banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 12:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 774 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 39  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Dec 2012, 01:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Bravo Polovino RS, bravo! :lol:
One koji su na birou za zapošljavanje treba pobiti, stoku glupu kad nije u stanju da skucka sebi posao, zar ne?? :lol:
Vidiš meni je na kući fasadu radio visokoškolac, nema posla jbg pa radi ono šta umije, snalazi se, ali pošto argatuje tako mu i treba stoka glupa kad ne umije da se snađe i zaprdi plajvaz za uvo. :lol:
Zanimljiva ti je ta teorija.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 03:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Talija je napisao:
Bravo Polovino RS, bravo! :lol:
One koji su na birou za zapošljavanje treba pobiti, stoku glupu kad nije u stanju da skucka sebi posao, zar ne?? :lol:
Vidiš meni je na kući fasadu radio visokoškolac, nema posla jbg pa radi ono šta umije, snalazi se, ali pošto argatuje tako mu i treba stoka glupa kad ne umije da se snađe i zaprdi plajvaz za uvo. :lol:
Zanimljiva ti je ta teorija.

ajd se ti malo smiri...
ko je spominjao biro? ja iskljucivo govorim za one koji nemaju nikakvu skolu pa mogu jedino kopati kanale.
jeste zalosno s druge strane sto je toliko ljudi na birou, ali isto toliko ljudi je moglo promijeniti odnose snaga na izborima, mogla ja biti biracka volja i volja gradjana bolje iskazana kroz sve izbore od kraja rata do danas.... opet mozda to ne bi doprinosilo da se manje krade i da vlast bolje radi, ali s druge strane necemo to nikad saznati dok se vlast zaista ne pocne bojati biraca...
kakav narod, takva vlast i to je to.

da je narod imalo normalan samo u BL, ne bi vise SNSD imao vecinu, pogotovo ne nakon propalih Cajevca, Fruktone, Mljekare, Fabrike Duhana, Jelsingrada, i sl.
Ne moze me niko uvjeriti da nije bilo interesa da se npr. Fruktona izmjesti negdje daleko u industrijsku zonu, a da se to zemljiste proda. Ovako sad placamo pepsi proizvedenu sarajevu ili gdje vec.

Sve u svemu, rjesenje za izlazak iz krize nije otimanje prosvetarima nego da se bave konkretnim stvaranjem novca, a to nisu u stanju da urade jer su se zacahurili na vlasti, (podsvjesno) znajuci da ih ovako glup narod sa tih pozicija nece jos zadugo skinuti.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 08:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Smiren sam - što bi rekao Roki iz Audicije. :D
Hoću samo da ti ukažem da ti ne valja odnos prema onima koji nisu bili te sreće da se školuju.
Ne može se reći "ko ih yebe" jer ne mora da znači da nisu htjeli, možda jednostavno nisu mogli da se školuju. Kako god, ne treba nikoga ponižavati, pogotovo zanatske poslove, jer dobar zanat je uvijek vrijedio mnogo. Danas je npr. najdeficitarnije zanimanje varilac a najmanje potrebno profesor geografije.
Prema tome, ne može se reći ko yebe neškolovane, ko yebe one tamo što štrajkuju ali kad se nas nešto dohvati onda je kuku i jao.
Ima jedna priča: Pitali vjernici popa umire li narod, kaže on njima "pa umiruckaju, umiruckaju.." a kad njemu kasnije umrije popadija raskuka se on "šta je ovo ljudi, pomrije pola naroda!!". :D

Što je Juga nekad bila jaka, zato što je imala žestoku privredu, a sad je svaka ta gigantska kuća pala ili je zatvorena (npr. Prvi partizan i Prva petoletka u Srbiji, Petoletka je zapošljavala 15.000 radnika, da ne nabrajam druge ugašene gigante i u ostalim republikama).
Od kredita se ne živi, kad tad nastupiće totalni kolaps ako se ovako nastavi.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 08:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Jel može neko da ovako napravi za Repupliku Srpsku.Vjerujem da je još gore.

Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 08:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
dodje se do 40-casovne radne sedmice

:lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 08:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ovaj penzioner sa ilustracije neodoljivo podsjeca na Miskovica :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 09:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Citiraj:
Direktor nikad nije mogao biti a da nije prethodno rukovodio većom grupom ljudi.

Nije istina, dovoljno je bilo da potencijalni direktor ima crvenu knjizicu KPJ-a i par poznanstava u istom i to je to, bez knjizice ne mozes nista, taman da si ajnstajn... mislim da je tako otprilike i sada :)

Ovo smanjenje plata JESTE uslov MMF-a za kredit, otpustanje radnika u javnom sektoru je takodje jedan od njihovih omiljenih uslova za dobijanje kredita, to se ovde za sada nece desiti zato sto vlast treba misliti na sledece izbore i kupiti lojalnost zaposljavanjem svojih ljudi i njihovog potomstva na drzavne jasle.
Sta reci, para ima za nekoga, a za nekog drugog, jbg nema :) Tako stoje stvari, i da hoce ne mogu da napune budzet bez kredita, a kad vec uzimaju kredit, sta im je tricavih 50 miliona, u odnosu na pola milijarde koliko ce dobiti, tako da su se te pare nekako mogle namaknuti ali nisu...
Pokretanja privrede i ozivljavanja necega nema i nikad nece biti zato sto to vise nije posao vlade ni drzave, drzava u kapitalizmu samo ubire poreze i placa administraciju za koju se u normalnoj (non-banana) drzavi trude da sto manje kosta. E sad druga je prica sto je ovde kod nas ova druga vrsta drzave tj. banana tipa, pa svu lokalni bajuni sve izvrnuli naopacke i drzavu privatizovali, pa troseci narodne pare i uzimajuci kredite u ime naroda pune sebi dzepove.
Opet kazem, diskusija o tome cije je zvanje ili znanje cjenjenije ili potrebnije drustvu je presmijesna i to necu da komentarisem, da bismo nesto postigli svi radnici se moraju ujediniti i uraditi nesto vise osim setkanja po gradu. Svi smo mi u istim govnima, samo sto ovi sto sjede po cijeli dan u nekoj kancelariji ili ucionici to do sad nisu osjetili i nazalost, sa podsmijehom i zaljenjem su ispracali sve dosadasnje proteste radnika iz privrede... boljela ih je neka stvar dok njih nisu pukli po dzepu. U svakom zlu ima i malo dobra, pa ce se mozda neki ljudi poslije ovoga dozvati pameti... za neke opet, nema nade :)

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 10:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma imali su svi tu crvenu knjižicu tako da je to bilo mnogo bezbolnije, svi isti, nije bilo "mi" i "oni". :D

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 10:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Epek, cuj pokretanje proizvodnje nije posao drzave :lol: Gdje si ti u skolu isao? :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 11:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Epek, cuj pokretanje proizvodnje nije posao drzave :lol: Gdje si ti u skolu isao? :lol:

Ocigledno ne u tvoju :)

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 11:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Talija je napisao:
Od kredita se ne živi, kad tad nastupiće totalni kolaps ako se ovako nastavi.

Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 11:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Talija,

Nisu tebi dušo krivi učitelji, profesori ili policajci što je tebi u privredi plata pala za 56, 66, 76 ili 166 posto. Tačnije zaboli me ona stvar. Kao i tebe za proteste budžetskih korisnika.
Malo si pobrkala lončiće. Idi pa se žali kod onih ljudi u visoku staklenu zgardu kraj Borčevog stadiona. Oni su odgovorni.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 11:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol: Dečko ne pratiš fabulu. Nisam ni napisala da mi je neko kriv, nego nije ovo prvi štrajk pa koga je boljela briga? Koga sad boli briga? Još je dobro kako će biti.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 11:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Biće kako bude. Niko ti ne brani da i ti izađeš na ulicu.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 11:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

epek je napisao:
The_new_Statesman je napisao:

Ocigledno ne u tvoju :)

:confused2: A ko po tebi stvara stvara povoljno okruzenje za priliv investicija? To bude samo sebi?

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 11:24 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
šta bi sa skupštinom
usvoji li se to ili ne?

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 11:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Јебем те фудбале, аааааа, чуј држава само убире порез и плаћа администрацију у капитализму. Донекле има човјек право, овдје код нас држава само то и ради, привредом се баве они које то занима и који раде у привреди. Држава их не дира док плаћају рекет.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 11:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Иначе подржавам све који се боре за раднике и њихова права, и овај протест, па макар и на његовом челу била и ова фукса Мишићка, јер нису они скршили паре од Телекома и дизали кредите. А ова прича како треба њима бити лоше јер је и радницима у привреди лоше није у реду. Власт је направила тај јаз а не нерадници са буџета који сад требају да плате ту рату кредита. Жалосно је све ово, ти исти којима се скида 10% од плате су у октобру били на гласању и гласали за садашњу власт. А такође круже приче да ће им ову годину одузети од плате а идуће онда слиједи повећање од 15%.

И ова прича како је лако бити учитељ, ко год каже да је лако радити у просвјети је незналица. Мада има ту и мало истине, ови данашњи наставници, већина их само одради то радно вријеме а и то их превише не занима. А има и оних који се сваки дан боре са незадововољних родитељима, неваспитаном дјецом, за сваки час се морају припремити... Фино све то изгледа, годишњи одмор, плата...

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 12:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Talija, onaj ko sad ima 30-40 godina i kopa kanale, svoju osnovnu skolu je zavrsio do rata ili tu negdje, a u onom sistemu je svako mogao da se skoluje.
A i danas mladi mogu uspjeti da zavrse faks, ako su pametni bez puno ulaganja, pa ti ne stoji teorija da nije bilo mogucnosti da se zavrsi faks.

@Besparica, da, i tu 40h radnu sedmicu nisu osmislili prosvetari nego vlast. A ti ako mislis da tu nesto nije u redu, idi slobodno radi u prosveti, duplo radno vrijeme, pa da vidimo koliko ces izdrzati.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 12:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Upravo tako, drzava je u stvari samo legalizovani reket. Jedno je stvaranje povoljnih uslova za investiranje a drugo je samo investiranje u proizvodnju. Normalna drzava bi trebalo da stvara takve uslove ali, po tom nekom modelu MMF-a i Svjetske banke ne bi trebala da ulaze u proizvodnju. Problem ove nase bananica drzave je sto shabani sto se nalaze na vlasti ne podsticu ljude da se bave biznisom i sto i one ljude (nase ili strance) koji hoce da uloze u proizvodnju ili bilo kakav obrt kapitala obeshrabruju u toj namjeri pa ti ljudi (manje ili vise dobronamjerni) bjeze odavde glavom bez obzira. Hiljade nasih ljudi iz dijaspore koji su stekli kapital u inostranstvu jedva bi docekali da se ovde vrate i da uloze taj svoj novac u neki posao ali onaj ko je pare krvavo stekao nije budala da ih Lemiju trpa u padze kad moze u istoj toj kanadi/australiji/svedskoj/norveskoj/njemackoj da ih ulozi u nesto i da iz toga necega izvuce makar nekakvu korist.
Opet ponavljam, nije problem u uciteljima, inzinjerima, professorima ili onim dzabalebarosima sto ispadaju s prozora javnih institucija (to je jedan drugi par opanaka) nego je problem u ljudima na vlasti koji nisu spremni da te pare navuku iz drugih izvora, pravdaju se toboze besparicom a uzimaju pola milijarde kredita koji ce opet neko morati da vraca. Kredit se ne uzima za proizvodnju i razvoj (MMF i ne daje takve kredite) nego za budzetsku potrosnju i krpljenje rupa a oni narodu podvaljuju pricu da para nema...
Moze se ovo gledati i iz nekog drugog ugla, npr.: SNSD je na vlasti na republickom nivou a na lokalnom su ove godine izgubili vlast u vecini opstina... zasto bi oni davali pare onima koji nisu glasali za njih, naravno da onda slijedi kazna u vidu -10% s plate. U 2014. su ako se ne varam opsti izbori -> obecanje o povecanju plata, pretpostavljam opet iz nekog novog kredita MMF-a ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 774 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 39  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]