banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 15:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 774 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 39  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Dec 2012, 18:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Talija je napisao:
Harvester je napisao:
Talija je napisao:
Mr.no, bojim se da te ni nakon dvije izmjene posta nisam razumjela.

Бојим се да ти слабо шта разумијеш овде.

A vidi se da ti ne radiš u prosvjeti, da radiš pisao bi smislene proste rečenice. Bar toliko. :)

:lol: You'd be surprised :D

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 18:30 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
krol2 je napisao:
samo neka je sloga u kuci.....

Rekoh ja, lakše nego što su i mislili su podijelili narod, e sada će da ..bu jedne po jedne... priča o vuku i tri bika, narod me je još jednom očarao svojim glupostima...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 18:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...zasto nema investicija...najpre, zasto bi ih trebalo biti...trebalo bi zbog dobre i jeftine radne snage, blizine velikih trzista evropske unije...nemamo investicije zbog politickih grupacija na vlasti koje ne znaju da naprave ambijent, nemamo zbog seljakluka na pozicijama vlasti, zbog onih koji bi da se njih pita za sve umesto da provode propise...imao sam slucaj skoro na poslu gde se jedan ozbiljan investitor vratio sa sastanka s ministrom poljoprivrede uvredjen neposlovnošću i arogancijom dotičnog...posle sam slusao izjave i nisam se iznenadio...nikad se nece na zelenu granu dok slicni tipovi rade u vladi...taman i vrata otvarali, a kamoli ministri bili...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 19:31 
Bič božji
Bič božji

od 17 sata u narodnoj skupštini traje pauza, sprdaju se sa ekonomskom politikom, a predsjednik rekao da će skupština raditi do 20 sati, valjda da ministri mogu stići na košarku...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 19:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Danas sam bio prinudjen da gledam skupstinu od 14 - 14:40

Da ne znam, slusajuci Dzombica i ekipu pomislio bih da zivimo u blagostanju, da smo ispred Njemacke barem 10 godina...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 19:38 
Bič božji
Bič božji

Nešto kao Luksemburg...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 19:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ovo sto zaoka kaze, treba izbaciti ili svesti na najmanju mogucu mjeru personalni uticaj na odluke. Imas propise i uslove, ispuni to i zivo zdravo... A ne, naletis na nekog mastiljara od inspektora, nacelnika, ministra i dok mu se ne "svidis" nema dalje...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 19:42 
Bič božji
Bič božji

To je jako teško iskorijeniti kod nas, jednostavno, manjak je kvalitetnih kadrova na svim nivoima...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 20:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa neka uce raditi to sto rade... Najkvalitetniji svejeeno trebaju u privredi.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 20:18 
Bič božji
Bič božji

Eno Mile na kosarci, nek pusi ekonomska politika R.S.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 20:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa ako je nema do sada, ne treba je vala raditi ni nedeljom uvece :D

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 20:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Ona je završena, sada je treba usvojiti uz određene korekcije.
A dok se još može, evo šta se predlaže zemljama članicama EU.

Citiraj:
PRIJEDLOG ZEMLJAMA ČLANICAMA EU
Europska komisija: 'Smanjite poreze na rad, a povećajte poreze na imovinu i potrošnju'

BRUXELLES - Europska komisija predlaže zemljama članicama da smanje porezna opterećenja na rad, a povećaju poreze na imovinu, potrošnju te ekološke poreze kako bi nadoknadile gubitak prihoda zbog manjih poreza na rad.

Komisija je prošli tjedan objavila godišnji pregled rasta, u kojem preporučuje gospodarske prioritete za narednu godinu. S objavom toga dokumenta započinje europski semestar, instrument za veću koordinaciju proračunskih i gospodarskih politika, koji je uveden u sklopu borbe protiv krize.

"Ekonomske studije pokazuju da neki tipovi poreza - poput onih na rad i na prihod - nisu poticajni za rast, dok se porezi na potrošnju i ekološki porezi smatraju poticajnim za rast. Komisija stoga preporučuje zemljama članicama da porezno opterećenje preusmjere s rada i korporatavnih poreza na na potrošnju i ekološke poreze", navodi Komisija.

Komisija posebice preporučuje smanjenje poreza na rad, posebice na niskoplaćeni rad. "To ne samo da potiče radnike da rade i poslodavce da zapošljavaju, nego i pridonosi pravednijom poreznom sustavu smanjenjem poreznog tereta za najranjivije", dodaje Komisija.

Europska komisija takođe preporučuje proširenje porezne baze, navodeći da povećanje poreznih stopa nije jedini način za povećanje poreznih prihoda. "Pametniji način može biti uklanjanje ili smanjenje poreznih iznimki. Primjerice, ograničavanje korištenja snižene stope PDV-a može donijeti zemljama članicama značajne nove prihode bez daljnjeg povećavanja osnovne stope. Studije pokazuju da bi se u nekim slučajevima ako bi se uklonile sve snižene stope mogla smanjiti osnovna stopa, a da pritom ne dođe do smanjenja poreznih prihoda", kaže Komisija.

Prema Komisiji, porezni sustav u nekim zemljama članicama potiče zaduživanje stanovništva i poduzeća, posebno ističući olakšice na hipotekarne kredite.

"Povoljni porezni tretman hipotekarnih kredita smatra se jednim od čimbenika koji pridonosi prevelikom investiranju u nekretnine i stvaranju cjenovnog balona što je igralo veliku ulogu u krizi u nekim zemljama članicama", navodi Komisija.

Bruxelles također preporučuje zemljama članicama da poboljšaju sustav prikupljanja poreza, posebice kroz borbu protiv poreznih prijevara i izbjegavanja plaćanja poreza.

Ekološki porezi koji se plaćaju na energiju i onečišćenje okoliša smatraju se bitnim poticajima ne samo za rast, nego i za ispunjavanje drugih političkih ciljeva poput borbe protiv klimatskih promjena, sigurnosti energije i njezinog učinkovitog korištenja. Komisija poziva zemlje članice da razmisle o ukidanju sniženih stopa PDV-a na energiju.

http://www.jutarnji.hr/ek---smanjite-po ... -/1069988/

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 20:52 
Bič božji
Bič božji

ma sta oni znaju... levati...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 21:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Nije tacno da para u zemlji nema. Neka vlast oduzme nelegalno stecenu imovinu, neka prestanu sa namjestanjem tendera, neka prekinu tokove sive ekonomije, neka se obracunaju sa kriminalom i korupcijom, neka inspekcije bolje rade svoj posao, neka naplate sve dugove od strane velikih poreskih duznika. Eto miliona, i za prosvjetu i za policiju i za penzionere i socijalne kategorije i za ulaganja u privredu.
Problem je u tome sto kriminalizovana i korumpirana vlast nema ni politicke volje ni znanja da sve to ucini.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 21:45 
Citiraj:
Problem je u tome sto kriminalizovana i korumpirana vlast nema ni politicke volje ni znanja da sve to ucini.

To se zna, nisu to nikada imali niti im je to u interesu dok pune svoje guzice...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 22:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...problem su politicki kadrovi, koji ispunjavaju politicke odluke u korist politickih tajkuna...tu nestaju budzetske pare...oni su na mestima na kojima ne trebaju biti...to odbija investitore...oni se plase da ce promenom politicara doci do poremecaja u poslovanja...ne zele biti ovisni od necije, bilo cije volje...zele pogled daleko napred, sto cistiju situaciju...svako zeli da zna gde je za godinu, dve, pet, deset...ovako nisu sigurnni ni za mesec-dva gde su...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 22:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
shakal je napisao:

Da ne znam, slusajuci Dzombica i ekipu pomislio bih da zivimo u blagostanju, da smo ispred Njemacke barem 10 godina...
A zar nismo? Kako onaj vic kaže...."kod njih se još nije zaratilo"....

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 00:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Besparica je napisao:
Decko ili devojko... Puni fond casova za profu u srednjoj skoli je 20. Sto mu ga dodje, kada se preracuna oko pola normalnog radnog vremena..

Puni fond casova je 24.
22 u radnoj sedmici (20 u nastavi, plus 2 dodatna/dopunska nastava, ali su isto casovi). 2, do onih 24 su uracunata za pismene vjezbe.
Sve kad se sabere, dodje se do 40-casovne radne sedmice. Sve u svemu, nastavnik provodi 4.5casa dnevno u nastavi plus, administrativne obaveze, informacije, roditeljski sastanci, sjednice, dezurstvo, itd...
Ako zelis reci da mi radimo nesto kao pola radnog vremena u odnosu na radnike u privredi imaj na umu da nama dan pocinje tacno kad treba da pocne cas, nema proizvoljnog pijenja kafe, igranja pasijansa, gledanja u zid, odlaska s posla ranije i sl. sta vec rade "radnici"...
Necu u stvari da omalovazavam druga zanimanja, ali svako zanimanje ima svoju dinamiku, olaksavajuce i otezavajuce okolnosti, ali jeste istina da raditi u prosveti ne spada u lagane poslove.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 00:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Moram priznati, nije vam lako - čak teže nego onima u kanalu koji udaraju od šest do šest...

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 00:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
hazoous je napisao:
Moram priznati, nije vam lako - čak teže nego onima u kanalu koji udaraju od šest do šest...

oni u kanalu su za vrijeme mog skolovanja, ili bilo cijeg visokog skolovanja, gubili vrijeme puseci iza skole, a kasnije im nije padalo na pamet da uce i da pokusaju od sebe napraviti bilo sta smisleno, tako da kanal i zasluzuju kad drukcije ne mogu zaraditi pare.

a ti ajde slobodno probaj, dogovoricu ja s direktorom, pa na 7 dana preuzmi moje casove da vidimo kako ces se snaci.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 774 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 39  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]