Шајин je napisao:
pa ajmo malo biti realni. ovdje jedni pričaju kako se u picu trpa šta god imaš u frižideru. drugi vole kukuruz da pospu po pici, treći i švarglu stavljaju, neki vole da stave jaje na picu, neko voli i one egzotične sa avokadom. i sve to nije skrnavljenje one originalne pice (pizza napoletana), ali stavljanje majoneze jeste?
generalno moje je razmišljanje da svako jelo treba praviti onako kako vama najbolje odgovara. ajd da pričamo o banjalučkom ćevapu pa manje više postala je tradicija i navika da se jede sa lukom i oduvijek je bilo tako.
ali pica? kao prvo nije naš izum nego italijanski, aj da mi neki izvorni žabar koji tri generacije drži piceriju dođe i krsti se kada vidi kako jedem picu, ali šta se vi toliko uzbuđujete. plus i da mi žabar to kaže meni je to bezveze, neka svako jede onako kako hoće. a da ne pričam ako ćemo ići tom logikom, većina žabara ne bi ni prihvatila za picu pola ovih tijesta što se prodaje kod nas jer to nije njihov izvorni recept. pica je rasprostranjena po čitavom svijetu i doživjela je ogromne modifikacije. neki svjetski poznati kuvari su izmislili razne varijacije zbog kojih se vjerovatno nekim žabarima želudac okreće, a u isto vrijeme te nove izmišljene pice su našle veliki broj ljudi koji ih vole i konzumiraju. pa nema recepta za bilo koje jelo koji nije preživio ogromne modifikacije i razne varijacije u sklopu prilagođavanja određenoj skupini ljudi.
kako se ono kaže 100 ljudi, 100 ćudi. svako voli nešto drugo, plus ljudi u različitim dijelovima svijeta vole različite stvari. ako ste ikad gledali Gastronomada možete vidjeti kada ponekad spomene neki recept i koliko on ima varijacijau raznim dijelovima svijeta... a pogotovo pica kod nje ima baš puno prostora da se smisle razni nadjevi što se i desilo i danas postoje stotine različitih recepta.
i da nakon svega zaboravite ovo moje piskaranje, eto vratimo se samo na forum, pa pola forumaša je pisalo da nema šta ne stavlja na picu, al baš svašta, i sve je to OK, sve je u redu i po pravilima, ali samo majoneza nije? ma dajte molim vas

zezamo te malo medo,nemoj da se duriš