banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 13:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 117 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Feb 2013, 15:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
apokalipto je napisao:
Whotanoob je napisao:
Zašto u ličnim dokumentima ne mošemo da biramo kojim pismom će nam biti ispisani podaci?
Ili oni koji nose cvike zašto ne piše naočari?

Odakle si reci pa cemo ti reci kakvo je stanje :)

Republika Srpska.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2013, 15:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
skeva je napisao:
Vi u federaciji :) . Vidis, nisam to primjetio, vecina ljudi uopste ne primjecuje kojim pismom je nesto napisano :) . I sad, sta ti mislis cemu to vodi, nestanku cirilice, pokatolicavanju, unitarizaciji BIH, gubljenju nacionalne svijesti, rusenju SNSDa kao bastiona Srpstva, srcanom udaru Milanka Mihajlice? Jel to fiki usao u tebe pa se zamaras dnevno politickim temama ili ti je samo dosadno? :)

Ma brateee svemu vodi totalni kolaps drustva horor strah uzas i kraj :lol: :lol: :lol: :lol: e prvi koji me prokljuvio da da dosadno mi je pa ajd reko da malo razdrmam forum :D :D od jutra cugam al mi ne pomaze vcrs opet u kafanu otici ali ima vremena do tada ihaj haj :D imam ja i pametnija posla al et jutros sam ustao sa namjerom da cijeli dan dosadjujem ljudima :D mada ruku na srce ovo jest zanimljiva tema bar meni ne znam za ostale :D

Poslednji put menjao apokalipto dana 16 Feb 2013, 15:11, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2013, 15:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Whotanoob je napisao:
apokalipto je napisao:
Whotanoob je napisao:
Zašto u ličnim dokumentima ne mošemo da biramo kojim pismom će nam biti ispisani podaci?
Ili oni koji nose cvike zašto ne piše naočari?

Odakle si reci pa cemo ti reci kakvo je stanje :)

Republika Srpska.

Pa nije to problem kod vas mozda koji zakon promjeniti i moci cete imati dokumente iskljucivo na pismu koje ti zelis pokreni peticiju ili nesto tome slicno pa predaj vladi potpise da se to rijesi ili nesto slicno :)

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2013, 15:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
:lol: kulminacija Apokaliptovih postova:
Spoiler:
_зока je napisao:
Jesi li ti tako dosadan i u stvarnom životu?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2013, 15:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Мени би за почетак било јако драго кад би људи који пишу латиницом на форуму, почели да употребљавају čćžšđ... И да се разумијемо, не пишем ћирилицом осим ако не пишем на компјутеру. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2013, 19:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
danijell je napisao:
Meni je najveći problem kada trebam napisati slovo A. Nikako da odlučim hoću li korisiti ćirilicu ili latinicu. Na tastaturi je lakše.

I nešto ne mogu da primjetim. Šta se to dešava sa PlavaMaca? Čitam napisano i kao da je, da prostite, chils ušao u nju. Slična melodija, samo interpunkcijom obogaćena.

Ja ovo mogu da shvatim samo kao kompliment. Kompliment golem kao...kao...k....neznamtijašta.
("Da prostite" mi se najviše dopada, daje mašti šlifa)

Sad se nešto sjetila da smo u školi iz silne dosade izmišljale neko svoje pismo, koje se znalo pokazati korisnim,
kad je kontrolni, a mi nahijeroglifimo po klupi tim slovima...

Apu, kao što sam ti već rekla. Ako već misliš da imaš neke svoje stavove, onda nauči da se držiš njih, ma koliko
glupi bili, ili ti neko drugi rekao da su glupi. Čim su ti malo osuli paljbu po razmišljanju lapio se za "ha ya, jašta da mi
je dosadno, a i cugam..."
Nije to lijepo.
Uvijek možeš priznati i da si se zajebo, kad promjeniš stav. Nije to sramota, naprotiv.
Izdrži, Apu, izdrži!

Edit: Ja ne mogu da ne primijetim da Apu i pored svojih izjava i mojih dobronamjerih suđestija ništa do sada nije učinio
po pitanju uvećavanja srBske? nacije i populacije, ustopavanja bijele kuge, a bogami ni promjene fonta iz latinice u ćErilica, bar
vuj na vorumu, ako već ne smije tamo međ braćom merhabijama.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2013, 20:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

PlavaMaca je napisao:
danijell je napisao:
Meni je najveći problem kada trebam napisati slovo A. Nikako da odlučim hoću li korisiti ćirilicu ili latinicu. Na tastaturi je lakše.

I nešto ne mogu da primjetim. Šta se to dešava sa PlavaMaca? Čitam napisano i kao da je, da prostite, chils ušao u nju. Slična melodija, samo interpunkcijom obogaćena.

Ja ovo mogu da shvatim samo kao kompliment. Kompliment golem kao...kao...k....neznamtijašta.

Sad se nešto sjetila da smo u školi iz silne dosade izmišljale neko svoje pismo, koje se znalo pokazati korisnim,
kad je kontrolni, a mi nahijeroglifimo po klupi tim slovima...

Apu, kao što sam ti već rekla. Ako već misliš da imaš neke svoje stavove, onda nauči da se držiš njih, ma koliko
glupi bili, ili ti neko drugi rekao da su glupi. Čim su ti malo osuli paljbu po razmišljanju lapio se za "ha ya, jašta da mi
je dosadno, a i cugam..."
Nije to lijepo.
Uvijek možeš priznati i da si se zajebo, kad promjeniš stav. Nije to sramota, naprotiv.
Izdrži, Apu, izdrži!

Edit: Ja ne mogu da ne primijetim da Apu i pored svojih izjava i mojih dobronamjerih suđestija ništa do sada nije učinio
po pitanju uvećavanja srBske? nacije i populacije, ustopavanja bijele kuge, a bogami ni promjene fonta iz latinice u ćErilica, bar
vuj na vorumu, ako već ne smije tamo međ braćom merhabijama.

tralala tralalala :roll: sta mi ovo pises bgt sta se desava sa tobom ovih dana fakat

Ovo gore sam samo odgovorio skevi ja nisam odstupio ni od jednog stava(navedi primjer ako mislis suprotno) nisam ni pomisljao da mjenjam u cirilicu mogu ne moram otvorio sam temu neutralan a ti me zelis prikazati kao....sta ? I gdje sam se zajebao prosvjetli me ?

Ovo ime veze sa temom kako ? I sta zelis da kazes moze i na pp da ne idemo u off
Medj merhabijama :) koristim cirilicu kada naletim na nju ili neke vijesti ili citat ili pjesma ali hvala sto brines :*

ev ti i jedna pjesmica dok kontas odgovor

https://www.youtube.com/watch?v=aYX1skG1juc

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2013, 20:46 
Veteran
Veteran

Kako misliš ovih dana? To što se meni dešava je dugotrajan proces.

Jednostavno je. Popizdim kad čujem da prijdloge ili premišljanja da li će latinca istisnuti ćerilcu,
treba li pisati samo jednim, truć truć. Kakva su to rezonovanja?
Dabogda istisnuli svakog ko tako razmišlja, eto.

Ovo za škode merhabije je čista zaHebancija, vidim da si se družio sa njima ovih dana.
Nije da vjerujem da bi se oni nešto naročito uzrujavali ni zbog tebe, ni zbog mene, ni zbog ćirilice,
sve dok ostaviš marku-dvije za internet caHvé.

Kakv crni pp? Ja sve velim javno, što ne volim da kažem ja i ne kažem.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2013, 21:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

PlavaMaca je napisao:
Kako misliš ovih dana? To što se meni dešava je dugotrajan proces.

Jednostavno je. Popizdim kad čujem da prijdloge ili premišljanja da li će latinca istisnuti ćerilcu,
treba li pisati samo jednim, truć truć. Kakva su to rezonovanja?
Dabogda istisnuli svakog ko tako razmišlja, eto.

Ovo za škode merhabije je čista zaHebancija, vidim da si se družio sa njima ovih dana.
Nije da vjerujem da bi se oni nešto naročito uzrujavali ni zbog tebe, ni zbog mene, ni zbog ćirilice,
sve dok ostaviš marku-dvije za internet caHvé.

Kakv crni pp? Ja sve velim javno, što ne volim da kažem ja i ne kažem.

Sta znam sa domacim vehbosima imam neki malo manji kontakt vise imam kontakta sa npr arapima zanimljiva momcad :)

Ovo za dva pisma to da ce jedno istisnuti drugo nisam ja rekao ja samo prenosim sta sam cuo u emisiji u kojoj su gostovali ljudi kojima su pisma i jezici profesija tako da obrati se njima ne meni :wink:

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2013, 21:39 
Veteran
Veteran

Nisu se oni nama obratili na vorumu, već ti.
Snosi posljedice :P

Neeema, neeeema na pp ili na chatu van voruma o temi sa voruma. Utuvi! :P

Šta je sa Pajancima? Oni koriste nekoliko pisama, i kinesko i razno, a ne vole se navodno, pa još imaju milion znakova i
nikome pola mozga nije zbog tog otpalo.
Dosta mi je sad ove teme, neću više. Imam neke princes krofne za pojesti.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2013, 21:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
PlavaMaca je napisao:
Imam neke princes krofne za pojesti.

:angry4: :angry4: :angry4:

A zar nije covjek bogatiji ako zna vise pisama? Naravno da treba cuvati cirilicu, al' ne mora se sve drugo zabraniti zbog toga.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2013, 21:45 
Gdje je sada OFM da vam svima jeb... pardon, objasni neke stvari...

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2013, 21:45 
Veteran
Veteran

Polumenta, dobićeš krofnica ko ja čvaraka.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2013, 22:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Gdje je sada OFM da vam svima jeb... pardon, objasni neke stvari...

Ehhhh fali OFM tacno se osjeti kad ga nema :(

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013, 07:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
PlavaMaca je napisao:
danijell je napisao:

Pa zar ima neki drugi nacin da se shvati njegov kompliment 8)

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013, 08:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Историјат напада на ћирилицу од Новог Сада до Вуковара

http://storify.com/fajgelj/story-1

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013, 08:46 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
nikad mi nece biti jasni ljudi koji namjerno potenciraju da djeca budu glupa ako vec postoje 2 pisma uci oba uci i trece ako imas sansu valjat ce ti kad tad
ja se kladim da 99% danasnje omladine gleda Gruntovcane i nista ne konta kao da je serija slovacka a ne hrvatska
sjecam se poslije zone zamfirove komentara nekih curica kad su izlazile iz kina tipa bas lijep film i fina muzikka samo ja nisam nista skontala sta su pricali
a koji je merak kad na moru pokupis makedonku ili bugarku pa razvijas dijalektiku u nekoj stjenovitoj uvali

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013, 13:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
kako je lijepo znati više pisama , a onda gledati levate kako se s njima muče i stenju.ne nisam ciničan, samo sam realan.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013, 14:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Popokatepetl je napisao:
Pored ćirilice, treba raditi i na popularizaciji još jednog zaboravljenog alata u srpskih pisača, a to je interpunkcija, odnosno njeni znaci. Objasniti ljudima divna preimućstva upotrebe onih najjednostavnijih, kao što su zarez, i tačka, ponekad oboje odjednom, a o velikim praznicima crtica i dvije tačke.

Interpunkcija je daleko manje vazna od pisma kad je u pitanju odbrana srpskih nacionalnih interesa.

Cirilica ili latinica, Guca ili Egzit, Ceca ili Karleusa... Ne znam ima li neko kome stvarno nije jasno da je "cirilica ili latinica" najmanje pitanje jezika?

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013, 14:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Interpunkcija je veoma važna, jer jedan znak mijenja suštinu: "Ne ubiti!" ili "Ne, ubiti!" a takođe i pisanje slova sa kvačicama jer da ne navodim primjere na šta rečenica liči kad se piše pogrešnim slovima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 117 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]