banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 19:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 132 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Feb 2013, 23:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
znaci mozes potvrditi ljudima da je ovo mlijeko bezbjedno za cugat ili samo trolujes?

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2013, 00:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 17:26
Ok, sad ozbiljno. Bezbjedno je, i neće vam ništa biti od jedne čaše mlijeka dnevno; ali napomenuo sam da ipak nije preporučljivo ''cugati'' ga u nekim većim (nenormalno velikim) količinama. :)

Generalno se podiglo previše frke oko toga, doza jeste malo prekoračena u nekim prozvodima i to je teško kontrolisati, ali nije uopšte zabrinjavajuće. Ova godina je bila loša u smislu rasporeda suša, padavina, to se sve odrazilo na stočnu hranu i tako posljedično na mlijeko, ali mediji to dodatno rasplamsaju. Ja bih se lično više pripazio pašteta, parizera i sličnih proizvoda; ne zna se da li je opasnije meso sumnjivog kvalitata, nešto osim mesa što se nalazi unutra ili konzervansi. I uopšteno, ima mnogo lošijih i opasnijih stvari od ''kancerogenog'' (jea, rajt) mlijeka. :)

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2013, 00:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bik koji sedi je napisao:
ali napomenuo sam da ipak nije preporučljivo ''cugati'' ga u nekim većim (nenormalno velikim) količinama.

zasto?

i opet pitam kojoj struci pripadas?

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2013, 00:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Braneee je napisao:
zasto?
Zato što ništa ne treba konzumirati u velikim količinama. Treba se pratiti umjerenost i uravnoteženost.

Braneee je napisao:
Forumaši ne piju mlijeko, forumaši nemaju struku, a vi prijatelju ne znam ko ste i odakle se javljate! :P

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2013, 00:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=56nQAkfR8E8[/youtube]

to i za vodu vazi?

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2013, 00:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2013, 01:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Braneee je napisao:
Bik koji sedi je napisao:
ali napomenuo sam da ipak nije preporučljivo ''cugati'' ga u nekim većim (nenormalno velikim) količinama.

zasto?

Moja pokojna baba je imala isto strucno misljenje ("Zato što ništa ne treba konzumirati u velikim količinama. Treba se pratiti umjerenost i uravnoteženost."), a ona je zavrsila trgovacku skolu tamo oko 1950...

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2013, 01:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

de bud' ozbiljan... tvoja baba je akademik... moja je zavrsila 8 razreda osnovne a isto govori...

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2013, 01:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@Timotić
Pa je li ti sad misliš da treba konzumirati nešto u velikim količinama i da tvoja baba nije bila u pravu? :roll: Sada pričamo o tome da NE TREBA konzumirati NIŠTA u velikim količinama, a pogotovo ovakvo mlijeko koje je, po vama, jaaaako opasno. :roll:

Forumi su baš čudna stvar, toliko ima različitih mišljenja a ja sam izrazio svoje stručno mišljenje (struka - farmacija, ako bi @Braneeeeeeeeeeeeee opet pitao); a što se mene tiče nastaviću da ga pijem povremeno, a to je svaki dan manja količina u kafi, par puta mjesečno popiću čašu mlijeka i još ću ga jesti u palačinkama i sličnim pecivima.

A vi ako se bojite da ćete dobiti rak ili da će vam izrasti rep, slobodno ga ostavite. Možda bi pušači trebali razmisliti da ostave pušenje (kažu da nije zdravo :D), da smanjimo unos alkohola, a šta ćemo sa zagađenim vazduhom i vodom, šta ćemo sa genetski modifikovanom hranom i konzervansima, šta ćemo sa mobilnim telefonima, šta ćemo sa radijacijom iz Černobilja i Fukušime i šta ćemo sa 500 000 miliona neprijavljenih Kineza!? Oni kopaju rupe, kopaju tunele... :lol: Opet ja odoh na šalu, ali tako mi je lakše jer mogu dobiti rak od pijenja mlijeka... :oops:

I još nešto, jeste li čuli da kravlje mlijeko (ili bilo koje drugo) generalvo nije preporučljivo odraslim ljudima jer može biti samo štetno i potrebno je samo za vrijeme razvoja? Postoje neki koji zagovaraju to da se potpuno izbaci iz ishrane odraslih.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2013, 01:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

care, zvanicna medicina jos nije utvrdila kako i od cega nastaje rak ali eto trenutno su srbi ugrozeni i svi ce redom da obole...
drugo u pitanju je koncetracija, tako da je nebitno koja je kolicina u pitanju, pio ti litru ili 30 litara mjesecno (cijenim da bi ti to kao farmaceut i poznavaoc hemije trebao znati)...

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2013, 01:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Braneee je napisao:
u pitanju je koncetracija
Pa da, mislim na koncentraciju; to je količina toksina o određenoj zapremini mlijeka.

Braneee je napisao:
nebitno koja je kolicina u pitanju, pio ti litru ili 30 litara mjesecno
Naravno, mislim na slučaj da je koncentracija toksina konstantna, onda se količina toksina može računati po litrima rastvarača (u ovom slučaju mlijeka).

Braneee je napisao:
cijenim da bi ti to kao farmaceut i poznavaoc hemije trebao znati)
Naravno, samo se nismo razumjeli, opisao sam gore iznad. :) Kada sam mislio na veću količinu, mislio sam isključivo na količinu toksina, odnosno fiksnu koncentraciju u mlijeku. ;)

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2013, 02:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:37
Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2013, 09:02 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ovo oko brojeva je čista izmišljotina....

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2013, 13:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2003, 12:50
Fazon je u tome da dozvoljena koncetracija alfatoksina do skora bila 10x veća od one propisane u EU, zato se sad nako uvođenja novog propisa dešava "kršenje" zakona i "opasnost" za potrošače.
Znači do sad je bilo manje više ove supstance u mlijeku, samo što nismo znali. Ne vjerujem da je zbog toga dolazilo do ozbiljnijih posledica za zdravlje.

To i nije toliko opasno kad uporedimo npr. šta se radi u mesnoj industriji. Uvozi se govedina iz Brazila, stara između 10-15 godina, nekim čudnim putevima dobije dekleraciju EU porijekla, da bi ih naši vrijedni privrednici kupovali po cjeni od 1-2 KM/Kg, pa kasnije koristili za razne namjene, od pravljenja industrijskih mesnih proizvoda do prodavanja pod zamrznuto/svježe goveđe meso.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 17:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
U Srbiji vraćena stara granica za koncentraciju aflatoksina.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 17:44 
Realno, idioti... :lol: :lol:

Kao da zivim u monti pajtonu...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 17:46 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qdMO2L72Q2k[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2013, 11:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Citiraj:
Nemačka je iz Srbije uvezla stočnu hranu sa štetnim aflatoksinom i zarazila svoju stoku, na više od 3.560 farmi, javlja AFP.

Najebali smo :lol: :lol: :lol: :lol:

U ostalom neka i oni dignu dozvoljenu granicu kao i Srbija... Jeftinije je :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2013, 11:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
U EU ta granica je važila do 1997. godine. U SAD i dalje važi.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2013, 20:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Da li vi narode koristite ono ispod šešira?
Kao prvo u Srbiji je granica davno propisana od 005 kao dozvoljena a u NAPREDNIM ZEMLJAMA samo o5 što znači da je kod njih DESET PUTA veća koncentracija dozvoljena i ovo kod nas je njima EXTRA kvalitet.
ALI, ali tu je u pitanju RAT sa ekonomskog aspekta ...dobro svestan sam da je ovo bosanski forum i ne očekujem odmah da se shvati (takvi smo šta ćeš).Tako Srbija malo Makedoncima kao vino nevalja a oni Srbiji sad žito vam ne valja.Srbi Hrvatima riba u konzervi nije dobra ni mleko a Hrvatio Srbima kukuruz vam otrovan...
Ameri i njihov lobi čekaju da ubace GM i pale vatricu među naivnim JUGOSLOVENIMA i laka konjica će nas skupa osloboditi od naših ,,OTROVA,, i dati nam njihovu ,,zdravu hranu,, a ameri su naj bolesniji narod šta da je preko njih prešao talas od Černobila i sva bombardovanja uranijumom pa nebi ih bilo.

Nego vi lepo palentu i sir pa opleti nikad ništa ne vakciniši i mirno spavaj, sami pravite koncentrat i onda ste zatvorili vrata trovačima preko bare. I pokušajte jednom da se ne bijete i ne mrzite i da verujete jedan drugom a ne stranim medijima jer naših nemamo.
Sretno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 132 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]