banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 14:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Feb 2013, 19:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Bik koji sedi je napisao:
A možda samo govorimo o različitim tipovima inteligencije, primitivni čovjek je mogao da uhvati životinju golim rukama i da zapali vatru bez upaljača, a moderan čovjek zna da, recimo koristi komp, svira klavir, smišlja viceve i za*ebancije... :) različiti oblici kreativnosti i inteligencije.

I danas hvatamo zivotinje golim rukama, sem sto nisu tako brze kao nekada - inteligencijom smo ih pripitomili i oducili od bjezanja. Neko je izumio upaljac ......
Uglavnom, poprilicno povrsna teorija, koja , istina, nije toliko netacna ;po pricama drugim (odmah da se ogradim, nisam bio tamo) - u Americi vecina ucenika ide linijom manjem otpora i zavrsavaju skole za poslove u kojima nije potrebno pretjerano koristiti mozak, a nekih recimo 10% su ekstra pametni i oni se guraju dalje da misle za ovih drugih 90 %.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2013, 19:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Talija je napisao:
Ne vjerujem u evoluciju prema tome... ništa pametniji i ništa gluplji nego prije nekoliko hiljada godina.
Kako bi se drevni narodi divili našoj tehnici i lakoći življenja možemo i mi da se divimo njima u bezbroj primjera.
A ljudski mozak se ulijeni ako ga ne uposlimo isto kao i mišić, ako ga ne vježbamo atrofira ali se može i izvježbati.

Ne kontas ako bi nekako uspijeli donijeti bebu iz tog vremena i pustiti to dijete da odraste medju danasnjom djecom to dijete dovedeno iz proslosti bi bilo superiornije nad ostalom djecom kontas tako barem ide teorija

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2013, 19:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
apokalipto je napisao:
niko nemoze sa sigurnostcu tvrditi da cemo biti jos napredniji u buducnosti.

Не постоји напредно и назадно када говоримо о интелигенцији, већ само прилагодљиво. Говорити да смо по питању интелигенције напредовали или назадовали је екстремно глупо, јер у различитим временима и околностима су неопходне различите идеје, начини мишљења, преживљавања.. итд.
Зато је овај Кребтри глуп - он мисли да постоји нека јединствена интелигенција и да је могуће упоређивати епохе и околности као да су јабуке. :)

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2013, 19:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
apokalipto je napisao:
Talija je napisao:
Ne vjerujem u evoluciju prema tome... ništa pametniji i ništa gluplji nego prije nekoliko hiljada godina.
Kako bi se drevni narodi divili našoj tehnici i lakoći življenja možemo i mi da se divimo njima u bezbroj primjera.
A ljudski mozak se ulijeni ako ga ne uposlimo isto kao i mišić, ako ga ne vježbamo atrofira ali se može i izvježbati.

Ne kontas ako bi nekako uspijeli donijeti bebu iz tog vremena i pustiti to dijete da odraste medju danasnjom djecom to dijete dovedeno iz proslosti bi bilo superiornije nad ostalom djecom kontas tako barem ide teorija

Ne vjerujem u to. Dijete se prilagođava okolini, pogotovo u prvim danima/godinama života tako da bi se ponašalo identično kao i ostala djeca sa kojima bi odrastalo.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2013, 19:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evil_Dead je napisao:
apokalipto je napisao:
niko nemoze sa sigurnostcu tvrditi da cemo biti jos napredniji u buducnosti.

Не постоји напредно и назадно када говоримо о интелигенцији, већ само прилагодљиво. Говорити да смо по питању интелигенције напредовали или назадовали је екстремно глупо, јер у различитим временима и околностима су неопходне различите идеје, начини мишљења, преживљавања.. итд.
Зато је овај Кребтри глуп - он мисли да постоји нека јединствена интелигенција и да је могуће упоређивати епохе и околности као да су јабуке. :)

Pa i jeste problematicno kako dokazati ovu teoriju ja ne vidim nacin da se to uradi.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2013, 19:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
apokalipto je napisao:
Talija je napisao:

Ne vjerujem u to. Dijete se prilagođava okolini, pogotovo u prvim danima/godinama života tako da bi se ponašalo identično kao i ostala djeca sa kojima bi odrastalo.

Ne kontas ono bi se ponasalo isto kao i druga dijeca ali bilo bi naprednije npr u ucenju trebalo bi biti sposobno da brze shvata neke stvari od ostale dijece

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2013, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Evil_Dead je napisao:
Глуп је онај који је извалио ту теорију.

Potpuno sam saglasan. Svaki dan smo svjedoci novim otkrićima u naučnom svijetu, padaju nam nevjerovatno ideje na pamet i realizujemo ih. Sve je veći broj obrazovanih ljudi i sve veći broj genijalaca među njima i onda neko kaže kako postajemo sve gluplji. Glupost... :roll:

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2013, 19:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
Bik koji sedi je napisao:

Pogledati ko nije; film nije kvalitetan ali je vizija budućnosti i dokaz ovog gore: http://www.imdb.com/title/tt0387808/

Potpis.. taj film je prvo što mi je palo na pamet kad sam vidjela naslov teme..

Usput, preporuka za knjigu ''1984'', George Orwell. Snjimljen je i film http://www.imdb.com/title/tt0087803/?ref_=fn_al_tt_1)...

Meni je najžalije od svega što hvatam sebe da radim stvari koje totalno nemaju smisla, a nekada čak i izgovorim nešto što realno nikada nisam kroz svoje analize smatrala ispravnim/tačnim/prihvatljivim.. Masovno trovanje svim mogućim debilitetima..sa svih strana.. pogrešne informacije, pogrešne vrijdnosti, a samim tim i pogrešni ljudi..
E sad, ako prirodna selekcija čini svoje, ako su prije slabiji izumirali, a sada čine većinu nešto mora da se uradi.. Možda je najveći problem što svi samo ćute.. brate dragi hebao vas i net i forumi... iznesi svoje mišljenje u javnosti, učini nešto zaboga.. Još gluplji je čovjek koji sebično svoju pamet čuva, ne da nikom, i smije se budalama.. Da mi je znati samo jedan razlog zašto je bolje ćutati? I zašto većina ''pametnih'' to radi? Možda je broj ''pametnih'' još manji nego što mislimo... ''Save the trees, save the bees, save the whales, save those snails..'' a nismo naučili ni da se brinemo jedni o drugima... Čovjek je seeeebično biće.. to nas uništava..

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2013, 19:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa ako je ova teorija tacna onda nista nemozemo da uradimo jer to je nezaustavljiv proces koji mozemo samo sa strane da gledamo :)

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2013, 19:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma da.. samo ćuti i gledaj.. a to što ti debili uništavaju život i kvalitet života.. ebeš to.. konjine smo mi, izdržaćemo, ako išta do smrti, bar to je sigurno, tad više ne moraš da trpiš...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2013, 19:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
apokalipto je napisao:
shakal je napisao:
Lose si ti to protumacio. Sav napredak i luksuz modernog zivota koji danas imamo nam je omogucio intelekt. Od koje god tacke u istoriji krenes prema danasnjici napredak je vise nego ocit, u bilo kojoj oblasti. A tako ce se i nama neko 2313 smijati kako smo bili glupi i zaostali.

Pa mozda nas razvoj intelekta ima svoj vrhunac nakon kojeg ce nam inteligencija poceti opadati ako nesto ide naprijed moze da ide i unazad npr imas slucaj rimskog carstva i poslije njega mracno doba niko nemoze sa sigurnostcu tvrditi da cemo biti jos napredniji u buducnosti.

Eto vidis kako ne znas.

I zivota ti pocni koristiti interpunkciju. Jedino opravdanje je ako ti je chils u rodu.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2013, 19:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
apokalipto je napisao:
shakal je napisao:
Lose si ti to protumacio. Sav napredak i luksuz modernog zivota koji danas imamo nam je omogucio intelekt. Od koje god tacke u istoriji krenes prema danasnjici napredak je vise nego ocit, u bilo kojoj oblasti. A tako ce se i nama neko 2313 smijati kako smo bili glupi i zaostali.

Pa mozda nas razvoj intelekta ima svoj vrhunac nakon kojeg ce nam inteligencija poceti opadati ako nesto ide naprijed moze da ide i unazad npr imas slucaj rimskog carstva i poslije njega mracno doba niko nemoze sa sigurnostcu tvrditi da cemo biti jos napredniji u buducnosti.

Eto vidis kako ne znas.

I zivota ti pocni koristiti interpunkciju. Jedino opravdanje je ako ti je chils u rodu.

Sta ljudski rod je tada skliznuo unazad u svakom pogledu ako se ne varam

Necu sta je ? :D

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2013, 19:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Silhouette je napisao:
Ma da.. samo ćuti i gledaj.. a to što ti debili uništavaju život i kvalitet života.. ebeš to.. konjine smo mi, izdržaćemo, ako išta do smrti, bar to je sigurno, tad više ne moraš da trpiš...

Meni bgm niko nista ne unistava ne znam za tebe i sta da se promjeni ovo je globalni fenomen ala globalno zagrijavanje sta da se tu radi nisam zlatna ribica :lol: :lol: :lol: postacemo gluplji ajd boga ti ima to i svojih pozitivnih strana :)

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2013, 20:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

apokalipto je napisao:
shakal je napisao:
apokalipto je napisao:

Eto vidis kako ne znas.

Sta ljudski rod je tada skliznuo unazad u svakom pogledu ako se ne varam

E pa tu se varas.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2013, 20:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Jeste

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2013, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Prosvjetli nas sakale ?

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2013, 20:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To si trebao u skoli.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2013, 20:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
To si trebao u skoli.

Slika

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2013, 20:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

apokalipto je napisao:
Silhouette je napisao:

Meni bgm niko nista ne unistava ne znam za tebe i sta da se promjeni ovo je globalni fenomen ala globalno zagrijavanje sta da se tu radi nisam zlatna ribica :lol: :lol: :lol: postacemo gluplji ajd boga ti ima to i svojih pozitivnih strana :)

Stvarno bi trebao početi koristiti interpukcijske znakove.. :P

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2013, 20:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Silhouette je napisao:
apokalipto je napisao:
Silhouette je napisao:

Stvarno bi trebao početi koristiti interpukcijske znakove.. :P

apokalipto je napisao:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]