banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 01:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 774 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 39  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Dec 2012, 02:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
žaoka je napisao:
...nisu prosvetni radnici dizali kredite, nisu ih nerezonski trosili...zaszto bi ih oni vracali...to je isto kao kad bi otac digao kreditit i prokockao pa onda ukinuo deci lovu za uzinu...treba pokazati na pravu stranu...vlada je nesposobna...korumpirana...lopovska...do koske...

ajd da je samo vlada... slusam neki dan price radnika iz Pozorista... mislim hello, *ebeno pozoriste, i pricaju kako tamo radi jedan znacajan broj ljudi vise nego sto je bilo prije par godina, a svi po direktivi SNSD_a zaposleni.... sjede i primaju....
platu ili sta vec.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 08:39 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
.

I jos jedna stvar, TALIJA, BESPARICA: U SRPSKOM JEZIKU NE POSTOJI rijec "inzEnjer"....

Rečnik jezičkih nedoumica preporučuje oblik inženjer ( izvedenica iz francuskog "ingénieur" odakle je ta riječ kod nas i došla) ali nije nepravilno ni inžinjer (izvedenica iz engleskog). Drži se ti engleskog.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 10:19 
Imam pitanje, koji je po vama konkretan i konstruktivan prijedlog izlaska iz krize?
Nebitno, za ovu vlast, neku novu.. sad od danas, da dodje na vlast neko novi, sta konkretno da uradi sto ce dati konkretan rezultat.. i molim prijedloge sa osnovom.. npr. pokrenuti privredu, nova radna mjesta, investicije.. sve ok, pitam vas kako najlakse doci do toga sto predlozite. ako naravno zelite odgovoriti. Pitam onaki, nemam skrivene namjere :)

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 10:22 
Administrator
Korisnikov avatar

Da prestanu krasti? Da se odgovorno ponašaju prema imovini i sredstvima u vlasništvu države? Da ne idu babi u posjetu na selo državnim autima sa plaćenim vozačima? Da kupuju jeftinije pepeljare?

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 10:33 
Smanjiti pozicije troskova. to je vec ucinjeno.
Ok, u vecini ministarstava od one zabrane auta bukvalno u 16.00 moraju stajati u garazi ako nisu na konkretnom sluzbenom putu. a tim mjerama uporedjuje se kilometraza i potrosen benzin. Ne kazem da je to svuda samo znam da postoje i takvi slucajevi vjerovali ili ne.
Ali pitam zoka za konkretan priliv sredstava u budzet a da nije po dzepu stanovnika kao povecanje poreza i sl?

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 10:35 
Administrator
Korisnikov avatar

Smanjiti korupciju i kriminal u vlasti je kontretnija i preča stvar od "pokretanja proizvodnje"....Koji ozbiljan investitor će doći i otvoriti fabriku bilo čega ako mora da "podmaže" sve od portira u opštini do predsjednika Republike? Osim ako mu u izgledu nije neka pljačka u kojoj će biti dobar makar posao i propao....

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 10:38 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
kakavo smanjenj troškova
ministar u ministasrstvu u kojem je najvća havraija umjesto starog i "rashodovanog "NISAN MURANA kupi npovoljno najskuplju varijantu novog TUAREGA

i onda seru o smanjenim troškovima
što se moraju voziti u A6 od 100 000, za njihove potrebe bi i oktavije od 30 k bile super

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 10:40 
Ja se slazem za vozni park. svakako.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 10:43 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
kaže skuplje održavanje nego novi auto
pa kad kupiš auto na kojem se ni gume ne isplati mijenjati

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 10:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Avg 2007, 10:32
Talija je napisao:
mr.no je napisao:
Ово је типична замјена теза и веома малициозан пост, какви су сви од ове форумашице на овој теми. Одмах да се разумијемо, не радим ни у једној институцији гдје су смањене плате, али сам на протесту био и дао свој подршку. Срамота је, без преседана, да се плата смањује учитељима и полицији, која и овако није адекватна послу који обављају. Потпуно су промашена поређења да ови буџетски радници имају веће плате од радника у привреди, па сад њима треба смањити.

Bitno je eto da si se ti javio da nam svima otvoriš oči, s obzirom da te ova situacija ne dotiče jer si samim tim iznad ovozemaljskih problema?? :)
Vidiš ja jesam iz privrede i meni je u zadnjih pola godine snižena plata vjerovao ili ne 67%, ne jebenih 10% nego 67%!
Štrajkovati i šetkati mogu da priušte sebi samo oni od kojih ionako nema nikakve koristi radili ili šetali isto se piše.
E vidiš jedan neradni dan u privredi je veoma skup i preskup jer se zna tačno koliko se novca gubi i za koliko se rokovi probijaju pa od šetkanja nema vajde samo štete.
Nije da se nije tražilo od vlasti ono što po Zakonu pripada ali nema!
Vidiš ja se ne žalim, ali me uhvati bijes kad neko ko ni tablicu množenja ne zna ima veća primanja od mene, tj. platu a kod mene plate nema u pitanju je zarada, jer ništa s neba ne pada, nego ono što se zaradi e to ja primam.
Radim u privrednom gigantu koji je najveći izvoznik u RS ali koga zaboli qrac što je nama mala plata? Koga briga što će nastati kolaps ako poklekne i on?
Gdje su šetkači kada privreda grca i gasi se jedna po jedna firma?
Gdje su šetkači kada im krava muzara crkava?
I mene treba da je briga što će šetkačima biti smanjena plata 10%? Ammmaannn! Evo suze ronim ko qrčeve glave!

Да, код тебе је зарада, а учитељима се плата поклања, они ју не зарађују. Види, ја исто не примам плату из буџета и имам мању плату од 1000 КМ, колико имају учитељи, па не мислим да њима треба да буде смањена зато. Моја супруга ради у привреди и ни она не мисли да ће њој бити боље ако учитељима и полицајцима буду смањене плате. Чак је и намјеравала да дође на протесте, али није могла, због посла наравано. Није истина да некога од њих заболи к`рац што је теби мала плата, али не могу ти они помоћи. Чак су негдје и рекли, чини ми се, да би се одрекли овог дијела без протеста, када би то 100% ишло у подстицаје привреди или подстицаје запошљавања. Али не иде, схватите то. А кад питаш за ове шетаче, како да вас касније и подрже у неким вашим борбама, када вама због њих теку сузе ко к`рчеве главе? Нису вам они криви што немате веће плате и права, него власт. Свој бијес усмјеравате у погрешном правцу. Ваша поента је - ако немам ја, нек немају и они, ако ја немам права да штрајкујем нек немају и они. Ја ћу подржати и тебе кад будеш штрајковала, вјеруј ми на ријеч.
Са оваквим народом, никакву другачију власт и не заслужујуемо и треба нас још и више красти. Кад нико не буде имао плата, онда ћемо бити сви једнаки и срећни.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 11:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
протесте треба подржати у овом случају,без обзира да ли сте и гдје запослени. знате како кажу,заиграће мечка и пред вашим вратима. све док су наши људи разједињени,нема шансе да се нешто направи. у нашем друштву не постоје социјална правда,савјест код политичара и што је најгоре, компактна маса у самом грађанству....
јбг,док се ми између себе прво расправимо јесмо ли "произвођачи" и да ли због тога имамо већа права од "потрошача",да ли треба да се бунимо или треба да ћутимо јер у датом тренутку нам је добро....нема ту среће!

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 11:54 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
vlakanje je napisao:
протесте треба подржати у овом случају,без обзира да ли сте и гдје запослени. знате како кажу,заиграће мечка и пред вашим вратима. све док су наши људи разједињени,нема шансе да се нешто направи. у нашем друштву не постоје социјална правда,савјест код политичара и што је најгоре, компактна маса у самом грађанству....
јбг,док се ми између себе прво расправимо јесмо ли "произвођачи" и да ли због тога имамо већа права од "потрошача",да ли треба да се бунимо или треба да ћутимо јер у датом тренутку нам је добро....нема ту среће!

mislim da nije to u pitanju....narod prigovara ,ne zato sto ima nesto protiv radnika vec sto je oooogromna vecina u drzavnom aparatu dosla do posla na rodjacko-jebacko-podmazivacki nacin pa sad jos i strajkuje,plus toga su umrli neradnici,ne postoji potvrda koju mozes dobiti za manje od 10 dana,plus toga ponasaju se tako arogantno i bezobrazno da im svaka rijec,svaki pogled vrijedi samara,kao da tamo dolazis zbog njih da ih molis a ne da su tamo oni zbog tebe da ti odmah izadju u susret,zato sto svaka susa van radnog vremena drnda sluzbeni auto,ide na more,vozika se i poslije radnog vremena,zato sto se i cistacice ponasaju kao da su ministri......

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 12:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
то и јесте суштина проблема,што умјесто политичара,министара и осталих штрајк и незадовољство "гуше" и тетке,бабе,маме и тате запослених у државним институцијама....то су гласови који одржавају власт,али сада се јавља други проблем јер се почело чачкати око плата управо тих људи.
испоставиће се да можда имамо власт унутар власти,или боље речено,опозицију јер је све толико конфузно и недоречено да мора бити још некаква истина или проблем,осим овога смањења плата(што је по мени и више него довољан разлог да се људи побуне).

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 13:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
_зока je napisao:
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
I jos jedna stvar, TALIJA, BESPARICA: U SRPSKOM JEZIKU NE POSTOJI rijec "inzEnjer"....

Rečnik jezičkih nedoumica preporučuje oblik inženjer ( izvedenica iz francuskog "ingénieur" odakle je ta riječ kod nas i došla) ali nije nepravilno ni inžinjer (izvedenica iz engleskog). Drži se ti engleskog.

Neka je on meni nepismenoj rekao :) jer ja ne znam šta piše u diplomi, a i što search kaže da nijednom mi ni ne napisah inženjer, al nek se nešto piše. :)

Zoka, neće se državna kasa napuniti tako što se naši ministri i ostali neće vozikati u autima mimo radnog vremena. Problem je veći i složeniji i nije samo kod nas, pogledaj i ostale republike bivše SFRJ, a i druge države. Koliko vidim ni tamo ne cvjetaju ruže. Niti će iko od ministara i ostalih ispitivati mito i kriminal, valjda za to postoje institucije.
Problem je kako napraviti pare, kako se plasirati na tržište i donijeti novac.
Ako su u porodici smanjena primanja, treba neki članovi porodice da ispaštaju i stežu kaiš a drugi da se femkaju i traže isto jer njih ne interesuje što je takvo stanje u porodici? :)
Zanimljivo.
mr.no je napisao:
Да, код тебе је зарада, а учитељима се плата поклања, они ју не зарађују. Види, ја исто не примам плату из буџета и имам мању плату од 1000 КМ, колико имају учитељи, па не мислим да њима треба да буде смањена зато. Моја супруга ради у привреди и ни она не мисли да ће њој бити боље ако учитељима и полицајцима буду смањене плате. Чак је и намјеравала да дође на протесте, али није могла, због посла наравано. Није истина да некога од њих заболи к`рац што је теби мала плата, али не могу ти они помоћи. Чак су негдје и рекли, чини ми се, да би се одрекли овог дијела без протеста, када би то 100% ишло у подстицаје привреди или подстицаје запошљавања. Али не иде, схватите то. А кад питаш за ове шетаче, како да вас касније и подрже у неким вашим борбама, када вама због њих теку сузе ко к`рчеве главе? Нису вам они криви што немате веће плате и права, него власт. Свој бијес усмјеравате у погрешном правцу. Ваша поента је - ако немам ја, нек немају и они, ако ја немам права да штрајкујем нек немају и они. Ја ћу подржати и тебе кад будеш штрајковала, вјеруј ми на ријеч.
Са оваквим народом, никакву другачију власт и не заслужујуемо и треба нас још и више красти. Кад нико не буде имао плата, онда ћемо бити сви једнаки и срећни.

Naravno. :) Kod mene je zarada, tj. ne zavisi mi zarada od koeficijenta nego od učinka, koliko ostvariš toliko se protegni, nema ništa badava. Već sam navela smanjenje plate u zadnjih 6 mjeseci a što je rezultat lošijeg poslovanja uzadnjih šest mjeseci a i prije toga.
A koliko znam budžetlijama je uvijek ista plata, "radio ne radio svira nam radio". :)
A ovaj donji dio je zanimljiv :lol:
Citiraj:
А кад питаш за ове шетаче, како да вас касније и подрже у неким вашим борбама, када вама због њих теку сузе ко к`рчеве главе? Нису вам они криви што немате веће плате и права, него власт.

Znači treba tebe da dohvati povjetarac pa da povjeruješ uraganu koji je udario drugog prije nego tebe povjetarac?
Jesi li ikad čuo za Jelšingrad? Nisi sigurno, koga briga. Čuj vaše kasnije borbe?? :lol: Oplakah! :lol:

Kasno si se sjetio da podržavaš "mene" i meni slične, jer protesti i traženje svojih zakonskih prava su davno prošla stvar, jer tada je i moglo nešto značiti sad ne znači ništa.
Nije stigao podsticaj, nije stigao na vrijeme kredit (koji se s kamatama vraća), životari se a do kad niko ne zna, krava muzara je na umoru.
Ostala je još EP i kad se ona proda tj. privatizuje neće biti jao radnicima nego svima, čak i onima koji i ne znaju kakav je to privredni subjekat.

Kad kažete kriva je vlast, a ko tu vlast čini? Ko je tu vlast opunomoćio da radi to što radi? Ko je toj grupi ljudi dao instrumente vlasti da rade to što rade ili da ne radi ono što treba? Ko?
Pa narod na izborima. :)

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 13:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Zoka, neće se državna kasa napuniti tako što se naši ministri i ostali neće vozikati u autima mimo radnog vremena. Problem je veći i složeniji i nije samo kod nas, pogledaj i ostale republike bivše SFRJ, a i druge države. Koliko vidim ni tamo ne cvjetaju ruže. Niti će iko od ministara i ostalih ispitivati mito i kriminal, valjda za to postoje institucije.

Da se prvo osvrnem na zadnju citiranu rečenicu....Skoro je bila ona vijest o podizanju optužnice u Minhenu protiv Lemija i sina mu.....Ispostavilo se da tekst nije do kraja tačan ali nije baš i da nema osnova....Inspektor MUP-a RS koji je vodio istragu oko toga je nakon zaključenja istrage brzinski prebačen na drugu funkciju, manje štetnu po određene strukture...
Sada osvrt na prvi dio posta....Neće se napuniti budžet ako se smanji korupcija i rasipništvu unutra institucija ali se mogu ostvariti značajne uštede koje će onda dozvoliti stimulisanje proizvodnje, izvoza, a i izvođenje infrastrukturnih radova od sopstvenog novca, a ne preskupih kredita MMF-a za čije dobijenje treba smanjiti penzije, plate i socijalna davanja. Ostvaruju uštede na krivim stvarima, smanjujući plate koje i onako nisu dovoljne za normalan život, a ne smanjujući bahato trošenje budžetskih sredstava...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 13:10 
Smanjeni su i troskovi do minimuma kad i plate. ustede su dobre ali ne pune budzet niti vade iz krize.. treba nesto konkretno uciniti..

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 13:12 
Administrator
Korisnikov avatar

Ne štedi se kada nemaš nego kada imaš. Gdje su sredstva od prodaje Telekoma? Što ih nisu štedjeli dok su ih imali?

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 13:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
kao npr ne potrositi pare od telekoma?

edit:
zoka dzon vejn

ne treba se puno praviti pametan, treba samo prepisati ako ne znas...

Poslednji put menjao Braneee dana 02 Dec 2012, 13:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 13:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Sta loli?

Evo, ja znam za dva, tri posla koja su propala jer kupac nema sa kim raditi. Maxmara je izgubila ugovor za lotre jer nisu postovali rokove.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 13:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Niko ne kaže da se ne treba voditi računa o troškovima ali takve stvari treba prepustiti određenim resorima koji su zaduženi za te mutne radnje.
A u međuvremenu treba živjeti, treba raditi i sticati novac, puniti kasu, a kako? Za proizvodne firme koje su uništene je kasno, treba sačuvati postojeće i otvarati nove, "medonosne" a ne zapošljavati jalovu administraciju.
U TB će višku administracije biti ponuđen posao u firmi koja se planira izgraditi (Bema), niko neće ostati bez posla pa ni bez zarade (bez plate hoće), ali će biti "iš!" sa opštinskih jasala.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 774 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 39  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]