banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 16:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3051 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 153  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Jan 2013, 18:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 17:26
Ja sam je aktivirao tako što sam držao 'Space' na default tastaturi u porukama (može bilo gdje), pa onda od ponuđenih 'Input metods' odabrao Smart keyboard PRO.

A ako hoćeš QWERTY, a ne QWERTZ, onda u 'Settings' od Smart keyboard PRO pod 'Language', dalje pod 'Force latin layout' odaberi 'English (International)'. Dakle 'Current language' ostaviš srpski, a 'Force latin layout' odabereš English (International). Ali ja sam ostavio QWERTZ jer mi je tako i na kompu, jer koristim srpski - i poklapa se sa oznakama na tastaturi kompa.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2013, 18:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Eeee, uspjelo je, hvala puno. I kod mene je na tastaturi qwerty ali je u glavi ostalo z dole uz x sa prve tastature na kojoj sam radio i dzaba sad gdje je ono nacrtano, ja lupam dole, lijevo od x. Hvala.

Simpatican ovaj kalkulator za neke brzinske radnje.

Poslednji put menjao blaf77 dana 27 Jan 2013, 18:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2013, 18:20 
Citiraj:
A ako hoćeš QWERTY, a ne QWERTZ, onda u 'Settings' od Smart keyboard PRO pod 'Language', dalje pod 'Force latin layout' odaberi 'English (International)'. Dakle 'Current language' ostaviš srpski, a 'Force latin layout' odabereš English (International).

ZahFaljujem mnogo. :) :)

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2013, 18:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nema na čemu obojici :)

A otkrio sam još jednu korisnu opciju, a to je 'Language' -> 'Accents priority', koja služi da dobijete naša slova (č ć š ž đ) kada samo zadržite prst na nekom slovu, bez potrebe da ga pomjerate lijevo-desno, odnosno akcentovana slova imaju prioritet nad znacima i simbolima, a ovo mi je baš zgodna stvar. Ma ova aplikacija rastura koliko je dobra, a ima i više skinova... :)

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2013, 19:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ne vidim nikakvu razliku kad to ukljucim (nije da mi treba, samo probavam).
Na qwerty tastaturi dobijam nasa slova kad duze drzim c ili s i moram pomjeriti desno da dobijem čć, ali kad je ispravljen telefon pa imam T9 raspored slova, onda umjesto nasih slova kad drzim abc taster dobijem milion varijanti slova a.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2013, 21:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Sad sam probao, to ti je zato što si podesio QWERTY izabravši English(International) pod 'Force latin layout', a ja koristim Default pa kod mene radi, a i inače mi odgovara QWERTZ.
Ali ako ti ne treba - nebitno. :) Meni je tako brže kucati ova naša slova.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 04:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
BL Boy je napisao:
SwiftKey i dalje je meni bolja tastatura zbog prediktivnog unosa naseg jezika i ucenja novih izraza.

SwiftKey tastatura je nesto najbolje sto sam vidio... ubrzala mi duplo pisanje, a dobio sam sposobnost i da pijan pisem bez ikakve greske. samo bzvz lupam po tastaturi, a ona cita misli i izbacuje rijeci.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 08:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Drizzt je napisao:
BL Boy je napisao:
SwiftKey i dalje je meni bolja tastatura zbog prediktivnog unosa naseg jezika i ucenja novih izraza.

SwiftKey tastatura je nesto najbolje sto sam vidio... ubrzala mi duplo pisanje, a dobio sam sposobnost i da pijan pisem bez ikakve greske. samo bzvz lupam po tastaturi, a ona cita misli i izbacuje rijeci.

Šta, šta? :D Ja trijezna kucam kako treba a ispada ne d'o Bog nikom. :lol: Samo se pitam na šta bi tek ličilo da kojim slučajem imam deblje prste. Otkad imam android zgadile su mi se sms poruke.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 14:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Daj joj vremena da formira tvoj stil pisanja i fond riječi. Samo bitno da napočetku ispraviš greške u vidu druge predložene riječi i kasnije se neće ponoviti.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 15:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
Isprobaću ja danas i Swift i Smart, pa ću odlučiti koja je bolja za naše Huawejce. :)

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 15:16 
Swift premalena, smart se moze povecavati... :)

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 15:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E, to onda rješava dilemu. Hvalaaa.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 15:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jeste manja, ali u tome jeste čar što ne moraš potrefiti slova...da bi znala stil tvog pisanja povežeš je s fejsom ili majlom. Koristi koja ti bolje paše, samo ipak bih na tvom mjestu probao obe ili barem pogledaj na youtube primjere kako radi.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 16:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sad sam probala smart, svidja mi se. Jedino mi fali opcija show settings key, ili je nema ili ne znam naći, a to mi je bilo korisno na perfect keyboard, da brže podesim nešto što mi u trenutku zatreba. Kad se malo naviknem, probaću sigurno i swift.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 19:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

seven je napisao:
Sad sam probala smart, svidja mi se. Jedino mi fali opcija show settings key, ili je nema ili ne znam naći, a to mi je bilo korisno na perfect keyboard, da brže podesim nešto što mi u trenutku zatreba. Kad se malo naviknem, probaću sigurno i swift.
Ima i to :D samo zadrži prst na "?123" i odmah ode u Settings.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2013, 13:06 
Ljudi, ima li kakva translate aplikacijs za dolphin ili neki drugi browser, samo da nije puno komplikovana?

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2013, 13:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bik koji sedi je napisao:
seven je napisao:
Ima i to :D samo zadrži prst na "?123" i odmah ode u Settings.

Vidi stvarno! :D Puno hvala.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2013, 13:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ma šta povezuje? Crne kukavice povezuje išta, predlaže mi imena iz imenika umjesto riječi.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2013, 19:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
imam tel samsung galaxy s1 i kad odem na samsungov market tu ne mogu da skinem skype jer ga nema kad ukucam u pretrazivanje.
Takodje nema dosta stvari kao sto je viber itd...Gdje skidate za samsunga aplikacije?

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2013, 20:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2010, 20:20
Google play

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3051 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 153  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]