Popokatepetl je napisao:
Pogledao sam prve tri epizode treće sezone The Walking Dead, nije loše, ali nije ni pretjerano dobro. Previše klanja zombija neizbježno vodi ka ponavljanju, a previše ponavljanja smara. Meni je druga sezona bila dobra, mada se slažem sa mnogima da je moglo i sa manje priče, pogotovo su pretjerali sa dramom između određenih likova. U stvari, mislim da problem druge sezone nije bio višak drame, nego višak vremena posvećen određenim likovima koji su bezze.
Međutim, u trećoj su počeli opet drastično - red klanja zombija na ulici, red klanja poslije prve kapije, red klanja poslije druge kapije, red klanja u hodnicima i blokovima. Iskreno, prve dvije su me malo smorile, tek je treća donijela dašak svježine. Mislim da će ova serija, ako potraje, svoj puni potencijal dostići tek onda kad stvaraoci nađu pravi odnos između akcije i drame, sa pravom postavom likova.
Sad sam pogledao 6. epizodu 3. sezone, skida se 7. Odlicna mi je ova sezona, nisam FF ni jednom

. Dobra serija u globalu, mislim da ce jednog dana biti dobro pogledati sve od jednom, tada mi mozda dobro dodje druga sezona kao zatisje pred buru. Druga stvar, kao da je druga sezona malo razvodnjena, ovo je pocelo kao Halloween projekat ogranicenog broja epizoda tokom praznika a postade mainstream kablovska serija, pa povecanje broja epizoda je upropastilo drugu sezonu. Zato su sad skupili para, snage i iskustva i napravili dobru pricu i scenografiju koja me drzi zainteresovanog citav ovaj prvi dio sezone.
Stvar koja mi smeta je vise nego ocigledno rasno profilisanje u americkim serijama i filmovima. Ali ne bih da prica o tome da ne bih spoilovao.