banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 18:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 96 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23 Jul 2004, 17:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2003, 20:06
Pa naravno bludnik da je skupo kad moras da stavis turbo, auspuh, i tkd na starom krntijom :wink:
Svi znamo da je mnogo skuplje kad kupis "parts" za auto, nego kad kupis celi auto.

A to da Fiat Uno moze dosta brzo kad stavis tuning ja tacno. Sigurno moze oko 240km/s. Ali da se moze uporediti sa najnovijem Porscheom 911 Turbo ili Ferrari 360, ma daaaaj... :D

Oni mogu 0-100 u oko 4 sekundi. Koliko god da nabijes na Fiatom, nema sanse da bude toliko brz, jednostavno zato sto kapacitet je 2.0 litra, i to je najveci model. A 911 Turbo i Modena idu sigurno najmanje 300km/s, a vjerovatno i vise. Modena ustvari blize 325km/s, je bi rekao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jul 2004, 23:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Feb 2004, 11:06
Grigorii vidiš ne sređuju svi baš unote kao što ti kažeš krntije.
Nego se kupu nova kolica od prilike 25.000EVRA i uloži još 15.000EVRA na tuning i takva kola deru tog tvog Porshea Turbo koji nema niti slučajno ubrzanje do 100 km/h 4s.

Kod nas ima toga puno a pričao sam ti o Seat Leonu.
I kubikaža nema nike veze sa tim koje je avto brže,pogledaj LANCER EVO8 ili 7 pa vidi šta je snaga od 2litra. :wink:

A imaš pravo na svoje mišljenje i ako baš neznam koliko se razumiješ u te stvari

Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jul 2004, 23:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
To što Wanja kaže je stvarno tačno. Kubikaža nema veze,ustvari ima,ali manje bitna za super performanse vozila. Kako sam primjetio Mitsubishi namjerava da izbaci Evo8 na englesko tržište sa cijelih 400KS iz 2 litre. Ha 200KS po litri. Najviše me nervira što će to biti serijski auto,tako da će se moći upotrebljavati za rally grupa n, tako ko ga zbavi za rally, njemu nema konkurencije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2004, 00:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ok Wanja, ali ako pogledas slike od ovih kola na forumu, vidjeces da su sve starudije :D

Ma nego sta nego mogu u 4s. Lancer Evo je ipak drugaciji (izvini 1,6 kubika za najveci Uno, ne 2,0) jer Japanske aute su bas "designed" da budu "tuned" za, sta ja znam, 800 konja. Vidio sam jednom Toyota Supra u magazinu i mislim da je imala preko 1000 konja.

Ali ipak je velika razlika izmedju Una i Supra, jer kad kupis Supru vec ima 325 konja a Uno mozda 100/120 :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2004, 11:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Ne slazem se sa tobom Gregori,ti imas potpuno iskrivljenu sliku o tuningu uopste.
Znaci ako neko nema para a tuning voli vise od zivota,MORA POCETI OD NECEGA,sta ti mislis zasto sredjuje Una a ne Supru???
Mislis li da on ne bi hteo da poseduje jedan takav automobil???

Ne razumem vas ljudi,car tuninga je da ne posedujete KONFEKCIJSKI automobil,te da se on po necemu razlikuje od drugih,e sad da li je u pitanju vizuelni tuning(unutrasnji ili vanjski),tuning motora,muzika...ili sve zajedno to je na vlasniku.
Glupo je raspravljati o tome sta je bolje za tuning kad je prosecna plata 400KM.

E sad ja vas pitam da li sam u pravu???

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2004, 11:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Da li znate za Suzuki Swifta iz Osjeka???
Swift bimoto???
Ukratko ljudi su napravili Swifta sa motorom napred i nazad (jedan motor pogoni jednu osovinu) + NOS + sportske bregaste = 150KS (po motoru).
E sad posto su skuzili da nemogu nikako da provrte i zadnji tockovi,shvatili su da pozadi ima mesta za jos snage,ZATO CE UBACITI POZADI JOS JEDAN MOTOR.
Inace Swift ima ubrzanje od 12.9 na 402m!!!

Da cujem koliko imaju mnogo skuplje zverke.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2004, 11:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

zex-tuning, ako je prosecna plata 400KM, ne razumijem zasto novac ide u tuning, pogotovo kad vecina ljudi znaju da ekonomsko stanje je uzasno. Valjda je bolje da stave taj novac za familiju, za hranu i za mnogo vaznije stvari :-?

OK, ako neko zaradjuje dosta dobro, onda nek ide na tuning, ali sumnjam da ima puno ljudi koji zaradjuju dobar novac, posebno u RS-u, gdje prakticno nema nikakve industrije a nista ne radi osim kafice i male radnje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2004, 10:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 24 Mar 2003, 10:03
Grigorii Rasputin
Citiraj:
A to da Fiat Uno moze dosta brzo kad stavis tuning ja tacno. Sigurno moze oko 240km/s. Ali da se moze uporediti sa najnovijem Porscheom 911 Turbo ili Ferrari 360, ma daaaaj...

Oni mogu 0-100 u oko 4 sekundi. Koliko god da nabijes na Fiatom, nema sanse da bude toliko brz, jednostavno zato sto kapacitet je 2.0 litra, i to je najveci model. A 911 Turbo i Modena idu sigurno najmanje 300km/s, a vjerovatno i vise. Modena ustvari blize 325km/s, je bi rekao.

jebiga jarane imaju dokazi i to za Fiat 126p :shocked!:
"mali" ga je poder¨o samo tako...... :lol: :D
http://fun.from.hell.pl/2004-03-17/fiat-vs-porche.wmv

Zex da čuo sam za taj swift bimoto,prava zvijer :P

Wanja gdje si,jesi li u BL ili u Slo?Pozdrav,vidimo se

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2004, 22:15 
Pripravnik
Pripravnik

zex-tuning je napisao:
Da li znate za Suzuki Swifta iz Osjeka???
Swift bimoto???
Ukratko ljudi su napravili Swifta sa motorom napred i nazad (jedan motor pogoni jednu osovinu) + NOS + sportske bregaste = 150KS (po motoru).
E sad posto su skuzili da nemogu nikako da provrte i zadnji tockovi,shvatili su da pozadi ima mesta za jos snage,ZATO CE UBACITI POZADI JOS JEDAN MOTOR.
Inace Swift ima ubrzanje od 12.9 na 402m!!!

Da cujem koliko imaju mnogo skuplje zverke.

Ja sam lično gledao tog swifta na street race u (Birtoge),kod Buja-HR i tamo je taj swift izgubijo protiv mazde RX-7 i taj swift ima velikih problema, kod menjanja brzina pošto se prvi i zadnji motor nikako nemogu sinhrozirati ,da u isti momenat prebace brzine i to se vidi dobro kako počne avto zabacivaiti ljevo i desno(nestabilnost)

I to vrjeme je bilo postignuto ,baš na tom street race,ako se ne varam a tamo je bila cesta nagnuta niz brdo tako ,da ti rezultati nisu baš nešto objektivni. :roll:

A ima ljeka za tog swifta ja znam bar za troja kola kod nas koja su brža(Seat Leon 326KS,Opel kadet 300KS,i RX-7-280KS...) :D

A jeste zanimljiv za pogledati,nema šta.

Bludnik bio sam na moru pa još nisam stiga, da navratim u BL ,kad budem došao ču te zvrknuti . :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 15:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Da ali ipak treba biti dovoljno lud pa pokusati samo napraviti takvo nesto.Medjutim pogledaj atj auto i to vreme pa ce ti ipak biti jasno da je to ODLICAN rezultat za njega.To da u tacno vreme '"ufaze" oba menjaca je jako tesko izvodljivo,gotovo nemoguce.Da li si gledao kako je izveden spoj ta dva menjaca???Obicnom polugom,NOS su izveli tako sto su koristili boce iz aparata za slag?!

Taj Kadet,koji je to,ako mislis na onog crnog sa zutim detaljima iz Gradiske,taj je vec skoro 3 godine zaplenjen i ne mogu ga nikako izvici.Ne znam kako se drzi onaj BMW kockica X3 takodje iz gradiske,ali tom kadetu nije niko mogao "pera da odbije".

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 16:35 
Pripravnik
Pripravnik

Da znam ja, kako je sastavit taj swift imam čak njegove slike i sam sam lično staju uz njega ,dok ga momak nije upalijo da vidim kako to radi.
A o ovim avtomobiima što sam govorijo to su ovdje, gde ja živim u SLO,a kadet je ona stara serija 82godište motor od calibre turbo :D .
A NOS kod nas to svi sami tako stavljaju ,a taj swift je imao baš ogromnu bocu(šta misliš zašto :wink: )a u plinarama ti napune bocu za oko ti ga za oko 40EVRA

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2004, 15:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Wanja proveri PM. :)

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2004, 16:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2001, 01:00
Dobro je...vidio si svjetlost na kraju tunela...
[-X

Vrh

Tema posta: BLA, BLA
PostPoslato: 01 Nov 2004, 21:39 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Apr 2004, 08:36
U SLUCAJU DA NISTE ZNALI TRKE SE DOSTA SESTO ODRZAVAJU U MAHOVLJANIMA PA AKO IMATE MALO DUBLJI DZEP SLOBODNO SVRATITE

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2004, 04:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
RS_Boy je napisao:
hey cao ljudi naj ludji streetracing sam u subotu vece dozivijo

Ford Probe Vs. VW Passat 1.9 tdi 180 ks 390nm ja sam bio ui passatu mi smo izisli na auto put sa fordom on je udario na gas mi za njime prisli mu blicali i on je se smakno mi smo na gas kroz jedan tunnel on kraj nas u tunnelu koji prolazi ispod grada st gallena smo vozili 240 Kmh ostavili smo Probe na 230 Kmh jao ljudi ta brzina ubija hehe a cak smo jedine osobe koje su vozile 240 KMh kroz taj tunnel hehe ta je trka legendarna

FORD #PROBE#
Engine: 2.5 L V6
Horsepower: 230 bhp
0-60 mph: 6 sec
Top Speed: 160 mph

izgleda da se se nekoigrao sa vama

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Feb 2005, 14:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jan 2003, 12:24
al je ovo staro..:|

ovaj "Street Racing" je moj zivot. Ja zivim u Torontu u Kanadi, kupujem m3 uskoro, sad imam porsche 944.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 96 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]