Zadnjih dana gledao malo mejnstrima, Zapanjujući Pauk-Čovjek (2012), ništa tu nije posebno loše samo po sebi, ali se slažem sa mnogima koji su istakli, da je ovaj film, u ovom trenutku i na ovaj način, poprilično izlišan. S tim, što su meni glumci u ovoj verziji, simpatičniji od Tobija i "iritantnosti na nogama" Kirsten. Ali opet, dokle smo dogurali, da Garfild glumi Spajdermena, pitam se šta je sljedeće, da Šiljo glumi Betmena?
Abraham "Bafi" Linkoln, koljač vampira (2012), mada sam uvjeren da kvalitetom ne zaostaje za filmom kojeg je mrkvica gledala u postu iznad, ništa posebno interesantno nema u ovom filmu. Osim sjajne ideje, da su za sve američke zločine, genocide i masakre, što nad Indijancima i bizonima, što nad svojim sugrađanima, u stvari krivi vampiri. Ovo je film pretvorilo, iz one koja vreba iz mračnog ćoška, u neskrivenu komediju.
Mračni vitez ustaje (2012), bilo je mnogo hejta na ovogodišnjeg Betmena ovdje na forumu, rekao bih bezrazložno. Moja zamjerka mu je, da previše liči na prethodni nastavak, samo sa drugim zlikovcem. A Bejn kao zlikovac mi je kandidat za jednog od najbezveznijih Betmenovih protivnika, u rangu sa onim karikaturama iz Šumaherovih "vožnji". Ovaj dio je vjerovatno i najpatetičniji, ali je dobro što je snimljen, jer se tek poslije njega može vidjeti da je prethodnik, "Mračni vitez", bio žestoko precijenjen film, i da je "Betmen počimlje" najbolji film u trilogiji.
_________________ Umro je Džimi Hendriks iz Sijetla, Klepton i Pejdž su dva matora pijetla, al' budućnost je ipak svijetla sve dok nam je Popokatepetla...
|