banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 07:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 385 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Nov 2012, 16:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2011, 10:43
Cijeli intervju sa Arsovicem...

http://pressrs.ba/sr/vesti/vesti_dana/s ... stinu.html

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 10:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
http://www.banjalukalive.com/drustvo/be ... ovine.html

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 12:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
Hrvatski desničari i veteranski aktivisti odriču se hrvatskog generala Ante Gotovine koji je nedavno pravosnažno oslobođen u Hagu. Po pisanju Novog lista, bilo je pitanje dana kad će desnica i veteranska populacija krenuti u otvoreni napadi na generala Antu Gotovinu zbog njegovih neočekivano apolitičnih i pomirljivih javnih nastupa nakon izlaska na slobodu.

Led su juče probili pokret "Stop progonu hrvatskih branilaca" - saopštenjem "Ako je i od Ante, previše je" - i nedeljnik Hrvatski list, koji na naslovnoj stranici piše "Narod se pita, je li ovo naš Gotovina?".

Taj pokret i Hrvatski list zameraju Gotovini što se zahvalio državnim institucijama, što ne pominje pokojne predsednika Franju Tuđmana i ministra odbrane Gojka Šuška, što nije išao u Vukovar na obeležavanje pada grada.

Prozivaju ga i što proglašava rat završenim dok još ima veterana koji su izvrgnuti gonjenju, što poziva na povratak čak i Srbe koji 90-ih nisu prihvatili hrvatsko državljanstvo, što se okružio onima koji su ga ranije klevetali, što je oduševio levicu za koju je do dana oslobađanja bio okrutan ratni zločinac i što je nakon smrti Šuška i Tuđmana počeo izmišljati da nije član HDZ-a i da je po uverenju liberal.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/35569 ... epoznajemo

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 18:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
http://srbin.info/2012/11/dorde-vukadin ... nom-samar/

Citiraj:
Поштено говорећи, не би хашка правда била много праведнија чак ни да су их осудили на неке мање временске казне. А онда ослободили зато што су већи део већ одлежали.

Са становишта Готовине и Маркача ефекат би био исти, а скандал ипак мање очигледан и „образ” трибунала би макар привидно био сачуван. Међутим, делиоци хашке (не)правде овог пута су се „мушки” испрсили и хрватске генерале ослободили у целини и целости.

Да је циљ био само да се Готовина и Маркач ослободе – поступили би на горњи начин. Али нису. Што наводи на закључак да је превасходни циљ био да се са саме „Олује” скине стигма злочина, као и да се од одговорности амнестира хрватска држава. На крају, али нипошто не мање важно – циљ је вероватно било и превентивно скидање одговорности са америчке владе и њених грађана због политичке и логистичке подршке коју су током „Олује” пружали Хрватској.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 01:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Citiraj:
Шамар може да буде, а најчешће то и јесте, акт агресије и насиља. Али у ретким тренуцима, може да буде и отрежњујући и, такорећи, подстицајан. (Не каже се случајно да некоме нешто одговара „као пијаном шамар”.) По свом карактеру, овај хашки шамар несумњиво спада у прву категорију – то јест израз је осионости и глобалног силеџијства. Али уопште није искључено да би, на крају баладе, по српску националну свест и геополитичко укорењење могао имати отрежњујући ефекат овог другог. Хоћу рећи: ако нас ни ово са Хагом и Готовином не освести, заиста не знам шта хоће.

Ma koliko ja prizeljkivao osvjescenje,srpska memorija je kratkog vjeka.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 22:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Мерон: Пресуда Шешељу у јулу наредне године
http://srbin.info/2012/12/meron-presuda ... ne-godine/

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2012, 19:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
субота, 22. дец 2012, 12:10 -> 12:56

Митрополит Јован са Готовином

Митрополит Јован разговарао са Антом Готовином на свечаном пријему који је приредио председник Хрватске Иво Јосиповић. Митрополит загребачко-љубљански није желео да прича о садржају тог разговора, пише загребачки "Вечерњи лист".

На свечаном пријему код председника Хрватске Иве Јосиповића митрополит загребачко- љубљански и целе Италије Јован (Павловић), сусрео се и разговарао са генералом Антом Готовином, али о садржају тог разговора није желео да прича, пише загребачки Вечерњи лист, а преноси Фонет.

Овај дневник наводи да су се саговорници "срдачно поздравили, генерал Готовина је то учинио с много поштовања, а митрополит Јован с великом срдачношћу", и да су се потом задржали у "подужем разговору".

"Ја сам био у 'поповској групи', односно с кардиналом Бозанићем и осталим свештеницима и верским особама. Разговарао сам с генералом Готовином, али вам ништа не могу рећи из тога разговора", изјавио је митрополит Јован за Вечерњи лист.

Позивајући се на кругове блиске Српској православној цркви, загребачки дневник наводи "да срдачност која се могла видети и на лицу генерала Готовине и митрополита Јована није била пука формалност, а у СПЦ у Загребу генерала Готовину доживљавају као изразито позитивну особу".

"Види се по свему да је реч о човеку високог морала, који није оптерећен прошлошћу него свима поручује да се окрену будућности. Изразити је позитивац и симпатишемо га", рекли су, наводно, Вечерњем листу, саговорници у СПЦ.

Лист сазнаје, ипак, да су Готовина и митрополит Јован разговарали о потреби још веће сарадње и заједништва, као и већем раду на помирењу и дијалогу хрватског и српског народа.

Вечерњи лист констатује и да је "митрополит загребачко љубљански Јован међу ретким епископима СПЦ који је прихватио пут дијалога и помирења после ратних разарања и вратио се у своје седиште у Загреб. Иако му није било лако првих послератних година, митрополит Јован издржао је многе напетости и успео да успостави дијалог са политичким
властима и јавношћу".

"Захваљујући томе, СПЦ не ужива само формална права као и све остале верске заједнице у Хрватској (који су верификовании уговорима с државом), него активно учествује у изградњи хрватског друштва. Најбољи је пример за то је овогодишње отварање православне гимназије на загребачком Светом Духу, али и редовно учешће највиших државних представника, као што је председник Хрватске, на важним црквеним слављима", наводи Вечерњи лист.

Na TV kažu da se čak i rukovao sa njim.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2012, 14:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Jebo ti Tito svoje partizane :angry3:

http://www.depo.ba/hronika/stoji-okomit ... -poganluka

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2012, 22:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ante Gotovina u jaslicama.Bolesnici.
Spoiler:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 19:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
I onda dođe Zoka i mene banuje kad Hrvate nazovem ustašama ili bečkim konjušarima :roll:

Slika

http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/285667/Skandal-Nova-oslobadajuca-presuda-za-Srbe-na-vrbe-

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 19:31 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ako oni jedu go*na moramo li i mi?

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 19:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jok, nego trebamo pustiti da po nama piša ko stigne i kome se god digne :roll:
Ne da moramo, već, i moramo i trebamo.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 19:40 
Administrator
Korisnikov avatar

Samo ti onda....al' na svome forumu, ne na ovom.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 20:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa imam plaćen neki host na kome imam prostora za još nekoliko domena, mogao bi nabacit ovaj besplatni phpBB forum, samo u tom slučaju 2/3 ovih forumaša bi prešlo kod mene, msm jesam genocidaš i živim u genocidnoj, ali ne želim genocidisati ovaj forum :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 22:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Imaš moj blagoslov. Putuj igumane....

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 15:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Hrvatski general Ante Gotovina predložen je za priznanje "Počasni građanin Bihaća". Gotovinu je za ovo priznanje opštini Bihać i Komisiji za dodjelu odlikovanja i priznanja predložio HDZ Bosne i Hercegovine sa sjedištem u Bihaću.
Naravno ovakvoj inicijativi podrška je odmah stigla iz Udruženja hrvatskih vojnika Unsko - sanskog kantona. U obrazloženju prijedloga za odlikovanje Gotovini se navodi da je zahvaljujući hrvatskoj vojsci na čijem je on čelu bio zaustavljena ofanziva srpske vojske na Bihać.

Log: Tekst kopiran sa BanjalukaLive portala: http://www.banjalukalive.com/aktuelnost ... z2J5l5afD9

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 15:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Kako se ljudi sami lazu to je cudo jedno :lol: Da nije bilo arapskih para i Alije da ih proslijedi do nasih generala, sad bi Dodo organizovao ragting prvenstvo i na Uni :)

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2013, 02:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Војислав Шешељ: Хашки суд за рачун САД шпијунирао Милошевића у затвору
http://srbin.info/2013/01/vojislav-sese ... u-zatvoru/

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 15:20 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Šta mislite o sutrašnjoj presudi? Hoće li neka od strana plaćati ratnu odštetu? Naime sutra u Haagu zakazana je rasprava povodom međusobnih tužbi Hrvatske i Srbije za genocid.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2013, 09:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tako se to radi

http://www.vestinet.rs/aktuelno/snp-nas ... robnu-kucu

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 385 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]