banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 12:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Feb 2013, 13:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2011, 14:43
Citiraj:
HRVANJE više nije olimpijski sport! Tako je zaključio Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora, a odluka stupa na snagu 2020. godine.

Hrvanje je antički sport koji je bio na programu starovjekovnih Olimpijskih igara, a s programa ga nije izbacio niti "otac" modernih Olimpijskih igara Pierre de Coubertin. Dapače, hrvanje je dio Igara od 1896. godine, ali zbog izrazite nepopularnosti skida se s programa kako bi napravio mjesta novim sportovima.

Koji su to novi sportovi koji konkuriraju za Igre 2020.? Skvoš, skijanje na vodi, bejzbol/softbol, karate, sportsko penjanje, rolanje, kung-fu.

Općenito, Izvršni odbor radi procjenu o određenom sportu na temelju nekoliko elemenata kao što su to prihodi od ulaznica, gledanost i svjetska popularnost.

I za kraj, spomenimo da će golf i ragbi biti na programu Igara u Rio de Janeiru 2016. godine, a Izvršni odbor proglasit će nove sportove, kao i domaćina Igara 2020., u listopadu ove godine.

Sta mislite o OI danasnjeg doba? Tradicija sporta je davno izgubljena, ali ovo je skandalozna odluka po mome misljenju i jos jedan dokaz da profesinalni sport sve vise gubi svoj smisao.

Vazno je da su ubacili golf, kojeg interesuje "citav" svijet...skijanje na vodi...skvos...
Da ne pricamo o dopingu na OI, i izgubljenom smislu toga dogadjaja zvanom OI...
Ne bih otvorio ovu temu, da nisam imao vec nekoliko puta diskusiju sa par forumasa oko vaterpola, a najjaci argument mojih "protivnika" je bio da se razmatra da se vaterpolo izbaci sa OI.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2013, 13:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2010, 17:53
Plivanje, atletika, gimnastika, neke bazične borilačke vještine i rigorozne doping kontorle- takve OI trebaju da budu

Ništa sa loptom, zupčanicima, palicama,...

Samo izvorno!

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2013, 13:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Sto negde procitah, amerikanizacija olimpijskih igara

Jedini dobro je sto planiraju uvesti ples oko sipke, ako budem dovoljno vezbao da odem u Rio i gotivim se na trosku drzave :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2013, 14:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Treba mijenjati sportove povremeno, ali ne otici u besmisao.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2013, 14:20 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Rvanje se ne smije izbaciti, pa to se igralo prvo na olimpijadi. Kakva glupost.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2013, 14:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Mislim da smo se još u onoj temi o OI u Londonu dotakli nekih stvari koje obesmišljavaju duh olimpizma i same OI. Olimpijske igre polako ali sigurno postaju privatna žurka u kojoj se glavni partijaneri odavno znaju, a ostali su tu da statiraju i popune mjesta, da bi se tek poneki uspio probiti među glavne igrače. Međutim, teško da ima izlaza - nazad se više ne može, to bi značilo povratak amaterizmu, što ne bi interesovalo ni sponzore a ni veliki broj gledalaca; jedini mogući put je ovaj kojim se ide, ka većoj komercijalizaciji i, kako neko reče, "amerikanizaciji" OI. Što je, iako tužno, vjerovatno i logično - OI su tekovina jedne velike i stare civilizacije, i logično je da velika civilizacija našeg vremena želi da Igre načini što više svojim. Kontam da će neki budući forumaši kukati što su sa OI izbačeni sportovi sa hiljadugodišnjom tradicijom, skvoš, softbol i hokej na travi :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2013, 14:37 
Citiraj:
rigorozne doping kontorle- takve OI trebaju da budu

Doping kontrola je obicno pres**anje, 99 posto profesionalnih sportista koristi neku vrstu dopinga, to su i treneri snage (koji treniraju te iste atleticare) davno izjavili i oni to ne kriju za razliku od sportista.

Mislis da bi bilo zanimljivo da se ne obaraju rekordi i da svake godine bude skoro isto, onda sponzori ne bi ulagali novce, a olimpijada bi postala dosadna i nimalo interesantna..

Dovoljno je vidjeti rezultate u zadnjih 50-60 godina, a vrlo je dobro poznatio da se trening i ishrana nisu bas nesto mjenjali za razliku od necega drugog sto se pojavilo pedesetih godina, suplementacija je takodje ista manje-vise zadnjih 20 godina...

On topic:

Glupost je sto su izbacili rvanje, ali njihova stvar, olimpijada je privatna svojina i sa njom mogu da rade sta zele...

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2013, 15:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Dovoljno je vidjeti rezultate u zadnjih 50-60 godina, a vrlo je dobro poznatio da se trening i ishrana nisu bas nesto mjenjali za razliku od necega drugog sto se pojavilo pedesetih godina, suplementacija je takodje ista manje-vise zadnjih 20 godina...
...

Sa ovim se ne mogu sloziti, iako to ne znaci da sustinski nisi u pravu. U gotovo svim sportovima su se promjenili trening i ishrana ne u zadnjih 50-60 godina vec u zadnjih 15-20 godina...

ali dajem ti za pravo, da najveci efekat ima doping, a ne treninzi i ishrana.

Smijesno mi je upste gledati te "americke" atlete, koji glume ludilo, a pucaju se svaki trening u guzicu i druge dijelove tijela raznim dopinzima. Pogotovo u tim ciklicnim sportskim disciplinam, gdje ti i ne treba sportska intelegencija.
Atleticari, biciklisti, plivaci itd. gotovo sam 100% siguran da nema ni jednog pobjednika koji nije koristio doping ili razne manipulacije sa krvi zadnjih 25 -30 godina...

A poznato je da je i Hitler napravio specijalni tim strucnjaka, koji je trebao otkriti stimulativno sredstvo, koje ce omoguciti Njemackoj da uzme najvise medalja na OI u Berlinu.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2013, 15:39 
A u sustini, to je to, ne znam zaista koliko se4 trening izmijenio, ali nije toliko da se dobije nekoliko sekundi u "kratkim" disciplinama...

Dovoljno je pogledati rekorde iz 30-ih godina proslog vijeka (kada doping nije bio u formi kao sto je danas) i uporediti sa danasnjim rezultatima, ni blizu...

Zatim kao sto kazes, americki sportisti, NBA profici imaju 100 utakmica po sezoni, nema sanse da se igra toliko i jos treninge da imaju i da se oporave normalno poslije toga, obican covjek bi zavrsio u bolnici kada bi pokusao tako nesto, ragbisti i ostali atlete takodje, to je nesto kao javna tajna, svi znaju, ali svi sute i prave se mutavi...

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2013, 15:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dobro, poznato je da su treninzi u NBA niđevezni, nema "krvavih koljena" ko u Evropi, već se malo okupe, šutiraju, neke taktike isprobaju i sl. Sve preko se mora individualno raditi. A pored toliko utakmica im ni ne trebaju dodatni prejaki treninzi. Ali stoji da, kad se sve uzme u obzir, opet taj ritam nije zdrav i teško je vjerovati da se može igrati na vrhunskom nivou iz dana u dan bez "pomagala".

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 09:21 
Da, zaboravih ovo dodati, znate li da se americki sportisti ne testiraju na OI?

Njihova vlada jamci za njih da ne koriste doping... :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 09:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Ma koliko ih ja ne volio, nije to bas tako.
Generalno se ne testiraju, ali se svi osvajaci medalja testiraju.

A ovo gore je sramota. Rvanje izbaciti. No nista cudno, rvanje im ne donosi pare. Zasto onda ne ubaciti jedan velelepni sport kao sto je bejzbol?!

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 10:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Ma koliko ih ja ne volio, nije to bas tako.
Generalno se ne testiraju, ali se svi osvajaci medalja testiraju.

A ovo gore je sramota. Rvanje izbaciti. No nista cudno, rvanje im ne donosi pare. Zasto onda ne ubaciti jedan velelepni sport kao sto je bejzbol?!

Rade se testovi, ali ne kod svih...ali nije to poenta...

Sa dopingom je isto kao i sa virusom na racunaru. Da bi napravio antivirus, mora se prvo pojaviti virus, znaci antivirus se pravi na osnovu virusa. Uostalom kao i sa ljekovima.
Takva je ista stvar sa dopingom, oni su uvijek najmanje korak ispred kontrole. Davno je u sportu izgubljena etika i moral, a "najjace" reprezentacije imaju citav tim strucnjaka koji je zaduzen za poboljsavanje ljudskih sposobnosti pomocu "specijalnih" sredstava.

Jedan Karl Luis je uzimaom da ne pricamo o novijim vremenima...za plivace mi je smijesno pricati cime se sve oni drmaju...

Zatim je li se broji samo ako doping uzimas pred takmicenje, ili i u pripremnoj fazi?!
Ko moze da vrsi kontrolu 24 sata nad tim sportistima?
Jedna od najrigoroznijih kontrola ima biciklisticka federacija, a opet gotovo najvise skandala...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 11:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Zato su kod biciklista uveli onaj fazon "blood passport" pa se krv cuva zato sto znaju i oni da ne mogu otkriti sve sad, ali za par godina..
Bolje ikad nego nikad. :) To treba uvesti u sve i jedan sport.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 15:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja sam bio uvjeren da se bejzbol igra na OI, jer se sjećam radosti kad su Kubanci dobili Amere u finalu u Atlanti, epski :D Sad vidim da su ga izbacili.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 15:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
http://www.sportske.net/vest/borilacki- ... 15211.html

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 15:35 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Maj 2012, 10:28
A bacanje pogleda u vis? Ima li toga?
Uskoro ce te igre izgubiti smisao. To se osjeca.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 15:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Popokatepetl je napisao:
Ja sam bio uvjeren da se bejzbol igra na OI, jer se sjećam radosti kad su Kubanci dobili Amere u finalu u Atlanti, epski :D Sad vidim da su ga izbacili.

I onda im komplet reprezentacija prebjegla u USA, ili barem vecina? :D

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 15:49 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Ide prva fenka,pada prva fenka,Soleks Zdodnuje ,Božo kreprira,MEk Hejl konfigurira na fenku,konfigurira dvaput,okulira i zdodnuje na potpuno pogrešnu stranu,evo prilike za domaćina,šta će se desiti iiiiii

GVOOOOOOOOOOOOOOOOOŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ!!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 17:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
Ide prva fenka,pada prva fenka,Soleks Zdodnuje ,Božo kreprira,MEk Hejl konfigurira na fenku,konfigurira dvaput,okulira i zdodnuje na potpuno pogrešnu stranu,evo prilike za domaćina,šta će se desiti iiiiii

GVOOOOOOOOOOOOOOOOOŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=2Zw3OquPvk8

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahhahahahaha

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]