banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 06:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Dec 2012, 14:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Citiraj:
konačno dala povod da je napustite

jeste al za jedno godinu kad nam istekne ugovor

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 14:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
BSE evo ti pa pročitaj malo više o tom terminu: http://en.wikipedia.org/wiki/Compression_artifact

Evo za usporedbu današnji pregled programa Sport Kluba.hr i Sport Kluba.rs
Slažem se s tobom nidjeveze da oni manje prate Đokovića ali ga čini mi se ipak prate.
Prikačeni fajl:
comparecomnovac.png
comparecomnovac.png [ 253.02 KiB | Pogledano 409 puta ]

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 14:29 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Nie artefakat, već artefakt. I onje tipičan za digitalni signal (uslijed malenog bitrejta), kod analognog signala se degradacija manifestuje pojavom šuma...

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 14:31 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Avg 2011, 20:18
UriahTull je napisao:
Da sumiramo. Elta je znači definitivno ukinula taj famozni Sport Klub, čime je svima vama kojima je to od životne važnosti konačno dala povod da je napustite i odete kod drugog provajdera. A samim tim i na drugu temu ovog foruma.

A mi tebi smetamo, jel? :angry3:

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 14:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
<Enter_name> je napisao:
Nie artefakat, već artefakt. I onje tipičan za digitalni signal (uslijed malenog bitrejta), kod analognog signala se degradacija manifestuje pojavom šuma...

Da ali sam ja to tamo izgovorio u množini.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 14:40 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Nisam profesor srpskog jezika, ali ja bih prije rekao artefakta, a ne aretefakata... i kao što već rekoh, aretefakti su tipičini za digitalni, ne analogni prenos signala... to što se pojavljuju je posledica malenog bitrejta (ispod 3 Mbps) na TotalTV-u.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 14:46 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 05 Dec 2012, 08:29
Ima li jos neko iskustva sa eltom, TV i internet, koja bi htjeo podjeliti?

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 15:00 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Jun 2011, 11:43
djdalibor je napisao:

Imam ja, ali neću ih dijeliti, jer bi me napali da radim u Elti. Ali evo reći ću da koristim njihov paket 4D BOX (TV + Internet + Telefon = 45,90 KM + troškovi za one pozive koji nisu gratis).

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 15:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa kako si zadovoljan netom,jel puca?Kakva je brzina,opada li kad je kisa kako pisu na forumu

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 15:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
djdalibor je napisao:

poslije izbacivanja FOX-ovih kanala, jedino sto je jos vrijedno gledanja su NatGeo, Discovery, History i Travel - sto je poprilicno jadno
sto se tice neta, vec nekoliko mjeseci bez ikakvih problema (jedino prije nekih 10-ak dana sto su u vecernjim casovima bila 2 iskakanja i tv-a i neta-a, sto je trajalo nekoliko minuta)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 15:09 
Citiraj:
poslije izbacivanja FOX-ovih kanala, jedino sto je jos vrijedno gledanja su NatGeo, Discovery, History i Travel - sto je poprilicno jadno

x2

Ono je teski shit, onaj cinestar...

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 15:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
djdalibor je napisao:

sto se tice neta, vec nekoliko mjeseci bez ikakvih problema (jedino prije nekih 10-ak dana sto su u vecernjim casovima bila 2 iskakanja i tv-a i neta-a, sto je trajalo nekoliko minuta)

vau nekoliko mjeseci bez problema,to nisam ocekivao od njih :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 15:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
pa generalno jedini problem koji imam sa Eltinim netom je prvih mjesec dana nakon masovne promjene paketa

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 15:18 
Početnik
Početnik

ssaassaa je napisao:
Pa kako si zadovoljan netom,jel puca?Kakva je brzina,opada li kad je kisa kako pisu na forumu

Prije nego što sam uveo Elta kablovski internet (bez vremenskog ograničenja, rekoh samo da ih probam te 2008 godine) imao sam ADSL kod drugog "bezgrešnog" provajdera. Pošto mi to nije bilo 100% kvalitetno riješenje zbog izraženog problema sa određenim vrstama saobraćaja (FTP i torrenti), a i Eltina cijena je bila više nego duplo jeftinija sa većim brzinama, prešao sam na Eltu. Meni je računar inače neprekidno upaljen, bez gašenja (osim u slučajevima nestanka struje) ... negdje od početka 2007. godine. Konektovan sam naravno non-stop. Problem sa Elta konekcijom, pa bude... otprilike jednom u četiri, pet mjeseci. Dužina prekida se mjeri se minutama, a ne satima.
Takođe, u istom intervalu desi se neka havarija pa se ostane i bez TV signala.
Nemam problema sa "kišom" jer signal primam preko kabla... Brzina možda i pada, ali kad padne sa 640 kBps (5120 kbps) na 500 kBps, nešto se i ne osjeti. :D

Inače ne igram igrice preko neta, pa ne znam kako tu stoje stvari. A izgleda da sam i na dobroj lokaciji, pa mi nikad nije jasno kakvi su to silni problemi sa netom na koji se mnogi žale.

Poslednji put menjao UriahTull dana 05 Dec 2012, 15:23, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 15:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
<Enter_name> je napisao:
to što se pojavljuju je posledica malenog bitrejta (ispod 3 Mbps) na TotalTV-u.

Upravo tako.. Total TV je skroz uništio SD kanale SportKluba sa lošim enkoderima i premalim bitrate-om. To u biti i ne bi bio toliki problem da iste te frekvencije nisu i službene uplink/distribucijske frekvencije za sve zemlje bivše Jugoslavije (osim "SportKlub Start" kanala za čiju distribuciju je zadužen T-Com HR). U prijevodu to znači - SportKlub SD kanali u svim platformama na Balkanu su za oči izgubit jer je Total na "izvoru" zajebo stvar. Ako imaš kakav veći ekran to je živi mulj od slike.

Total TV je i inače poznat po lošoj slici. Loši enkoderi te previše kanala strpano na jedan transponder - sve to rezultira lošu sliku. Većina domaćih kanala u Totalu je muljasta i pikselizira, dok je sa stranim kanalima situacija nešto bolja jer im je izvor kvalitetniji pa i kod niskog bitrate-a daju relativno ok sliku, iako ako se isti ti kanali usporede sa kanalima drugih platformi - situacija niti tamo nije bajna. Ljudi sa starim CRT televizorima tu lošu sliku i neće primijetiti, no svi oni sa novijim plazmama i lcd-eima koji su naivno slušali Total TV reklame o nekoj, citiram "digitalnoj kvaliteti slike i zvuka" tu će gadno da se iznenade kad to čudo priključe na TV. Ipak, sva sreća za Total što narodu na ovim prostorima (posebice onima na koje Total i cilja - dakle ruralna područja) kvaliteta slike je zadnja stavka u lancu koja je bitna tako da će na žalost takva situacija sa slikom ostati još jako dugo..

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 15:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

UriahTull je napisao:
ssaassaa je napisao:

Prije nego što sam uveo Elta kablovski internet (bez vremenskog ograničenja, rekoh samo da ih probam te 2008 godine) imao sam ADSL kod drugog "bezgrešnog" provajdera. Pošto mi to nije bilo 100% kvalitetno riješenje zbog izraženog problema sa određenim vrstama saobraćaja (FTP i torrenti), a i Eltina cijena je bila više nego duplo jeftinija sa većim brzinama, prešao sam na Eltu. Meni je računar inače neprekidno upaljen, bez gašenja (osim u slučajevima nestanka struje) ... negdje od početka 2007. godine. Konektovan sam naravno non-stop. Problem sa Elta konekcijom, pa bude... otprilike jednom u četiri, pet mjeseci. Dužina prekida se mjeri se minutama, a ne satima.
Takođe, u istom intervalu desi se neka havarija pa se ostane i bez TV signala.
Nemam problema sa "kišom" jer signal primam preko kabla... Brzina možda i pada, ali kad padne sa 640 Mbps (5120 kbps) na 500 Mbps, nešto se i ne osjeti. :D

Inače ne igram igrice preko neta, pa ne znam kako tu stoje stvari. A izgleda da sam i na dobroj lokaciji, pa mi nikad nije jasno kakvi su to silni problemi sa netom na koji se mnogi žale.

koja lokacija to jeste naselje ako se smije znati

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 15:26 
Početnik
Početnik

ssaassaa je napisao:

koja lokacija to jeste naselje ako se smije znati

Banja Luka - Mejdan (po oznaci Elte Mejdan 1, nemam pojma da li imaju više zona u Mejdanu)

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 15:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Drago mi je cuti i da ima zadovoljnih,ja imam eltinu kablovsku,a od aneksa duo paket (net+tel).kad bi presao na eltin trio doslo bi me jeftinije puno al se bojim da se ne prevarim,posto stvarno nisam imao problema sa aneksom.Sto se tice svega na eltinom triu bi me doslo skoro 20 km jeftinije

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 15:36 
Početnik
Početnik

ssaassaa je napisao:
Drago mi je cuti i da ima zadovoljnih,ja imam eltinu kablovsku,a od aneksa duo paket (net+tel).kad bi presao na eltin trio doslo bi me jeftinije puno al se bojim da se ne prevarim,posto stvarno nisam imao problema sa aneksom.Sto se tice svega na eltinom triu bi me doslo skoro 20 km jeftinije

Čekaj malo, a što ne uzmeš BLIC TRIO, to je malkice skuplje od Eltinog paketa, ali čini mi se da je Telefonija BLIC-a povoljnija. Možda bi došao na približno istu cijenu? Izvinjavam se odmah ako nešto nisam dobro izračunao.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 15:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kod mene je Elta razvukla kablove,dok aneks duo hvatam bezicnim putem,sad ako predjem na trio aneks bezicni ,a imam vise televizora moram doplacivati svaki dodatni tv i jos iznajmljivati resiver,zvao sam ih taj trio bi me dosao preko 60 KM.
A na elti sve 45KM,mogu televizora koliko hocu jer imam kabl

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]