposlena pa dolazila tek oko 16h kući djeca su dosta ranije naučila da spremaju pa šta god, od osnovnih banalnih stvari i zbog toga bila u prednosti u odnosu na onu djecu koja nisu imala potrebe da išta spremaju.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 12:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2012, 12:52
Ja kuham, ne mogu reci bas redovno ali eto gotovo redovno, i sto je najgore, sta god da napravim svi ostanu prijatno iznenadjeni :D ali ja kuham upravo iz razloga da moj dragi i ja ne krepamo...

Vjeve, cipelice, bluzice, pomadice, parfeme obozavam, vjerovatno kao i tvoja majka, moguce da postoji neka veza obrnute proporcionalnosti :)

Joooooooj bleki sta mi radis, pa cheesecake mi je najdrazi kolac :mad:

Poslednji put menjao bingolina dana 28 Feb 2013, 12:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 12:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
SAMO ZA PALOG DRUGA ALKIJA!
Ne daj se, ima nas još tebi sličnih!
juče pravila, jopet
18+
Spoiler:
Slika

Ako me ko bude ponovo cenzurisao sa ovim slikama torti podaviću, umjetnost (kulinarenja) se NE cenzuriše

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 12:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2011, 00:44
Zanima me ko kome kupuje ovakvu tortu? Za djevojacko vece? Rodjendane? Svadbe?

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 12:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Talija je napisao:
Vjevoricinus je napisao:

:D
Obično to tako biva, ili ako je majka bila zaposlena pa dolazila tek oko 16h kući djeca su dosta ranije naučila da spremaju pa šta god, od osnovnih banalnih stvari i zbog toga bila u prednosti u odnosu na onu djecu koja nisu imala potrebe da išta spremaju.

Jeste, dolazila je sa posla oko četiri i sa torbom na ramenu utrčavala u kuhinju da nešto napravi na brzinu. Da ne ispadne da se žena nije trudila, jednostavno nije stizala.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 12:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Najgora je napisao:
Ajvar, šteta da vam se nije svidio, ostatak slobodno pošalji, ionako nisam odavno pravila ništa osim ledoleta :D

Ma znas kako, pocetna zamisao je bila nesto cokoladno napraviti, ali kako sa rozen korama nisam nikada nista pravila uplasih se da ce mi biti presuv kolac, da ce kore ostati zilave, i tako izbor padne na pure pleasure. Moj savjet domacicama koje ga budu ´gazale´ je da smanje kolicinu vanilija fila za pola :).

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 12:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Isti slucaj, imam opravdanje, jupi! :D

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 12:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vjevore, u svakom slučaju to ti je plus, možda to "znanje" zatreba jednom godišnje, ali se čovjek jednostavno ne osjeća glupo i bespomoćno kad se zatekne u situaciji da nešto treba spremiti za sebe ili i za druge.

Maco, gdje je mustra (etalon) ove torte? :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 13:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Na svu muku i moje zalopojke na forumu, dolazi kolega u kancelariju sa pricom kako bi bilo lijepo da svaki dan neka druga kolegica iz zenskog dijela kolektiva donese slasticu koju najbolje pravi :) prokleti sovinista!

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 13:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:D Bez brige, daćemo ti ideje kad na tebe dođe red. :D I kod mene je običaj na poslu da ako nešto napravi da donese da se grizne.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 13:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma ja sam odmah rekla da od mene nema vajde :D neka i muskarci zasucu rukave, ravnopravnost, ili cu se zaliti Gender centru! :)

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
Mifko je napisao:
Zanima me ko kome kupuje ovakvu tortu? Za djevojacko vece? Rodjendane? Svadbe?

I mene to zanima.
mislim, drago mi je da maci ide posao, šta god pravila, ali ko naruči ovako nešto..? zamišljam samo one plejade torti na svadbi, kad ih cure nose po sali, a neko naruči ovakvu. :D

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 14:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Vjerovatno za djevojačko, naš kum je onomad naručio kod Mace doope u tangama za momačko veče :D

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 15:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Vjevoricinus je napisao:
Jeste, dolazila je sa posla oko četiri i sa torbom na ramenu utrčavala u kuhinju da nešto napravi na brzinu. Da ne ispadne da se žena nije trudila, jednostavno nije stizala.

a sta mislis zasto ja u 21h mijesim piroge :)
Ulazim u kucu oko 15.30, podgrijavam rucak koji sam juce spremila. A onda navece kuham za sutra. Npr juce sam skuhala gulas i podijelila u 2 tapervera, jedan u zamrzivac, drugi u frizider. Napravila piroge, vecinu spakovala po porcijama u zamrzivac, par komada u frizider za danasnji rucak. Jutros iz zamrzivaca izvadila paradajz corbu i spustila je u frizider da se otkravi. Sad stavila piroge da se kuhaju pa cu ugrijati corbu i gulas.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 15:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Ovu tortu je naručila jedna djevojka za svoju prijateljicu. Nisam pitala koji je povod.
Stavovi su podijeljeni, neko se oduševi, nekom je to "degutantno" :)

Sisići nešto nisu popularni, ćun'ce su omiljene, slijede ih guze, o pičićima valjda niko i ne razmišlja :(

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5634 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 282  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]