banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 22:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 144 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Feb 2013, 15:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
osamstotinazena je napisao:
seven je napisao:
Juče (ili prije neki dan) je jedan učenik cijeli čas psovao sve živo i prijetio mojoj mami, izmedju ostalog i da neće živa stići kući, sve zbog kontrolnog koji nije znao uraditi, pa je bijesno zgužvao papir i bacio, pa nastavio tako psovati do kraja časa... osnovna škola, nisam sigurna, ali mislim 8. razred...

Šta je mama uradila? Kako je dalje postupala?

na moju žalost, ništa. rekla mu je da ode kod pedagoga, on neće, nego ostane sjediti na času. prenijela je kasnije pedagogu i razrednici šta je bilo, mada ne znam šta će biti od toga, vjerovatno ništa, jer ako dijete ne reaguje na nastavnike i pedagoga, neće ni na svoje roditelje očito. i šta da mu čovjek radi? pokuša ga ignorisati, raditi dalje, i to je sve...

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2013, 15:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
@NV
Koje si godiste ako si 2010. zavrsio srednju. Ili si bio poseban pa obnavljao :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2013, 15:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Ja sad ne znam tačno kako te disciplinske mjere idu, ali mi se čini da ide opomena, pa ukor razrednog starješine, pa ukor nastavničkog vijeća, ukor direktora, i onda prebacivanje u drugu školu.

I u zavisnosti od težine kršenja Školskog pravilnika, a koji je izveden iz Zakona o osnovnoj školi (Službeni glasnik br. nemampojma), ne moraju se slijediti ove mjere redom, nego se može preskočiti i direktno kazniti nekom jačom mjerom. Međutim, roditelj se mora obavijestiti (po zakonu, i to pismenim putem).

U svakom slučaju, dobro je što je obavijestila Upravu škole.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2013, 15:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ma cuj nece reagovati na roditelje... Veruj mi da je on kod kuce manji od makovog zrna, pa u skoli glumi neku silu. Osim ako ne potice iz problematicne porodice gde je prisutno zanemarivanje deteta...

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2013, 15:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ma moguće je i to, nisam je stigla ispitati detalje, a ne znam ni da li zna jer mu nije razrednica. ali tek onda mu niko ništa ne može...
Nekad su nas nastavnici ili učiteljica znali povući za uho i to je bila sramotaaaa.. sad ne smijem ni zamisliti šta bi bilo da je to pokušala. :D
I dobro je prošla, ima slučajeva gdje su podizali stolicu da udare nastavnicu zbog jedinice...ovaj slučaj je još relativno bezazlen u odnosu na takve.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2013, 15:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Ovakvo ponašanje spada u teže povrede dužnosti učenika (nedolično ponašanje prema nastavniku). Za njih su predviđene kazne od strane direktora škole. Snižavanje vladanja na loše (niže nema). Ako se ponovi, prebacivanje u drugo odjeljenje. Ako se jope ponovi prebacivanje u drugu školu.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2013, 15:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
seven je napisao:
I dobro je prošla, ima slučajeva gdje su podizali stolicu da udare nastavnicu zbog jedinice...ovaj slučaj je još relativno bezazlen u odnosu na takve.

Kako bi mu tu stolicu od glavu razbila :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2013, 15:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2011, 00:44
Kod nas su profesori nestasluke rjesavali diplomatskim putevima, izvede te pred tablu, ispita te, osramoti te posteno jer te na znanje/neznanje uvijek moze dobiti. Jednom su momci iz razreda skakali po zidu, tj zalijetali se i udarali nogama, kao ko moze vise skociti, otkud znam, nakon toga smo imali fiziku a profesor nije bilo bas mala maca, izgalamio se na nas, kako smo nekulturni, kao da smo na njivama rasli itd, natjerao nas da svi cistimo to sto su zaprljali i ostatak zidova koji je bio prljav od prije, iako je znao ko je otprilike to uradio, nikog nije postedio.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2013, 15:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Whotanoob je napisao:
Ovakvo ponašanje spada u teže povrede dužnosti učenika (nedolično ponašanje prema nastavniku). Za njih su predviđene kazne od strane direktora škole. Snižavanje vladanja na loše (niže nema). Ako se ponovi, prebacivanje u drugo odjeljenje. Ako se jope ponovi prebacivanje u drugu školu.

Pih, znaš kako njega brine što će imati sniženo vladanje, roditelje posebno... a prebacivanje...vjerujem da je neko takav već došao iz neke druge škole, ne znam ni koliko puta ga mogu prebacivati. ako ponavlja razred, ima pravo da ide u osnovnu sve do ..18? ili 16 godine? zaboravila sam, ali ne znaš šta je gore....obarati ga ili pustiti, jednom će morati završiti.
nego, pokvarih ja temu, počeli smo u nekom drugom tonu, a ja pod utiskom jer sam to tek danas čula, pa mi nije bilo svejedno.

@ajkula- i ja bih, :D mada je problem što su nekako poveliki ti 8. i 9. razredi, veći za glavu od većine nastavnica. :D ne bih ja nikad mogla raditi u školi, ja bih bila pravi terorista. :lol:
i da, nastavnik nema pravo da izbaci učenika sa časa, samo da ga pošalje kod pedagoga, pa šta bude, ako ga posluša, super, ako ne..jbg... trpi ga do kraja časa.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2013, 16:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Od kad nema pravo da izbaci sa casa? Jesu to neka nova pravila? Ja def ne bih mogla biti nastavnica ili bi im zavela Naci rezim :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2013, 16:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Tačno, ne smije ga udaljiti jer škola odgovara za dijete dok traje nastava. Jer ako ga izbaci ono neće sjedati u hodniku nego ode vani, ode na ulicu. Da mu se nešto desi škola bi odgovarala.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2013, 16:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Kao što u svakom razredu ima djece koja nisu za škole tako ima i nastavnika/profesora koji nisu za tog posla.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2013, 16:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 22:20
Ja ne kontam šta se to toliko strašno i začuđujuće dešava u tim školama. Možda jedino to što imaju mogućnost da snimaju profesore i učenike na času, jedina novina.

Recimo, jasno se sjećam kad je učenik pucao na direktora Elektro škole, a sada se ne dešavaju takve stvari.

Dešava se to da je ono što je nekad (prije 5-6 godina dok sam ja bila srednjoškolac) bilo izuzetak sad maltene pravilo (prepričavalo se danima, neki su se divili, neki zgražavali). I razliku vidim po svojoj sestri koja je završila srednju ove godine. Oni su na takve stvari oguglali, njima ništa nije da učenik pijan bjesni na času, da se diže ruka na profesora...just another school day...

Pucao učenik na nastavnika. Jel' to možda normalno, jel to pravilo? Jel zaslužio? Znaš šta hoću da kažem ...

Koliko sam mogla primjetiti, ti se baviš psihologijom na neki način, i sama znaš da postoje granice do kojih se testira autoritet, protiv njega se većina bori na neki način, kod kuće ili u školi i to je normalna faza razvoja, prelazak djeteta u čovjeka. Ali, postoji razlika između toga i delikvencije, a sve češće srećemo delikvente u osnovnim/srednjim školama, sve pod parolom "mlado, šta ćeš", "djeca su uvijek bila djeca" itd.

Uf, smorila sam i sebe ovim postom. :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2013, 16:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Tačno, ne smije ga udaljiti jer škola odgovara za dijete dok traje nastava. Jer ako ga izbaci ono neće sjedati u hodniku nego ode vani, ode na ulicu. Da mu se nešto desi škola bi odgovarala.

tačno to. ne smije se ni po hodniku motati dok traje nastava, moraju svu učenici biti u razredu ili kod pedagoga..mislim da ga jedino pedagog ili direktor smije poslati kući i obavijestiti roditelje. naravno, ne smiju ni nastavnici, ima da budu u razredu kad zvoni.
sad dosta škola ima kamere po hodnicima, pa nema kašnjenja na nastavu, inače ode i nastavnik kod direktora na razgovor.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2013, 16:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
Ja ne kontam šta se to toliko strašno i začuđujuće dešava u tim školama. Možda jedino to što imaju mogućnost da snimaju profesore i učenike na času, jedina novina.

Recimo, jasno se sjećam kad je učenik pucao na direktora Elektro škole, a sada se ne dešavaju takve stvari.

Због оваквих ствари је ово мој омиљени форумаш. :) (без шлихтања) :iconbiggrin:

У вези тог инцидента са мамом,већ сам спомињао на некој сличној теми у вези школе.

Како сејеш тако жањеш !

Мој један рођак је био професор у више школа и у различитим градовима.Створио је такав ауторитет да рецимо малтретира ученика,који је другом професору ставио нож под врат.
(фора упише му кеца и избаци га са часа,прозива га у фазону "ајде и на мене нож" и сл..) .Искрено ја би га мрзио да је мени професор,али њега сви некако готиве и поштују,тако да се знало дешавати сцена да га сретну ученици па га часте пићем,долазе му кући на кафу,купују скупоцјене поклоне итд.

Тако да та прича као ученици су овакви онакви не пије воду,знам по себи.Све је до тога како се поставиш.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2013, 16:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Nisu sva djeca ista i ne reaguju isto.
Nekad je dovoljno kolovođu udaljiti (premjestiti u drugi razred) i sve se smiri.
Činjenica je da je tokom mog školovanja bilo oštrih profesora kod kojih su svi bili bubice ali to su bili mahom muški profesori, dok kod drugih profesora i profesorica opšta tarapana na času.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2013, 16:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@caplar- naravno, sve je stvar stava. mada u ovom "mom" slučaju nije, njoj se baš rijetko dešavaju ovakve stvari. problem je učenik, nije ovo jedina nastavnica koja sa njim ima problema, znam da ga je razrednica pokušala odvesti kod pedagoga, ali je pobjegao ispred vrata. :D
ali ne da mi se više pisati o tome, smorila sam i sebe a kamoli vas. a i ne znam sve o informacije o tom djetetu, pa da ne ispadne da tračam a nemam prave informacije.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2013, 16:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
Рецимо у мојој основној за мој разред су говорили да смо најгори у историји школе још у 8 разреду.
Али имали смо професорицу она кад је причала сви су је слушали,нико није правио срања,једноставно су људи имали поштовања.Али зато кад је сједница и кад неке ученике из нашег разреда хоће да избаце,она се успротиви против 90% професора и закува са њима због нас...То је само неки од милион примјера како ученици знају поштовати професора,и како професор зна да се потави.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2013, 18:55 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ja sam u srednju krenuo za vrijeme rata....Bježalo se, lagalo se, nije se učilo,a u osnovnoj smo čak montirali iglu nastavnici fizike na stolicu (to je nešto što nikako ne mogu sebi oprostiti) ali nije se lomilo, nisu se prevtale klupe i nije se galamilo na profesore....Ove iz prvog klipa....e pa ja da sam im nastavnik svima bi im koljena polomio...
A ovi levati misli da su face....Jesu al' u qrcu! Ni sami nisu svjesni koliko su glupi, jadni i smiješni....

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2013, 22:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
_зока je napisao:
Rivaldinho je napisao:
Neka se zezaju djeca. Kakva je država, gdje ćeš tražiti od njih da budu zlatni... Sutra će mu ženu ostaviti da se sama porađa, dok ne pljuneš keš, i šta on sad ima od toga što će biti uzoran...

Ti vjerovatno nisi vidio onaj prvi video...Ne treba tražiti da budu uzorni ali da u toku nastave prevrću stolove, stolice, skidaju se do pasa, urliču i skaču po učionici mogu samo kompletni idioti. I-D-I-O-T-I!!!

Baš tako, nisam vidio taj prvi video. Ako je bilo to što kažeš, onda opet kažem nema države, inače bi im nokti pootpadali od kaznenog rada, a kupus bi bio delikates, hit sedmice u radnom kampu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 144 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]