drug je napisao:
da li su u pitanju uslovi konkursa za tematsku ili kolaznu televiziju?
Jedno novo mjesto u MUX B gdje nije određeno kakav kanal mora biti (dakle može i kolažni) - iskazivanje interesa tu traje do 1.12 (prekosutra), te jedno novo mjesto u MUX D za tematski kanal (iskazivanje je trajalo do 20.11). Ukoliko bude interesa, Vijeće raspisuje natječaj.
drug je napisao:
Ako je u B multiplesku, i jos na poziciji umrlog KN-a,
Kapital Network nije bio u MUX B već u MUX D.
Dakle na njegovo mjesto (MUX D) dolazi kanal koji mora biti tematski.
drug je napisao:
Ja bih probao, cisto gusta radi, jer ne vjerujem da cu ikada dati pare za sadrzaj ovakvih paketa, ako i bude moguce iz naseg grada uzeti karticu. A i nemam DVB-T2 risiver, vec onaj "obicni" - DVB-T. Planirao sam uzeti DVB-T2 risiver ali samo pod uslovom da najprije probno ulovim digitalni signal sa Crvenog Cota kada digitala krene punom snagom, jer sada trenutno solidno u Slatini lovim analogno RTS 1 na 10 VHF, sa Cota.
Signal DVB-T2 je stabilniji od DVB-T (barem po mojim testiranjima) pa možda ti to pomogne da nešto i uspiješ "dohvatit" od srpskog DVB-T2, iako mi to sve izgleda predaleko. Ali pošto se u BL jedno vrijeme mogao loviti signal sa Sljemena koji je još dalji, ništa nije nemoguće ako si na nekoj dobroj lokaciji (kakvom brdu or something). Što se usporedbe sa analogijom tiče, ja sam u ZG dosta dugo mogao gledat Mađare analogno pa sad digitalno sa istih tih odašiljača ne mogu ništa ulovit, tako da ovo što možeš gledat RTS1 sa Cota ne mora ništa značiti, sve je to lutrija...
Ja ću svakako probat krajem mjeseca u BL vidjeti što se može uhvatit od DVB-T2 kanala...
filozof sa vrbasa je napisao:
Zigmunde hoćeš da kažeš da si te satelitske kanale uhvatio zemaljskim signalom?
Kako je to moguće?
Koliko košta?
U pitanju zemaljski digitalni multipleks DVB-T2, dakle ide preko zemaljske antene isto kao i HRT, RTL, Nova itd, samo što su ovi kanali sa zemaljskom koncesijom u DVB-T standardu, a paytv u DVB-T2. Usluga je tek nedavno krenula i trenutno nudi 40tak kanala koji će se mijenjati, nadopunjavati u hodu.. paket se zove "EVO TV", riječ je o suradnji Hrvatske Pošte, OiV-a i hpProdukcije.
Dobra stvar za one blizu granice sa Srbijom je recimo ta što kupiš prijemnik za 450 kuna (i to odličan multimedijalni prijemnik) i dobiješ 2 mjeseca sve pakete besplatno. Dakle, dobiješ i prijemnik, srpske kanale i 2 mjeseca besplatno EVO TV-a. Nakon ta 2 mjeseca možeš slobodno odustat a tebi ostane DVB-T2 receiver koji trenutno čak i skuplje košta u dućanu. Ako se odlučiš i dalje biti njihov pretplatnik dobiješ 1g besplatno 4 HBO i Cinemax kanala, i u svakom trenutku možeš odustati. Odnosno, jedan mjesec jesi pretplatnik, drugi nisi ako nećeš, nitko te ne prisiljava i nemaš nikakve obveze ugovorom. Oko nove godine bi trebali izaći na tržište i cam slotovi za one koji ne žele njihov prijemnik (ako imaju DVB-T2 televizor recimo), ali i neke kartice za kupovinu na kiosku kao prepaid opcija..