banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Avg 2025, 15:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13053 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 653  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: IPTV u Banjaluci
PostPoslato: 23 Jan 2013, 09:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2009, 14:42
Zna li neko kad će stići ili se prepraviti ti vražiji m:tel-ovi modemi?
Podnio sam zahtjev za duo paket (iptv i internet) 03.12.2012. i do sada ništa, čekam i nerviram se, kad nazovem ili odem tamo (već tri puta) kažu: "Imamo probem sa modemima."!!!!! :x :x :angry4: :angry4: :angry4: :angry4:

Speedlight YONGNUO YN-467
CPL filter, tripod, torba

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 09:39 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Apr 2011, 20:10
lj_zrilic je napisao:
Zna li neko kad će stići ili se prepraviti ti vražiji m:tel-ovi modemi?
Podnio sam zahtjev za duo paket (iptv i internet) 03.12.2012. i do sada ništa, čekam i nerviram se, kad nazovem ili odem tamo (već tri puta) kažu: "Imamo probem sa modemima."!!!!! :x :x :angry4: :angry4: :angry4: :angry4:

to bas nije uobicajeno, obicno rijese za 10ak dana... ali sad su bili novogodisnji ovi praznici, imali su masu tih sastanaka sjedinca, novih pregovora, direktoru je istekao mandat, pa su izabrali sad i novoga, trebalo bi da se pokrenu sad, i da bude nekih dobrih vijesti :D

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 14:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2010, 20:01
mara- je napisao:
@kod kuće i na strani

Od kuda ti tolika brzina na Trio Plus, zar ne bi trebala biti 5,5Mbps?

Od samog pocetka koriscenja IPTV open trio plus paketa ja imam jako stabilan i brz internet. Takodje, bez problema radi i TV. Kad je download u pitanju, torent skidam sa 600kb/650kb....

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 16:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
kod kuće i na strani je napisao:
mara- je napisao:
@kod kuće i na strani

Od samog pocetka koriscenja IPTV open trio plus paketa ja imam jako stabilan i brz internet. Takodje, bez problema radi i TV. Kad je download u pitanju, torent skidam sa 600kb/650kb....

Ako torent ide na 600/650kb...onda to je brzina 5.5mbs ....da imas cc7mbs,torrent mora ici preko 800kbs

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 17:24 
Veteran
Veteran

Slika
Evo i ova slika. Kao i slika od juce.
Spoiler:
Slika[/quote]
Vidljivo je kolika je brzina download speed i upload speed. Torent ce vrlo tesko skociti na 800. Maksimalno ode do 720...600-650 je prosjek.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slucajno sam imao priliku koristiti bas taj internet od 7.0mbs(speedtest)...torrent ide preko 800(ako nije zagusenje) ...pokusaj tesitirati skidajuci nesto sa rapidshare(oni takodje imaju max brzinu)

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 17:58 
Veteran
Veteran

wizzy_bl je napisao:
Slucajno sam imao priliku koristiti bas taj internet od 7.0mbs(speedtest)...torrent ide preko 800(ako nije zagusenje) ...pokusaj tesitirati skidajuci nesto sa rapidshare(oni takodje imaju max brzinu)

Vjerovatno je do torrenta. Speedtest konstantno pokazuje od 6.8 do 7.0 mbs. Upload je uvijek od 0.39 do 0.43.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 18:43 
Početnik
Početnik

wizzy_bl je napisao:

Brate ti ne kontas, on ima internet od 5632/384, medjutim, mtel u modem postavi vecu brzinu (zbog gubitaka) + on ima IPTV uslugu za koju obicno stave 4000, tako da je njemu modem podesen na oko 13300, ali speedtest nekad povuce vise, pa se desava da mu izmjeri brzinu od 7000 za internet, a ustvari ta brzina je oko 5,5-6 mb.... i on nikako ne moze da vuce 800kb/sec na torentu... nema sanse.. zato on kaze da mu maksimalno vuce do 600-650 sto je moguce zbog podesavanja u modemu...

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 18:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

cudrax je napisao:
wizzy_bl je napisao:

Brate ti ne kontas, on ima internet od 5632/384, medjutim, mtel u modem postavi vecu brzinu (zbog gubitaka) + on ima IPTV uslugu za koju obicno stave 4000, tako da je njemu modem podesen na oko 13300, ali speedtest nekad povuce vise, pa se desava da mu izmjeri brzinu od 7000 za internet, a ustvari ta brzina je oko 5,5-6 mb.... i on nikako ne moze da vuce 800kb/sec na torentu... nema sanse.. zato on kaze da mu maksimalno vuce do 600-650 sto je moguce zbog podesavanja u modemu...

Slazemo se :) ...to sam i napisao,ako ima 5.5mbs,torrent mu vuce max 600/650

Na brzini od 7...vukao bi cc800

Al nek jos provjeri na rapidshare

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 19:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
cudrax je napisao:
wizzy_bl je napisao:
Jel ima razlike u brzini ako ti je upaljen/ugasen stb?

nema nikakve razlike, sve ostaje isto... protok od IPTV-a i interneta su odvojeni...

Naravno da ima veze. Dok sam imao posebno Internet i Open Duo, nisam mogao izvući 8mb/s po paketu jer mi je parica slaba, čim bih ugasio STB, dostignem brzinu. Protok od 4mbps je rezervisan za tv, koji postane slobodan kad ugasiš STB.

kod kuće i na strani je napisao:
mara- je napisao:
@kod kuće i na strani

Fazon je što ti speedtest pokazuje dosta veće nego što je po paketu, pa mi to čudno, meni pokazuje 5,5 na speedtestu i tolikom brzinom mogu i skidati.

Usput, što se ova tema zove IPTV u Banja Luci, kad je dostupan svugdje u Republici Srpskoj?

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 20:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
I usput, zato što se ova tema zove samo ,,IPTV'' a ne ,,IPTV i ADSL'' nebi trebali raspravljati o brzini interneta.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 22:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Em što promašiše temu, em što promašiše kako funkcioniše shaping na m:telovom ADSL-u...

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 22:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Sep 2011, 16:51
Molim vas pomazite,evo vec ima 5 dana od kad sam dobio Mtel Open Duo(IPTV+INTERNET)tv radi odlicno nema zamrzavanja ,ili lag ali zatim imam probleme sa packet loss
Slika
takodje i ping mi je preveliki ,a sto se tice paketa ni jedan ne sme da se izgubi a ja izgubim 88% paketa sto nije normalno zvao sam mtel podrsku 3 puta i ljudi neznaju sta je to jitter i paket lost,govore 20 puta restartuj modem iskljuci kablove ove one vako nako, niko nista nezna a cekam vec servis 2 dana.Imam novi Jet Speed Modem neznam da li je do njega ako nesto znate pomazite.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 22:26 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Da probam na ćirilici: ово је форум Медији, наслов теме је ИПТВ у Бањалуци, дакле тема дискусије је ИПТВ као платформа за дистрибуцију ТВ канала; форум Интернет сервиси се налази мало ниже на почетној страници и има тему посвећену м:теловом АДСЛ-у која се налази на следећем линку: viewtopic.php?t=41129.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 22:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Sep 2011, 16:51
<Enter_name> je napisao:
Da probam na ćirilici: ово је форум Медији, наслов теме је ИПТВ у Бањалуци, дакле тема дискусије је ИПТВ као платформа за дистрибуцију ТВ канала; форум Интернет сервиси се налази мало ниже на почетној страници и има тему посвећену м:теловом АДСЛ-у која се налази на следећем линку: viewtopic.php?t=41129.

Izvinjavam se novi sam na forumu pa nisam znao,samo sam trazio pomoc :)

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 22:46 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Kritika nije bila upućena lično na tebe, već na one koji su skrenuli tok diskusije u potpuno pogrešnom smjeru... mada, dosta tema je odavno izgubilo pravac i smjer... bez ljutnje ;)

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 07:33 
Početnik
Početnik

Citiraj:
nema nikakve razlike, sve ostaje isto... protok od IPTV-a i interneta su odvojeni...

Citiraj:
Naravno da ima veze. Dok sam imao posebno Internet i Open Duo, nisam mogao izvući 8mb/s po paketu jer mi je parica slaba, čim bih ugasio STB, dostignem brzinu. Protok od 4mbps je rezervisan za tv, koji postane slobodan kad ugasiš STB.

Protok IPTV-a i internet brzine su odvojeni... kakve veze moze imati da li je ukljucen ili iskljucen... IPTV ima svoj rezervisan protok bez obzira na net....

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 08:16 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Naravno da imaju veze, idu kroz istu liniju. Uzmimo za primjer da je Internet paket 10 Mbps u downlinku, a da IPTV u svakom momentu (dok radi) prima 2 Mbps. Da bi se obezbedilo da IPTV ne gubi pakete zbog Internet saobraćaja, koristi se QoS, gdje se multicast paketi od IPTV-a taguju sa većim prioritetom, dok se shaping internet konekcije radi na BRAS-u; shaping na modemu se postavlja tako da može da obezbedi dovoljan kapacitet za sve potrebe u bilo kojem momentu. Dakle, u našem slučaju minimalno 12 Mbps. Ako linija može da ponuti taj kapacitet, korisnik ni u jednom momentu neće osjetiti nikakvu razliku u brzini Interneta bez obzira da li se koristi IPTV ili ne. Problem nastaje kada kapacitet linije nije dovoljan, IPTV će u svakom slučaju dobijti potreban kapacitet, dok će Internet dobiti preostali...

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 08:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Svojim ocima gledao .... razlika u brzini cc2mb sa upaljenim/ugasenim iptv :)

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 09:55 
Početnik
Početnik

<Enter_name> je napisao:
Naravno da imaju veze, idu kroz istu liniju. Uzmimo za primjer da je Internet paket 10 Mbps u downlinku, a da IPTV u svakom momentu (dok radi) prima 2 Mbps. Da bi se obezbedilo da IPTV ne gubi pakete zbog Internet saobraćaja, koristi se QoS, gdje se multicast paketi od IPTV-a taguju sa većim prioritetom, dok se shaping internet konekcije radi na BRAS-u; shaping na modemu se postavlja tako da može da obezbedi dovoljan kapacitet za sve potrebe u bilo kojem momentu. Dakle, u našem slučaju minimalno 12 Mbps. Ako linija može da ponuti taj kapacitet, korisnik ni u jednom momentu neće osjetiti nikakvu razliku u brzini Interneta bez obzira da li se koristi IPTV ili ne. Problem nastaje kada kapacitet linije nije dovoljan, IPTV će u svakom slučaju dobijti potreban kapacitet, dok će Internet dobiti preostali...

Da li onda postoji mogucnost da se brzina rezervisana za IPTV iskoristi za brzi internet?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13053 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 653  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]