banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 23:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9470 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 474  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Jan 2013, 21:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
nepokoreni je napisao:
Ovako nešto: http://www.pik.ba/artikal/1531842/saab-93/ pa i nije skup jedino je podaleko... :-?
Ako je Isuzuov iz Opela vjerujem da je dobar motor jer se u njega kunu svi vlasnici Vectre :wink:

Pu fukaro jedna, krelac lajavi, izdajico foruma svog... šta ćeš tamo među turke :lol:
Našo si đe ćeš savjete tražit :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2013, 21:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Šut' bolan trolujem pomalo :evil: :wink:

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 06:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Platicu Zoki kafu ako ti ove godine kupis auto :D

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 08:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Što se tiče auta, nepokoreni, čim kupuješ auto od 6 - 7 hiljada kmica, znači da nisi neko ko može na auto da troši koliko je njemu kurcu ćejf, a sa druge strane, oćeš da se voziš ko ministar. U tom slučaju, bježi od saba, jaguara, rovera i sličnih gluposti koje ti mogu duboko zavući ruku u džep. Kupi sebi puga 407, ili čak 406, sa 2.0 HDI motorom i da te Bog vidi, auta su što se tiče motora i limarije nepoderiva. Nači ako nisi siguran, onda gledaj šta taxe po FR i okolici voze, a oni voze samo ono što u prvih 500 hiljada kilometara neće morati ni pogledati.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 09:03 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Da mi je vidjeti kako će da kupi 406 (pogotovo 407) sa tim motorom za 7k KM... :roll: Nije kvarljiv auto, al nisu ni jeftini djelovi...

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 09:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kako misliš dijelovi nisu jeftini, pa to su u principu najjeftinij auti za održavanje, možda su jedino jeftinija fiat vozila, mada sumnjam. Nije ovo više 1987., inače to su najmasovnije motorizacije i platforme koje koristi najviše auto brendova, pa su u skladu sa tim, ponudom i potražnjom i djelovi najjeftinij, jer su najmasovnije zastupljeni.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 09:26 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Jel ti to iz vlastitog iskustva il onako...? Znam par ljudi koji voze 407-icu, kao što rekoh nije kvarljivo auto, ali djelovi uopšte nisu jeftini... francuzi najjeftiniji za održavati - sasvim novi pojam za mene... :roll: Ajd da si rekao Golf... :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 09:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
old fashion men je napisao:
Što se tiče auta, nepokoreni, čim kupuješ auto od 6 - 7 hiljada kmica, znači da nisi neko ko može na auto da troši koliko je njemu kurcu ćejf, a sa druge strane, oćeš da se voziš ko ministar. U tom slučaju, bježi od saba, jaguara, rovera i sličnih gluposti koje ti mogu duboko zavući ruku u džep. Kupi sebi puga 407, ili čak 406, sa 2.0 HDI motorom i da te Bog vidi, auta su što se tiče motora i limarije nepoderiva. Nači ako nisi siguran, onda gledaj šta taxe po FR i okolici voze, a oni voze samo ono što u prvih 500 hiljada kilometara neće morati ni pogledati.

Kapa dole za komentar, samo sto ih nema za 7000 KM :) Da si rekao €... E onda bi bila druga prica :)

P406 bi se mozda mogao naci.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 11:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
406 bendžosta kom staviš plindžu nađeš za 4kKM bez problema.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 13:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
el ti to iz vlastitog iskustva il onako

Iz vlastitog, bogatog i dugogodišnjeg.
The_new_Statesman je napisao:
samo sto ih nema za 7000 KM

Pa dobro, možda je za 407 malo kratak, ali 406 bez problema. Meni je 406 čak i bolji, ima mi klasičnij izgled, a opet elegantan i moderan, a ljepša mi je i unutrašnjost, manje plastična. koliko sam upratio i nepokoreni voli taj jednostavnij dizajn.
nepokoreni je napisao:
Šut' bolan trolujem pomalo :evil: :wink:

Jebote ti si veći mazohista od Don Kihota i Sizifa zajedno :roll:
Niko nikad, budalama i neznalicama, nije uspio objasniti da su budale i neznalice, pa nećeš ni ti.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 14:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Za 406 ste u pravu stvarno nije loš po izgledu, a može se naći benzinac za solidnu cijenu stavi se plin i laganini... 8) OFM ne slažem se sa tobom za održavanje Puga, dva prijatelja mi imaju Pug jedan 407 drugi 307, ne bi se složili sa tobom za jeftino održavanje :-? ovaj je nosač motora za 407 2.0 HDi platio oko 360 KM ako to nije skupo.... :roll:

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 14:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Koje auto te klase i tog godišta ima jeftinije održavanje, osim možda fijata, mada nisam siguran, no siguran sam za sve ostale marke, niti jeddno nije jeftinije i jednostavnije za održavanje od puga i citroena, znači govorim o ekvivalentnim klasama i godištima.
Kvalitet HDI motora je dokazan i neupitan, naročito ovi sa 8 ventila, to su motori bez premca i bez mane.

što se tiče tvog havera i nosača motora, jesi li siguran da je to, ili ga je neko žestoko zajebo..., pa kompletan set kvačila za to auto, znači valeo prva ugradnja, košta između 220 do 250 kmica, kako gdje, a ruke su od 80 do 120 KM, opet kako gdje, e ako je to skupo, onda ne treba ni voziti auto. Ja sam prije par godina za 307 nosač motora, onaj donji, što je ispod, platio 35 KM, e sad šta je tvoj drug mjenjao i ko ga je po ušima klepio ne znam.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 16:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Mijenjao nosač od dotičnog modela u ovlaštenom servisu, pošto se opekao kod garaž-dunđera pa ga duplo skuplje izašlo jednom prilikom, a i stipsa je servisna knjiga ovo - ono.. :-? Znam da je zamalo u nesvijest pao kad mu je račun fakturisan, iskolačio oči ko da je duha vidio. Inače je "sinčić" ima para pa kad on tvrdi da je klanje dijelovi.... :-?
Mazutaša ne bi, benzin - plin najbolja solucija a održavanje je jeftinije za benzinca i manje su potrani kilometrima nego mazutare...
Tačno Fiat i VW su jeftiniji od Francuza za dijelove i održavanje provjereno.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 16:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
VW su jeftiniji od Francuza za dijelove i održavanje provjereno.

Ni u ludilu, eto da ti kaem da je održavanje puga ili citroena, u pola jeftinije nego održavanje ekvivalentnog VW. set kvačila je duplo skuplje uraditi na VW, zamjena razvodnog mehanizma također, itd. ne govorim o tzv. ovlaštenim servisima koji služe da budale udaraju po ušima, jer tamo auto ne bi otjerao ni džaba da mi ga rade, govorim o iskusnim majstorima, ljudima od struke i samostalnom nabavljanju djelova, kojih ovde u Sarajevu ima na svakom ćošku, a također i vrhunskih mehaničara.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 17:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ustvari, što se tiče dijelova VW je najskuplji, naravno ne mislim na golfove dvice, već na vozila od neke 2004 pa nadalje, jedino možda Mercedes i BMW imaju jače cijene od VW-a

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 18:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Svi originalni dijelovi za bilo koji model su skupi, jedino je povoljno ove stare arbatije sa kineskim dijelovima krpati. Al ipak sam da uzmem auto kome zamjena remenja i španera košta 350 KM a ne 1000 KM...al et' malo troši :roll:

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 18:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa to ti je pug i citroen, zamjena razvodnog mehanizma košta sa rukama 400 kmica, garantujem da je svaki servis i dio jeftinij nego kod ekvivalentnog modela VW.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 19:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
nepokoreni je napisao:
Svi originalni dijelovi za bilo koji model su skupi, jedino je povoljno ove stare arbatije sa kineskim dijelovim krpati.
Joj.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013, 17:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
ljudima od struke i samostalnom nabavljanju djelova, kojih ovde u Sarajevu ima na svakom ćošku, a također i vrhunskih mehaničara.

Ljude od struke ajde-de i mogu naći al što se cijene za SA tiče ne bih znao reći samo ovdje u BL ima dosta dijelova za sva Francuska vozila i da ti kažem nisu jeftini :-? al zato za VW i ostala Švapska vozila imamo uvoznika zamjenskih dijelova koji su jako povoljni al sad kvalitet :roll: ja sam npr visko ventilator za BMW platio 75 KM i evo dvije godine ko metak radi...

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013, 17:57 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
evo ti auto, djevojcice ima da ulaze unutra, bez da im otvoras vrata.. :D http://www.pik.ba/artikal/5003484/honda-civic-1-6-sport-vtec/

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9470 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 474  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]