banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 59, 60, 61, 62, 63
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Avg 2012, 18:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Hoću da kažem da toga baš ima i to na izvoz.... :roll:

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2012, 21:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Mislim da je Dacic predlozio fair prijedlog EU, sve troskove laznih azilanata da snose drzave iz kojih dolaze, samo da ne diraju bezvizni rezim.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 00:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
filozof sa vrbasa je napisao:
Mislim da je Dacic predlozio fair prijedlog EU, sve troskove laznih azilanata da snose drzave iz kojih dolaze, samo da ne diraju bezvizni rezim.

Otkud Srbiji tol'ke pare?

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 00:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Mozda ce ih naplacivati od laznih azilanata pa na taj nacin indirektno uticati i na smanjenje njihovog broja.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 02:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja taman prije neki dan izvadio putovnicu, jer kako kazu trebace nam za HR od naredne godine.

Neki kazu da bi ukidanje bezviznog rezima bio los signal za Moldaviju, Tursku i Kosovo.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 08:57 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
shakal je napisao:
Mozda ce ih naplacivati od laznih azilanata pa na taj nacin indirektno uticati i na smanjenje njihovog broja.

Mozda je bolje da Prascic sredi ekonomiju u srbiji pa onda ljudi nece morati trazit azil.

Ono sto ljude privlaci da traze azil je dobra socijalna pomoc dok traje procedura rijesavanja azila.

Ljudi dobiju zavisno od zemlje gde traze azil od 500 do 1000 eura dzeparca ,dobiju hranu i smjestaj u azilanstskim centrima koji lice na hotele sa tri zvjezdice.I sve to traje od 6 mjeseci pa do nekoliko godina,dok ne rijese zahtjev a onda ti plate avionsu kartu i daju jos 2000-3000 eura dzeparca i vrate kuce.Kuci dodjec pun ko brod.znam o cemu pisem jer sam i sam bio azilant u jednoj zapadnoj zemlji od 1996 do 1999

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 12:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

sad ni izbliza nije tako, ja sam prenio par vijesti u vezi toga par strana prije

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 13:29 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Okt 2012, 12:20
Nema ništa od ukidanja viza samo prazna priča, a azilante treba odmah deportovati i te istima udariti zabranu ulazka i ćao bellaaa....

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2012, 13:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
TANJA FAJON: EU radi na ponovnom uvođenju viza BiH i Srbiji

Subota | 24.11.2012.

Poslanica Naprednog saveza socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu (EP) Tanja Fajon izjavila je sinoć u Ljubljani da Evropska unija (EU) pokušava pronaći "mehanizam za privremeno uvođenje viznog režima za treće države“.

http://www.banjalukain.com/front/eu-rad ... h-i-srbiji

Možda da se tema prekrsti u Uvođenje viznog režima. :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2013, 15:38 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 01 Nov 2013, 21:29
postovanje....trebao bih jedan odgovor ako je neko imo isti slucaj...skoro sam dosao u njemacku preko hrvaske i slovenije pasos su mi uzimali hrvati na ulazu i na izlazu a ma slovenskoj granici niko me nije ni kontroliso..posto su hrvati uzimali pasos a nisu mi dali pecat zanimame dali oni imaju mene u evidenciji kad sam presao granicu...AKO JE NEKO IMO ISTI SLUCAJ NEKA MI ODGOVORI AKO NIJE PROBLEM:::HVALA UNAPRIJED

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2013, 20:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
EU usvojila mehanizam za privremeno vraćanje viza
Beta | 05. 12. 2013. - 18:03h izmena vesti 18:52h | Foto: AP | Komentara: 22

Savet ministara Evropske unije danas je u Briselu usvojio mehanizam za privremeno vraćanje režima viza zapadnobalkanskim i svim trećim zemljama u "specifičnim situacijama" - ako bi došlo do "naglog porasta neregularnog priliva pridošlica ili neosnovanih zahteva za odobravanje azila".

Hitna mera ukidanja bezviznog režima na šest meseci nekoj zemlji, moguća je i u slučaju nepoštovanja ugovora o readmisiji, odnosno u slučaju većeg odbijanja zahteva EU da neka zemlja primi nazad svoje državljane koji bi zloupotrebili bezvizni režim.

Evropska komisija, na predlog jedne ili više država EU, ovlašćena je da proceni da li će se od državljana neke zemlje ponovo tražiti vize za ulazak u "šengenski prostor" Unije.

Izvori na zasedanju Saveta ministara preneli su agenciji Beta da ta "zaštitna klauzula" ne cilja ni na jednu zemlju Zapadnog Balkana, već može biti primenjena na svaku zemlju čiji građani zloupotrebe pravo da u EU putuju slobodno, bez viza.

Po "zaštitnoj odredbi" koju su usvojili ministri pravosuđa i unutrašnjih poslova EU, mehanizam hitnog vraćanja viza može biti primenjen kad neka zemlja-članica EU bude tokom šest meseci sučeljena s jednom ili više dobro utvrđenih okolnosti, vezanih za državljane trećih zemalja koje dovode do vanredne situacije i koju ta članica nije u stanju da sama otkloni.

Tada zemlja članica može zatražiti od Evropske komisije da u kraćem razdoblju, privremeno stavi van snage bezvizni režim za dotičnu zemlju čiji državljani krše sporazum o ulasku bez viza na teritoriju EU.

To privremeno ukidanje može biti primenjeno kao poslednja mera i kada se poređenjem s istim razdobljem prethodne godine ustanovi da je došlo do naglog porasta broja "lažnih azilanata", ulaska građana trećih zemalja u EU na neregularan način, odnosno kada u većem broju bivaju odbačeni zahtevi EU za readmisiju, povratak lica koja krše bezvizni režim.

Takođe se navodi da Evropska komisija pre posezanja za hitnim mehanizmom treba da ima u vidu i posledice privremenog ukidanja bezviznog režima za spoljne odnose EU i njenih članica sa datom trećom zemljom na koju se to odnosi.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/42523 ... canje-viza

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2013, 05:15 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Citiraj:
Kosovo uvodi vize građanima BiH

Priština odlučila da uvede vize za građane BiH, javlja kosovska televizija KTV. BiH ne priznaje kosovske pasoše.

Građanima Bosne i Hercegovine će za putovanje na Kosovo ubuduće trebati vize, koje će izdavati ambasada Kosova u Tirani, javlja kosovska televizija KTV.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... a+BiH.html

Joj, majko... :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2013, 05:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Ovo je najbolja rečenica:
Citiraj:
Građani država koji prema odluci Vlade Kosova treba da imaju ulazne vize za Kosovu nisu dužni da ih pribave ako imaju šengensku vizu za više ulazaka u biometrijskoj putnoj ispravi.

:scratch:

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2013, 09:32 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Što bi rekli u Srbiji: grohotom se smejem! Hohohoho!

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2013, 14:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

i sta sad, hoce li ovo predstavljati problem kada se tamo Srbima nosi humanitarna pomoc?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 59, 60, 61, 62, 63

Sva vremena su u UTC [ DST ]