banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jun 2025, 21:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 321  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ADSL
PostPoslato: 12 Nov 2012, 10:32 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 28 Okt 2012, 12:03
Archangel je napisao:
Ako ti stari ugovor nije istekao, tesko da mozes promjeniti paket... Tj mozda i mozes, ali ce ti naplatiti ugovor do isteka (tj tih 6mjesesci ces morati platiti)...

Pa tako sam i ja nešto skontao, pa sam odustao. :D Ima da izdržim još ovo i onda ću da ukinem fiksni telefon, da ga prebacim na prepaid, a net ću da ostavim. ;)

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2012, 21:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
Ljudi, imam neki čudan problem. Odjednom mi se slika na IPTV počela zamrzavati i internet je počeo iskakati. I normalno prijavim to ADSL podršci odmah. U međuvremnu sam nešto čačkao, i primjetim da na modemu piše: Downstream line rate (kbit/s) 6454, Maximum downstream bandwidth(kbit/s) 6455, umjesto 11 hiljada i nešto kao što mi je inače. I onda malo pročačkam kablove od telefona, probam direktno spojiti, jer mi ide kao preko nekog zaštitnog produžnog kabla, i to sve se vrati na normalu, ja ove otkažem iz podrške. Međutim, evo nakon neki 10 dana ponovo ista stvar. Probao sam opet čačkati oko kablova ali ne pomaže. Modem imam onaj HD552d. Ima li neko ideju do čega bi moglo biti?

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 09:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Poredjenje cijena interneta u Srbiji i regionu. A tek koliko mi kasnimo...

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ak ... alje-kaska

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 00:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:42
Vidim da nema posebne teme o Blicovom ADSL-u, a ni svježih postova o njemu pa ću pitati ovdje korisnike istog iz Banja Luke, po mogućnosti iz Borika.

Trenutno koristim m:tel-ov OPTIMA ADSL paket 2560/256 (3199/319 realno) i nemam zamjerki na isti. Stabilna konekcija i konstantna puna brzina download-a (330 KiB/s). Stari bi htio da se prebacimo na Blicov Trio paket (3072/256) umjesto da pređemo mtelov Open Trio jer je jeftiniji.

E sada me interesuje sljedeće. Da li ovaj ADSL ide preko Telekomovih žica ili ide preko Eltine kablovske? Da li je moguće u 99% slučajeva imati maksimalu i konstantnu brzinu download-a? Kolika je učestanost kvarova? Da li Blic.net ima običaj da "časti" svakog proljeća povećavanjem brzina kao m:tel. Da li će m:tel da zakera oko prebacivanja telefona i ADSL-a na Blicov? Da li Blic zavrće BitTorrent saobraćaj.

Hvala unapred na odgovorima.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 08:11 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Niti jedno, niti drugo, BLIC.NET koristi bežični internet gdje nema svoju kablovsku infrastrukturu (kao što je nema u Boriku). Što se tiče brzine, zavisi od slučaja do slučaja (kao i kod svih ISP-ova), ja nemam problema sa brzinom. Svi ISP-ovi prate dedni druge, ako povećaju jedni, povećaju i drugi... prenos broja je moguć, nema nikakvih problema po tom pitanju. Nisam primjetio da filtriraju saobraćaj, torrent normalno radi...

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2012, 15:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2010, 10:22
Susreo sam se sa jednim čudnim problemom, pa ako neko može da mi pomogne, bio bih mu zahvalan. Naime, stric me zvao da mu sredim net jer isti ne radi već par dana, međutim, konekcija je aktivna, dakle, sve je u redu sa modemom i sa LAN kablom.
Prvo što sam pokušao je da provjerim podešavanja u web browseru (192.168.1.1), ali mrka kapa, ne može da učita uopšte. Skenirao sam komp sa antivirusom, antimalware-om, probao sam sa programom za repair mrežnih podešavanja, no jednostavno ništa ne pomaže.

Nazvao sam mtel ADSL podršku i oni su mi potvrdili da je sve u redu sa internet konekcijom, i rekli da je problem u PC sistemu, navodno, avast je vjerovatno napravio problem nekim novim apdejtovima. I kažu mi da obavezno reinstaliram mrežne drajvere, ja ih pitam odakle kad su na instalacionom CD-u samo uputstva, kraljevi mi 'ladno kažu, "pa nađite nekoga ko se razumije u kompjutere". :roll:

Inače, u pitanju je Huawei EchoLife HG520b modem.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2012, 19:17 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Prvo kreneš od fizike... da li se digao mrežni interfejs, da li svjetli lampica na mrežnoj karti, da li u Network Connections piše Connected za tu mrežnu kartu? Ako ne - kabl ili modem ili mrežna karta su ozkazali poslušnost. Ako nije do fizike, Command Prompt, ipconfig, pa vidi da li si dobio validnu adresu (nešto što ne počinje sa 169.254. ili fe80:). Ako jesi, probaj preko nekog browsera oingat adresu koja piše pod Default Gateway (defaultno je 192.168.1.1, ali je možda neko mjenjao). Ako ping ne prolazi, nešto blokira komunikaciju sa modemom (firewall, antivirus). Dalje se sam bori...

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2012, 19:50 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ne znam jesam li na na pravom mjestu..covjek ima paket mtel home net na nekoj CCL mrezi ruter huawei 3G i navodno neku siromasnu antenicu kasnije dodana.uz paket navodno ima bonus 10GB i brzinu 7Mbps. medjutim provjerom preko speedtesta covjeku ping 433, download 0.19Mbps, upload 0.09Mbps.
jel moze stara masina da izgubi brzinu, tj kao ruter je dobar al komp ne moze da ga prati i to bi bila jedna prica.druga prica, da je osoba prekoracila bonus 10GBi automatski nakon toga ima smjanjenu brzinu.ova prica je cista glupost jer u pitanju je starija osoba koja koristi email, vijesti, skype.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2012, 20:35 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

U pitanju je tzv. 3G internet, iliti internet preko mobilne telefonije. Teoretski je moguće ostavriti brzinu od 7.2 Mbps, ali u praksi to ne ide baš tako. Pošto naš 3G radi na 2.1 GHz, slabo radi u NLOS situacijama (konkretno, u zatvorenom prostoru), te brzina drastično opada. Teoretski je moguće ostvariti latenciju (ping) od 40 ms, ali se ona u praksi kreće od 200 do 300 ms. Dakle, sve zavisi od lokacije sa koje se pristupa internetu, tako da je to što dobijaš vjerovatno realna situacija...

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2012, 20:54 
staromodan
Korisnikov avatar

covjek ima njihov telefon i internet paket.ruter je u prostoriji i bilo je problema oko brzine, signala..navodno kasnije su na ruter dodali antenicu al to je zica jedna.antenica je na balkonu.problem je sto koji god broj nazoves razlicite price, a ugovor je na 2 god, medjutim tek potpisan ove godine..
komp je kod mene i super radi iako je kanta.kad ga prikljucim na moj internet nema nikakvih problema, mada je kod mene druga firma.
jel postoji sansa da on kao nezadovljna musterija jednostavno prekine ugovor, vrati im njihovu opremu jer covjek placa 23KM a dobije šipak.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2012, 22:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:42
JohntraVolta je napisao:
Susreo sam se sa jednim čudnim problemom, pa ako neko može da mi pomogne, bio bih mu zahvalan. Naime, stric me zvao da mu sredim net jer isti ne radi već par dana, međutim, konekcija je aktivna, dakle, sve je u redu sa modemom i sa LAN kablom.
Prvo što sam pokušao je da provjerim podešavanja u web browseru (192.168.1.1), ali mrka kapa, ne može da učita uopšte. Skenirao sam komp sa antivirusom, antimalware-om, probao sam sa programom za repair mrežnih podešavanja, no jednostavno ništa ne pomaže.

Nazvao sam mtel ADSL podršku i oni su mi potvrdili da je sve u redu sa internet konekcijom, i rekli da je problem u PC sistemu, navodno, avast je vjerovatno napravio problem nekim novim apdejtovima. I kažu mi da obavezno reinstaliram mrežne drajvere, ja ih pitam odakle kad su na instalacionom CD-u samo uputstva, kraljevi mi 'ladno kažu, "pa nađite nekoga ko se razumije u kompjutere". :roll:

Inače, u pitanju je Huawei EchoLife HG520b modem.

Preptostavljam da mu je Avast ubio tcpip.sys. Otiđi u Avastov karantin i vrati tcpip.sys na njegovu originalnu lokaciju.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2012, 23:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
@JohntraVolta

Da nije podešena slučajno fiksna IP u adapteru? Ja koristim tako fiksnu, zbog Port Forward-a i imam taj modem. Kad god ga resetujem, ne mogu da se povežem sa njim i nema neta dok ne promjenim tu fiksnu adresu.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2012, 04:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2010, 10:22
<Enter_name> je napisao:
Prvo kreneš od fizike... da li se digao mrežni interfejs, da li svjetli lampica na mrežnoj karti, da li u Network Connections piše Connected za tu mrežnu kartu?

Aham, sve pozitivno, to sam prvo provjerio.

@mara-
Nisam siguran, ali mislim da nije fiksna.
Uostalom, sada nije ni toliko bitno, jer je stric u međuvremenu odnio komp na servis, iako sam ga odvraćao od toga. Mada me i dalje intrigira uzrok, odnosno rešenje problema, jer dosad nisam imao posla sa nečim poput ovoga, a uspješno sam izlazio na kraj sa raznim zavrzlamama oko neta, što kod sebe, što kod drugih.

U svakom slučaju, hvala vam svima na pomoći.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2012, 00:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Ja sam neki dan formatirala disk zbog ovog problema i usput, nabacila sam Windows 7 :)
Tako mi rekli u kol centru.
Imala avast, on je nesto vrsljao prethodnu noc i internet je samo crk'o. Kupili u medjuvremenu i novu mreznu kartu, nista nije pomoglo. Poslije dva dana kazu do avasta je. Nadjem CD windows-a 7 i lagano format.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2012, 01:23 
staromodan
Korisnikov avatar

kako do Avasta?

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2012, 08:57 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Evo više detalja oko XP-a i Avasta...

http://www.nsc.ba/2012/12/avast-i-windows-xp-problem/

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2012, 17:04 
staromodan
Korisnikov avatar

aaa meni se to nije desilo da ga prepoznaje..prvi put cujem.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2012, 19:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Zna AV zajebavati nesto...Ja sam imao jedan racunar na servisu, ljudima ne radi net isto zvali kol centar ovi im rekli da im je virus napao mreznu kartu?.... :lol: ... i bilo do eseta, njegov FW nesto pobrljavio i konstantno blokirao net. E sad moguce da i avast tako nesto radi, nisam upoznat sa njegovim manama i kvalitetima posto koristim ovo microsoft rijesenje i za sada zadovoljan.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2012, 19:47 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Fino piše, Avast detektuje patchovani tcpip.sys na Windows XP-u (Event ID 4226, tj. limit od 10 odlaznih konekcija u sekundi (patch povećava ovu cifru) koji, uglavnom, pogađa (usporava) torrent)...

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2012, 00:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Da ne otvaram novu temu, ali možda i do nas stignu.

Citiraj:

SBB-Telemah grupa dobila je kredit od osam internacionalnih banaka u iznosu od 330 miliona evra za dalji razvoj usluga, što je jasan pokazatelj dobrog poslovanja i poverenja koje novoformirana grupa ima među kreditorima, saopštio je SBB.

''Formirali smo vodeću multinacionalnu platformu za televizijsku distribuciju u jugoistočnoj Evropi i 330 miliona koje smo dobili igraju veliku ulogu u našoj strategiji regionalne konsolidacije'', istakao je partner Mid Europe, Robert Knor, koji vodi investicije za jugoistočnu Evropu.

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/3580 ... -i-Telemah

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 321  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]