banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 00:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 252 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Feb 2013, 13:31 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
Ima sigurno kupiti ali je cijena vjerujem nekoliko puta veca,ja sam gledao u Svajcarskoj u marketima Jumbo te male kucne solarne komplete od 500 Chf pa na dalje onaj od 2 kw je 1999 chf.u CH skoro svaka kuca ima malu solarnu elektranu na krovu,kuce nemaju krova sve su paneli,visak im ide u mrezu i dobijaju neku lovu za to od distribucije.

Usvakom slucaju imamo skuplju struju nego u svajcarskoj,gde je prosjecna plata 5-6 hiljada eura,gde je nezaposlenost malena i gde oni koji su nezaposleni prime po 3k eura socijalne pomoci
Naravoucenije:ljudi nema dole zivota,kopajte rukama i nogama da pobjegnete iz tog blata,umjesto da uhapse velike ribe koje su kroz razne poslove sa elektrokrajnom pokrali desetine milona,oni jure sirotinju koja je uzmala sitnu neku kintu,a ti veliki lopovi su nedodirljivi i ugledni gradjani

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013, 13:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2011, 10:43
http://pogled.ba/scm/27724-puteni-u-rad ... tru-mostar

Ovdje se spominje firma Alfa Therm iz Mostara, Ima i Velux iz Sarajeva. Ne znam za RS... Jednom sam našao neku firmu koja između ostaloga nudi i solarne panele, ali sad ih ne vidim nigdje...

Inače, u Njemačkoj je cijena ugradnje u porodičnu kuću oko 12000€. Paneli za zagrijavanje vode su skoro upola jeftiniji.
Postoji i razlika u solarnim panelima za struju. Oni najbolji mogu da rade i preko 30 godina.
Sa ovim cijenama u Njemačkoj treba biti oprezan jer sigurno u to ulaze i državne subvencije. Realna cijena bi bila nešto veća, mada ne puno. Koliko znam najviše se subvencionišu postrojenja na vjetar. Solarna energija manje.
U zadnje vrijeme se bilježi pad cijena solarnih panela i prateće tehnike. Valjda su Kinezi ušli u posao i obaraju cijenu.
U svakom slučaju ova tehnika je nešto što u međuvremenu posatje dostupno i u zemljama kakva je ova 'naša'. Što privatno, što institucijama.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013, 14:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Trebas biti slijep, pa ne vidjeti koliki je apsurd da je Kaldera doskora postavljala nova brojila po gradu. Eto, Elektrokraijna ima toliko zaposlenih, ali niko ne zna staviti novo brojilo.
Ja i dalje mislim da su uhapseni donji dio piramide, tj. da treba krenuti od samog rukovodstva i ministra.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013, 14:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
S obzirom na stanje budzeta, ne bih se cudio da kod nas uvedu i neki porez na solarne panele, ako vec ne postoji nesto slicno...

Zato, bolje krast'...i ne dira te niko. U najgorem slucaju, nagodis se sa tuzilastvom i opet prodjes bolje od onih koji uredno placaju...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013, 15:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2011, 10:43
Timotic je napisao:
S obzirom na stanje budzeta, ne bih se cudio da kod nas uvedu i neki porez na solarne panele, ako vec ne postoji nesto slicno...

Zato, bolje krast'...i ne dira te niko. U najgorem slucaju, nagodis se sa tuzilastvom i opet prodjes bolje od onih koji uredno placaju...

Nije stvar samo u popunjavanju budžeta, nego bi veći problem bila protekcija postojećih proizvođača energije, a koji u potpunosti rade na ugalj ili hidropotencijal i u vlasništvu su države. Svugdje u svijetu je sve jače ubjeđenje da država mora da stane u kraj samovolji korporacija. Kod nas je stvar izgleda obrnuta. Recimo, ulazak nekih jačih firmi na polju solarne energije i uopšte alternativnih načina proizvodnje energije bi ograničio samovolju države. Nisam za potpunu privatizaciju ovog sektora, nego sam mišljenja da malo protivteže ne bi škodilo.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013, 21:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Прво, држите се теме!

Друго, кад већ идете офтопик, не пишите глупости!

Апсолутно је нетачно да имамо скупљу струју него Швајцарска.
Апсолутно је нетачно да постоје неки монополи по питању производње електричне енергије. Ако је негдје ова имитација државе пришла европским стандардима, онда је то на том пољу.

Велики извори? Па двије главне инвестиције не ради држава већ приватници (ТЕ Станари и ТЕ Угљевик 3).
Мали извори? Само на Угру: једна минихидроелектрана у власништву аустријске фирме, друга у власништву теслићког ЕЛИНГ-а, а трећу праве ови Аустријанци.

Вјетроелектране? Не знам да ли знате, али бањалучка регија је једна од регија са најмање вјетра у бившој СФРЈ. Оно вјетропотенцијала што постоји у РС, постоји у Херцеговини и ту једна србијанска фирма планира фарму код Невесиња.

kitopsina, соларна енергија? Па бујрум, мајсторе, ко ти брани? Ко брани било коме?
Имате чисту рачуницу. Трошкове панела (са уласком Кинеза у тај сектор, доста појефтинило). Трошкове изнајмљивања земљишта (никад земља није била јефтинија). Мало снимања стања и калкулација.
На приходовној страни имаш загарантован откуп по фиксној цијени: http://www.reers.ba/node/1244
Све што произведеш из тих соларних панела ће ти бити откупљено и по унапријед дефинисаној цијени.

А сад о крађи струје у Електрокрајини.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013, 22:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Vec se pisalo o tome, ali:

Meni i dalje ne ide u glavu kretenska logika onih koji hapse
Uhapsili smo one koji su omogucili kradju struje, ali one koji su tu istu struju krali necemo dirati
Mislim, sta, ti koji su omogucili kradju struje su sami od sebe smislili dijabolicni plan da ce dati nekome struju za dz i na taj nacin upropastiti firmu, drustvo i drustveni poredak
Svasta
:?

Uhapsiti jedne, uhapsiti druge, pa shodno steti koju su nacinili ih adekvatno kazniti
Ovako, prica je glupa na kub

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013, 22:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Pravda bi jedino bila zadovoljena, kad bi :

1) Osumnjicenima dozivotno bio zabranjen rad u bilo kojoj drzavnoj instituciji ili firmi
2) Nalozeno da im vrate stetu, + zatezne kamate
3) Na njihova mjesta bili primljeni oni koji su te struke, a vec godinama na birou
4) Vlasnicima lokala bio zabranjen rad na barem godinu dana, + visemjesecni zatvor + nadoknada stete

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013, 22:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
pola godine prisluskivali razgovore zaposlenih u Elektrokrajini ... pa valjda i onaj ko daje pare ucestvuje u korupciji i kriminalu ...i sta su na kraju uradili, sa policijom zamjenili brojila po restoranima i lokalima, uhapsenim odrediti jednomjesecni pritvor... cekaju racun od tih novih brojila pa da vide stvarno stanje gubitaka , smijesno :D ...

to se radi od rata, a sad krenuli kao sa hapsenjem kad je ova kriza, pa ajde da umanjimo gubitke ... ista bagra.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013, 22:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Karikiram, al' logika ovih hapsenja je na nivou:

Nas par sa foruma potplatimo cuvara banke da nas pusti u trezor, mi opeljesimo banku, a oni uhapse cuvara jer nas je pustio u trezor, a nas dovedu da svjedocimo protiv njega
Lakrdija od drzave, policije u sudstva ponovo na djelu
:?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013, 22:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Bice i druga runda hapsenja, jer ovih 11 je mizeran broj koliki je stvaran...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013, 22:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
da nece sad preci na domacinstva

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013, 22:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Ovaj moj "insider" rece u sopstvenim redovima.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013, 22:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Meni ovo isto nema logike. Ili se samo plaše da udare na glavonje koji su krali struju.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Ne znam da li je iko primjetio promjenu u imenima (incijalima) kod uhapsene 11ce :)

Nisam siguran,ali cini mi se da je doslo do neke rotacije(jer se odjednom pojavljuje osoba koju poznajem) ...a 100% nije bila prijavljena onaj dan kad je islo na dnevniku(kad su uhapseni) ...u provodu,on bi bio 12ti,ali je onda neko morao biti i pusten... o tome nisam nigdje citaoo...vec se konstanto plasira prica o 11ci

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2013, 00:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
V@nja je napisao:
Nas par sa foruma potplatimo cuvara banke da nas pusti u trezor, mi opeljesimo banku, a oni uhapse cuvara jer nas je pustio u trezor, a nas dovedu da svjedocimo protiv njega

Dobra ideja. O detaljima cemo preko privatnih poruka.

Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2013, 08:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
MuskoBre je napisao:
Pravda bi jedino bila zadovoljena, kad bi :

1) Osumnjicenima dozivotno bio zabranjen rad u bilo kojoj drzavnoj instituciji ili firmi
2) Nalozeno da im vrate stetu, + zatezne kamate
3) Na njihova mjesta bili primljeni oni koji su te struke, a vec godinama na birou
4) Vlasnicima lokala bio zabranjen rad na barem godinu dana, + visemjesecni zatvor + nadoknada stete

Ako možeš ovo da proguraš i ako si u političkoj partiji, imaš moj glas

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2013, 10:09 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Zar se u Stanarima zaista gradi TE ??

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2013, 10:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
EFT-a je ozbiljan investitor, ono sto su zacrtali to ce i realizovati. Nasa bajna administracija ih je sputavala skoro na svakom koraku, ali i tome se nazire kraj.

ON TOPIC
Sto se tice ovih hapsenja, slazem se da je sve neka sica pohapsena i zaista je bruka i sramota ako niko od ovih ´nelegalnih korisnika´ ne bude odgovarao i platio ceh.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2013, 11:21 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Prije petnaestak dana sam prošao kraj mjesta na kome EFT treba da gradi TE, sa žaljenjem moram reći da se tamo ništa ne dešava...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 252 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]