nidjeveze je napisao:
Da, Sport 1 je i ranije prenosio FA Kup i ovo je samo nastavak te price, koja nas mora oduseviti. FA Kup kod Nijemaca do kraja, dok je Arena ispostovala Capital one cup, sve do finala gdje ce igrati mocni Bradford i jos mocniji Swansea. Tako da smo sada uskraceni samo za Premiership. Iznenadilo me sinoc i to da je Sport 1 prenosio utakmicu Evrolige Alba-Bamberg. Malo sam razgledao, i cini mi se da je to jedini mec koji prenose. Na koji nacin su ga dobili, ne znam, ali pretpostavljam da ima veze sa cinjenicom da su u pitanju njemacki klubovi.
S druge strane, zanimljivo je da se Arenasport ne izjasnjava o tome da li ce prenositi finale spanskog Kupa kralja. Optuzuju ih da imaju prava na prenose svih tekmi, osim finala, ali s obzirom na sinocnji rasplet, ispade da ce najvazniji dvomec ipak biti prenosen na Areni jer Barsa i Real igraju - polufinale. Dakle, mi, jadni Eltasi, imacemo priliku da vrlo brzo odgledamo dva El Klasika.
Na način da je to utakmica od nacionalnog značaja. Alba je ipak njemački klub a Sport 1 ide FTA kojeg mogu pratiti svi njemci. A možda su otkupili prava na tu utakmicu naknadno i to nije ništa novo.
A ovo sa finalem Copa del Rey je stvarno glupo. Nisu ni morali prenositi španski kup ako ga nemogu prikazati do finala. Bolje je da ubuduće otkupe Coppa Italia u cjelosti i prikazuju nego ovako ništa u cjelosti. Baš me zanima ima li Sport Klub prava na finale kupa Italije.