banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 523 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 27  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Feb 2013, 17:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2011, 16:41
http://soczewkikontaktowe.istore.pl/
ja tu nista ne razumijem..:D

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2013, 18:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Ma daj. Imaš google translate.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2013, 21:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2010, 13:24
nikolaa82 je napisao:
Maza je napisao:
Kao dugogodisnji korisnik kont. sociva,
bas me obradovala tema,
pa da raymjenimo iskustvo..
Prvo, i ja sam vjerna dr. Smoljanovicu vec 20 godina,
iako sve pohvale idu i dr Dobrijevic...
Da napomenem da imam iskustva i sa drugim oftalmoloyima.
Smoljanovic je stara skola,
nema tu previse aparature,
ali nije ni potrebna.
To je. sto se tice dt,
vise sminka svakako.

Drugo,
prije sam nosila Hydron Z6 ili B.Lomb godisnja,
a sada ova Freuqency, na dva mjeseca,
i nesto mi i nisu naj,
ali mi cijena odgovara, 1 socivo 10 KM..he he
Ja to na komada kupujem..
Koja jos sociva mozete preporuciti,
na mjesecna dvomjesecna mislim...

I da,
novi pravilnik o ortopedkim i dr. med. pomagalima
koji je nedavno usvojio FZO
predvidja dodjeljivanje sociva
na slijedeci nacin ( malo je neuredno,
ali nisam mogla kvalitetnije kopirati iz pravilnika)

Контактна сочива - мека
До 18 годинаживота: na 12 мјесеци
Од 18-26 годинаживота, лицима која су на редовномшколовању: na 24 мјесеца
● Кератоконус (H18.6)
● Анизометропија (H52.3)
● Myopia (H52.1)
● Hypermetropia (H52.0)
● Astigmtismus (H52.2) већи од 2,5Д
● Само у случају када
није наочарима постигнута
одговарајућа оштрина вида

Мека торична контактна сочива
Астигматизам већи од 2/1 (H52.0)
isto se mogu mijenjati do 18. god. na 12 mjeseci, a do 26.e za studente, na 24 mjeseca zamjena.

LJekar specijalista ce napisati nalog za sociva.

I da, tecnost za sociva mi je jako vazna,
zadnju koju sam kupila platila sam svega 14 KM , 500 ml,
makedonska, ALKALOID , toplo preporucujem...
Mislila sam da je nesto bezveze,
ali preporucila je moja apotekarka,
pa nisam imala srca da odbijem,
ugodno sam se iznenadila..
Svi znamo koliko kosta " kvalitetnija" tecnost inace..

Srdacan pozdrav

gdje ima u bl kupiti tu tecnost za 14 km?

MOJA APOTEKA
Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2013, 21:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

A.J.V.A.R. je napisao:
Maza je napisao:
Points,
i meni Frequency nekako "nekomforna"..
Molim Vas, preko kojeg sajta porucujete,
ako moze link..
Hvala

Pozdrav Mazo, pitala sam points-a isto to sto i ti na pp, pa sam dobila sljedecu poruku:
points je napisao:
A.J.V.A.R. je napisao:
Sa kog sajta narucujes ta sociva? Obicna meka Frequency koristim vec 10 godina, nisam imala problema, ali bih pogledala i neka bolja. Problem je sto mi ni jedan oftalmolog do sada nije ponudio neka druga.

Sa ovog poljskog sajta, najjeftiniji su: http://soczewkikontaktowe.istore.pl/
Nema verzija na engleskom, ali je vrlo lako snaći se, Sloveni smo. :)

Evo nadam se da ce ti biti od pomoci, ja planiram uskoro sa ovog sajta poruciti kad potrosim standardna frequency koja nosim :).

Hvala puno,
zaista su mnogo povoljnija nego ovdje..
Moze preko PayPal da se plati,
ma odlicno, ovih dana porucujem...
Hvala puno.
Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2013, 21:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Naravno, ništa bez PayPala.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2013, 11:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

http://soczewkikontaktowe.istore.pl/ Pokusao sam prevesti pomocu google translate al nece..
Ako sam dobro skontao, 3 para kostaju 28.10 km plus dostava 10 km. Isto toliko kostaju 3 para mekih sociva frequency u apoteci na mejdanu, tacnije 40 km. Ja zvao i narucio sebi. Evo br tel pa provjerite. :) 051466817

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2013, 15:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Frequency sočiva se ne mogu porediti sa sočivima nove generacije - Air Optix aqua ili Acuvue Oasys. Ako ti odgovaraju Frequency, koristi ih, ali ne poredi babe i žabe.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2013, 19:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Hajde Point ne pretjeruj sa tim hejtom Frequency sočiva. :D
Šta mi znači neka marka, neko "ime" kad mi ne odgovaraju? Naravno ako probam tu neku zvučnu marku možda ću reći da su sr*nje, jer je to subjektivno mišljenje, tj. ne znači da nekom drugom ne odgovaraju.
Ta ista Frequency sočiva meni koriguju vid 100% i ne osjetim nikakve tegobe kad ih nosim, prema tome meni su dobra tj. oftalmolog je s njima pogodio za mene pravu stvar.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2013, 21:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Šta mi znači neka marka, neko "ime" kad mi ne odgovaraju? Naravno ako probam tu neku zvučnu marku možda ću reći da su sr*nje, jer je to subjektivno mišljenje, tj. ne znači da nekom drugom ne odgovaraju.
Ta ista Frequency sočiva meni koriguju vid 100% i ne osjetim nikakve tegobe kad ih nosim, prema tome meni su dobra tj. oftalmolog je s njima pogodio za mene pravu stvar.

To je odlično, blago tebi. Naravno da ćeš koristiti ona sočiva koja ti odgovaraju i koja su ti cjenovno prihvatljiva.
Glupo je što on poredi cijenu Air Optixa i Frequencyja, njemu su to sve samo meka sočiva. Kao kad bih ja poredio cijenu opela i mercedesa i rekao - pa to su samo auti. :D

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2013, 21:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

points je napisao:
Talija je napisao:

To je odlično, blago tebi. Naravno da ćeš koristiti ona sočiva koja ti odgovaraju i koja su ti cjenovno prihvatljiva.
Glupo je što on poredi cijenu Air Optixa i Frequencyja, njemu su to sve samo meka sočiva. Kao kad bih ja poredio cijenu opela i mercedesa i rekao - pa to su samo auti. :D

Point, slazem se, to je meko socivo,
ali nije ista klasa...
Ova nova generacija sociva ima veci sadryaj vode,
komfornija su...

pozz, hvala ti za poljski sajt

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2013, 21:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

points je napisao:

Ja ih ne plaćam jeftino, a i da su još toliko skuplja morala bih njih uzeti. :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2013, 21:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

points je napisao:
Frequency sočiva se ne mogu porediti sa sočivima nove generacije - Air Optix aqua ili Acuvue Oasys. Ako ti odgovaraju Frequency, koristi ih, ali ne poredi babe i žabe.

Izvini strucnjak, nisam upucen toliko kao ti. Meni kome nije poznata razlika, sto se moze vidjeti u mojim komentarima si mogao objasniti razliku a ne prosipati pamet.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2013, 22:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nikolaa82 je napisao:
points je napisao:

Izvini strucnjak, nisam upucen toliko kao ti. Meni kome nije poznata razlika, sto se moze vidjeti u mojim komentarima si mogao objasniti razliku a ne prosipati pamet.

Nisam prosipao pamet, niti mi je bila namjera ikakvo provociranje. Nisam svadljive prirode :)

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2013, 23:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ok, nisam ni ja. Objasni mi razliku izmedju tih vrsta sociva. I ja koristim frequency vec 12 godina i nije mi niko predlagao niti pricao o drugim socivima. Ja sam ranije napisao da nema razlike u cijeni, a u kvalitetu ne znam. Razliku izmedju opela i mercedesa znam. :)

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 00:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
nikolaa82 je napisao:
Ok, nisam ni ja. Objasni mi razliku izmedju tih vrsta sociva. I ja koristim frequency vec 12 godina i nije mi niko predlagao niti pricao o drugim socivima. Ja sam ranije napisao da nema razlike u cijeni, a u kvalitetu ne znam. Razliku izmedju opela i mercedesa znam. :)

nije ti vjerovatno niko objasnio jer ti oftalmolog nazalost proda ono na sta si navikao i sta ima na lageru ,po ko zna koji put ponavljam i na forumu meni opticar daleko bolje izmjeri dioptriju nego oftalmolog,zbog prirode bolesti,idem i ljekarima na kontrole ali kad kupujem sociva ili naocale obavezno opticaru
i ja sam godinama ko budala u optici placala duplo skuplje otopine nego u apoteci,bezobrazno skupa sociva ,naocalice... dok nisam otkrila online shopping :)rijetko kad se desi da se ne stignem organizovati s kontrolama,pa kupim samo par da preguram dok mi ne stignu,trenutno imam O2 Optix i sasvim su ok :D ovaj sajt djeluje bas povoljno,moracu naruciti jednu turu testno da vidim kako funkcionisu i kakva su sociva,ionako ide sezona alergija pa mi sociva krace traju

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 07:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Samo što je optičarski posao zanat, a oftalmološki posao med. specijalizacija. Isto kao npr. ortopedski obućar i ortoped. :D

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 14:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
Da, meni je logičnije vjerovati više oftalmologu nego optičaru...ali možda to zavisi od vrste problema, nisam baš skontala taj dio... :-s
Nego, googlam ova pointsova sočiva, i lijepo su ih nahvalili, uglavnom, imaju više vode pa se oko manje suši. Kontam pokušati naručiti jedan par da probam. Mislite da se smijem tako "igrati", da sama isprobavam neke vrste, da ne dodje do nekih čudnih nuspojava, ako do sad nisam imala problema sa sočivima?

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 15:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Meni je ostao jedan par frequency koje koristim godinama bez problema ali sinoc poslije cackanja po sajtovima i informisanja narucim ove air optix aqua :). 3 para (mjesecna sociva) sa dostavom dodje oko 45km. Javicu utiske kada ih uglavim u oci. Ako ´legnu´ kako treba, mjerkala sam i ove day&night od istog proizvodjaca (ciba vision), skuplje su, ali se cine odlicne kod zamaranja oka :).

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 15:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
I mene je to nakon googlanja baš zainteresovalo. :) Obavezno napiši utiske i koliko im treba da stignu do nas. Ja kontam da kupim jedan par, garant negdje kod susjeda ima po optikama na malo, da ne moram naručivati odmah 3 para, za slučaj da ne "legnu".

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 16:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Talija je napisao:
Samo što je optičarski posao zanat, a oftalmološki posao med. specijalizacija. Isto kao npr. ortopedski obućar i ortoped. :D

naravno to sam i napisala,ja odem na uzv oka,mjerenje ocnog pritiska i jos neke preglede kod neurooftalmologa jer ja imam neuroloski problem a za mjerenje dioptrije iskljucivo opticaru

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 523 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 27  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]