banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 12:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 630 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 32  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Dec 2010, 20:59 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 27 Dec 2010, 11:44
moze li mi neko reci neki resiver za dvb-t i neku antenu, nalazim se u budzaku

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2010, 17:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 18:20
Ma bilo koja antena i bilo koji resiver ce odraditi svoj posao.
Ali ako imas love na bacanje : Yagi maxi uhf ( potrazi u robotu, ja sam svoju doduse u hrv uzeo ) i neki topfield resiver.
Ako si u zgradi na dobroj visini, lovices i vise od samog psunja :)
GL!

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 21:56 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 27 Dec 2010, 11:44
moja zgrada je sa dva sprata a mislio sam da kupim strong 5200

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2011, 18:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
ајд да питам и овдје.

налетих на нету на ову антеницу:

http://www.dealextreme.com/p/dvb-t-digital-antenna-5189

зар је могуће да ово може замјенити dvb-t ресивер?[/quote]

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2011, 18:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Jok i jos jednom jok. Ja sam kupio USB (nesto kao eksterna tv kartica) i sa ovakvom istom antenom nisam hvatao ni jedan hrvatski program iako sam 20km og granice. Dok nisam spojio USB na krovnu antenu nisam nista ni gledao. Doduse, mislim da je pomocu ovog hvatalo samo BN, ATVi K3.

Mogu ti dati ovo, al´ smatram da je beskorisno

EDIT: evo ovo

http://banjalukaforum.com/viewtopic.php?f=45&t=58388

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 11:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
Pozdrav svima,

zna li neko mozda da li se hvataju hrvatski programi i dalje (dvb-t) u BL? Lokacija Laus, zgrada kod osnovne skole 5 sprat.
ako se moze hvatati, moze li mi pomoci sobna antena?

Hvala unaprijed!

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 12:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Za laus ne znam..u boriku hvatam najopustenije

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 13:13 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Na Laušu teško, vjerovatno smeta Paprikovac...

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 17:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
Izgleda da ne moze. Stara Elrad sobna antena ne pomaze. Mada se tuner nesto duze zadrzi na kanalu 23, ali se nista ne dogodi...

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2012, 08:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
sobna antena je ogroman minus i na područjima gdje ima signala, a kamoli gdje je signal na granici. probaj sa nekom kvalitetnijom vanjskom antenom recimo Iskra DTX48F.. iako je to sve igra, možeš uhvatiti a i ne moraš :)

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 17:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Zigmunde zbog čega regija D2 kao površinski najveća ima samo jedan lokalni kanal, a neke regije po dvije pa čak i četiri?

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 17:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
Nije niko izrazio interes za D2 regiju. Pokušao je NET iz Kutine tj Volodera ali oni su već dobili D4 tj Zagreb tako da im nisu dali i D2. D2 je dobila samo Slavonskobrodska Televizija SBTV. Evo malo više:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Televizija_u_Hrvatskoj

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 20:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Da, tako je kako je napisao Copy. Znam da je NET TV bio zainteresiran za koncesiju za tu regiju (i nekako mu prirodno po meni više pripada D2 nego zagrebačka D4, iako je razumljivo da bi svi išli prije u D4 zbog neusporedivo većeg broja gledatelja) no nisam ispratio što se na kraju desilo po tom pitanju no vjerojatno su ih odbili. Znam također da je bilo zainteresiranih za gradske MUX-eve u D2, no očito im OiV-ovi uvjeti nisu bili po guštu (čitaj: cijena im nije odgovarala). Tako danas zagrebačka D4 regija ima najviše lokalnih i gradskih kanala - čak 5 komada, dok najmanje imaju dubrovačka i slavonska (D2) samo 1.

Inače prije par dana je završilo iskazivanje interesa za novi kanal koji će doći na mjesto Kapital Networka a prekosutra istječe rok za iskazivanje interesa za novi kanal u MUX B. Tako bi mogli dobiti iduće godine 2 nova nacionalna kanala u HR. Jedan od njih bi mogao biti grčka Antenna (poznatija kao Prva TV u Sr i Cg).. pošto su već u Srbiji, CG i Sloveniji, gotovo sigurno je da će rado htjeti i na hrvatskom tržištu pokrenuti neku "Prvu Hrvatsku Televiziju" (kako samo blesavo zvuči LOL :lol: )

BTW. jel netko probao skenirati nove DVB-T2 frekvencije u BL? u MUX C i MUX E startalo je 40tak novih kanala .. riječ je o novom digitalnom zemaljskom paketu EVO TV na kojeg se može pretplatiti u poslovnicama Hrvatske Pošte (uskoro i po kioscima Tiska).. no mene više zanima jel dopire što od signala u BL? ako netko ima DVB-T2 prijemnik neka proba jel se šta može uhvatit.. ja idem krajem 12. dole pa ću sigurno isprobat :)

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 20:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
zigizmund je napisao:
Jedan od njih bi mogao biti grčka Antenna (poznatija kao Prva TV u Sr i Cg).. pošto su već u Srbiji, CG i Sloveniji, gotovo sigurno je da će rado htjeti i na hrvatskom tržištu pokrenuti neku "Prvu Hrvatsku Televiziju" (kako samo blesavo zvuči LOL :lol: )

Pa dobro, sigurno ce ime biti skraceno u Prva TV :D Kao i u Srbiji. Mada me cudi kako se na te tendere vise ne javljaju neki jaci igraci, izgleda da su i ti jaci igraci shvatili da je ovo trziste marketinski otanko, pa cooliraju. Jedino, ako znas, a vjerovatno znas posto zivis u ZG, saopsti nam da li su u pitanju uslovi konkursa za tematsku ili kolaznu televiziju? Ako je u B multiplesku, i jos na poziciji umrlog KN-a, pretpostavljam da je u pitanju konkurs za tematsku televiziju.

zigizmund je napisao:
BTW. jel netko probao skenirati nove DVB-T2 frekvencije u BL? u MUX C i MUX E startalo je 40tak novih kanala .. riječ je o novom digitalnom zemaljskom paketu EVO TV na kojeg se može pretplatiti u poslovnicama Hrvatske Pošte (uskoro i po kioscima Tiska).. no mene više zanima jel dopire što od signala u BL? ako netko ima DVB-T2 prijemnik neka proba jel se šta može uhvatit.. ja idem krajem 12. dole pa ću sigurno isprobat :)

Ja bih probao, cisto gusta radi, jer ne vjerujem da cu ikada dati pare za sadrzaj ovakvih paketa, ako i bude moguce iz naseg grada uzeti karticu. A i nemam DVB-T2 risiver, vec onaj "obicni" - DVB-T. Planirao sam uzeti DVB-T2 risiver ali samo pod uslovom da najprije probno ulovim digitalni signal sa Crvenog Cota kada digitala krene punom snagom, jer sada trenutno solidno u Slatini lovim analogno RTS 1 na 10 VHF, sa Cota.

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 21:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Zigmunde hoćeš da kažeš da si te satelitske kanale uhvatio zemaljskim signalom?

Kako je to moguće? :o

Koliko košta?

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 21:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2012, 14:47
I ja se pitam kako?

http://www.youtube.com/watch?v=zZ-pJJy71Rw

Све остало је историја!

ПРАВДА ЗА СОРY-A

ИСТИНА ЗА dzonija !!! :D

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 21:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
http://www.evotv.hr/

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 21:28 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Slika

Pa jel čita iko šta je čovjek napisao? Navedeni kanali se emituju na DVB-T2 (terrestrial), ne na DVB-S(2) standardu. Dakle, hvataju se zemaljskom antenom i zemaljskim risiverom (ili TV-om ako ima DVB-T2 tjuner).

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 21:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
I to su također Pay kanali tako da ćete morati na pretplatu. Preporučujem da polako pročitate sve što je Ziggy napisao. Meni u Derventi baš puno ne odgovara Košarevac iz Slavonskog Broda ali ću ga probati uhvatiti. Koliko znam MUX C i E na Psunju i Papuku još nisu postavljeni a to oni savršeno odgovaraju i meni ali i Banjaluci. Ako ništa drugo zainteresovan sam zbog Sport Kluba još ako bude sportski paket posebno biće super. Ostaje pitanje koliko će to biti kvalitetno zato sam još suzdržan. Moram provjeriti jačinu signala, također ganjam kao i drug da uhvatim srbijanske kanale sa Čota što bi moralo biti još jače kad krene punom snagom jer je sad tek test faza.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 21:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

drug je napisao:
da li su u pitanju uslovi konkursa za tematsku ili kolaznu televiziju?

Jedno novo mjesto u MUX B gdje nije određeno kakav kanal mora biti (dakle može i kolažni) - iskazivanje interesa tu traje do 1.12 (prekosutra), te jedno novo mjesto u MUX D za tematski kanal (iskazivanje je trajalo do 20.11). Ukoliko bude interesa, Vijeće raspisuje natječaj.

drug je napisao:
Ako je u B multiplesku, i jos na poziciji umrlog KN-a,

Kapital Network nije bio u MUX B već u MUX D.
Dakle na njegovo mjesto (MUX D) dolazi kanal koji mora biti tematski.

drug je napisao:
Ja bih probao, cisto gusta radi, jer ne vjerujem da cu ikada dati pare za sadrzaj ovakvih paketa, ako i bude moguce iz naseg grada uzeti karticu. A i nemam DVB-T2 risiver, vec onaj "obicni" - DVB-T. Planirao sam uzeti DVB-T2 risiver ali samo pod uslovom da najprije probno ulovim digitalni signal sa Crvenog Cota kada digitala krene punom snagom, jer sada trenutno solidno u Slatini lovim analogno RTS 1 na 10 VHF, sa Cota.

Signal DVB-T2 je stabilniji od DVB-T (barem po mojim testiranjima) pa možda ti to pomogne da nešto i uspiješ "dohvatit" od srpskog DVB-T2, iako mi to sve izgleda predaleko. Ali pošto se u BL jedno vrijeme mogao loviti signal sa Sljemena koji je još dalji, ništa nije nemoguće ako si na nekoj dobroj lokaciji (kakvom brdu or something). Što se usporedbe sa analogijom tiče, ja sam u ZG dosta dugo mogao gledat Mađare analogno pa sad digitalno sa istih tih odašiljača ne mogu ništa ulovit, tako da ovo što možeš gledat RTS1 sa Cota ne mora ništa značiti, sve je to lutrija...

Ja ću svakako probat krajem mjeseca u BL vidjeti što se može uhvatit od DVB-T2 kanala...

filozof sa vrbasa je napisao:
Zigmunde hoćeš da kažeš da si te satelitske kanale uhvatio zemaljskim signalom?

Kako je to moguće? :o

Koliko košta?

U pitanju zemaljski digitalni multipleks DVB-T2, dakle ide preko zemaljske antene isto kao i HRT, RTL, Nova itd, samo što su ovi kanali sa zemaljskom koncesijom u DVB-T standardu, a paytv u DVB-T2. Usluga je tek nedavno krenula i trenutno nudi 40tak kanala koji će se mijenjati, nadopunjavati u hodu.. paket se zove "EVO TV", riječ je o suradnji Hrvatske Pošte, OiV-a i hpProdukcije.

Dobra stvar za one blizu granice sa Srbijom je recimo ta što kupiš prijemnik za 450 kuna (i to odličan multimedijalni prijemnik) i dobiješ 2 mjeseca sve pakete besplatno. Dakle, dobiješ i prijemnik, srpske kanale i 2 mjeseca besplatno EVO TV-a. Nakon ta 2 mjeseca možeš slobodno odustat a tebi ostane DVB-T2 receiver koji trenutno čak i skuplje košta u dućanu. Ako se odlučiš i dalje biti njihov pretplatnik dobiješ 1g besplatno 4 HBO i Cinemax kanala, i u svakom trenutku možeš odustati. Odnosno, jedan mjesec jesi pretplatnik, drugi nisi ako nećeš, nitko te ne prisiljava i nemaš nikakve obveze ugovorom. Oko nove godine bi trebali izaći na tržište i cam slotovi za one koji ne žele njihov prijemnik (ako imaju DVB-T2 televizor recimo), ali i neke kartice za kupovinu na kiosku kao prepaid opcija..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 630 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 32  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]