banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 12:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 774 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 39  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Dec 2012, 14:34 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
sudoku je napisao:
Citiraj:
sto se tice strajkaca ne ulazim u to ko ima koju skolu, vec pricam o pohlepnim osobama kojima je zinula guzica pa on/ona ne umije sa 1000 KM da prezivi pa se odlucio za strajk..Strikers should be shot

jao cuj ovog palamudosa... mora da si jedan od onih kolji pjuju iz petnih zila po komunizmu,a zivi u stanu koji su starci dobili od komunizma, ne zaradili i platili vec dobili, pa ne znas sta su kredit ni kirija...

de ti drugar plati kiriju 300, pa onda rezije jedno 100-150, a preko zime do 200 bez problema ode zbog grijanja...

onda plati hranu barem 200-300
racunaj servis kola i gorivo barem 100 mjesecno

javi koliko ti ostane od te hiljadarke sa kojom pohlepne osobe ne mogu da zive
ako se stisnes ko crvic, imas "lufta" od cak 200 maraka za obnavljati garderobu, sjesti sa prijateljima nekad na kafu i izaci jednom-dvaput mjesecno, a valja u svadbu, na babine, poklon nekom uzeti... ali ti bi da prezivis, ne bi da zivis. neces ti zivjeti al zivio mile

ajd procitaj sve zadnje postove a ne samo komad..drugo, da ja pljujem po komunizmu i Titi.. :lol: ovo sto se tice kredita stvarno ne znam kako funkcionise pa ako mozes na papir da mi nacrtas i postavi ovdje..

Džontra je napisao:
Ako sam dobro shvatio, ne kaže spavač da ova odlično živi, već da štrajkuje zato što ima 1000, dok velika većina može samo da mašta o četvorocifrenoj plati, ili o približnoj tolikoj plati.

sve receno u ovom postu..

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2012, 14:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
Džontra je napisao:
Ako sam dobro shvatio, ne kaže spavač da ova odlično živi, već da štrajkuje zato što ima 1000, dok velika većina može samo da mašta o četvorocifrenoj plati, ili o približnoj tolikoj plati.

To je sve tacno i tako je, ali ko je god zavrsio fakultet i radi on ima cetverocifreni broj, ne mozes sad onaj sa srednjom skolom koji nije nista ulozio u sebe da ocekuje tu platu. Budimo realni.
Mada kod mene u gradu ko radi u opstini pa cak da bude to i kafe kuvarica ili cistacica ima platu pribliznu ovoj malo nesto manje a zar je to realno.
Ima velikih propusta kod nas u sistemu i plate nisu realno rasporedjene, nr ni medecinske sestre nisu ok placene.
Ne moze ona med.sestra sto popunjava knjizice imati istu platu kao ona sto radi sa teskim pacijentima to nema logike nikakve.
Onoj na popunavanju knjizica treba dati 600 km a onoj sto radi sa pacijentima 2000 KM.
Jer to sto one rade je katastrofa, bio sam na Paprikovcu lezao 2 mjeseca i viodio sam svega i svacega sta one rade.

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2012, 15:03 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
zasto opet pricas o tome ko je skolu zavrsio..pa imas magistara i osoba koji su zavrsili fax a ne rade.cemu ta prica.. :roll:

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2012, 15:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
lakisat je napisao:
ali ko je god zavrsio fakultet i radi on ima cetverocifreni broj

nema...

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2012, 15:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
zasto opet pricas o tome ko je skolu zavrsio..pa imas magistara i osoba koji su zavrsili fax a ne rade.cemu ta prica.. :roll:

pa nisam im ja kriv sto ne rade ali kad se zaposle koliku ce platu imati.
Doce nekad vrijeme kad ce se skola cijeniti.

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2012, 15:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Braneee je napisao:
lakisat je napisao:
ali ko je god zavrsio fakultet i radi on ima cetverocifreni broj

nema...

Nema ali je blizu, nemaju ni prosvetari ali imaju blizu 950 km...

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2012, 15:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
lakisat je napisao:
Besparica je napisao:
Aha, ne kazes da vrijedi vise ali bi trebalo povecati...

ne znam gdje si vidio da sam rekao ista za povecavanje plata.
Treba ostaviti na istom i nista ne dirati, zasto praviti jos vise socijalnih slucajeva zar ih nemamo dosta.
I ovo smanjenje plata nece samo oni osjetit nego svi ostali u cijeloj drzavi, samim tim ostvarili su ustedu od 56 miliona sto znaci da je tih 56 miliona manje u opticaju to ce zavrsiti u necijem dzepu nece doci ni tebi ni meni.
Manje ce se para trositi i biti u opticaju, slabo je ko mogao ostaviti tih 100 km, vecina je to trosila a sad kad ih nema nece ni trositi tako da ce to osjetiti svi da li prodavao mjesovitu robu ,racunare ili bilo sta.

Tako da se nicijoj nesreci ne reba radovati.

I smanjena plata je iznad prosjeka... Ako mislis da zasluzujes vise, imas pravo da ides i sam zaradis pare... Kazes da si ulozio u svoje znanje, tako da ti ne bi trebao biti problem da ih zaradis. Cak su i u nasoj krsevnoj privredi, ljudi sa znajem trazena roba. Naravno, ako hoce raditi... Ali izgleda da se ipak preferira da se pravimo retardirani, kao npr. u boldovanom dijelu. Pitam se, zasto li je to tako?

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2012, 16:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Svako ima svoje misljenje po ovom pitanju, tako da mislim da ova tema moze pod lock.
Jer se nikad mi ne mozemo sloziti oko ovog pitanja i uvijek ce neko biti za smanjenje a neko ne.
Sad je glupo da ja nekoga ubjedjujem da li treba i li ne da se smanji plata a mi najmanje o tome odlucujemo.
Bice onako kako Dzombic zeli ;)

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2012, 16:47 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
plata ne treba da prelazi 500 km

soba momacka 100 km (dvorisna)
plin i struja 50km
voda sa pumpe ako nema pumpe kanister i na studenac
vesni sapun sampon u kesicama (kopriva) imalin kaladont i pitralon (ljubicica za njezniji pol) 60 km
hjeb mlijeko jabuke i krompir i meso za supu 200 km
novine i kifla 60 km
znaci ostaje vam 30 km da se zajebavate hocete u kino hocete kokice hocete sampitu sve si mozete priustiti

prema tome ja stvarno ne razumijem cemu ova rasprava uopste

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2012, 16:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Zanimljive mjere štednje ovdje :D

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2012, 16:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Puno je kume....šta će im Pitralon kad deda uvijek može poslati litar-dva patoke...

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2012, 16:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
ne moze patoka pa nismo seljaci pobogu
gracki zivot i standard su pitanju a tu se kompromisi ne prave
patoka samo za obloge i pranje prozora i ako dodje djevojka poslije kina pa malo sa medom da zagrijes na resou

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2012, 17:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
plata ne treba da prelazi 500 km

soba momacka 100 km (dvorisna)
plin i struja 50km
voda sa pumpe ako nema pumpe kanister i na studenac
vesni sapun sampon u kesicama (kopriva) imalin kaladont i pitralon (ljubicica za njezniji pol) 60 km
hjeb mlijeko jabuke i krompir i meso za supu 200 km
internet i kablovska 60 km
znaci ostaje vam 30 km da se zajebavate hocete u kino hocete kokice hocete sampitu sve si mozete priustiti

prema tome ja stvarno ne razumijem cemu ova rasprava uopste

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2012, 18:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
sudoku je napisao:
Citiraj:
sto se tice strajkaca ne ulazim u to ko ima koju skolu, vec pricam o pohlepnim osobama kojima je zinula guzica pa on/ona ne umije sa 1000 KM da prezivi pa se odlucio za strajk..Strikers should be shot

jao cuj ovog palamudosa... mora da si jedan od onih kolji pjuju iz petnih zila po komunizmu,a zivi u stanu koji su starci dobili od komunizma, ne zaradili i platili vec dobili, pa ne znas sta su kredit ni kirija...

de ti drugar plati kiriju 300, pa onda rezije jedno 100-150, a preko zime do 200 bez problema ode zbog grijanja...

onda plati hranu barem 200-300
racunaj servis kola i gorivo barem 100 mjesecno

javi koliko ti ostane od te hiljadarke sa kojom pohlepne osobe ne mogu da zive
ako se stisnes ko crvic, imas "lufta" od cak 200 maraka za obnavljati garderobu, sjesti sa prijateljima nekad na kafu i izaci jednom-dvaput mjesecno, a valja u svadbu, na babine, poklon nekom uzeti... ali ti bi da prezivis, ne bi da zivis. neces ti zivjeti al zivio mile

Ja tako kad krenem da racunam sta bi' sve uradio da nadjem milion maraka...i kako god izracunam, malo mi bude. :(

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2012, 01:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Besparica je napisao:
Pa ako mislite da vas rad vrijedi vise, sto ne odete kod privatnika da napravite lovu sa svojim znanjem? Ako mu napravite lovu, sigurno ce vam platiti... Imate znanje i struku, nema smisla da drancite pare iz budzeta...

http://www.youtube.com/watch?v=oAKG-kbKeIo

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2012, 16:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
_зока je napisao:
žaoka je napisao:
...zar je hiljadarka plata...to je 500 eu...

Stvarno?

...znas nesto drugo...

...inace mislim da je tema namerno odvedena na kolosek na koji je to vladajuca elita htela... poredi se necija s necijom platom umesto da se raspravlja da li je vlada imala opravdanje da to uradi...koje opravdanje imaju...potrosili smo, nemamo za ratu, sad smanjujemo na najlaksi nacin...a potrosene pare osataju kod onih kod kojih ne bi trebale biti...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2012, 17:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Problem je sto se oni na ovom nece zaustaviti, sledeci na udaru su zdravstveni radnici.
Oni da misle ozbiljno nesto da urade sa ovim smanjenjem oni bi sebi prvo smanjili platu bar 30% a ne 10% kao i ovim sto je plata 950 km a njima je par hiljada km.
Nije isto 10 % na 950 KM i na 3000 km i vise.
Lijepo se danas zivi i sa 2000 KM a ne sa mnogo vise kao sto imaju ovi politicari.
Sad ce polako i privatnici poceti smanjivati jer zasto i ne kad mogu sa fakultetom da rade za 850 km sta ce onaj jadan radnik da ocekuje njemu ce reci evo to 400 km ako hoces ako neces kuci.
Ovo ne kazem dzaba jer vec sam bio sa tipom koji radi kod privatnika i on im je najavio smanjenje plata radnicima a za sledeci mjesec im je rekao da nece imati nikako plate jer nema za isplate.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2012, 19:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Gdje ti zivis?

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2012, 19:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Sad gledam na vijestima, nacelnicima odjeljenja i jos nekim funkcionerima u upravi grada povecane plate 10-30%

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2012, 20:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa neka su. Sta fali? Te pare sto bi ustedili da im to nisu dali, ne bi pomogle ni meni ni tebi. A ovako se podize cijena rada i oni ce te pare potrositi sigurno, tj. pustice ih u opticaj... A ti sad skreces paznju na to, radis tacno ono sto bi vladajuca eleita htjela...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 774 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 39  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]