groznium je napisao:
možda će zvučati malograđanski no ko god se misli ozbiljno baviti muzikom mora imati svoj instrument i pojačalo glavu i box itd ... niko nigdje ili iznimno rijetko će vam to htjeti posuditi ... i koliko znam u većini mjesta gdje sam svirao u inostranstvu ljudi su tražili autore pjesama i tekstove i muzike .. tako da u takvim mjestima tezga otpada i mislim da moraju plaćati određene poreze za izvođenje tuđih stvari, no kako god mislim da je sad scena veća nego ikad i da se više radi sada nego prije ...
I na kraju valjda je i bend u kom sviram iz Bl pa i dio Bl scene kakva god bila
i dok su se neki svadjali/pisali na forumu mi (DITH) smo obišli Tuzlu, Novi Sad , Beograd i Temišvar
no kako svako svog konja fali

ovo su zadnje dvije godine što se tiče svirki ... :
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 421&type=1Druze, svaka cast! Skoro sam cuo za ovaj bend i nisam mogao vjerovati da nikada nisam cuo za njih, a ovoliko su uradili, a iz BL su! Vjerovatno najvise ikada sto se tice promocije evropske. Slusao sam neke stvari, i mogu reci da vidim zasto ste uspjeli toliko. Nisam ljubitelj te muzike ali se stvarno nadam da cete nastaviti ovako

Samo ima jedna stvar koja me jako zanima. Toliko svirate, Pariz, Berlin, Prag gdje sve ne, toliko koncerata, turenje.... Vidio sam na fb kad su vas ujebali za neke koncerte pa ste onda napisali ima li ko da vas ubaci negdje za svirku, u Njemackoj negdje
To je kolegijalnost! To se trazi!
nego, da se vratim na pitanje. S obzirom da sam naveo sve ovo gore, jeli vi svirate cisto da svirate, da se promovisete ili uspijete i zaraditi? Velike su to udaljenosti, gorivo nije jeftino, pa me stvarno zanima da li radite to da ostanete na pozitivnoj nuli ili se moze od tih turnejica i koncerata sta zaraditi? Ako nije tajna naravno