Evil_Dead je napisao:
Пази, пописивач би могао да објасни некоме како да се изјасни по питању степена стручне спреме, ако дотични не зна како се у закону разврставају, типа добије одговор: "Имам 4 разреда основне" онда може да упише ПК и слично.
Али, са нацијом и вјером је ствар да се она не уређује законом, већ је ствар субјективног осјећаја, те нико не смије "неписменом" објашњавати у какве богове вјерује или које је нације.
По твоме, пописивач би требао мене да схвати као неписменог и да ми "објашњава" шта сам и ко сам, иако сам факултетски образован.
Евил (велики респект за образовање

)али ето хипотетички ти ћеш рећи ја сам српске вјероисповјести. И?

Немам апсолутно никакву намјеру се бавим твојим вјеровањима,дакле истакао си вјеровање које не постоји барем не под тим именом,додавањем ријечи православне између прве и треће,онда се мијења садржај и поента
Исто тако око националности (осим наравно случајева покушаја хумора) сутра ја кажем неком српском пописивачу како сам четник и шта?

Она ће ме ставити у остале јер није предвиђена та врста нације?! Не могу дати мишљење (јер први нисам у потпуности нашао нигдје све могуће ставке пописа за годину дана)
Citiraj:
наравно да не би смио утицати, али у муслиманском табору влада општа забуна и они просто не знају шта су.
добар дио, поготово оних југоносталгичара ће се изјаснити као босанац. они мало национално свјеснији ће рећи да су муслимани а они најзадртији да су бошњаци.
питам се како ће се изјаснити Бабини, поготово зато што он излази
Александре ту се сви слажемо да пописивач не би смио бити неко ко ће наређивати или било каквим другим средствима утицати,али нека едукативна функција мора постојати (како не би у бих било Перуанаца,Јамајчана,Киргистанаца)

Не слажем се да ће добар дио се изјаснити као босанци

(осим већ поменутог великог колача) имам у виду и неке податке кад је била нека иницијатива неке организације Тузле,гдје се правила нека мини врста пописа у Федерацији (и гдје се можеш мислити укупно 1,3% грађана изјаснило као босанци)

. Али добро,сами смо свједоци да може доћи до манипулације и пропаганде,па не би чудило да се проценат босанаца (што је опет сулудо јер да би нација постојала мора имат своја обиљежја,а ова то нема) буде већи,управо како би се остварили неки непосреднији циљеви званичног Сарајева (сви знамо који да не давим).
И да Александре (прихватићу да нисам у праву) али јел ти логично дјелује да ће се велики број људи по питању нациоанлне припадности изјаснити као муслимани,а потом и у религијском да су муслимани?