banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 08:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 774 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 39  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Dec 2012, 18:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...sta se prica...hoce li biti sta il cekaju da odmrzne...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2012, 18:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Strajka?

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2012, 18:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...aha...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Ne znam za strajka ali je danas neka omladina u gradu ´sahranjivala´ ljudska prava :(.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Sindikati i Vlada RS bez dogovora - štrajk!

Sindikati i Vlada RS nisu uspjeli postići dogovor o platama na današnjem sastanku, sindikalci najavili nove proteste i generalni štrajk.

Predstavnici Saveza sindikata i svih granskih sindikata RS održali su danas sastanak sa premijerom RS Aleksandrom Džombićem i ministrom prosvjete Antonom Kasipovićem u vezi sa platama budžetskih korisnika ali nisu uspjeli postići dogovor.

Ni predstavnici sindikata ni predstavnici Vlade nisu prihvatili prijedloge druge strane pa je sastanak završen bezuspješno, a poslije njega predstavnici sindikata najavili su nove proteste i druge oblike borbe, pa čak i generalni štrajk.

Sindikati su zahtjevali povećanje najniže cijene rada sa 100 na 110 KM kako bi se nivelisalo smanjenje plata budžetskim korisnicima za deset odsto, te da se iznesu rezultati rada Antikoruptivnog tima kako bi se vidjelo šta se do sada uradilo po tom pitanju, a njihov zahtjev nije prihvaćen.
"Premijer je ponudio da sljedećih šest mjeseci ostanu plate kakve jesu, a da nakon šest mjeseci razgovaramo o promjeni plata. Naš zahtjev je da nam se u prvih šest mjeseci ne smanjuju plate, a da se, u međuvremenu, razgovara o svim modalitetima kako naći sredstva i o daljim mogućnostima", rekao je predsjednik Sindikata pravosuđa Siniša Petrović.
On je istakao da ukoliko ne budu ispunjeni uslovi za povećanje najniže cijene rada na 110 KM i iznošenja rezultata rada Antikoruptivnog tima, nije isključena ni mogućnost štrajka.
Predsjednik Sindikata uprave Tomislav Vrhovac rekao je da je Vlada Srpske u obavezi da svake godine, prije usvajanja budžeta, sa sindikatima utvrdi cijenu rada za narednu godinu.

"Pošto je Vlada išla sa prijedlogom zakona sa umanjenjem koeficijenata od deset odsto, mi smo tražili da se cijena rada poveća za 10 KM kako bi bilo anulirano smanjenje plata od deset odsto“, istakao je Vrhovac.
Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Srpske Stevan upozorio je da se neusvajanjem zahtjeva sindikata može desiti "nezavršetak polugodišta".
Predsjednik Vlade RS rekao je danas da ne postoji mogućnost da Vlada promijeni stavove u vezi sa umanjenjem plata budžetskim korisnicima od 10 odsto, jer je Narodna skupština usvojila i Ekonomsku politiku i Budžet za narednu godinu.

Džombić je rekao da je Vlada tražila razumijevanje sindikalnih organizacija potrebom da se uštede sredstva i na materijalnim troškovima, ali i na platama budžetskih korisnika, kako bi se kreirali programi za socijalno najugroženije kategorije stanovništva.

“Tražili smo od njih razumijevanje i očekujem da će ga biti, jer ovakav Budžet i Ekonomska politika garantuju zadržavanje socijalne i fiskalne stabilnosti”, rekao je Džombić.
Predsjednik Sindikata radnika unutrašnjih poslova Srpske Duško Jandrić rekao je da će sutra predstavnici granskih sindikata napisati operativni plan koji će podrazumijevati sve vidove sindikalne borbe, proteste, štrajkove, pa i generalni štrajk kada za to dođe vrijeme.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2012, 20:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
A.J.V.A.R. je napisao:
Ne znam za strajka ali je danas neka omladina u gradu ´sahranjivala´ ljudska prava :(.

Vidjeh ovo maloprije na dnevniku. Napravili mrtvački sanduk i na njemu natpis "ljudska prava".

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2012, 20:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
shakal je napisao:
Sindikati i Vlada RS bez dogovora - štrajk!

Sindikati i Vlada RS nisu uspjeli postići dogovor o platama na današnjem sastanku, sindikalci najavili nove proteste i generalni štrajk.

Predstavnici Saveza sindikata i svih granskih sindikata RS održali su danas sastanak sa premijerom RS Aleksandrom Džombićem i ministrom prosvjete Antonom Kasipovićem u vezi sa platama budžetskih korisnika ali nisu uspjeli postići dogovor.

Ni predstavnici sindikata ni predstavnici Vlade nisu prihvatili prijedloge druge strane pa je sastanak završen bezuspješno, a poslije njega predstavnici sindikata najavili su nove proteste i druge oblike borbe, pa čak i generalni štrajk.

Sindikati su zahtjevali povećanje najniže cijene rada sa 100 na 110 KM kako bi se nivelisalo smanjenje plata budžetskim korisnicima za deset odsto, te da se iznesu rezultati rada Antikoruptivnog tima kako bi se vidjelo šta se do sada uradilo po tom pitanju, a njihov zahtjev nije prihvaćen.
"Premijer je ponudio da sljedećih šest mjeseci ostanu plate kakve jesu, a da nakon šest mjeseci razgovaramo o promjeni plata. Naš zahtjev je da nam se u prvih šest mjeseci ne smanjuju plate, a da se, u međuvremenu, razgovara o svim modalitetima kako naći sredstva i o daljim mogućnostima", rekao je predsjednik Sindikata pravosuđa Siniša Petrović.
On je istakao da ukoliko ne budu ispunjeni uslovi za povećanje najniže cijene rada na 110 KM i iznošenja rezultata rada Antikoruptivnog tima, nije isključena ni mogućnost štrajka.
Predsjednik Sindikata uprave Tomislav Vrhovac rekao je da je Vlada Srpske u obavezi da svake godine, prije usvajanja budžeta, sa sindikatima utvrdi cijenu rada za narednu godinu.

"Pošto je Vlada išla sa prijedlogom zakona sa umanjenjem koeficijenata od deset odsto, mi smo tražili da se cijena rada poveća za 10 KM kako bi bilo anulirano smanjenje plata od deset odsto“, istakao je Vrhovac.
Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Srpske Stevan upozorio je da se neusvajanjem zahtjeva sindikata može desiti "nezavršetak polugodišta".
Predsjednik Vlade RS rekao je danas da ne postoji mogućnost da Vlada promijeni stavove u vezi sa umanjenjem plata budžetskim korisnicima od 10 odsto, jer je Narodna skupština usvojila i Ekonomsku politiku i Budžet za narednu godinu.

Džombić je rekao da je Vlada tražila razumijevanje sindikalnih organizacija potrebom da se uštede sredstva i na materijalnim troškovima, ali i na platama budžetskih korisnika, kako bi se kreirali programi za socijalno najugroženije kategorije stanovništva.

“Tražili smo od njih razumijevanje i očekujem da će ga biti, jer ovakav Budžet i Ekonomska politika garantuju zadržavanje socijalne i fiskalne stabilnosti”, rekao je Džombić.
Predsjednik Sindikata radnika unutrašnjih poslova Srpske Duško Jandrić rekao je da će sutra predstavnici granskih sindikata napisati operativni plan koji će podrazumijevati sve vidove sindikalne borbe, proteste, štrajkove, pa i generalni štrajk kada za to dođe vrijeme.

koga ovaj dzombic laze ni marka koju umanje na platama nece otici socijalnim kategorijama,vec ce ici za vracanje duga koji je napravila nesposobna vlada na celu sa njim.
Dzombicu daj ostavku kad si tako odgovoran i suosjecajan sa socijalno ugrozenima,ti si ocigledno nesposoban za taj posao

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2012, 20:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Polako, polako...

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2012, 21:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
sto polako da nisi njegov fan :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2012, 22:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
ssaassaa je napisao:
Dzombicu daj ostavku kad si tako odgovoran i suosjecajan sa socijalno ugrozenima,ti si ocigledno nesposoban za taj posao

nema sta, tako je....

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2012, 22:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...institucija ostavke ne postoji...to je jedan od razloga sto sam zapalio...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2012, 23:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
žaoka je napisao:

pa postoje druge opcije, da se ubije, da ga proglase neuravnotezenim... i sl.?

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2012, 00:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Da polete avionom kao Poljaci...

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2012, 00:58 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
tresla se gora, sumnjam da ce se roditi mis..mjere stednje su krenule od mocnih drzava tako da je bilo samo pitanje vremene kad ce nam gospoda iz EU dati opemenu.predstavnici sindikata naravno da negoduju zbog rigoroznih mjera od strane vlade al radi svoje stolice.znaju da nema od strajka nista, vec kad ne bi podigli glas izgubili bi svoje fotelje.ovako kao strajkom pokusavaju stati na stranu radniku parirati vladi i sacuvati svoje fotelje..

dzabe gube vrijeme po ulicama.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2012, 08:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Armija činovnika raste za 200 radnika

http://www.banjalukalive.com/banjaluka/ ... dnika.html

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2012, 14:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
žaoka je napisao:

Zapalim ja dnevno kutiju i po, al' dzaba...

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2012, 17:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...zapalio iz drzave...za koju sam ratovao skoro 5 god...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2012, 22:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
...e, skidam ti kapu! Imaš hajdučka muda - bez ikakve zajebancije!

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2012, 21:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...pre ce biti slab stomak...i dugacak jezik...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2012, 21:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zato nama prodajes tackice ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 774 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 39  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]