banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 17:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 613 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 31  Sledeća

Da li smatrate da policija prečesto i previše koristi silu bez opravdanja?
Da 62%  62%  [ 87 ]
Ne 38%  38%  [ 53 ]
Ukupno glasova : 140
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Policija/Milicija
PostPoslato: 11 Nov 2012, 19:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
И пар миља казне,сигурно.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2012, 10:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Nije u redu sto policajci mlate pijane kavgadžije na licu mjesta. Nema svrhe kad je pijan.
Trebaju fino sačekati da se otrijezni pa ga onda nalemati, ali ne povrijediti.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2012, 11:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

musakica je napisao:
Nije u redu sto policajci mlate pijane kavgadžije na licu mjesta. Nema svrhe kad je pijan.

Кад се пробудиш и осјећаш се као да су те 3 камиона прегазила,имаш невјероватан бол у глави,још и на помјерај једне длаке не можеш доћи себи од бола,то нема сврхе ? :)

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2012, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nema pojma zašto ga boli, a često se i nesjeća!
Kada je pijan je pogrešan momenat!

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2012, 13:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2010, 10:08
musakica je napisao:

citam ove zadnje postove na zadnje 2 strane i ovaj mi se nikako ne uklapa nigdje?
Vezano za sta je ovaj post? (sem za naziv teme)

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2012, 19:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Veže sa za slučajeve koje smo najvjerovatnij imali prilku da gledamo na našim ulicama! Ima jedan fin slučaj na temi opisan!

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2012, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Milicija trenira strogocu...da je meni mater vako ubacio u maricu....silovao bi mu cer/sina.
Drama u Beogradu: Matići iseljeni, prijatelji uhapšeni, supruga završila u bolnici
http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/ ... 67351.html

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2012, 21:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
смрадови обични!
разумијем да мораш радити свој посао који је понекад веома ружан и тако мораш тјерати некога на улицу, али не мораш због тога бити кретен и бити надркан на све људе и онак осе понашати...пу...

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2012, 21:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Evo veceras gledam na dnevniku smanjice policiji 10 posto platu,sad ce jos vise biti korupcije,nadomjestice oni to mozda na drugi nacin,posebno saobracajci :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2012, 20:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

УХАПШЕНА МАЈКА: У полицији су ме малтретирали, гурали низ степенице…!
Spoiler:
ПОЛИЦИЈСКА ТОРТУРА! “У полицијској станици су ме задржали два сата, све време сам плакала, гурали су ме низ степенице и нису ми дозволили да позовем сина како би отишао по сестру”, каже за Телеграф М.П.Н., самохрана мајка која је јуче ухапшена на Дорћолу када је дошла по своју ћерку, која је заједно са другарима из школе пружала подршку породици ватрогасца Зорана Матића, коју су исељавали из стана по налогу судских извршитеља.

- Полицајац ме је отргао од ћерке, и убацио ме у марицу. Никада нећу заборавити лице свог детета које је вриштало и дозивало ме, а ни кључ јој нисам оставила да уђе у кућу. Остала је на улици. Одвезли су ме у полицијску станицу и тамо задржали два сата. Поред грдосије од човека која ме је привела и оставила му модрице по рукама, његов колега ме гурао на спрат, и све време сам падала по степеницама. Трећи је инсистирао да угасим телефон и оптуживао ме да сам послала смс. Нису ми дозволили да позовем сина, како би отишао да покупи сестру са улице. Док сам ридала од плача смејали су се и говорили да се фолирам – каже ова самохрана мајка.

У полицијској станици је њој је прочитана изјава у којој полицајац који је привео тврди да га је опсовала.

- Ја сам дошла по ћерку и она ми је рекла да им је полицајац претио да ће их похапсити. Пришла сам једном и питала да ли је то истина када је други полицајац, грдосија од човека, почео да виче на мене да деца треба да буду у школи или код куће. Рекла сам му само да малолетну децу не може да хапси нити да им прети и да уколико има било каквих проблема треба да зове родитеље. У том моменту насилнички је ишчупао руку мог детета из моје и раздвојио нас. Једино сам прокоментарисала да треба да их је срамота јер децу све време учим да их полиција штити и да ако имају проблем прво се њима обрате – наглашава М.П.

М. П. истиче да никаква материјална надокнада не може да надокнади оно што је претрпела ни трауму које је њено дете доживело.

- Рођена сам у Београду, као и моји родитељи, живим на општини Стари Град цео живот. Старији син ми је ђак генерације у првој гиманзији, а ћерка иде у две школе. Магистар сам географских наука, самохрана мајка и незапослена. Не верујем да било којој власти одговара овакво понашање људи који грађене треба да штите и брину о њиховој безбедности- каже М.П.

На Војно медицинској академији М.П. су утврђене повреде које је задобила приликом хапшења као и повреде које су нанете њеној ћерци, а обављен је и преглед код психијатра.

Случај тренутно истражује унутрашња контрола полиције, а М.П. каже да ће тужити полицајца који ју је на свиреп начин привео.

ЗАСЛУЖЕНО: Бахати полицајац ”лети из МУП-а”, следи суспензија! (ВИДЕО)
Spoiler:
Београд — Покренут дисциплински поступак против полицајца који је хапсио грађане који су протестовали због исељавања породице Матић на Доћолу и он је удаљен са посла.

Главни полицијски саветник Полицијске управе за град Београд Никола Пуповац најавио да ће полицајац бити суспендован.

“Колега ће бити удаљен до окончања дисциплинског поступка, биће суспендован, а радна група коју је формирао начелник полицијске управе је у сталном контакту са тужиоцем”, рекао је Пуповац.

Он је казао да коначну одлуку очекује врло брзо и навео да је радна група већ направила прелиминарни извештај, из кога произлази дисцилинска одговорност полицајаца.

Претходно је у МУП-у заседао колегијум, који је одлучивао хоће ли и какве ће мере бити предузете против полицајца који се јуче брутално обрачунавао с рађанима. Колегијум је разматрао и извештај Унутрашње контроле МУП-а, која је синоћ добила задатак да истражи овај инцидент.

У име полиције и свих њених припадника, због некоректног поступања према приведеним лицима, упућено је извињење МУП-а.

Поступање полицајца осуђују и у Полицијском синдикату Србије где кажу да је недопустиво да појединци блате углед службе и да је неопходно да се изрекне адекватна казна. Синдикат тражи и да министарство спроведе психолошку проверу свих припадника МУП-а како градјани не би убудуће имали сличан проблем и како се ситуација из Вишњићеве не би поновила.

У међувремену, откривен је идентитет полицајца који се јуче обрачунавао с грађанима окупљеним због подршке породици ватрогасца Матића, која је избачена из стана. Реч је о Милосаву Стиковићу, пише “Блиц”.

Према сазнањима тог листа, он обавља посао помоћника командира у Полицијској станици “Стари град”. Стиковић у полицији ради већ 20 година и до сада није дисциплински кажњаван.

Подсетимо, београдска полиција брутално се јуче у Вишњићевој улици на Дорћолу обрачунала с грађанима који су негодовали због исељавања четворочлане породице ватрогасца Зорана Матића.

Најбруталнији је у томе био управо полицајац Стиковић, који је изазвао бурне реакције окупљених грађана када је зграбио за рамена једну мајку и угурао је у полицијску марицу наочиглед њене малолетне ћерке, само зато што је полицајцима приговорила, питајући их зар их није срамота да прете деци која су дошла да подрже другаре из разреда. Након тога полицајац је извиждан.

Претња да ће бити угуран у марицу била је упућена и репортеру Б92, који је полицајца питао зашто је то урадио.

Подсетимо, осим поменуте жене, приведено је још неколико грађана, који су касније у току дана пуштени.

Поменути инцидент који се догодио у среду испред Вишњићеве 9 на Дорћолу осудили су чланови полицијских синдиката, а заштитник грађана Саша Јанковић затражио је од председника владе и министра Ивице Дачића да се извини грађанима због “бахатог” поступања полиције при хапшењу грађана.
Дачић, који се налази у службеној посети, рекао је да је избачена породица Матић привремено смештена у полицијски хотел на Бежанијској Коси. Он је за Б92 потврдио и да је телефоном разговарао са ватрогасцем Зораном Матићем. Такође, у МУП-у је јуче речено и да ће се наћи решење за трајни смештај ове породице и да “свог човека неће оставити на улици”.

Само неколико сати након овог инцидента, како сазнаје Б92, почела је унутрашња контрола МУП-а. Први резултати требало би да буду познати већ данас.

Стан из ког је избачена породица ватрогасца Матића потражује и адвокатица Милица Ђурковић, која је имала судско решење о извршењу исељења.
Матић тврди да је стан легално купио 1999. године и за њега “Инжињеринг промету”, док је стан био у сивој градњи, платио 72.000 марака и у њега уложио још 16.000 марака.

“Инжињеринг промет” је за фирму “Победа”, која је била градитељ станова, изводио занатске радове и у компензацији добио четири стана, од којих је један Матићев. “Касније се појавила адвокат Милица Ђурковић, која тврди да поседује све папире за наш стан и да га је платила 24.000 марака”, рекао је Матић, напомињујући да је уговор са њом поништен јер није измирила све обавезе.

У међувремену, “Победа ” и “Инжињеринг промет” су отишли у стечај и већ 15 година траје суђење, на које Матићи никад нису ни били позвани.

Матић каже да је све урађено незаконито, јер је суђење за утврђивање власништва над њиховом имовином вођено а да их нико није обавестио о томе. “Само су се једног дана појавили са судском пресудом против које ништа нисмо могли да урадимо”, рекао је он.

Последњи покушај судских извршитеља да иселе породицу Матић био је 15. октобра, међутим исељење је одложено због безбедносне ситуације, јер је Матић претио да ће се запалити уколико му полицајци уђу у стан. Тада је адвокатица Ђурковић с приватним телохранитељима дошла како би породица била исељена.

Милица Ђурковић у изјави за Тањуг каже да је судски добила власништво над станом и да је тај стан купила још 1990. године од стамбене задруге “Победа”, али да је пет година касније добила обавештење да мора да доплати за стан, иначе ће уговор бити раскинут. “Стан сам преплатила и нисам желела ништа више да доплаћујем, већ сам покренула судски спор и донета је привремена мера да се ‘Победи’ забрањује да отуђује стан”, рекла је она.

Такође тврди да се у стан од 1999. године уселила Рада Матић, која је стан чувала за фирму “Инжињеринг промет”, у којој је радила као спремачица.

“На суду је утврђено да смо ми власници, а да се у стану налази треће лице. Они нису купили стан и у туђем стану су били 12 година. Овај спор водим скоро 20 година, а извршење је законито изведено на основу судске одлуке”, казала је адвокатица Милица Ђурковић.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 13:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2010, 10:08
Nadam se da ce dobiti u najmanju ruku otkaz, mada cisto sumnjam, bahati majmun, koji misli da je uhvatio Boga za muda

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 19:24 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Nov 2012, 15:47
Nazalost bilo je i bice takvih dogadjaja i ubuduce.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2012, 18:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

prođeš ovoliku obuku da bi šamarao čupavce po dfk.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7XHl3Yg2ihU[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2012, 21:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Тако је то кад нема војске.Зато и јесу једна од најјачих и најорганизованијих јединица на балкану.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2012, 07:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Caplar je napisao:
Тако је то кад нема војске.Зато и јесу једна од најјачих и најорганизованијих јединица на балкану.

Najjaci su kad tuku civile koji nisu obuceni, kad naidju na tvrdji par oraha onda ginu ko budale. Ne volim policiju, za mene je to bagra koja ne radi svoj posao i glavni su generator kriminala, nisu to policajci na sluzbi gradjanima vec sluze kriminalcima i vlastima.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2012, 08:46 
Tako nekako, jaki su na klincima u DFK-a, tipicno lijecenje kompleksa...

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2012, 10:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Големи не знам гдје си прочитао да ја њих подржавам или да су они мени прејаки или да раде добар посао,само сам рекао да су јаки организовани.Као и 99% полиција у бившој сфрј служе власти и режиму,а не народу.Како би рекао стих из једне пјесме
"Полиција по правилу недужне малтретира,док лопови се богате ван законских оквира" ..

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2012, 10:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Caplar je napisao:

Da, da, u TOP 8 su jedinica na Balkanu...

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2012, 13:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Nisam upoznat sa strukturom, ali cisto sumnjam da su organizovaniji od drzave kojoj sluze.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2013, 13:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Pozdrav, pišem vam prvi put jer do sada nisam imao priču koju bih želio da podijelim sa vama,
ali da znate da vas redovno slušam i da ste jedini medij bez dlake na jeziku. Ovim putem bih
želio da ostanem anoniman jer u današnjim vremenima samo nas to može zaštititi od daljih
problema po sebe kao i po svoje najbliže. Radnja počinje prije dva dana, tačnije 24 aprila oko
17h.
Nakon završenog radnog dana otišao sam da ćerki kupim poklon za rođendan (3 godine), bio je
je to mali plastični bicikl sa nogarama, pravi za proljetne vožnje po parku, ako ste roditelj
znaćete da to pričinjava najveću radost jednom malom djetetu, naravno onome kojem nismo
„uvalili“ igrice i telefone u ruke da se igraju.
Da ne duljim, u čitavoj toj frci stajem na crveno svjetlo u centru grada, iza mene se nalaze 3
automobila i 4ti su policijska kola, inače da napomenem da posjedujem džipa novije tipe kojeg
sam mukotrpnim radom zaradio a ne dobio od oca ili ne daj bože da je plaćen novcem
poreskih obveznika kao što je to slučaj sa većinom banjalučkih automobila.
Pošto radim posao koji traje 24h i stalno sam na telefonu, tog trenutka sam se zamislio i
odlutao…tačnije kada se zeleno svjetlo upalilo nisam na vrijeme krenuo, što je izazvalo burnu
reakciju ne 3 privatna automobila već 4og policijskog vozila. Samo što sam krenuo policija je
prešla u suprotnu traku i sa rotacijom me presrela na pola ulice. Izašli su 2 policajca, izbacila
me iz vozila na haubu (na prosto čuđenje prolaznika kao i vozača u autima) i tada su počele
prozivke : Šta ti se k*** sa tim džipom, misliš što imaš para da možeš da radiš šta hoćeš,
došao si ovde u banja luku da pokazuješ mišiće, vrati se u sloveniju pa tamo se ku*** (da
napomenem da sam slovenački državljanin koji radi u BL, uredno i na vrijeme plaćam sva
državna potraživanja i nemam nikakvih incidenata sa vlastima).
Nakon primitivnog prozivanja bez ikakvih argumenata i validnih optužbi, počinju da mi
preturaju po autu i izbacuju sve stvari na asfalt (kao da sam ne daj bože diler i kriminalac),
između ostalog plastični bicikl koji je trebao biti poklon za ćerkicu bacaju na asfalt i koji se
tom prilikom lomi.
Bilo je tu još vrijeđanja na nacionalnoj osnovi kao i pogrdnih riječi koje nisu primjerene za vaš
program. Nakon svega što se dešava, dolazi još jedna interventna patrola. Iz nje izlaze još dva
policajca i jedan u civilu. Kada je došlo „pojačanje“, prilazi mi opet policajac iz prvih kola,
unosi mi se u lice uz pogrdne riječi i tada me udara šakom iz sve snage u rebra i u ruku.
U tom trenutku shvatam da su mi se stvarno zamjerili i počinjem da se derem i da im prijetim,
jer sam doživio ogroman stres ni zbog čega. U početku sam mislio da su me zamjenili sa
nekim ali sada vidim da su oni u stvari kivni na sve uspješne poslovne ljude i da samo čekaju
priliku kada će nekoga prebiti iz vlastite huje i nezadovoljstva (pretpostavljam da probleme
nose od kuće ili da nemaju dovoljno za janjetinu koji su skupili od harača pojas, normalno ne
prijavljenog).
Naravno, da bi prebijanje i preturanje bilo opravdano, pišu mi kaznenu prijavu zbog ometanja
javnog reda i mira kao i spriječavanja službenog lica u obavljanju svojih dužnosti. Ne znam da
li u ovoj banana državi pod opis dužnosti spada prebijanje nevinih i nedužnih lica, jer
ponašanje današnjih kvazi policajaca me podsjeća više na američke filmove i divlji zapad nego
na službena lica od kojih možemo tražiti zaštitu i koja će nas zaštiti od kriminala.Za period
koji sam ovde doživio sam toliko neprijatnosti da bih vam mogao svaki dan pisati, ovo je bila
ona kap koja je prelila čašu. Ovim putem ne želim da uvrijedim one časne i poštene policajce
koji besprijekorno obavljaju svoju dužnost, već samo da istaknem da pojedinci uzimaju red u
svoje ruke i tako bacaju mrlju na cijeli MUP RS.

http://bigportal.ba/big-dopisnik-kad-policija-bije/
U normalnoj drzavi bi ovo bio medjudrzavni skandal.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 613 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 31  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]