banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 18:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Jan 2013, 20:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Руски Yotaphone ће убити Iphone?

25.01.2013. -
Руски YotaPhone је тријумфовао на америчком сајму потрошачке електронике. Тамо је модел, који има функције мобилног телефона и букридера, добио високе оцене. Између осталог, стручњаци упозоравају да ће YotaPhone морати да се бори за своје место на тржишту са таквим џиновима као што су Apple, Samsung и HTC. И конкуренција неће бити ни мало лака.

Јотафон је победио у номинацији „Мобилни уређаји“ на Међународном сајму потрошачке електронике, који је одржан у Лас Вегасу. Мада се за фаворита сматрао смартфон Xperia Z корпорације Sony, већина стручњака је гласала за руског конкурента. Јотафон, са два екрана и платформом Android, је придобио стручњаке тиме што обједињује функције смартфона и букридера. Дисплеј на задњем панелу гаџета је направљен по технологији „електронских мастила“. Захваљујући томе, он практично не троши енергију батерије, иако је стално укључен. На „мастило“ екрану се види не само текст него и слике, које ће се видети чак и да се батерија испразни. Ситуацију коментраише главни уредник часописа „Мобилне комуникације“ Леонтиј Букштејн.

- Сензација, коју је изазвао јотафон на сајму у САД, је за многе неочекивана, јер је ништа није наговештавало. Није било никаквих алузија да ће се тако нешто десити, када се надмећу џинови као што су Apple и Samsung. Може се рећи да су скупили снаге и изненадили зналце тиме да нови брендови могу да конкуришу познатим, и можда, већ помало досадним. Зато што потрошач хоће нешто ново. Зато што су главне особине код свих скоро исте.

Међутим, новина бренда ће пре бити против њега. Русија није произвођач познатих модела мобилних телефона. Мада неке домаће компаније производе властите смартфоне, они спадају у јефтинију категорију. Јотафон ће у малопродаји коштати око 500 долара. Биће јефтинији од, на пример, последњег модела ајфона. Међутим, за људе који купују гаџете ове класе, цена није увек главни оријентир приликом избора, тврди аналитичар инвестиционе компаније „Откриће“ Александар Венгранович.

- Купац ће да упоређује функционални квалитет овог смартфона са другим, већ познатим, моделима. И, наравно, пошто је бренд нови, на почетку ће бити тешко да се пробије и да се купац навикне на њега. Уређај ће бити прилично функционалан и са високим потрошачким квалитетима. Зато ће и цена бити висока, а конкуренти ће постати нови уређаји од познатих произвођача Apple , Samsung и HTC . Због тога ће бити тешко заузети већи део тржишта, јер у овом сегменту бренд за купца има важну улогу.

Званична презентација јотафона широј публици ће бити у фебруару на сајму у Барселони. На руском тржишту ће се појавити ове јесени, а на европском – почетком следеће године. Тада ће постати јасно да ли су аутори смартфона успели да реше важан задатак – да почне серијска производња јотафона који по квалитету не заостаје за фаворизованим моделима.

Артем Кобзјев,

Извор: Глас Русије, фото: РИА Новости

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2013, 21:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Razbise rusi... Bas gledam na YT, malo mu baguje, ali ispeglace se to... Fenomenalan ovaj drugi ekran za citanje, a ono sto je najbolje taj ekran radi i kada se baterija skroz isprazni!!! Tako da se navigacija i slicne stvari mogu koristiti i kada je baterija prazna

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vUQN8JTyZYQ[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 18:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
Ništa se ne može koristiti sa praznom baterijom, na šta će raditi, na vazduh? Ovdje samo može ovaj e-ink ekran da zapamti zadnji prikaz, i ako se to podrazumjeva pod korišćenjem navigacije...

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 18:52 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Da, da, rusi će osvojiti tržište smartphonea... how yes no :roll: Ja bih se prije kladio na kineze ;)

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 19:00 
Kinezi ga vec dobro drze...

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 19:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pa Kinezi ce ga sklapati.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 19:08 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ako ćemo gledati ko sklapa telefone, kinezi onda odavno vladaju tim tržištem... Huawei i ZTE su već ušli u top 5, Huawei je razvio svoj procesor (K3, dakle mogu spustiti cijenu proizvodnje samog uređaja), već odavno prave opremu za mobilnu telefoniju (m:telova 3G mreža je na Huawei platformi)... tako je i HTC bio nepoznata firma, pa su sad jedan od (naj)kvalitetnijih proizvođača mobilnih telefona.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 19:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa ok, vidjecemo kakva lova stoji iza Rusa :-) O tome je uglavnom i rijec :-)

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 19:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Vraca se i Alacatel. :D

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 19:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Hertzog je napisao:
ono sto je najbolje taj ekran radi i kada se baterija skroz isprazni!!! Tako da se navigacija i slicne stvari mogu koristiti i kada je baterija prazna

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 19:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Što se tiče rusa, da je u pitanju vojna tehnologija, ne bih se sikirao koliko će para biti uloženo u to... pošto je u pitanju potrošačka elektronika, nisam baš siguran, al eto, vidjećemo... a Alcatel ti već jest kinez (koji "sarađuje" sa francuzima) ;)

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 19:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E . je napisao:
Hertzog je napisao:
ono sto je najbolje taj ekran radi i kada se baterija skroz isprazni!!! Tako da se navigacija i slicne stvari mogu koristiti i kada je baterija prazna

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Po principu, jebes kartu, pitaj seljaka :lol:

shakal je napisao:
Vraca se i Alacatel. :D

Alcatel je jeben igrac koji pravi zajebanije igracke od telefona.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 19:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ne znam sine moj, slabo se razumijem u to, samo sam vidio neki njihov sto mi se svidja.

http://www.mobilnisvet.com/mobilni-slik ... OT-997D/1/

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 21:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja ne znam sta je tebi E koju kurac smesno... Kada si tako jebeno prepametan objasni nama debilima, a ne da se smejes kao kreten. Ako vec prikazuje da ostaje zapis na tom ekranu ne znam sta je problem i cilj tvog idiotskog smeha

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 21:06 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ostaje zadnja prikazana slika....Znači nema navigacije, GPS, ovo-ono nego samo crtež dijela puta. To ti može biti korisno koliko i običan plan grada samo na malom formatu...

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 21:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa napisao sam da je prikaz, covek i objasnjava da je google maps, samo sto sam ja napisao da je navigacija.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 21:08 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ne bih želio da tražim put s takvom navigacijom... :roll:

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 21:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa nije navigacij, kao sto rekoh pogresno sam napisao u prvom postu, ali itekako znaci s obzirom na sve sto smo imali pre. Svejedno, zadnji prilaz je ono sto ti je trebalo u ovom slucaju. Nemam ni ja navigaciju pa mi je gmaps pomogao mnogo puta. Nebitno ko je razumeo sta sam hteo reci razumeo je, ko nije valjace se kao debil od smeha da bi ispao pametan

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 21:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 17:26
Jedino ako misliš da nađeš željenu lokaciju, budeš lociran od strane GPS-a, odzumiraš mapu, napraviš skrinšot i gledaš tu sliku...

Edit: zoka objasnio, nešto kao plan grada ;)

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 21:18 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Koristio sam ja dosta puta Google Maps za snalaženje na nepoznatom terenu po Evropi (odlično radi), ali opet ne vidim kako bi mi pomogla statična slika... ako odzumiram, nemam dovoljno detalja, ako zumiram ne vidim gdje treba ići... sem ako ne tražim nešto što je 100 m od mene, a u tom slučaju mi ta slika opet ništa ne znači... no dobro, ima taj drugi ekran svojih prednosti, ali ne vidim da je to nešto toliko revolucionarno u odnosu na postojeće. Kao što rekoh, živi bila pa vidjeli hoće li išta biti od ovoga (ja lično mislim da neće).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]